Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 2 voturi

Imigratia ilegala- un nou nivel (2)


904 raspunsuri la acest subiect

#71
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 27 august 2015 - 22:38

Dau copy-paste cu un mesaj al unui "prieten-de-prieten" de pe FB, care explica tare frumos de ce nu se duc refugiatii sirieni in tarile arabe, de ce ajung toti la Mediterana, sau prin Turcia, catre Europa. Sper sa nu fie probleme ca l-am postat aici, mesajul e "facut public":

 

"

pentru ca presa noastra casca si/sau da ochii peste cap, hai ca va explic eu de ce nu se duc refugiatii din siria si irak in alte parti, asa cum le sugerati voi.
sa incepem cu geografia crizei:
https://i.imgur.com/izPYxEb.jpg

asta e harta cu situatia la fata locului acum vreo saptamana si ceva. rebelii moderati sunt in zona verde si cam acolo se refugiaza toti refugiatii inainte a pleca din tara. acolo si la kurzii sirieni, care au culoarea aia bej in nord. cu negru e isis, care ii vaneaza si ii decapiteaza pe stadioane, cu rosu in siria e assad care ii bombardeaza cu armament interzis de conventiile internationale, cu rosu in irak este regimul pro shia irakian care abia se tine pe picioare. 
e destul de evident dintr-o privire ca, daca nu vor sa traverseze intreg teritoriul controlat de isis sau assad, refugiatii nu pot scapa decat in nord, in turcia sau pe mare, spre europa. 
dar hai sa presupunem prin absurd ca refugiatii ar putea cumva, prin magie, sa se strecoare cu copiii in brate prin desert prin califatul dement si sa mearga unde poftesc. unde ar putea ajunge ei, de la est la vest:

- iran - teocratie musulmana shia, cu cea mai mare armata din orientul mijlociu, nu accepta imigranti si participa activ cu trupe si auxiliari in razboiul civil de partea lui assad. ei sunt inamicul, practic, nu te poti refugia la ei. 

- arabia saudita - monarhie absolutista wahhabita, stat sclavagist ce trateaza toti strainii ca pe suboameni fara drepturi, finanteaza si alimenteaza isis cu oameni si resurse. ca si iranul, sunt un inamic direct al refugiatilor
- emiratele arabe - vezi arabia saudita, nu mai repet

- iordania - monarhie sunni moderata, dar instabila. 628.000 de sirieni refugiati intre cei 6 milioane de cetateni iordanieni

- israel - democratie liberala puternic militarizata, nu accepta imigranti si are capacitatea sa isi protejeze granitele suficient de bine

- liban - stat esuat care trece momentan printr-o criza interna deoarece administratia nu mai e capabila sa proceseze gunoaiele menajere. 1.190.000 de refugiati sirieni la o populatie de 5 milioane de cetateni libanezi. tot in liban se afla si jumate de milion de refugiati palestinieni

- turcia - democratie islamica moderata, a primit pana acuma 1.760.000 de refugiati sirieni la o populatie de 77 de milioane de cetateni

- uniunea europeana - noi, adicatelea, democratii liberale seculare ce suntem, am primit pana acuma 150.000 de refugiati sirieni la o populatie de 500 de milioane, dar umplem internetul de vaicareli

 

sper ca e mai clar. daca vreti mai multe informatii, intrati si voi pe wikipedia, ca nu sunteti in rusia sa puteti pretinde ca n-ati avut cum sa aflati singuri. "

https://en.wikipedia.org/wiki/Refugees_of_the_Syrian_Civil_Wa

 

Cu asta mie mi s-au clarificat mai multe necunoscute.


Editat de DarkBendis, 27 august 2015 - 22:39 .


#72
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 27 august 2015 - 22:54

Jos palaria pentru amicul tau Bendis, explicatie ca la carte. 



#73
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 27 august 2015 - 22:58

Jos palaria pentru amicul tau Bendis, explicatie ca la carte. 

 

Multumesc frumos, e de fapt "amic de amic" (o prietena a dat share mesajului)



#74
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 27 august 2015 - 23:01

stiu...dar ma gindeam ca poate acum Europa schimba foaia.

Nu are cum, din pacate. Nu stiu cat ai urmarit criza dar Assad este sustinut pe fata de Rusia, atat politic cat si cu armament, asa ca orice pozitie radicala a Europei in razboiul respectiv poate deschide un conflict mult mai mare. Russia e deja trigger happy, dupa criza din Ucraina si eforturile de a bloca extinderea NATO in estul Europei, basca falimentul inspre care se indreapta nu pot sa o faca decat mai agresiva.

Solutie rapida pentru coltul ala de lume nu prea exista. 



#75
LadyArtemis

LadyArtemis

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 210 mesaje

Postat 28 august 2015 - 00:51

Se tot compara in mesaje si link-uri emigrantii actuali, marea majoritate musulmani, cu emigrantii din trecut, gen romanii care se duceau in occident pe vreamea lui Ceausescu sau nemtii din Germania de Est care se duceau in cea de Vest, etc.  

Nu exista termen de comparatie! Romanii care se duceau in vest erau tot crestini precum oamenii din tarile unde se duceau; nemtii din Germania de Est erau tot crestini precum cei din Vest, evreii care fugeau din Europa in America/Canada aveau o cultura asemanatoare cu a crestinilor chiar daca erau de o religie diferita, etc.  

Pe cand noi acum avem de-a face cu religia islamica si cultura islamica iar ele sunt foarte diferite de cultura vestica/europeana. Exista niste diferente enorme intre aceste doua culturi care nu vor face posibila integrarea musulmanilor cu succes, cu sinceritate. Daca va fi nevoie ei se vor preface pana obtin dreptul de a ramane si apoi, in timp, vor incepe sa se razvrateasca impotriva mainilor care i-au salvat. Cand doua culturi sunt atat de diferite, cu niste diferente atat de mari in mentalitate, educatie, etc., nu exista nici o speranta ca ar putea coexista in pace si intelegere, mai ales daca vorbim despre sute de mii sau milioane de musulmani. Adica ei cand se vor vedea ca sunt un numar cat de cat mare vor incepe cu nemultumiri, proteste si atacuri. Daca ar fi foarte putini si daca ar fi posibil sa fie tinuti izolati (ca sa nu se duca sa locuiasca cu altii ca ei) atunci poate poate s-ar mentine o farama de pace. Dar ei sunt din ce in ce mai multi, locuiesc impreuna, in cartiere intregi populate numai de ei si atunci incep sa apara pericolele. 

Integrarea majoritatii musulmanilor cu succes in cultura vestica ramane doar atat: un vis frumos.

Cat despre minoritate, da, o minoritate musulmana va reusi sa se integreze cu succes. Dar ramane doar o minoritate. 



#76
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 28 august 2015 - 02:54

Intr o democratie, in care toti oamenii sunt tratati omeneste, cu respect, fie ei de ai locului, imigranti legali sau refugiati, toate culturile convietuiesc fara conflicte.

Scenariul in care una din culturi va domina numeric cultura autohtona si o va anihila sau macar o va reduce la o minoritate e absurd si contraproductiv, nu face decat sa alimenteze spaime irationale.
Ca si frica de comunitati compacte, ce prin alte parti sunt embleme ale metropolelor lumii.
Multiculturalism, globalizare...sunt realitatea in care traim, fie ca ne place sau nu.

Editat de Fleurdelise, 28 august 2015 - 02:58 .


#77
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.294 mesaje

Postat 28 august 2015 - 08:23

am gasit statistica de mai jos intr-un ziar nemtesc; reprezinta nr de cereri de azil din ianuarie pana in iulie 2014...

Miniaturi atasate

  • DWO-IP-Asylanten-bn-Aufm.jpg

Editat de Ella73, 28 august 2015 - 08:24 .


#78
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.294 mesaje

Postat 28 august 2015 - 08:32

Germania e tara cu cele mai multe cereri de azil; in 2014 au fost 200mii...anul asta vor fi cu mult mai multe...deja pana acum s-au inregistrat 180mii de cereri..pana la sf.anului se asteapta sa se ajunga la 800mii...

 

un articol interesant din presa germana, unde am gasit si statisticile de mai jos  :

 

http://www.ndr.de/na...ergrund102.html

 

 

Prima reprezinta nr.de cereri de azil pe ani; a doua tarile de unde provin cei care au cerut azil (in prima jumatate a anului 2015). 

Miniaturi atasate

  • 01.JPG
  • 02.JPG


#79
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 28 august 2015 - 08:53

Taica-meu tocmai s-a intors din concediu. Din Kos.

A tinut sa-mi spuna asa, necunoscandu-mi parerile, pentru ca nu am abordat niciodata subiectul asta cu el:

"Tati, sa stii ca nu e cum mananca astia c......t prin ziare (limbajul la noi mai colorat, ca intre santieristi, de'! [:D]), chiar am tinut sa-ti spun, sa stii ca am tot trecut  pe langa tabara de refugiati, da' foarte linistiti, nu deranjau cu nimic. Da, putzea, ca probabil nu aveau wc-uri destule, dar nu deranjau pe nimeni, stateau la locul lor, isi vedeau de treaba lor. Am tinut sa-ti spun, sa nu crezi ce tot zic astia, ca nu e chiar asa."

 

Asa ca celei mai bune prietene, avionului si scarii blocului, se mai adauga o experienta, a trecatorului... Desigur, absolut insuficiente ca sa-mi pot face o parere obiectiva...



#80
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 28 august 2015 - 09:01

doamne, nu stiu cum pot fii unii asa creduli. inainte de asta sa-i ofer o floare [flo2]  lui Mandic ptr articolul realist de pe hotnews.

 

mai fratilor, ca sa poti trai in germania ca azilant/strain ai nevoie de foarte multe.... limba in primul rand. nu te angajeaza nici mama-mamelor-maicii-tereza daca nu stii limba, daca nu ai acte in regula, daca nu ai adresa , daca nu ai numar de cont in banca, daca nu ai recomandari. 

imigrantii ilegali care ajung aici sunt cercetati la sange, si putini, foarte putini vor ramane. 

ilegal nu poti sa locuiesti, ca te salta politia rapid. si sa zicem ca poate scapa cativa si se aciuiesc pe ici pe colo.... nu rezista mult, nu au cum, nu au din ce trai. 

iar cei care vor fii acceptai de statul german, vor trebui sa invete limba in primul rand, sa faca eforturi sustinute sa se integreze. vor fi tot timpul monitorizati de autoritati.... deci nu e floare la ureche. 

Nu e nici o floare la ureche cu legislatia actuala.

Parerea mea e ca e necesar ca anumite parti ale legislatiei trebuie modificate, tocmai in ideea usurarii procesului de angajare. Cat despre conditiile de sedere sau cetatenie, astea trebuie inasprite (unde e cazul).

Legislatia existenta este intocmita pornind de la alte "date de intrare", dar fenomenul care se petrece acum nu are precedent. Deci conditiile initiale s-au schimbat, si in acest caz e necesara o adaptare la noile conditii. Mie pana una alta, atitudinea Germaniei mi se pare cea mai lucida si echilibrata.

Si chiar cred ca restul Europei ar trebui sa raspunda corezpunzator.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -