Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Imigratia ilegala- un nou nivel (5)


953 raspunsuri la acest subiect

#1
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 08:06

Va rog sa continuati discutia aici.

Ma refer la subiect, nu alte postari. Interventiile pentru moderatori, administratori, strecurate printre postarile celor care chiar vor sa spuna ceva concret, mi se par jalnice.



#2
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 08:19

Cred ca inainte de toate, ar trebui sa ne obisnuim cu ideea ca acesta este un forum de oameni maturi iar mici scapari de exprimare sunt uneori posibilie sau sunt interpretabile prin prisma diferentei de opinie. A raporta orice la moderator - pana si o expresie de ochelari de cal - este exagerata. Nu suntem totusi la gradinita si nu facem educatie aici.

 

Am uneori impresia ca in lipsa argumentelor, e mai simpla o raportare la moderator pentru a da cartoful fiebinte in mana altuia. Si pentru a cere de pe margine - o rezolvare. Nu asa se impune dreptatea - ci prin dialog si argumentare.

 

As dori sa va rog sa respectati regulile esentiale unui dialog civilizat. Si mai ales, sa acceptati ca exista si pareri diferite de ale voastre.  Cine cu accepta acest lucru este un extremist.



#3
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 08:58

Am hotarat sa fac o serie de postari semi-offtopic din dorinta de a mai "dezamorsa" tensiunea de la acest subiect. Pentru ca textele sunt lungi o sa le impart in mai multe postari. Prima mai jos:

 

Despre statistica si rasism pentru tabara ANTI: trebuie sa intelegeti ca in momentul in care aplicati statistici de grup la nivel de individ aveti implicit o atitudine RASISTA, XENOFOBA sau DISCRIMINATORIE! Daca voi sustineti ca in baza faptului ca s-au decapitat N persoane de catre ISIS, imigrantul Ionescu de credinta musulmana, sau originar din Siria este terorist aveti o atitudine rasista, xenofoba sau discriminatorie pe baze religioase. Este asa de simplu!

Ca sa fac o analogie si mai buna este exact acelasi lucru daca un patron refuza sa angajeze un tigan scolit si erudit si foarte capabil profesional numai pentru ca este tigan. Sper ca tabara anti sa inteleaga aceasta atitudine si sa-si dilueze sau argumenteze pozitia. Daca primiti un avertisment pentru faptul ca spuneti ca Ionescu o sa va taie in curand capul sa nu va mirati pentru ca argumentatia este mai sus.

 

Sfat: incercati sa nu mai generalizati si sa combateti pe baza de preconceptii ci pe baze concrete, statistice dar din surse credibile. Nu se supara nimeni daca afirmati ca imigrantii italieni din anii 70-80 s-au integrat mai bine in Germania decat imigrantii turci, mai ales daca veniti si cu statistici din surse credibile.

Puteti apoi sa trageti o concluzie personala  care va rog sa subliniati ca este personala (si nu mai este statistica) cum ca voi credeti ca faptul ca au fost cultural mai "aproape" de Europa i-au ajutat pe italieni sa se integreze mai repede decat pe turci. Puteti spune ca - iar in categoria parere personala - ca voi credeti ca faptul ca au fost crestini i-au ajutat sa se integreze mai repede. Dar repet, asta nu va da dreptul sa spuneti ca turcul Ali nu o sa se integreze in Germania pentru ca este turc! Stiu, "granita" este subtire dar va rog sa incercati de fiecare data sa va recititi critic propiul mesaj inainte sa-l postati.



#4
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:00

Conform ziarului Bild ,se asteaota inca 920000 de refugiati pina la sfirsitul anului,ceea ce inseamna ca in 2015 numarul refugiatilor se ridica la 1,5 milioane

 

https://de.nachricht...-035604660.html



#5
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:12

Pentru tabara PRO: incercati sa ganditi mai departe decat de umanitate

 

Am sa incep cu 2 analogii ca sa fiu mai bine inteles:

 

1. La mare, dimineata la 5, plaja pustie, mergeti cu un 2 prieteni la inot. Ei au dificultati si vizibil se ineaca, tragandu-se unul pe altul. Ce faceti? Sariti in apa sa-i ajutati fiind constient ca nu sunteti un bun inotator si ca acest lucru o sa duca la un inec general? Poate sa va acuze cineva dupa aceea ca nu ati sarit in apa si nu ati dat o mana de ajutor? Ca ati fost lipsit de umanitate?

 

2. Cineva va spune ca peste 45 de zile o sa trebuiasca sa acomodati in apartamentul dvs. de 4 camere 30 de copii pentru 30 de zile, sunt copii orfani salvati de la un accident si care urmeaza sa fie mai departe distribuiti la niste centre.

Daca stiti acest lucru, probabil ca incepeti sa va pregatiti! Cumparati saltele, cumparati mancare care sa reziste si in afara frigiderului, va ganditi la un set de reguli, s.a.m.d. O sa fie greu 30 de zile dar cu siguranta o sa aveti inima plina de satisfactie ca ati dat o mana de ajutor.  Ce se intampla insa daca sunteti acasa, pe canapea si va uitati la o telenovela sau la un meci de fotbal si suna soneria. La usa sunt aceeasi 30 de copii si va spun ca trebuie sa-i primiti. Sunt refugiati sirieni, ca sa fim la subiect. Acum lucrurile sunt mai complicate, este haos, si exista sansa ca daca ii primiti sa fiti dati peste cap si sa fiti in incapacitatea de a avea grija de ei in mod corespunzator. Si inclusiv de copiii vostri.

 

Acum on topic: situatiile de mai sus sunt ipotetice si extreme dar tabara PRO trebuie sa inteleaga ca "umanitatea" poate duce la haos si destabilizare care in final sa produca o drama si mai mare la nivel uman. De exemplu: razboiae, miscari xenofobe interne, ajung la putere politicieni extremisti etc.

 

Concluzii: tabara PRO trebuie in opinia mea sa inteleaga ca pe langa atitudinea UMANA trebuie sa propuna si solutii concrete de rezolvare a problemei. In plus, nu trebuie sa-i acuze ca fiind lipsiti de umanitate pe aceia care au puterea sa se detaseze de emotia unui filmulet cu un copil care s-a inecat si pot sa gandeasca strategic, cautand o solutie sustenabila si nu una bazata pe emotia de moment.

 

Sfat: ii sfatuiesc pe cei din tabara PRO sa propuna discutiei solutii, chiar daca nu sunt sustenabile sau nu si sa incerce sa le sustina. Iar daca se dovedeste ca solutia propusa nu este sustenabila sa nu se supere, sa recunoasca acest lucru si sa propuna o noua solutie.

A eticheta pe cineva ca "inuman" este simplu dar nu ajuta la discutie.



#6
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:16

Conform ziarului Bild ,se asteaota inca 920000 de refugiati pina la sfirsitul anului,ceea ce inseamna ca in 2015 numarul refugiatilor se ridica la 1,5 milioane

 

https://de.nachricht...-035604660.html

 

Super mesaj! bravo! Cred ca asa trebuie sa introduceti subiectele de discutie. Dupa varianta Euronews: "stire cu no comment" sau dupa stire sa dati o interpretare propie sub categoria "parere personala"

 

Exemplu de parere personala: daca Bild are dreptate si numarul refugiatilor ajunge la 1,5 milioane cred ca sistemul administrativ din tara X nu o sa mai faca fata si asta o sa duca la razboi civil!

 

Va recomand sa va argumentati mesajele cu linkuri si stiri si sa delimitati cat mai clar unde este stirea propiuzisa si unde intervine parerea personala / interpretarea voastra.



#7
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:25

 

 

Exemplu de parere personala: daca Bild are dreptate si numarul refugiatilor ajunge la 1,5 milioane cred ca sistemul administrativ din tara X nu o sa mai faca fata si asta o sa duca la razboi civil!

 

 

Personal nu am aruncat cu jigniri niciodata in cei cu alte pareri,de primit am primit cu virf si indesat.Atributul de "inuman"fiind cel mai jigniotr si inca mai sper sa se ia masuri.

 

Da,deja sunt greutati in gestionarea situatiei(am spus si la subiectele precedente)in momentul d efata,insa cind vor mai veni inca 900000...nici nu vreau sa ma gindesc cum vor gestiona situatia.

 

Sigur Merkel spune "wir schaffen das"(vom reusi)insa asta a spus d ela inceput,cind nici ea nu se astepta ca fenomenul sa capete amploare...pina "vom reusi",trebuie sa incercam s afacem fata situatiei.



#8
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.643 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:32

"Datorita conflictului din Siria, numarul celor nevoiti sa paraseasca tara a ajuns la peste 4 milioane de oameni - o sesime din populatia totala - ce cauta adapost in tarile invecinate. ONU anunta astfel ca Siria se regaseste in centrul celei mai mari crize de refugiati din ultimii 25 de ani, informeaza The Guardian.

Joi, agentia pentru refugiati ONU, UNHCR, a anuntat ca numarul total de refugiati sirieni in Turcia, Liban, Irak, Iordania, Egipt si in alte parti ale nordului Africii a ajuns la 4,013,000 de oameni.

Cu cel putine 7.6 milioane de oameni fortati sa-si paraseasca locuintele in Siria, s-a ajuns ca aproape jumatate din populatia tarii sa fie reprezentata de refugiati in alte state si stramutati. Conflictul, acum aflat in cel de-al cincelea an, a dus la moartea a mai mult de 220,000 de oameni.

Antonio Guterres, Comisarul pentru refugiati al ONU, a declarat ca "exodul" reprezinta cea mai mare criza de refugiati afectati de un singur conflict din ultimii ani si a cerut interventia comunitatii internationale in gestionarea problemei.

Guterres a declarat: "Este vorba de o populatie ce are nevoie de sprijinul intregii lumi, insa care traieste in schimb in conditii aspre, alunecand din ce in ce mai adanc in saracie."

"Inrautatirea conditiilor forteaza tot mai multi oameni sa emigreze catre Europa si nu numai, insa majoritatea raman totusi in regiune. Nu ne putem permite sa ii lasam pe ei si comunitatile ce ii gazduiesc sa alunece si mai mult in disperare", a mai declarat acesta.

Turcia a devenit tara ce adaposteste cel mai mare numar de refugiati, primind pana acum 1,805,255 de sirieni. Libanul adaposteste 1,172,735 de imigranti sirieni, Iordania 629,128, Irak 249,726 iar Egiptul a primit 132,375 de sirieni. Ultimele cifre furnizate de ONU nu includ si cei peste 270,000 de sirieni ce cauta azil in Europa.

In numai 10 luni numarul de refugiati sirieni a crescut de la 3 la 4 milioane iar ONU estimeaza ca pana la sfarsitul anului se va ajunge la 4,27 milioane de refugiati. La sfarsitul lui 2014, 1 din 5 oameni fortati sa isi paraseasca locuintele la nivel mondial, era sirian.

 

Numarul mare de refugiati sirieni ce fug de razboi pune la incercare sistemul international de ajutorare umanitara. La sfarsitul lunii iunie, agentiile ONU atrageau atentia asupra faptului ca din cele 5,5 miliarde de dolari, fonduri estimate pentru a face fata problemei refugiatilor din Siria, numai 25% erau acoperite.

Saptamana trecuta, Programul Alimentar Mondial ONU anunta, din nou, ca a ramas fara fonduri pentru a sustine furnizarea de alimente catre refugiati si ca ar putea fi fortat sa intrerupa intregul program pentru sute de mii de sirieni adapostiti in Iordania."

 

sursahttp://www.hotnews.r...oane-creste.htm



#9
Jullia

Jullia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.261 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:35



Sigur Merkel spune "wir schaffen das"(vom reusi)

 Bob der Baumeister spune asta, nu Merkel. Ea doar il plagiaza . [:-)))] [:-)))]

 

bob.jpg

 

 

Sorry, dezamorsam putin atmofera. [fri]



#10
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:42

 Bob der Baumeister spune asta, nu Merkel. Ea doar il plagiaza . [:-)))] [:-)))]

 

attachicon.gifbob.jpg

 

 

Sorry, dezamorsam putin atmofera. [fri]

[:-)))] [:-)))] [:-)))] da Jullia,asa este!!!! [:-)))] [:-)))]




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -