Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 2 voturi

Imigratia ilegala- un nou nivel (2)


904 raspunsuri la acest subiect

#391
iarina

iarina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.472 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 18:16

Ce curios gandesc oamenii...li se pare normal ca Libanul sa permita in jur de 1 mil de refugiati, ca deh, sunt necajiti sarmanii, fug de razboi, dar cand vin cateva zeci de mii peste tine acasa, uitam de compasiune, respect, valori umane propagate in ultimii 50 de ani de ONu si alte organizatii fistichii.

 

Europa poate sa investeasca bani astfel incat sa opreasca barcile care vin pe mare si sa descurajeze traficantii ( nu ma intrebati cum,nu  sunt strateg, dar precis exista solutii) sau sa accepte ca Istoria se repeta la nesfarsit si sa incerce sa absoarba un numar rezonabil de refugiati, asa cum au facut celelalte state din MEA.

 

nu stiu ce ne dam atata de ceasul mortii pentru 100.000 de oameni sa zicem, cand la portile UE sta un colos pus pe rele, ska Rusia care este de 10 ori mai periculos decat amaratii astia. De unde ati scos-o cu musulmanii si armata rusa?

 

ca printre refugiati sunt si uscaturi - asta nu e nicio surpriza, unde nu sunt? Dar de aici pana la a ne panica pueril ca ne vor distruge un mod de viata, e cale lunga.

mamica11 a spus-o f.bine- Europa si de fapt celelalte continente au suferit si vor suferi constant "invadari" pt.ca asa se intampla de cand lumea. Ca acum nu m.vin pe cai si cu iatagane, e altceva, s-au schimbat vremurile.

Plus ca exista pe lumea asta, la scara macro un soi de echilibru si fairness: Europa a invadat si a intrat cu bocancul in alte populatii si a scapat bine merci, ba s-a si imbogatit considerabil. Acum e payback si nu ne convine evident. Numai ca istoria nu ne intreaba pe noi ca indivizi. Europenii inca traiesc cu impresia ca UE asta e un fel de bula, in care ei or sa traiasca in pace si propseritate pana la adanci batraneti, fara sa fie dranjati de lumea exterioara. Ei bine nu se poate, trecutul ne-a demonstrat-o de prea multe ori.

 

In plus as zice ca, ccc comparand cu ce au facut europenii pe alte continente ( au distrus violent civilizatii in America de Sud, au ucis , terorizat si dezbinat popoare in Africa) acum scapa ieftin, trebuie doar sa mai contribuie cu niste bani. Altminteri nu sunt exterminati sistematic cum s-a intamplat in Congo, cititi va rog aici

https://ghb67.wordpr...-belgian-congo/

Doar un exemplu cam ce au facut civilizatii europeni pr la sfarsitul secolului 19.

 

deci as propune sa ne calmam, we'll get over it :D



#392
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 18:29

Oho, si cate cate altele au mai facut dar acum suntem curati  lacrima si construim ziduri. 

Si Merkel vad ca le face si conversatie .  Adica nu se reuseste trimiterea inapoi nici a celor dovediti ca nu se inscriu , nu indeplinesc conditiile de inregistrare  si acum vrem sa le explicam celor ce inca nu s au pus la drum ca nu e cazul.   E ca o gluma.

Am intrebat si eu de ce nu sunt interceptate barcile pe mare si trimise inapoi pana sa intre in apele grecesti Raspunsul : e ilegal. Am intrebat si de ce nu trimitem oameni in Turcia sau Libia de exemplu unde ii incarca in barci sa descurajam acest fapt. Raspunsul mi s a dat la fel: e ilegal. Doar politia turca poate face asta singura sau in cooperare cuUE darnu vrea pentru ca ar insemna mai multi ramasi in Turcia , Libia. Deja nu mai au ce sa le faca. Acolo sunt milioane.

Am intrebat si mai departe : de ce nu ii oprim mai la bazain tarile lor chiar . Acelasi raspuns.

Solutia e doar una: o mai buna organizare la primire . 

Pentru ca adevarta solutie: oprirea vanzari de arme, neimplicarea serviciilor secrete din USA si tari puternice UE in aceste conflicte, lasarea bogatiilor subsolului tarii apartinatoare desi tratatele facute la iesirea din colonizare spun ca li se salta cam tot si multe altele de genul asta este o utopie.


Editat de mamica11, 02 septembrie 2015 - 18:33 .


#393
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 18:32

lasa draga ca vei putea curand sa ti exercit icompasiunea.eu voi privi de pe alt continent cum nu se va mai manca carne de porc in europa ...intre tim....revin eu de pe laptop ca mobilul ma infurie.



#394
iarina

iarina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.472 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 18:45

Mamica11 am o intrebare tehnica: am inteles ca e ilegal sa-i opresti in apele internationale. Dar in alea teritoriale? Nu poti sa trimiti vase sa execute diverse manevre sub pretextul ca tara respectiva vra sa-si pastreze integritatea teritoriala, siguranta bla bla? Adica in apele teritoriale de ce nu ii pot opri? Ar descuraja traficantii si noi n-am m.sparge seminte pe aici



#395
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 18:51

Noroc ca Elvetia a fost mereu o tara neutra si nu e nici in UE  [:)]

cu toate astea elvetienii accepta azilanti de ani buni, dar aici pot ramane doar refugiatii politici...

inainte de a intra Romania in UE, accepta ca azilanti si tigani din Romania...dupa le-au taiat craca, erau trimisi inapoi, dar le dadeau si 700 fr...nu se mai pot intoarce, pt ca sunt inregistrati...

multi dintre azilantii de aici insa nu au documente, deci nu pot lucra...si procesele dureaza ani buni...primesc masa si un adapost si bani de buzunar...banii astia insa s-au imputinat, acum au doar 7 fr pe zi...asta pt a-i descuraja pe refugiatii pe motive economice...

cei care vor sa se intoarca in tarile de origine de buna voie, primesc sume destul de mari de la statul elvetian...multi le accepta si pleaca, deci nu sunt refugiati politici...cei care au intr-adevar probleme, raman aici...


Editat de Ella73, 02 septembrie 2015 - 18:59 .


#396
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 18:52

Mai uite la asta nu m -am gandit sa intreb. Deci tu spui  dupa ce se intra in apele Greciei sau Italiei sa nu ii iei ? Pai mor toti. Si apoi cred ca politia de frontiera e obligata sa someze tot ce misca fara aprobare in apele proprii si sa intercepteze daca nu se dovedeste aprobarea vamala.

Ceea ce mi s -a mai explicat dar nu mai imi amintesc acum exact era o situatie particulara ca granita a trei state parca este insula Kos ceea ce face mult mai grea oprirea violarii ei ilegale dar uite ca nu imi mai amintesc amanunte. Cu restul granitelor pe mare ce sunt clare cum intra cum politia trebuie sa trimita ambarcatiune de salvare spre ei.

 

Edit : era vorba de faptul ca in Kos se intalnesc trei zone economice Grecia, Egipt Cipru si patru vami pe mare Grecia Egipt Cipru Turcia . Acordul primelor trei de a face zone exclusive  economice a fost in aprilie 2015 iar Turcia a lipsit si bineinteles nu e de acord. Toti carausii refugiatilor sunt turci. Indiferent de unde se imbarca.

 


Editat de mamica11, 02 septembrie 2015 - 23:04 .


#397
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 18:53

sa i trimita inapoi.australia de ce poate?



#398
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 18:54

Pai sa dea jos dictatura asa cum au facut romanii, daca tot faci comparatii de astea aiurea.

 

Asta au incercat in 2009 si din cauza asta multi au disparut prin puscarii. https://en.wikipedia...ction_protests�

Conform legilor internationale azilul se ofera si pentru cei care sunt persecutati la ei in tara pe criterii etnice, religioase sau politice. Daca viata le este pusa in pericol atunci ei au dreptul sa depuna cerere de azil.

Nu eu am facut legea asta, au facut-o altii care au avut un dram de umanitate.

Orice cerere de azil, fie ca e facuta de un emigrant ilegal sau e facut pe cale legala trebuie luata in considerare conform acordurilor semnate de statul respectiv.

Vrei nu vrei Germania, UK, Franta si chiar Romania au semnat aceste acorduri.

 

Comparatia mea nu a fost aiurea, a fost un exemplu clar de dubla masura din partea voastra. Cand romanii nostrii nici nu visau la revolutie, existau destul de multi care isi riscau pielea trecand ilegal in vest si cereau azil. Atunci institutia azilului era utila si nobila acuma este o metoda de subminare.



#399
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 19:06

Va amintiti voi in istoria dictaturii comuniste din Romania,ca romanii plecau asa in valuri spre vest?

In primul rand citeste contextul. mamica11 a mentionat emigrantii iranieni, insa nu si numarul lor. Iranieni sunt un procent infim din masa emigrantilor ce vin inspre Europa, adica probabil daca vezi 10 persoane maxim. Adica fix cam cum reuseau romanii sa plece din dictatura comunista. Asa se intampla intr-o dictatura, daca esti tepul din ochiul autoritatii ai sanse mici sa o stergi din tara.

Letitia a zis ca de ce vin iranienii ca la ei nu-i razboi. Si de aici comparatia, denumita de Letitia "aiurea".

Valurile nu vin din Iran, vin din Siria, Eritreea, Nigeria, Libia. Acolo unde daca stai ai sanse minime sa supravietuiesti.



#400
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 02 septembrie 2015 - 19:26

Deci eu una sunt curioasa. Statistica arata ca procentul de acceptare al cererilor de azil este undeva la 60%. Uite aici statistica pe 2013 in UK http://www.refugeeco...cs_Feb_2014.pdf

Adica au refuzat majoritatea aplicantilor, si voi acuma ziceti ca nu i-au trimis inapoi?

Eu una ma indoiesc. Ca intotdeauna adevarul sta in detalii care nu sunt prezentate ca nu dau bine la retorica "apocaliptica". 

Pentru depunerea cereri de azil emigrantii sunt identificati, amprentati si inregistrati. Odata refuzata cererea de azil, statul stie exact de unde sa-i ia si poate sa-i trimita acasa (sau daca nu acasa atunci intr-o tara in care vor fi in siguranta).

Si uite numerele:

"The solid line in Figure 1 shows that in 2014 there were 38,767 people who were removed from the UK or departed voluntarily after the initiation of removal. This figure excludes individuals refused entry at port and subsequently removed, in order to focus more closely on what most people normally think of as 'deportation'.

 

"

http://migrationobse...y-departures-uk

Hopaaaa chiar au deportat 38767 de oameni, deci se poate dar media nu zice asta. Media continua sa va spuna cat de aproape e finalul civilizatiei, cum or sa ne strice ei modul de viata etc etc.

 

As cauta statistici si despre Germania, dar germana mea lasa de dorit. Sunt insa sigura ca Germania e mult mai eficienta la triarea azilantilor.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -