Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 2 voturi

Imigratia ilegala- un nou nivel (2)


904 raspunsuri la acest subiect

#591
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 16:23

pe mine ma intereseaza acest subiect - si il citesc.

Insa daca eumada mai face comentarii de acest gen - imi pare rau, va primi inca un avertisment.

 

Insa - nu inteleg de ce trebuie sa ne facem ca nu exista aceasta problema in Europa. Sau ca acest subiect tine prima pagina a ziarelor in Europa. Si de ce sa nu discutam ?

cu bune cu rele, ca toata lumea poate avea o opinie.



#592
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 16:39

pe de alta parte nu pot sa nu constat iar ca se pune problema intolerantei la alta opinie.

 

Poate ca cei din diaspora au mai multe de spus cand e vorba despre emigratie si integrare, despre bariere culturale sau religioase. Au trait mai aproape de comunitati care s-au integrat sau nu, inteleg mai multe despre procesul integratiei sau asimilarii si chiar stiu exact ce eforturi se fac de anume tari pentru a putea asimila pe emigranti. Si chiar stiu, ne-cenzurat, exact,ce rezultate concrete au fost - adica stiu un pic mai mult decat o serie de nume de mancaruri orientale (otherwise delicioase)

Insa, paradoxal, sunt tratati cu un soi de 'ne-incredere' de tabara pro-imigrare.

 

Si aici nu e vorba despre refuzul de a ajuta pe oameni care fug de un razboi crunt ci e problema rationala a scepticismului pe care il ridica o serie de fapte care demonstreaza clar ca, in mare parte, avem de a face cu un exod economic. Scuze, dar cand refuzi sa stai in tari cu pace si vrei doar unde ti se pare tie misto - e deja o probleme de lux.

 

Daca Europa are datoria sa faca acest efort de a ajuta pe acesti oameni ( si cred ca da) - dar daca ei chiar fug de urgia razboiului  - ei bine si ei trebuie sa faca efortul de a accepta regulile Europei. Mie asa mi se pare corect. Iar restul e discurs sforaitor ipocrit. Altfel, avem o problema.

 

Si nu mai comparati acest exod cu cel al romanilor de dupa 89 pentru ca e clar ca nu are nimic in comun.

 

ar fi interesant de citit:

 

De ce nu pot fi comparaţi imigranţii veniţi din Orientul Mijlociu (nu doar din Siria) şi din nordul Africii cu emigranţii românii de dinainte şi de după 1989? Din cel puţin următoarele motive.

 

1. Românii care au emigrat în Occident înainte de 1989 nu au format lungi şiruri de migranţi. Câte cazuri de trecere frauduloasă a frontierei se înregistrau la graniţa vestică a României pe zi? Nu am acum la îndemână o situaţie exactă, dar ştiu că mai multe erau cazurile de „prinşi” decât cele de „scăpaţi” peste graniţă. Nicio ţară din Vest nu a fost asaltată de migranţi români aşa cum sunt asaltate astăzi de cei ce vin din lumea musulmană.

2. Actualii imigranţi nu sunt neapărat refugiaţi şi nici neapărat migranţi care să ceară azil politic aşa cum erau românii. Asum utilele distincţii făcute de Marius Văcărelu pe blogul său de pe această platformă. În acest caz, nu este vorba de refugiaţi. Un refugiat caută cel mai apropiat loc în care este pace. De ce actualii imigranţi nu s-au oprit în prima ţară în care este pace? E mai bună pacea din Germania decât cea din Turcia? Dintre ţările europene, Germania este ţara în care alogenii sunt cel mai bine primiţi? De ce nu s-au oprit în Grecia, acolo unde curg valuri de drepturi fără mari eforturi? Era mai aproape de casă, mai aproape de acel acasă cultural. Pacea e pace oriunde ar fi. Aaaa, condiţiile de trai sunt altele! Dar, ei pretind că nu sunt migranţi economici, ci refugiaţi. Dar, refugiaţii sunt căutători de pace şi nu de comori. Refugiaţii îşi vor proprietăţile înapoi, sunt cu gândul la casele lor şi de aceea se opresc în cel mai apropiat loc cu pace, pentru a reveni uşor acasă atunci când trece pericolul. Mă veţi întreba de ce emigranţii români ţinteau tot Germania sau Franţa. Pentru că până acolo erau tot state socialiste. Ei fugeau dintr-un lagăr comunist transfrontalier. În acest caz, apare întrebarea: există un lagăr comparabil cu cel comunist din care actualii migranţi fug? Fug ei din lumea musulmană sau de un regim de teroare al fundamentaliştilor? Dacă fug doar de grupările musulmane, atunci ar fi trebuit să se oprească în ţările vecine în care acele grupări nu au puterea. 3. Emigranţii români nu s-au organizat în grupuri vindicative, ci au fost cazuri singulare, rezolvate individual. Ei nu au creat un fenomen precum cel la care asistăm azi, ci au curs spre Vest încet, în timp, fiind uşor integrabili de către gazde.

4. Emigranţii români nu cereau imperativ o anumită ţară, aşa cum urlă cei de azi prin gări, ci voiau una democratică. Un refugiat, atunci când ajunge în prima ţară cu pace, rămâne acolo fără a fi vindicativ. Or, aceşti imigranţi sunt vindicativi. E ca şi cum vine omul la uşa ta, cere să-l găzduieşti, accepţi în principiu (principiu de care el ştie să se folosească) şi constaţi în secunda următoare că, de fapt, el vrea să-l găzduieşti direct în patul conjugal. Când ajungi pe tărâmul păcii şi al drepturilor, nu pui tu condiţii pentru că ai deja ceea ce ai vrut: pacea. Ai şi asistenţă medicală şi socială cum nu aveai acolo de unde ai plecat. Ce, au pus emigranţii noştri condiţii unde s-au dus? Aaaa, se va spune că au fost nişte migranţi proşti, că nu au ştiut să ceară. Nu! Cei ce au plecat din România în perioada comunistă au vrut libertate, urmând ca prosperitatea să şi-o câştige prin munca lor.

5. Imigranţii de astăzi nu pot fi comparaţi nici cu românii de după 1989, fiindcă aceştia nu s-au dus spre Occident în hoarde, nu au forţat gardurile de sârmă ghimpată, ci au stat cuminţi la cozi pentru obţinerea permiselor de muncă.

6. Imigranţii de astăzi nu pot fi comparaţi nici cu cetăţenii români de astăzi, care circulă respectând legislaţia spaţiului Schengen. Or, imigranţii de astăzi trec ca prin brânză prin mult discutatele graniţe ale spaţiului Schengen, pe care românii încă nu au reuşit să le elimine, cetăţeni europeni fiind. Constat în discursul umaniştilor radicali, care fac apologia toleranţei, o violenţă surprinzătoare. Cer într-o manieră violentă calm, înţelegere şi echilibru. Când îi văd cum recurg la atacuri la persoană şi la jigniri, îmi aduc aminte o zicere a lui Cioran (citez din memorie): prefer să stau lângă un sceptic decât lângă o sfinţenie dezlănţuită. Repet un lucru pe care l-am mai spus: sunt devastatoare imaginile cu copii morţi aduşi de apele mării. Dar ele sunt devastatoare ca şi imaginile cu copii care mor cu zile în spitalele din România. În ce ne batem? Fiecare comunitate îşi plânge morţii.

Când e vorba de copii, e mai mult decât îngrozitor. Dar de părinţi ce spuneţi? Ce protecţie le oferă ei copiilor lor plecând la mii de kilometri distanţă din prima ţară cu pace? Ce protecţie îi oferă copilului un migrant care îl urcă într-o ambarcaţiune supraaglomerată sau şi-l pune demonstrativ pe linia ferată pentru a forţa mâna autorităţilor (cum am văzut într-o filmare)? De ce nu acuză umaniştii radicali iresponsabilitatea unor asemenea oameni? Şi migranţii pot fi iresponsabili.

de aici:



#593
Dariucha

Dariucha

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 156 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 16:41

o Doamne ! 

Se pare ca ceva nu e in regula :(

https://m.youtube.co...h?v=AB6G1MxMeX4

 



#594
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 16:46

redactor, romanii care au fugit "in Vest" in timpul comunismului se asemanau, de bine, de rau, ca religie, mod de viata, conceptii asupra familiei cu destinatia lor.

 

Aici vorbim de mii de oameni cu o alta religie, un alt mod de viata, o alta conceptie asupra familiei. De aici respingerea lor violenta.



#595
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 16:49

pepco, stiu - nici nu am spus altfel.



#596
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 17:50

http://www.cunoastel...h.jcJkK56e.dpbs

 

Poti te rog sa te opresti din a posta articole din surse obscure? Pot si eu sa-mi inchiriez un domeniu de internet si sa bag un "ziar" in care sa intervievez "o romanca" sau "un german " care sa-mi spuna exact ce imi doresc sa aud.

Vino frate cu legea in baza careia se acorda ajutoare sociale de care vorbeste "romanca" aia din articol sa vedem alb pe negru cui se acorda ajutoarele sociale. In plus hai sa definim exact la ce ajutoare sociale te referi cand vorbesti.

 

Mai aparuse un articol pe fb despre "violurile comise de emigrantii" evident povestite tot de o romanca. Intoleranta si ura dospeste precum coca de cozonac si toti se grabesc sa adauge drojdie. Intrebarea e ce o sa faca atunci cand coca o sa le explodeze in fata.


Editat de Madanic, 04 septembrie 2015 - 18:21 .


#597
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.672 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 17:53

Michelle, tu spui ca sirienii nu lupta pentru propria tara pe cand parintii americani isi trimit copiii sa lupte pentru alte tari. Eu sincer, nu as da asemenea exemple, cel putin nu la subiectul asta.  Interventia ameticana in Golf a fost ceea ce toata lumea recunoaste ca a dus la exacerbarea violentei in zona si in acelasi timp la castiguri economice enorme ale celor ce comercializeaza arme ( USA de altfel este cel mai mare exportator in Golful Persic ) , petrol, opium. 

...iar Anglia , franta, china, rusia pe locurile urmatoare( nu stiu in cce ordine)....

 

dar acum pe bune, in razboaiele astea civile cine sa lupte sa isi recupereze tara...sa vina straini sa o faca sau cetatenii?

 doar s-a vazut ca daca vin strainii, nu o fac degeaba ...asa ca ei , pt ei , pt copiii lor sa se lupte...


Editat de michelle-usa, 04 septembrie 2015 - 17:57 .


#598
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 17:56

Sa vedem.....de ce acest tanar nu cere ayil in germania_Ca aici e oropsit?De ce el nu inspira mila?http://adevarul.ro/l...6dd1/index.html

Ma scuzi, dar incep sa cred ca nu ai drept scop decat sa aduci discutia in derizoriu. Tanarul pe care il mentionezi nu poate cere azil, pentru ca nu e persecutat de autoritati sau viata nu ii este pusa in pericol de un conflict armat. Faptul ca are un handicap si nivelul de trai ii este scazut nu e un motiv de a cere azil.

Poate fi un motiv pentru a cere ajutorul semenilor printr-o campanie de ajutorare, dar nu poate fi un motiv de azil.


Editat de Madanic, 04 septembrie 2015 - 18:23 .


#599
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 18:20

De ce nu pot fi comparaţi imigranţii veniţi din Orientul Mijlociu (nu doar din Siria) şi din nordul Africii cu emigranţii românii de dinainte şi de după 1989? Din cel puţin următoarele motive.

 

1. Românii care au emigrat în Occident înainte de 1989 nu au format lungi şiruri de migranţi. Câte cazuri de trecere frauduloasă a frontierei se înregistrau la graniţa vestică a României pe zi? Nu am acum la îndemână o situaţie exactă, dar ştiu că mai multe erau cazurile de „prinşi” decât cele de „scăpaţi” peste graniţă. Nicio ţară din Vest nu a fost asaltată de migranţi români aşa cum sunt asaltate astăzi de cei ce vin din lumea musulmană.

 

Pai Romania comunista era o tara stabila si granita era pazita bine, in special pentru ca regimul nu vroia ca romanii sa scape din lagar. In plus Securitatea prindea multi inainte sa apuce sa puna in aplicare evadarea.

Nu ai de unde sa stii cati ar fi plecat daca ar fi fost usor sa treci granita. 

Siria pe de alta parte e in razboi civil, nu pazeste nimeni granita, se ocupa toti sa isi stabilieasca zone de control, populatia poate sa fuga, si oricum fuga e singura solutie pentru supravietuire.

Deci meritul ca nu au facut romanii coada, nu e al caracterului sau al religiei, ci al circumstantei.

 

2. Actualii imigranţi nu sunt neapărat refugiaţi şi nici neapărat migranţi care să ceară azil politic aşa cum erau românii. Asum utilele distincţii făcute de Marius Văcărelu pe blogul său de pe această platformă. În acest caz, nu este vorba de refugiaţi. Un refugiat caută cel mai apropiat loc în care este pace. De ce actualii imigranţi nu s-au oprit în prima ţară în care este pace? E mai bună pacea din Germania decât cea din Turcia? Dintre ţările europene, Germania este ţara în care alogenii sunt cel mai bine primiţi? De ce nu s-au oprit în Grecia, acolo unde curg valuri de drepturi fără mari eforturi? Era mai aproape de casă, mai aproape de acel acasă cultural. Pacea e pace oriunde ar fi. Aaaa, condiţiile de trai sunt altele! Dar, ei pretind că nu sunt migranţi economici, ci refugiaţi. Dar, refugiaţii sunt căutători de pace şi nu de comori. Refugiaţii îşi vor proprietăţile înapoi, sunt cu gândul la casele lor şi de aceea se opresc în cel mai apropiat loc cu pace, pentru a reveni uşor acasă atunci când trece pericolul. Mă veţi întreba de ce emigranţii români ţinteau tot Germania sau Franţa. Pentru că până acolo erau tot state socialiste. Ei fugeau dintr-un lagăr comunist transfrontalier. În acest caz, apare întrebarea: există un lagăr comparabil cu cel comunist din care actualii migranţi fug? Fug ei din lumea musulmană sau de un regim de teroare al fundamentaliştilor? Dacă fug doar de grupările musulmane, atunci ar fi trebuit să se oprească în ţările vecine în care acele grupări nu au puterea. 3. Emigranţii români nu s-au organizat în grupuri vindicative, ci au fost cazuri singulare, rezolvate individual. Ei nu au creat un fenomen precum cel la care asistăm azi, ci au curs spre Vest încet, în timp, fiind uşor integrabili de către gazde.

Asta s-a mai discutat. Daca in Turcia ei ar fi putut obtine statutul de azilant, drept de munca, posibilitatea de a educa copii, am fi avut dreptate sa ne punem intrabarea asta. Dar cum ei stau in acelasi lagar de 5 ani, fara acte (familia copilului mort care ingrozeste lumea zilele astea a incercat sa emigreze in Canada legal si nu a reusit pentru ca nu aveau actele date de Turcia), fara asistenta medicala, apa curenta sau educatie pentru copii, fara drept de slujba motiv pentru care copii care trebuie sa mearga la scoala stau si vand servetele pe strazile turcesti si sunt agresati de patronii locali, nu mai avem de ce sa punem intrebarea.

4. Emigranţii români nu cereau imperativ o anumită ţară, aşa cum urlă cei de azi prin gări, ci voiau una democratică. Un refugiat, atunci când ajunge în prima ţară cu pace, rămâne acolo fără a fi vindicativ. Or, aceşti imigranţi sunt vindicativi. E ca şi cum vine omul la uşa ta, cere să-l găzduieşti, accepţi în principiu (principiu de care el ştie să se folosească) şi constaţi în secunda următoare că, de fapt, el vrea să-l găzduieşti direct în patul conjugal. Când ajungi pe tărâmul păcii şi al drepturilor, nu pui tu condiţii pentru că ai deja ceea ce ai vrut: pacea. Ai şi asistenţă medicală şi socială cum nu aveai acolo de unde ai plecat. Ce, au pus emigranţii noştri condiţii unde s-au dus? Aaaa, se va spune că au fost nişte migranţi proşti, că nu au ştiut să ceară. Nu! Cei ce au plecat din România în perioada comunistă au vrut libertate, urmând ca prosperitatea să şi-o câştige prin munca lor.

Atunci cum iti explici ca emigrantii romani nu s-au oprit toti in primele tari democratice intalnite? Cum au ajuns emigranti in US, in UK, in Canada? 

Pacea nu inseamna numai sa scapi de mitraliere si gaze. Pacea inseamna si sa nu fii hartuit la fiecare metru de drum, de fiecare data cand incerci sa iti depui actele de azil.

Cand autoritatea locala prefera sa te inconjoare cu un gard la granita, sa te inchida in trenuri, sa te puna in genunchi sau sa iti scrie numere pe mana cu markerul nu cred ca in mintea ta ai un sentiment de pace si siguranta.

5. Imigranţii de astăzi nu pot fi comparaţi nici cu românii de după 1989, fiindcă aceştia nu s-au dus spre Occident în hoarde, nu au forţat gardurile de sârmă ghimpată, ci au stat cuminţi la cozi pentru obţinerea permiselor de muncă.

Punctul asta e o ineptie din pacate. Au fost multi romani care au trecut granita ilegal, sau si-au depasit dreptul de sedere in Vest, si acuma ignoram detaliul pentru ca nu ar da bine la discutie.

 

6. Imigranţii de astăzi nu pot fi comparaţi nici cu cetăţenii români de astăzi, care circulă respectând legislaţia spaţiului Schengen. Or, imigranţii de astăzi trec ca prin brânză prin mult discutatele graniţe ale spaţiului Schengen, pe care românii încă nu au reuşit să le elimine, cetăţeni europeni fiind. Constat în discursul umaniştilor radicali, care fac apologia toleranţei, o violenţă surprinzătoare. Cer într-o manieră violentă calm, înţelegere şi echilibru. Când îi văd cum recurg la atacuri la persoană şi la jigniri, îmi aduc aminte o zicere a lui Cioran (citez din memorie): prefer să stau lângă un sceptic decât lângă o sfinţenie dezlănţuită. Repet un lucru pe care l-am mai spus: sunt devastatoare imaginile cu copii morţi aduşi de apele mării. Dar ele sunt devastatoare ca şi imaginile cu copii care mor cu zile în spitalele din România. În ce ne batem? Fiecare comunitate îşi plânge morţii.

Când e vorba de copii, e mai mult decât îngrozitor. Dar de părinţi ce spuneţi? Ce protecţie le oferă ei copiilor lor plecând la mii de kilometri distanţă din prima ţară cu pace? Ce protecţie îi oferă copilului un migrant care îl urcă într-o ambarcaţiune supraaglomerată sau şi-l pune demonstrativ pe linia ferată pentru a forţa mâna autorităţilor (cum am văzut într-o filmare)? De ce nu acuză umaniştii radicali iresponsabilitatea unor asemenea oameni? Şi migranţii pot fi iresponsabili.

de aici:

Iar in final, incheiem cu un proverb romanesc "Sa crape si capra vecinului". Pai nu-i asa, daca pe noi Schengen ne-a tinut la usa de ce ii lasa pe astia sa intre ca in branza? Ce conteaza ca pe noi nu ne impusca nimeni cand iesim pe strada, nu ne bombardeaza scolile sau spitalele, ce mai conteaza ca femeile noastre nu sunt vanate de niste descreierati si vandute la targul de sclavi fara a tine cont de varsta, avem si noi dreptatea noastra. Europa nu ne poate tine la usa pe noi, si sa lase emigrantii sa intre.

 

Redactor, raspunsul meu nu este decat opinia personala cu privire la articolul citat. Nu un atac la mesajul tau. De aceea am preferat sa elimin partea scrisa de tine si sa pastrez doar citatul. 



#600
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 18:27

Madanic...sursele sunt obscure pentru tine ca nu vrei sa vezi......

 

de ce ar fi credibile surseletale pentru mine?

 

Oricum eu am incheiat participarea pe subiect.

Sper ca peste un an sa nu spun "v-am zis eu"......sper si ma rog sa nu am dreptate si sa fiu eu cea care greseste.........desi in contextul actual....nu voi sta sa vad cum este europa distrusa.....o sterg in alta parte inainte de a vorbi arabeste..

America,apropo,a refuzat sa primeasca.......


Editat de eumada, 04 septembrie 2015 - 18:30 .



Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -