Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 2 voturi

Imigratia ilegala- un nou nivel (2)


904 raspunsuri la acest subiect

#411
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 22:46

Breivik a omorât 69 de oameni. A fost condamnat ca si terorist, a primit pedeapsa, s-au scris sute de pagini, s-au însirat fotografii despre tinerii pe care i-a omorât. Pe buna dreptate. 

 

In camionul abandonat pe autostrada in Austria au fost găsiți morți 71 de refugiați. Omorâți cu buna știința, din greșeala? Contează? Oamenii sunt morți. Nu știm cine sunt, nu contează, sunt niște refugiați. La grămada, jegosi, puturoși, care vin sa ne cotropeasca. Nu mai sunt oameni. Vinovații probabil vor fi găsiți, sau nu, pe cine interesează? Condamnați sau nu, cine se mai gândește la asta? Avem probleme importante, suntem cotropiți! 

 

Unde e umanitatea? Unde e umanul? Unde a dispărut? Cand am devenit (ca specie) atat de neumani? Atat încât sa conteze sau sa nu conteze moartea a 69 sau 71 de oameni? Morți in chinuri, in ambele situatii. Luptând in ambele situatii pentru aceeasi cauza, umanitatea. 

pentru mine - chiar daca asta ma arunca in tabara celor lipsiti de umanitate - diferenta e ca unii erau la ei acasa, si altii pornisera pe un drum pe care-si asumau un risc. aproape la fel (recunosc exagerarea) cu un om care moare impuscat de un hot in casa lui, versus un om care moare in timp ce-a incercat sa intre in casa vecinului trecand pe marginea balconului la etajul 10. sau nu a vecinului, ca sa nu se subinteleaga nicio agresiune, in propria lui casa intrand de pe acoperis, ca-si uitase cheile in usa pe interior.


Editat de aminna, 02 septembrie 2015 - 22:47 .


#412
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 23:10

Dar daca  al doilea are casa in flacari  si de aceea si a asumat riscul de a mergevpe balconul etajului 10? In casa oricum nu avea nici o sansa.

Dar daca al doilea cu casa in flacari ai fi chiar tu? Ce ai face? Ai sta sa arzi de vie?



#413
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 23:17

Oamenii sunt disperati majoritatea . Ei vor sa plece. Doar asa mai au o sansa. Legal nu exista nici o posibilitate. Marii civilizati ce le vand arme sa se omoare intre ei si le exploateaza zacamintele nu dau nici o sansa muritorului de rand ce este complet neamestecat si vrea doar sa iasa de pe campul luptei. Granitele sunt peste tot inchise pentru ei  legal. Si bineinteles de asta profita carausii turci. Am intrebat si mi s -a explicat cum fac.  Ii imbarca pe refugiati intr -o ambarcatiune moderna si sigura . Ii transporta pana la granita pe mare a Greciei sau a Italiei. Granitele astea sunt practic imposibil de aparat eficace si ei stiu clar zonele. Acolo ii muta noaptea intr -o barca nenorocita clasica pe toti inghesuiti si ii acopera cu o prelata . Turcul caraus pleaca inapoi cu ambrcatiunea lui  , refugiatii raman in apele teritoriale ale tarii UE si sunt descoperiti dimineata. 

Italienii au reusit sa prinda de cateva ori am inteles momentul si au tras dar nu i -au anihilat pe carausi, e foarte grea figura.  Oricum sunt foarte multi imigranti se pare  si in Italia  stationati. Iar in Grecia , Mitilini, Kos, Samos Paros Rhoos sunt full acum si am inteles ca in Florina sus e un grup mare  si ii hranesc localnicii de multe zile pentru ca Makedonia le refuza tranzitarea si sunt blocati la vama. Inutil sa va spun ca nimeni nu este vaccinat si  este implicat mult personal medical dar este foarte greu.


Editat de mamica11, 02 septembrie 2015 - 23:39 .


#414
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 00:11

Aminna adica in alte cuvinte nu putem fi facuti responsabili ca altii au ales sa pribegeasca. Sau mult mai simplu cine naiba ii pune sa isi riste pielea venind in EU.

 

Razboiul din Siria dureaza de aproape 5 ani, si inca nu exista o solutie la asta. Societatea lor a fost distrusa iremediabil, si abia dupa ce conflictul se va oprii vor putea incerca o reconstructie. Timp in care au de ales, stau in lagar de refugiati, sau cauta azil.

Azilul este un drept al omului, un drept pe care nu te-ai sfii nici tu si nici altii europeni sa-l uzezi in aceeasi situatie (in fapt Europa de Est a generat un mare numar de azilanti  http://www.let.leide.../chapter10.html  in perioada 1970-2000 si nici macar nu se punea problema unor razboaie).

Ce e uimitor e faptul ca nu vedeti realitatea, ca nu au de ales. Nici macar nu stiti cum e sa dormi intr-un cort cu toata familia la un loc, sa iei mancarea insuficienta din punct de vedere nutritional sau macar cantitativ, sa nu ai unde sa te speli si sa stai mereu cu riscul unei epidemii deasupra capului. Sau cum e sa-ti vezi copii fara viitor. Cati dintre noi pot spune cu toata sinceritatea ca ar alege sa ramana acolo pe o perioada nedefinita? 

Nu, nu e comparabil cu intratul in casa vecinului mergand pe balustrada de la balcon. 



#415
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 00:35

No stai un pic. Recunosc ca nu stiu detaliile stirii - respectiv nu stiu care a fost locul de imbarcare in acel camion. Sa nu-mi ziceti Siria, ca nu era amfibie. Asta asa, ca sa inteleg cat de tare "ardea", sau daca doar a incercat sa treaca pe balustrada in balconul vecin unde se vedea un furtun mai lung, ca sa nu mai care apa cu galeata.



#416
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 01:13

A fost prima mea postare, desi am citit ambele capitole. Pentru ca nu mi s-a parut echilibrata comparatia. Pe copii aia nu i-a avertizat nimeni, nu le-a dat nimeni de ales intre un rau mai mic si unul mai mare, si azi ar fi fericiti sa traiasca intr-un cort, presupun.

 

 



#417
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 07:22

Sunt si din Iran dar poate nu sunt repartizati spre voi. Bineinteles ca sirienii au prioritate, insa nu poti refuza nici refugiatii politic de exemplu acolo fiind dictatura. Lasa ca pana a picat dictatura si din Romania au plecat ilegal o groaza . Faptul ca acum chiar ei sau urmasii lor tipa impotriva altora ce parasesc o dictatura la fel ca ei nu inseamna ca nu e acelasi lucru. Ba chiar e mult mai rau acum pentru ca in comunism nu existau condamnarile din dictaturile africane. Dar na, mai uita lumea. Nigeria e in razboi civil de vreo 5 ani . Vor stbilirea unui stat islamic. O fi filmata emisiunea mi demult. Nu stiu. Se moare acum acolo insa.
[fal] [fal]

 

Nu imi dau seama daca exagerezi ca sa subliniezi o idee sau chiar esti convinsa de ceea ce spui.

 

fara a avea cifre exacte, estimez ca romanii fugiti din comunism au fost cateva mii, (10.000-20.000), de zeci de ori mai putin decat cei care vin acum in europa si plecati individual si rasfirati in multe tari, nu compact si tintit ca // ce vedem acum. Nu mai discut de capacitatea si dorinta de integrare a acestora

 

mai grav insa mi se pare ca ignori o realitate a istoriei comuniste: exact acele condamnari, torturi si crime care au avut loc si la noi, dintre care Sighet si Canalul sunt poate cele mai cunoscute


Editat de Ioana_Pos, 03 septembrie 2015 - 07:25 .


#418
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 07:34

La noi lucrurile stau cam asa: (nu stiu daca sondajul a mai fost pus) Percepţia românilor faţă de refugiaţi Sunt de acord ca România să primească un anumit număr de imigranţi: Acord parţial 33 % Total de acord 32% Dezacord total 24% Dezacord parţial 7% sursă: IRES Sunt de acord ca o parte din imigranţi să se stabilească în localitatea mea: Dezacord total 42% Acord parţial 23% Total de acord 23% Dezacord parţial 8% sursă: IRES Dacă vă gândiţi la gestionarea unei crize a imigranţilor, câtă încredere aveţi în Guvern? Puţină 41% Deloc 34% Multă 15% Foarte multă 5% sursă: IRES Dacă vă gândiţi la gestionarea unei crize a imigranţilor, câtă încredere aveţi în CSAT? Puţină 40% Multă 27% Foarte multă 12% Deloc 14% sursă: IRES Riscul unui atac terorist din partea ISIS creşte odată cu venirea imigranţilor? Total de acord 50% Acord parţial 22% Dezacord total 13% sursă: IRES

 

deci cam 60% ar fi de acord sa ii primeasca la ei in localitate, desi nu au incredere ca CsAT va gestiona criza asta si se tem ca Isis va fi si mai atacant... Te 'doare' mintea [:D]



#419
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 07:37

Va amintiti voi in istoria dictaturii comuniste din Romania,ca romanii plecau asa in valuri spre vest?

 

plecAu politrucii in delegatii cu familia si secretarele dar nefiind poligami nu se adunau asa multi [:D]



#420
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 09:20

Sa continuam exercițiul de imaginație. 

 

in blocul tau arde. Din diverse motive nu ai putut sa pleci in primul val din bloc, cand ai plecat si ai intrat in primul bloc de alaturi, era deja plin. La fel si in al doilea si in al treilea. Ai reușit si ai ajuns putin mai departe. In apartamentul in care ai ajuns ai încăput si tu, dar proprietarul nu vrea sa aibă străini acolo. Te pune intr-o cușca, iti da mancare o data pe zi, iti mai da cu gaze lacrimogene cand vrei sa scapi si sa treci drumul spre blocurile acelea unde ai auzit ca sunt oameni care te primesc. Vine la un moment dat cineva care iti flutura pe la urechi vorba ca are o masina, vb cu proprietarul sa te deschidă si te trece el drumul. Ca altfel, chiar daca ai vrea sa treci singur drumul, proprietarul are el oamenii lui care te prind si te trimit in cel mai bun caz, inapoi in cușca. Ce faci? Alegi cușca sau masina? 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -