Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 1 voturi

FIV cu dr. Dragos Albu 122

fiv medlife albu

551 raspunsuri la acest subiect

#71
MaraDG

MaraDG

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 438 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 20:15

Andreea, sper ca emotiile ce le am sa nu se transforme in blocaj, dar gasesc solutia… ar fi cine sa-mi faca injectiile, dar nu vreau sa se stie, deocamdata…in final, daca chiar nu sunt instare, ma duc la un centru de tratamente (macar atat avem).

 

Multumesc pentru explicatii si sper sa ne vedem la monitorizari.  


Editat de MaraDG, 08 octombrie 2015 - 20:15 .


#72
MaraDG

MaraDG

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 438 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 20:18

Multumim pentru informatii annutza si  SA  FIE  !!!



#73
MaraDG

MaraDG

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 438 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 20:23

Am spus ca am multe intrebari si incep cu Vitamina D…

 

Ceva mai in urma, Qiao a spus:  „Nu am reusit cu 1000-1500 ui, nici cu 2000, abia dupa ca m-am pus pe studiat si am decis sa iau de capul meu 4000 ui am reusit sa o ridic cat a trebuit, dar in cateva luni de pauza s-a pravalit la loc pe la 22”

„Mare atentie daca esti cu deficit de Mg !!! Organismul foloseste Mg pt metabolizarea/activarea vit D, Daca iei supliment de vit D si nu ii asiguri suficient Mg din alimentatie/suplimentare, ia din resurse. Din aceasta cauza se recomanda suplimentare in cazul dozelor mari de Vit D, eu spun in ultima vreme la toata lumea sa ia si Mg pt ca nu am de unde sa stiu cum sta fiecare cu mineralul...”

 

vio_TinTin a spus si ea: Pe lângă cele 4000 de ui pe zi de vit. D am luat şi 2 magne B6 pe zi şi un acid folic de 5 mg.”

 

Marushelu spune recent: „În ianuarie aveam nivelul 11 al vitaminei D. Am repetat ieri analiza vit D, a ieșit 32. Am luat Vigantoleten vreo 4 cpx1000 /pe zi din februarie până în aprilie, deci 3 luni, am ieșit tot anul cât am putut de des la soare câte jumătate de ora. Din păcate nu am ajuns și la mare . De curând am început să iau din nou câte 2 pe zi+ magneziu 400 mg de la eurovita”.

 

 

Acum vad ca si Maria spune: „… Qiao - datorita tie am sarit pacatoasa aia de vitamina D de la 16 la 55 intr-o singura luna cu picaturi uleioase de la biofarm”.

 

Dragi fete informate, acum o luna aveam  vit D = 25,3 ng/mL (> 30 ng/mL) si Domnul Doctor Albu mi-a prescris sa iau 3 luni Vigantoletten – 2 tb/zi.

Cand i-am solicitat schema FIV pe mail, mi-a spus ca imi trimite schema, dar sa incep cu Vigantoletten…

 

Imi amintesc ca in ultima vreme la analize - calciu ionic seric era  sub limita inferioara, dar nu am urmat nici un tratament, doar ce am luat din alimente – susan integral, de ex.

 

Pentru ca si la mine timpul este scurt pana la embriotransfer si nu cred ca voi face supradozare, va rog sa-mi spuneti parerea voastra:

 

-Sa iau 4 Vigantoletten/zi sau la cele 2 Vigantoletten sa adaug si Vitamina D picaturi orale de la Biofarm (sper sa le gasesc loco)?

 

-Sa iau si 2 tb de Mg?

 

-Ar trebui poate sa iau si alte vitamine?

 

Stiu ca de acum nu prea am voie sa iau medicamente si intreb, ce medicamente sunt permise si ce ar cam trebui sa am in casa pentru vreo urgenta?

 

Mentionez ca eu iau zilnic:

 

- cam de 2 ani - acifol (citesc ca nu ar fi prea bun)

 

- de peste 1 an - polen crud, 8 tb spirulina, 4 tb chlorella

 

- beau sucuri de legume, consum zilnic nuci si mananc mai mult fructe si legume decat carne (spre deosebire de sotul meu care ar manca carne cu carne)

 

Doamna Lucia mi-a spus ca nu exista vreo restrictie alimentara nici inainte si nici dupa embriotransfer, dar ma gandesc ce as mai putea face sa ma ajut, ca de muncit tot 10 – 12 ore zilnic si  nu as  rezista fara polen crud (cand sunt fff obosita simt ca o gheara in gat si imi revin doar daca reusesc sa dorm), spirulina + chlorella (am reusit sa-mi cresc Hg de la 8 la 16 si siderimia de la 7 la 45)…totusi mi-e teama sa nu fie contraindicate, nu stiu…

 

Va multumesc, fetelor !!!


Editat de MaraDG, 08 octombrie 2015 - 20:28 .


#74
Marushelu37

Marushelu37

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.701 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 00:07

Mara, mi- e greu sa iti dau vreun sfat în privința dozei de vit. D, ca nu vreau să îmi asum.  Eu am luat de capul meu 4000 de unități vit D, nu i- am zis doctorului. Asta dupa ce găsisem un forum al medicilor care spuneau ca dau pacientelor și 8000 de unități pe zi. Majoritatea dădeau între 3000-5000.

Picăturile de care zicea Vio se pare ca fac minuni. O să caut si eu mâine. 

Citisem ca există și doze unice imense de vitamina D injectabil 300 000 de unități, asa ca nu mi s- a parut mult sa iau 4 pastile pe zi. 

L- am întrebat pe Albu înainte de fiv, ca imi cumpărasem de capul meu o fiolă de 300000 și a zis să nu o folosesc.  Dar acum, ca veni vorba mă uit la fiolă și scrie pe ea ca se poate lua și oral. Ma gândesc să o beau ca mai am mult până la fiv.

Înainte să fac analiza când îmi ieșise vitamina D valoarea 11, făcusem o cura de sucuri de legume fructe, morcov, telina, varză, mere, etc de vreo 5 luni, dimineața și seara câte un pahar.  [:-)))]

După asta soțului i- a ieșit spermograma la fel de proastă. Eu pentru el facusem, dar am profitat și eu dacă tot munceam. 

 



#75
Marushelu37

Marushelu37

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.701 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 00:56

MaraDG, Nu cred ca te- am ajutat prea mult de frică, dar încerc acum ca îmi dau seama ca ești cam stresată de fiv. Eu sunt de pe acum [:-)))]

-Mai degrabă sa iei 2 Vigantoleten de 1000 și sa suplimentezi cu picăturile de care spunea Vio. Sau 4 Vigantoletten, dacă nu se găsesti picăturile sau până găsesti.

-Și da, ar trebui și magneziu. Eu am aflat de la Qiao. Înainte de fiv 1 am luat Vigantoleten și alte multe, numai magneziu nu luasem. Eu iau Magne B6 de la Eurovita 1/ zi. O pastilă conține 400 mg magneziu. Nu știu cât ar trebui să iei.

Părerea mea e ca nu ar trebui să mai iei și altele decat ce iei deja + vitamina D și magneziu, pentru ca spui ca mănânci sănătos. Din păcate vitamina D nu o luăm din alimentație.

Încearcă să te odihnești suficient, ca muncești foarte mult. Îți țin pumnii să reușească fiv- ul. [flo2] [flo2] [flo2]

Sigur îți vor mai răspunde și alte fete cu privire la vitamine. Baftă multă!


Editat de Marushelu37, 09 octombrie 2015 - 01:00 .


#76
Elenadc

Elenadc

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 453 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 10:38

Buna fete dAlbe .M-am intors si eu din concediu si ieri am facut analizele. Deocamdata rezultatele sunt ok, pana pe data de 13 le am pe toate. Sper sa iasa ok ca sa pot merge mai departe si sa ajung sa fac histeroscopia, sa o bifez si pe ea. Ma bucur pt voi cele care aveti bebic in burtic, felicitari si aveti grija de voi.

 

Va pup pe toate si Doamne ajuta sa avem vesti bune, minunate toamna aceasta.



#77
gaby45

gaby45

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 111 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 11:59

toateuserelesuntluate.....Felicitari !....sa ne realtezi experienta de la cehi cand ai timp. Cu siguranta ma va ajuta sa ma hotarasc pentru ce clinica voi opta.

Beta mare in continuare!!!!



#78
annutza0

annutza0

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 668 mesaje

Postat 09 octombrie 2015 - 16:23

Mara eu am luat 4000UI/zi timp de o luna si jumate...si am crescut tot de pe la 20 si ceva la 40 si ceva...nu mai stiu exact valorile. Eu am luat capsule gel de la Nature's Way 2X2000UI. Din cate stiu eu doza zilnica necesara pt adulti e 600UI.



#79
MaraDG

MaraDG

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 438 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 17:52

Am avut o zi de vineri de…catran…cred ca este o perioada cam “proasta” , dar oare numai pentru mine si cei apropiati sau…

Vremea ploioasa de astazi mi-a pastrat starea fara chef de nimic, dar macar azi am rezolvat doua probleme…pe ploaie…

 

Asa ca nu sunt “in apele mele” …

 

Fetelor, sunt noua pe acest forum si poate ca modul meu mai direct de a fi sau de a scrie nu este pe placul tuturor, mi se normal sa se creeze anumite afinitati intre unele fete, spre exemplu fetele din Bucuresti au ocazia sa se cunoasca si personal… dar cred ca toate fetele avem dreptul de a scrie, de a intreba, de a ne spune pararea…fara a deranja pe cineva …

 

Am venit pe acest forum pentru ca EU am nevoie de parerile, de sfaturile, de indrumarea VOASTRA – a acelor fete care doresc sa raspunda la mesajele si intrebarile mele, fara sa o faca din obligatie, fara a considera ca orice parere sau sfat le-ar face sa isi asume ceea ce imi recomanda.

 

Daca voi sti si eu cate ceva despre vreo problema, imi voi spune parerea, fara a insista sau obliga sa se tina cont despre ce spun eu.

 

Este firesc ca nu toate fetele sa fim interesate de diversitatea subiectelor dezbatute, iar daca primesc sau nu raspuns la intrebarile mele, nu am dreptul sa ma supar sau sa consider ca nu sunt luata in seama, departe de mine astfel de ganduri…

 

Insa cred ca daca vom fi cat mai sincere si mai deschise pe forum, vom realiza ca suntem unite de aceeasi speranta si dorinta – de a putea strange in brate fiinta cea mai dorita – reusitele unora ne vor face sa speram, dezamagirile altora ne vor face mai puternice si sa mai incercam…pana vom reusi, indiferent ce cale vom alege !   

 

Imi cer scuze fetelor ale caror postari le-am citat, sper sa nu se fi suparat, am dorit doar sa subliniez ca am inteles cat de important este nivelul vitaminei D in FIV.

 

Sper sa intelegeti exact ce am dorit a spun si ca „nu am tulburat apele” …

 

 Va imbratisez cu drag pe toate, oriunde va aflati sa va fie bine !


Editat de MaraDG, 10 octombrie 2015 - 18:55 .


#80
MaraDG

MaraDG

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 438 mesaje

Postat 10 octombrie 2015 - 19:31

Doamne, Marushelu sa stii ca nu doresc sa-ti fac concurenta la stres!

Exista un nivel de stres, discutam zilnic despre aceasta situatie, dar cred ca totul este sub control daca voi avea mai multe informatii…de aceea am inceput cu intrebarile, doresc sa ma luminez inainte de a ajunge la momentul respectiv si multumesc tuturor fetelor, dar tu te afli printre cele carora le multumesc in mod special…

Printre altele, astazi am fost si pe la farmacii ca sa vad care imi pot aduce tratamentul, preturi…
La Catena am gasit Vitamina D3 – BIOFARM 18000 UI/ml, picaturi orale, solutie Colecalciferol, 10 ml si costa 5 lei.
Le-am si testat pe limba si nu au simtit nici un gust rau, nu stiu insa daca asa trebuie sa le administrez (picaturi orale) sau sa le pun in apa (solutie Colecalciferol) – amuzant, nu?
Nu aveau magneziu tablete si nu am avut timp sa caut pe ploaie pe la alte farmacii, dar iau zilele urmatoare.

Asadar, imi asum hotararea dupa capul meu, fara sa-i spun lui „doctoras” si voi lua Vigantoletten 1000 UI x 2 ori / zi, plus 2-3 pic (sau cat pica) x 2 ori / zi, plus Magne B6 1 – 2 tb / zi (sa vad de care gasesc).
Sper sa reactionez bine si sa reusesc sa cresc vitamina D spre 50…
Alte vitamine nu mai iau, cu toate ca se vorbeste si de Coenzima Q10...

Iti multumesc Marushelu pentru sfatul tau dat fara frica si iti spun un secret – asa gandeam si eu sa fac cand am cerut ajutorul, dar am spus ca daca exista mai multe pareri, poate alta va fi solutia cea mai buna pentru mine…sau poate alta fata se va intreba ce este aceasta vitamina D si daca si ea are nivelul normal – NU, cu siguranta…


Editat de MaraDG, 10 octombrie 2015 - 19:46 .




Etichetat si cu fiv, medlife, albu

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -