Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Amintirile dragi din copilarie


59 raspunsuri la acest subiect

#1
Rebe2015

Rebe2015

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 16 mesaje

Postat 30 septembrie 2015 - 23:08

Va mai amintiti? Cand eram mici purtam uniforme, cravate de pionieri si matricole la scoala, mancam portocale si banane doar de Sarbatori - dar ne bucuram de ele cu intensitate, iubeam Salamul de Sibiu si uram soia J, stateam la cozi interminabile la carne - dar nu simteam presiunea asteptarii ci doar joaca, mergeam la filme la gradinile de vara, ieseam la padure si la stranduri, pretuiam cu religiozitate o pereche de blugi (trufandale, Mon Cher!), aveam program special la TV de Anul Nou si apoi ne uitam la “Daca doriti sa revedeti”, tricourile cu imprimeu cauciucat erau supreme, bancurile cu Bula erau parte din viata noastra, din folclorul nostru, desenele animate erau delicii ale copilariei, dulciurile si inghetata buna ne dadeau fiori de fericire – la fel si pufuletii cu lapte praf sau inveliti in ciocolata,  stingerea luminii nu era neobisnuita – insa noi ne distram pe cinste – pe intuneric sau la lumina lumanarii, aveam chef de viata, citeam mult, invatam, mamele noastre ne dadeau siropelul cu multivitamine Multi-sanosvit cu gust de portocale (actualul Sanostol), aveam timp sa povestim (nu online, nu la telefon), aveam prieteni si timp pentru toate. Sa incercam sa luam ce e bun din trecutul nostru si sa adaugam lucruri bune in viata noastra pentru a ne simti impliniti. Voi ce amintiri dragi aveti din copilarie? 



#2
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 01 octombrie 2015 - 08:39

imi amintesc ce mult imi doream sa primesc tableta de Cavit :) si ca aveam impresia ca ma face mai desteapta.



#3
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.449 mesaje

Postat 01 octombrie 2015 - 13:48

Nostalgia timpurilor fara griji cred ca o avem toti.

 

Ce nu inteleg eu in aceste mesaje este ideea ca generatia tinerilor de azi nu au o copilarie fericita.



#4
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.224 mesaje

Postat 01 octombrie 2015 - 16:43

Nostalgia timpurilor fara griji cred ca o avem toti.

 

Ce nu inteleg eu in aceste mesaje este ideea ca generatia tinerilor de azi nu au o copilarie fericita.

Da, fiecare generatie crede ca a fost mai cu motz, decit generatia copiilor lor. Nu e asa deloc. Cel putin pentru mine nu a fost deloc amuzant sa stau la cozi in loc sa ma joc, sau sa imi fac teme la luminare, sau sa am doar citeva haine pe care sa le tin de bune, sau sa imi imaginez ca acel cavit era ciocolata alba, etc, etc, etc. N-am amintiri fantastice din copilaria mea datorita regimuli comunist in care am crescut.



#5
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 01 octombrie 2015 - 18:44

Da, fiecare generatie crede ca a fost mai cu motz, decit generatia copiilor lor. Nu e asa deloc. Cel putin pentru mine nu a fost deloc amuzant sa stau la cozi in loc sa ma joc, sau sa imi fac teme la luminare, sau sa am doar citeva haine pe care sa le tin de bune, sau sa imi imaginez ca acel cavit era ciocolata alba, etc, etc, etc. N-am amintiri fantastice din copilaria mea datorita regimuli comunist in care am crescut.

Și eu subscriu la ce zice Letiția. Îmi aduc aminte și acum cum am stat într-o iarnă la coadă la portocale și s-au terminat portocalele în fața mea... Am resimțit-o ca pe o tragedie.

 

Să nu mă înțelegeți greșit, am amintiri frumoase din copilărie. Dar am și amintiri urâte (frigul din case, de exemplu, în ultimii ani era înfiorător).



#6
ni-na

ni-na

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.324 mesaje

Postat 01 octombrie 2015 - 20:20

Sunt de la țară (nu am stat la cozi,nu știu cum era în apartamente iarna,)insă în 1986 am venit în oraș și am stat la internat,cu o felie transparentă de pâine dimineață,cu trei felii la prânz și două seara,cu frigul din cămin,cu dușurile doar cu apă rece,fără vată ,și mergând sâmbătă acasă înghesuiți în niște autobuze cu burduful spart,pe unde plouă,sau intră praful sau gazele de eșapament!

 Am mers toată copilăria mea în practică(în generală la porumb) în camioane vechi,descoperite,in care era o minune dacă reușeai să prinzi un loc la oblon sau la mijloc,să te ții de lanțul ce ancora obloanele!

Am cules musetel,am adunat porumb,ardei,rosii,varza iar în liceu săptămâni intregi am stat cazata prin ferme la cules de struguri.Aș fi ipocrită sa spun ca as accepta ca fiul meu să treacă prin asta.

  Ca au fost amintiri frumoase nu contest,însă au fost create de către parinti,care au încercat să ofere din cenușiul epocii ceva cald.Cumva neavand la ce raporta,nu puteai avea alte așteptări!


Editat de ni-na, 02 octombrie 2015 - 07:46 .


#7
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 02 octombrie 2015 - 08:54

Ba e fericita si copilaria copiilor de azi.

Ma rog, la cei ce poate fi asa, ca nu toti au ce le trebuie, ba unii nici macar nu au strictul necesar.

In general copilaria e frumoasa, lipsa grijilor, responsabilitatilor, sanatatea buna...desigur, precizez din nou ca vorbesc in general. Sunt si exceptii.

De asemenea e vorba si de perceptie, vad ca pe unii i-a deranjat statul la coada si lipsa portocalelor si a luminii, mie nu mi-a pasat si nimic nu mi-a stricat bucuria de a fi copil. Nici macar scoala [:)]

Dar pot sa remarc ca as fi vrut ca anumite lucruri din copilaria mea sa le aiba si copiii mei...stiu ca nu se poate si ma resemnez. Oricum, ei nu stiu ce zic eu ca au pierdut...



#8
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 02 octombrie 2015 - 12:34

Imi amintesc cu placere intamplari si sentimente din copilarie/adolescenta ... asa cum mi se strepezesc dintii la alte amintiri.

Sunt convinsa ca si fiu-meu va avea sentimente la fel de duale ca si mine cand adult fiind isi va aminti de copilarie.

Si recunosc ca prefer sa ma concentrez pe copilaria lui decat pe sentimente desarte de regret ...vai cum era, si uite ce regret ca el nu are sansa sa traiasca nu stiu ce intamplare am trait eu. Poate ca pentru el o intamplare care pentru mine a fost definitorie, ar fi putut trece neobservata. Foarte bine, el traieste altele, care il vor marca pe el.

Live the moment and enjoy it.



#9
Rebe2015

Rebe2015

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 16 mesaje

Postat 12 octombrie 2015 - 15:57

Nostalgia timpurilor fara griji cred ca o avem toti.

 

Ce nu inteleg eu in accost mesaje este ideea ca generatia tinerilor de azi nu au o copilarie fericita.

E atat de adevarat ca toti avem nostalgia copilariei "fara griji", insa nu cred ca generatiile de azi nu au o copilarie fericita. Copiii din ziua de azi au o copilarie Diferita de a copiiilor nascuti in anii '70-'80; tine de fiecare (copil, parinte, scoala, prieteni, etc.) sa-si puna amprenta fericirii (sau a nefericirii in unele cazuri) asupra copilariei lor. Desi, cand vorbim despre copilarie, datele problemei s-au schimbat mult in ultimii 30-40 ani, definitia fericirii pentru un copil (si nu numai) a ramas aceeasi, doar forma si continutul au suferit modificari. Fiecare dintre noi, daca se intoarce in timp pe vremea copilariei si este onest cu ea/el, gaseste atat de multe lucruri mici, de zi cu zi, care i-au adus bucurii, fericire, zambete si placeri, in ciuda regimului comunist, a lipsurilor, a intunericului, a cozilor, etc. Greutatea regimului comunist (cu tot ceea ce a venit el la pachet) au resimtit-o din plin parintii, bunicii si strabunicii nostri - mai putin noi, generatiile nascute in anii '70 - '80. Despre lucrurile frumoase si bune imi place sa-mi amintesc cand ma gandesc la copilarie -- care este parte din mine, si nu o pot nega sau uita, in ciuda transformarilor ulterioare de mentalitate, regim, conditii de viata, etc. Fetita mea imi cere tot timpul sa-i povestesc cum a fost copilaria mea: ce nazbatii faceam, pe unde mergeam, ce jocuri ma jucam (uimita fiind ca nu aveam computer, internet, telefon mobil, Wii, PlayStation, etc.), cum era scoala la care mergeam, ce carti citeam, ce mancaruri mancam, ce colegi aveam la scoala, cu cine eram prietena, etc. Asa ca adesea retraiesc franturi din copilarie prin aceste mici povestioare, precum Ion Creanga in "Amintiri din copilarie" :). Despre partea frumoasa a copilariei va invit sa ne amintim, la un pahar de vin sau de vorba.



#10
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.190 mesaje

Postat 12 octombrie 2015 - 17:10

Sunt diferente mari, asa este.

Lucrurile care ne placeau noua in copilarie, erau foarte usor de atins, nu costau, sau erau foarte ieftine (coarda, minge, creta etc), pe cand acum, ajunsi in minunata noastra societate de consum, ne-am si tehnologizat foarte mult, toate costa, se demodeaza, distractiile costa si ele, concediile la fel, samd.

Dar dincolo de astea, trebuie sa ne descurcam, n-avem incotro  [:)]  Si pana la urma mai gasim si in zilele noastre distractii care sa nu te dea pe spate financiar si de care sa se bucure copiii




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -