Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Goana dupa medii, clasele V-VIII


216 raspunsuri la acest subiect

#111
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 15:13

Sa dau exemplu concret, la o nota de 8 am sugerat solutia: 3 note de 10 sa demonstrezi ca poti si sa muncim si mai mult.

 Vi se pare corecta atitudinea ? :-)

Depinde la ce materie si de cate ori o are pe saptamana.

Ca daca e la o materie ce cere doar 2 note in catolog... nu are cum sa atinga targetul de 3 de zece, deci implicit media 9,50=10



#112
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 15:18

Ioana (acum nu mai este cazul) si Daria merg la marire de nota (daca accepta profesorul) insa asa cum spuneam sa ridici media de la 9 la 10 presupune sa (re)inveti toata materia si nu ai garantie ca vei obtine nota 10. Daca nu e de 10 rezultatul nu iti da si asta e. Dar stiu ca amandoua erau si sunt atente la acest detaliu. Motivatia nu este neaparat media mare in sine ci faptul ca aceasta medie le permite sa mearga mai departe unde isi doresc adica pot alege sau sunt acceptate. Altfel mergi pe unde mai poti pe unde ai loc, asta e.

Depinde de scoala si de profesor.

La fii-mea la scoala nu exista marire de nota.



#113
Adriana mica

Adriana mica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.200 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 15:25

Citesc cu interes, mai avem 2 ani si incepe distractia.

 

De acord cu toata pledoaria pt studiu, este important sa-i invatam pe copii sa invete (nu de dragul notelor, ci pt ei). Asta suna frumos in teorie, insa...

 

Ma sperie abundenta de medii exagerat de mari - nu pot crede ca toate sunt pe merit, acordate pe criterii similare de exigenta. Asta in conditiile in care toata lumea se plange ca materia e aglomerata si grea. Pe bune, cred ca doar o mica parte din note sunt justificate (asa cum ar fi normal, statistic vorbind).

 

Iar examenul de admitere nu face o diferenta reala (subiectele de nivel mediu ii dezavantajeaza pe copiii buni, am auzit multi profesori spunand chestia asta)


Editat de Adriana mica, 09 octombrie 2015 - 15:30 .


#114
blackgirl0

blackgirl0

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.422 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 16:09

Din experienta mea de copil cu media generala 10 pe  cls I-IV si cu o  prima nota de 5  in cls V (venita din Sighet in Brasov) la ...muzica: am plans si m-am vaitat zile intregi, mama dusa la scoala sa vb cu profesoara de muzica, care mi-a dat sansa sa-mi corectez nota, in asa fel incat am ajuns sa o iubesc si sa ma inscriu si la cor toata generala. In a VI-a am vrut media 10 si-am avut media 10, cam tot ce mi-am dorit mi s-a intamplat. Insa am tras extrem de tare, nopti intregi de invatat/citit/analize/culegeri intregi la mate/fizica/chimie. Pot spune ca am dat examen serios de admitere la liceu si la facultate, nu ceea ce se intampla acum. Admiterea la medicina de multe ori este o gluma.  

 

Nu stiu ce vreau pt copilul meu. Clar nu este firea mea studioasa, pare mai practic, mai cu capul in nori, mai imprastiat. 



#115
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 16:31

Buflea, din raspunsul baiatului tau se subintelege ca celulele B au nevoie nevoie de energie solara, de aceea sunt diferite de celulele A,care nu au nevoie. Pe cand raspunsul profului specifica ca nici cel. B nu au ,in fapt, nevoie de energie solara. Deci aceasta caracteristica este de fapt o asemanare intre celule si nu o deosebire. Desigur,in realitate poate sa nu fie asa,nu stiu despre ce fel de celule este vorba,dar asa cum ai explicat tu ce a scris baiatul, logic ,asa se intelege. Si da,eu mi am incurajat intotdesuna copiii sa intrebe atunci cand au gresit si nu au inteles de ce. Asta denota o lacuna in intelegerea materiei si poate fi remediata prin acest mod. Dar mai este ceva cel putin la fel de important : se invata sa vorbeasca cu o autoritate , sa ceara lamuriri, sa puna o problema delicata in discutie. Au avut parte de a lungul timpului de fel de fel de reactii,in general pozitive. Na, asta depinde si de calitatea profului,stii cum e! Dar ,in gen. ,un prof bun primeste bine astfel de interventii. E o dovada pt el ca elevul e chiar interesat de materia lui. Imi amintesc ca a venit fiu miu o data cu un mic cadou de la profu de mate pentru a incercat 20 de minute sa l lamureasca pe prof ca metoda lui de rezolvare a unei probleme era corecta,desi nu era adevarat. premiul a fost luat pt perseverenta. :D

 

Ai dreptate, am scris greșit ...

 

Deci celulele A nu aveau nevoie de energie solara, pe cand celulele B aveau ...el a scris numai jumatate din raspuns, cealalta jumatate intelegandu-se ...profesoara a completat cealalta jumatate si i-a scazut.

 

Si eu l-am incurajat sa se duca ...l-am si învățat cum sa puna problema ...nu are curaj.

Nu stiu daca alti copii de 11 ani au tupeul sa chestioneze un profesor si numai al meu e îngrămădit ...eu am crezut ca nu are maturitatea necesara sa conteste un adult, altul decat parintele fireste ...lol



#116
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 17:33

Am avut si eu (de cateva ori) tendinta sa le las la libera alegere.

M-am gandit ca atunci cand vor dori si vor avea minte mai multa vor face si liceu, si facultate...ca doar cunosc atata lume care n-au fost sfinti in adolescenta si apoi au recuperat cuminti tot si au cladit ceva trainic.

Dar mi-a trecut. Mi-am revenit din oboseala, lehamite si uneori disperare si am mers cu Tora mai departe in munca noastra. Nu aveam nici o garantie ca si-ar fi revenit candva...din contra, sansele sunt mai mari sa ramai jos, acolo unde cazi.

Exact !!!... asa cum stim atatea cazuri care au revenit din cenusa, dupa ani de "tavalire" in promiscuitate, in saracie, in medii simple, in joburi obositoare si lipsite de satisfactii ... exista la fel de multe cazuri care, luate de evenimentele vietii, au renuntat la visele si potentialul lor.

 

Si chiar si pentru cei care "si-au revenit", efortul a fost dublu, a insemnat sacrificii mult mai mari, a insemnat timp pierdut, stres mai mult, traume provocate familiei ...

 

Macar noi ca parinti, sa nu avem nimic a ne reprosa ... chiar daca suntem vazuti ca "tiger" ones ...



#117
MAMY13

MAMY13

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 18:33

Ai dreptate, am scris greșit ...

 

Deci celulele A nu aveau nevoie de energie solara, pe cand celulele B aveau ...el a scris numai jumatate din raspuns, cealalta jumatate intelegandu-se ...profesoara a completat cealalta jumatate si i-a scazut.

 

Si eu l-am incurajat sa se duca ...l-am si învățat cum sa puna problema ...nu are curaj.

Nu stiu daca alti copii de 11 ani au tupeul sa chestioneze un profesor si numai al meu e îngrămădit ...eu am crezut ca nu are maturitatea necesara sa conteste un adult, altul decat parintele fireste ...lol

Aha,inteleg acum. Se pare ca i a acordat punctajul pt o jumatate de raspuns. Asta nu e rau. Si baiatul a inteles materia, dar s a grabit. Cred ca ar fi bine sa i explici  cum sa duca un rationament pana la capat. Adica,in cazul asta concret ,fiind vorba de asemanari si deosebiri,ele sunt de fapt niste comparatii; si nu poti face o comparatie folosind un singur termen.  E bine sa fie familiarizat cu chestiile astea de logica de pe acuma ,  in special pentru testele grila de mai tarziu. Graba e boala moderna si grea la copiii nostri! 

 

Nu, nu sunt prea multi care au curaj. Si nu cred ca tine de maturitate, fiindca problema asta ramane pana la sfarsitul facultatii de multe ori.

Cred ca depinde de personaliitate,stii tu ,acei purtatori de stindard,cei care iau mereu cuvantul in numele grupului,care trateaza orice,oricand cu profii ,pe care toata lumea ii asculta,desi nu totdeauna ei sunt cei mai buni din punct de vedere academic . Si mai e si mediul. Am observat,de exemplu, ca cei veniti din zona voastra sunt mult mai dezinvolti ,in general . Chiar Am crezut ,la un moment dat ,ca au parte de ceva cursuri specifice.

 

Ala mic al meu,de care iti ziceam,avea 9 ani la momentul respectiv. Si pe mine m a mirat, el fiind foarte timid de felul lui,fix opusul lui frate sau ( de aia ziceam de personalitate) .

 

Eu personal , pt note nu intervin. E ,intr un fel, o chestiune de principiu ! Nu ma pot amesteca in munca altora. Dar ei,elevii, au dreptul sa ceara lamuriri , fiindca ei sunt parte componenta din sistem. Eu asa vad lucrurile. Si apoi, trebuie sa stie sa se descurce singuri.

Cred ca e bine sa continui sa l incurajezi ,poate si cu exemple concrete atunci cand se iveste vreo ocazie.



#118
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 18:47

Adriana mica, multe note sunt umflate. Faptul ca acum ponderea e de 25% e mai bine.

 

Eu am vazut de la fii-mea: copiii cu note de 10 pe linie pe care-i banuiam eu de pile, la evaluare nu au obtinut mai mult de nota 7.

 

E normal ca testele de evaluaare sa fie de nivel mediu. Ca doar copiii astia merg la liceu, la cele X clase obligatorii nu la Standford.

Dar exista, la matematica, ultimul subiect care este foarte greu si care face diferenta dintre 9 si 10.

======

 

Blackgirl si acuma sunt examenele serioase la admitere. La unele se intra pe baza de examen, la altele pe baza mediei la bacalaureat, la altele pe baza mediei de bac + eseu - ca la multe alte facultati din lumea intreaga.

 

Examenul la medicina e Ok. Se da anatomie si la alegere intre fizica si chimie - este un test grila cu 100 de intrebari, 60% intrebari din anatomie si 40% din chimie/fizica.

 

Diferenta este ca inainte, cand trebuia doar sa inveti ca papagalul oricine o putea face - daca dorea. 

Azi  nu oricine poate raspunde la un test grila cu intrebari capcana. Nu numai ca trebuie sa stii al naibii de bine materia dar mai trebuie si ceva inteligenta si gandire rapida sa dibui intrebarea capcana.



#119
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 20:06


 

Diferenta este ca inainte, cand trebuia doar sa inveti ca papagalul oricine o putea face - daca dorea. 

Nu stiu la care "inainte"te referi,insa in vremea mea examenul la medicina era format din biologie,chimie(organica daca nu ma insel) si fizica(de-a IX a si a X a).Daca la bilogie sa zicem ca aplicai metoda papagalului,la celelalte nu aveai cum...

 

Iar medicina era una dintre faculattile unde s eintra cel mai greu.



#120
MAMY13

MAMY13

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 20:53

Viviana ,inainte de 1989 , la medicina  se dadeau 3 examene in trei zile diferite. Fiecare examen era de trei ore. La biologie erau cel putin doua subiecte mari de sinteza. La fizica si chimie erau probleme de sinteza. Majoritatea erau cu grad mare de dificultate. Era toceala imbinata cu gandire logica. Erau in medie peste sapte pe loc . Numai fac. de drept depasea medicina ca nr. de candidati.Nici vorba sa fi intrat oricine. Unii mai tenaci dadeau si de cate sase sapte ori,uneori si zece ori pana sa intre. Nivelul era foarte ridicat,fiindca practic cei mai buni elevi se indreptau spre medicina. Nu erau prea multe alternative. 

 

Acum , se dau subiecte tip grila,care testeaza mai mult capacitatea de atentie si identificare a amanuntelor, foarte buna si utila de altfel in diagnosticare. Nu uita insa,ca 75 % dintre subiecte se regasesc practic in niste culegeri de teste,care pot si sunt de multe ori invatate pe dinafara. Este un singur examen,intr o singura zi ,de doua ore jumatate. Subiectele la chimie sunt un fel de gluma fata de subiectele la chimie de pe vremuri. Despre gradul de pregatire al studentilor ,ma abtin sa fac comparatii. 

Chiar azi mi a povestit cineva ca la un lp de biofizica ,unde erau doua grupe ,aprox. 20 de studenti , la intrebarea "care e viteza fotonului" nu a stiut sa raspunda nimeni. Asa ceva era de neconceput " pe vremuri" .

Sunt in medie 4-4,5 pe loc. Elevii nu mai sunt numai varfuri,pt ca acum au o varietate mult mai mare de optiuni. Plus ca exista varianta plecatului " afara" ,care nu era inainte.

Se preconizeaza reintroducerea celor trei examene,probabil cam in cinci ani. Sistemul grila se pastreaza. 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -