Astazi varza calita cu afumatura ,carnaciori prajiti si mamaliga. Cine doreste si ardei iute.
Ce gatim astazi? cap.94 bis
#321
Postat 07 octombrie 2015 - 18:32
#322
Postat 08 octombrie 2015 - 07:59
Azi ciorba de linte rosie si cartofi cu costita la cuptor,daca tot incing cuptorul poate si o praji cu mere(cu pandispan,nu cu foi).
#323
Postat 08 octombrie 2015 - 09:27
Buna dimineata
Maine fac si eu supa de linte si bame cu carne si garnitura de orez.
Hmmm si parca ma tenteaza si pe mine o prajitura cu mere. Sa vedem daca reusesc.
astazi nu am nicio idee. Se pare ca facem curat in frigider. Mai am varza de ieri si cativa carnaciori si mai pun de o mamaliga
Sa aveti o zi linistita
#324
Postat 08 octombrie 2015 - 10:26
Aseara am mai facut o salata de vinete , ca am ramas fara
#325
Postat 08 octombrie 2015 - 11:26
sau poate nu ar trebui sa rid?
poi ... de ce sa nu razi ?
sa stii ca incerc s-o conving sa mai manance si ea o leguma, o fructutza, un orez .. noooo... carnivora 500%. Alege fiecare bucatica de carne si lasa si boaba de orez in vas asa o limba selectiva are.
#326
Postat 08 octombrie 2015 - 11:43
Buna dimineata Maine fac si eu supa de linte si bame cu carne si garnitura de orez. Hmmm si parca ma tenteaza si pe mine o prajitura cu mere. Sa vedem daca reusesc. astazi nu am nicio idee. Se pare ca facem curat in frigider. Mai am varza de ieri si cativa carnaciori si mai pun de o mamaliga Sa aveti o zi linistita
Iar te stresez. ..
De unde iei bamele si cum le gatesti.
Ma intereseaza varianta proaspata. ...nu conservate. Daca nu e buna si cea de conserve.
#327
Postat 08 octombrie 2015 - 11:51
reteta!!!!!!
Crestezi pielea pieptului de rata si pui sare si piper
Pui miere in tigaia fierbinte si cind bulbuceste pui pieptul cu pielea in jos
Cind mierea incepe sa se maroneasca, intorci pieptul cu pielea in sus
si il pui la cuptor asa in tigaie cum e pentru 10 minute la 200 de grade. Daca pieptul e mai baban, cum a fost al meu, lasa-l 15-20 minute. Precizez ca eu nu maninc pielea. Se serveste cu piure.
Scuzati pozele si estetica ca nu-s fantastice.
#328
Postat 08 octombrie 2015 - 11:53
Eu imi amintesc ca eram copil si a gatit mama bame...o singura data ,prima si ultima!!!!
E drept ca de atunci gudturile mele s-au mai schimbat,insa tot nu imi doresc sa incerc!
Astazi cred ca ceva pizza cumparata,miine ...habar n-am,am trec sa vad poate gasesc o bucata de ceafa sa fac o friptura de aia de sta cu orele in cuptor,sau poate iau ceva gulas d evita sa fac un gulas.Ambele variante vor fi pentru doua zile...dumenica drumetim,deci ceva facut de fii mio.
#329
Postat 08 octombrie 2015 - 11:54
Hmmm...Letitia,suna tare bine!!!!!
Pieptul il tai felii cind il bagi la cuptor,sau tot bucata intreaga?
Mierea e indiferent de sort ,miere de albine lichida?
#330
Postat 08 octombrie 2015 - 12:18
Hmmm...Letitia,suna tare bine!!!!!
Pieptul il tai felii cind il bagi la cuptor,sau tot bucata intreaga?
Mierea e indiferent de sort ,miere de albine lichida?
Nu, nu-l tai felii. Bagi bucata intreaga. Dupa ce s-a facut, il lasi sa se odihneasca (cum spun astia aici ) vreo 3-5 minute si apoi il tai felii. E foarte bun sosul ala de miere, chiar daca pare ciudat pentru unii. Miere de care vrei, de care iti place.
Si eu ma gindeam ca o data cu virsta mi s-au schimbat gusturile foarte mult, am mai mult curaj sa incerc si sa experimentez. Daca iti vine sa crezi, numai de un an maninc rata si miel. Inainte refuzam din start, fara macar sa gust. Fiu-meu e exact ca mine in tinerete. Recalcitrant la orice mincare noua. E dezastru, dar nu pot sa-l critic, ca eu am fost si mai rea!