Roxana tu poti sa iti dai doctoratul in "vacante toscane" cind mai ma intreaba si pe mine unul sau altul de Toscana mereu dau linkuri din blogul tau .
Redactor super cazarea in palat, si ca distante intre orase e perfecta.
Insa, inafara de hotelurile astea in palate exista si varianta "taraneasca" in agriturism . Eu una as prefera agriturismul pentru ca aici pe linga ca esti in aer curat ( si la palat esti), seara te aduni de pe drumuri si chiar te odihnesti dar esti si rasfatat cu mincare adevarata, retete traditionale, preturi mici in general si calitate mai mult decit superioara.
Gasesti agriturism pe booking dar si pe pagina asta speciala http://www.agrituris...turismi/toscana
* mai exista o varianta, alegi satul unde vrei sa stai ( cu google earth in fata si cu poze facute de altii :-.) ) apoi intri pe net si cauti numele satului+pro loco . Pe paginile proloco ale fiecarui sat /localitate gasesti informatii despre ce se poate vizita ( nu numai ce e foarte cunoscut ), locuri de cazare, mincare, produse tipice si datele cind sunt anumite tirguri locale ( sagre) . In perioada cu sagre cazarea e mai scumpa si gasesti mai greu loc ca vin oameni special pentru ele insa daca esti aproape, in zona, merita caci poti gasi produse locale care nu se fac decit cu acea ocazie. Tot de aici aflii si daca se organizeaza degustari de vinuri, vizite cu ghid .. ( cred ca sunt toate in italiana dar daca pui linkul aici iti traduc)
Marox mai ales pentru cine vine prima oara in Toscana varianta ta este cea mai buna, comoda si practica
In Toscana prin zona unde a fost Roxana nu pierdeti din meniu tot ce este cu faina de castane ( sau marroni) in zona asta Siena dar si mai jos Grosseto tot ce este cu cinghiale ( mistret) ragu pentru paste, felul doi adica carne cu sos diverse retete... si vinul casei care in toate variantele este absolut minunat si mereu cel mai ieftin. Si evident aproape de mare tot ce este cu peste ,. fructe de mare pe la Livorno /Pisa supa lor de peste cacciucco care nu e zeama ca supa de la noi ci pesti si fructe de mare in sos .
Daca va ofera platou de mezeluri si brinzeturi nu este de pierdut nici el, in general un platou de o portie merge pentru doi . Si daca mai vreti puteti sa mai comandati unul :-))
Bruschette care in toscana se numesc crostini sau crostoni ( daca sunt mai mari) si care nu trebuie ocolite sunt cele clasice, traditionale cu ulei toscan ( si rosii sau nu) si cele cu pateu de ficat care insa la ei se face altfel decit la noi, e mai grosolan si are alte condimente.. daca va nimeriti in anotimp mai rece merg si cele cu lardo di Colonnata ( e slanina lor care are alt gust decit slanina de la noi, are alte condimente si alt mod de preparare ).
Daca va place burta ca si gust nu o ocoliti nici pe ea din meniuri, exista chiar restaurante specializate si chiar vinzatori ambulanti ( chioscuri speciale sau rulote, nu stau cu cazanul pe trotuar :-) ) se numesc trippai ( de la burta = trippa) in Toscana si in general in Italia se pregateste diferit decit la noi seamana mai mult cu tuzlamaua si nu au nici cea mai mica legatura cu ciorba de burta.
imi pare rau ca nu pot recomanda cazare, noi stam la camping si in zona cu marea (mai la sud de Livorno si la Albinia) sau pe insule ( Giglio, Elba ) .
Daca stati mai mult, daca vreti sa vizitati si o zona splendida ca si peisaj, exista un tren ( treno di Dante ) care leaga Florenta de Ravenna . Bucata Florenta Faenza este insa cea mai frumoasa, cazare in sate linistite, aer curat si mincare buna ( doar se impleteste toscana cu emilia romagna ).. De ce trenul lui Dante pentru ca el s-a nascut la Florenta si mormintul lui e la Ravenna.
Editat de crista-s, 01 septembrie 2015 - 08:06 .