Uite aici o reteta cu dovleac http://www.bucataras...9.html.Presupun ca am voie sa pun linkul.
Eu la placinte il pun crud,ras pe razatoarea mare condimentat din abundenta cu scortisoara.
Postat 13 octombrie 2015 - 06:31
Uite aici o reteta cu dovleac http://www.bucataras...9.html.Presupun ca am voie sa pun linkul.
Eu la placinte il pun crud,ras pe razatoarea mare condimentat din abundenta cu scortisoara.
Postat 13 octombrie 2015 - 09:17
Noi dovleac mancam copt pur si simplu, as manca in fiecare zi, mai ales din ala turcesc, preferatul meu, sau placinta cu dovleac. Eu il dau pe razatoarea mica si il calesc cu zahar, pun scortisoara si cate un plic de zahar vanilat.
Se face si supa de dovleac, eu n-am facut niciodata.
Postat 13 octombrie 2015 - 11:45
Eu fac supa crema de dovleac, pe care o maninca sotul. Eu nu pun gura. El zice ca e foarte buna.
Postat 13 octombrie 2015 - 12:04
Eu fac supa crema de dovleac, pe care o maninca sotul. Eu nu pun gura. El zice ca e foarte buna.
Am luat supa crema de dovleac instant - foarte buna, buna de nu mi-a venit sa cred. Pana saptamana trecuta nici nu doream sa pun gura.
De facut nu cred ca as face.
Totusi, pui retea?
Pentru ca tin un fel de dieta, azi am asa:
mazare batuta (facuta ca fasolea batuta)
tocanita de ciuperci
tocanita de ardei copti.
Postat 13 octombrie 2015 - 12:16
Nici mie nu-mi place dovleacul...sub nicio forma,nici ca fel d emincare ,nici ca desert!
Pe mine ma interseaza reteta de mincarica de ardei copti.Aveam o vecina basarabeanca,care facea mincarea asta,nu va spun cum mirosea si cit d ebuna mi se parea .Da...altfele rau relatiile intre oameni inainte,deci sa nu va mirati daca spun ca se practica datul d epomana ,foarte des.
Postat 13 octombrie 2015 - 12:32
Si eu as vrea reteta de manarica de ardei copti
Dovleacul e mare no-no, sechele din copilarie
Si mi-e o pofta nebuna pe carne fiarta de vita cu sos de morcovi (practic ar trebui limba fiarta, dar nu ma bag)...
Postat 13 octombrie 2015 - 12:58
Azi fac cod la cuptor cu legume.
Postat 13 octombrie 2015 - 13:26
Azi chinezarii si miine cred ca am sa fac gulas pentru vreo doua zile.
Imi ramine apoi de acoperit vinerea,cred ca peste pentru mine ca mai am ceva in congelator si baietii vad ei ce fac,simbata plec si nu gatesc!
Postat 13 octombrie 2015 - 13:34
Mie imi place placinta de dovleac.
astazi papricas cu pui.
Postat 13 octombrie 2015 - 14:22
Lili, imi explici, please, ca la copii mici . La placinta : dovleacul e crud ? nefiert ? neoparit ? Il dai pe razatoarea mica ? il calesti ? Il pui in foi diverse si oarecare de placinte sau trebuie o reteta mai uscata ?
Pe cel copt : il feliezi, ii pui sare si-l coci ?
Pentru placinta fac un aluat fraged (am vazut ca se poate si strudel dar n-am incercat). Dovleacul il coc, nu il fierb (aleg de obicei un dovleac mai fainos si dulce, nu "spaghetti"). Dupa ce se coace il pun in vas si adaug zahar (dupa gust), scortisoara, nucsoara, putina vanilie. Poti pune si putin pesmet daca-i prea "umed". Il amestec si il pun intre doua foi de aluat.
Pe cel copt il tai bucati, il crestez putin pe miez si il pun in cuptor (cu miezul in sus). Tot asa caut dovleac fainos si dulce.
Daca vrei sa incerci si alte retete (putin diferite): http://www.countryli...n-recipes-1008/