Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Greva medicilor


552 raspunsuri la acest subiect

#351
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 30 august 2015 - 13:36

Au dreptate medicii.Li se cere sa fie Dumnezei pe nimic.Si ei trebuie sa traiasca si copiii lor trebuie sa manance,si sa mearga la scoala...si nu ma refer la "dulaii" batrani ci la tinerii care ies acum de pe bancile facultatii si fug vazand cu ochii...eventual dupa un rezidentiat ...vai de mama lui,in care sunt intretinuti de parinti.

Daca ar avea 2000-3000 de euro salarii ar putea zambi...ar putea sa aiba si compasiune.Asa,cu buzunarul gol si huliti si cerandu-li-se sa se joace de-a cel de sus...cam greu.Exact ca la functionarii publici carora li se cere sa faca sluj in fata tuturor si cand merge acasa nu are cu ce lua copilului o haina...(cine nu ma crede sa studieze anexele din salarizarea acum in vigoare)Exceptie fac cei de la finante.

 

Poate am fost si eu impotriva putin,dar vazand ca e din ce in ce mai rau pentru tinerii destepti si ca prospera doar interlopii si alte cateva categorii de .....le du dreptate doctorilor.Tinerilor....astia sunt viitorul hai sa-i gonim din tara.....e pacat.Nu oricin poate face facultatea de medicina...



#352
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 30 august 2015 - 21:54

hai pe scurt:

-ba da e asa cum spun eu :)) tu ai lucrat in sala, eu am lucrat direct cu pacientii.

 

-garzile sunt platite pt rezidenti doar in anumite spitale pe anumite specialitati la o anumita linie de garda, in rest e munca voluntara sau gratuita. Orele suplimentare nu se platesc, sunt oferite cadou spitalului.

Si da, salariul ei e acum de 800 si ceva de lei, cat era si al meu in anul 1

 

-munca e in ochii tai de 2 ori mai mare, eu cand mergeam la spital la lucru in Romania eram de 100 de ori mai stresata decat aici, plecam la ce ora voiam de la spital cand nu aveam de lucru dar se intampla sa stau 24 de ore treaza si apoi  sa intru pana la ora 17 in operatie. Aici am liber dupa garda, toate orele suplimentare le primesc apoi ca timp liber, am conditii de munca, nu ma calareste nimeni, nu am stres, pacientii nu sunt agresivi samd. e cu totul alta lume in care iti face placere sa lucrezi. In Romania ai 6-7 ore pe pontaj si daca luni lucrezi doar 4 nu e problema ca vei lucra in alte zile pana la ora 19-20-22 fara sa iti dea cineva ceva

 

 

Faptul ca salariile sunt mici evident scuza comportamentul rastit, nu stiu cum esti tu dar eu cand am aflat ca aica-miu are cancer eram tot tikmpul nervoasa si nu aveam chef de nimic. la fel e si cand nu ai bani, conditii samd. mai pune.te in papucii altuia si vei intelege. Nu trebuie sa scuzi, trebuie doar sa intelegi de ce se intampla la unii asa. Altii sunt nesimtiti,e  adevarat dar eu nu vorbesc despre evidentul cunoscut de toti, eu vorbesc despre ideea ilogica si jignitoare ca toti medicii sunt asa. Si ca vor plicul, cand ti se explica foarte clar ca NU il vor



#353
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 30 august 2015 - 22:17

Faptul ca salariile sunt mici evident scuza comportamentul rastit, nu stiu cum esti tu dar eu cand am aflat ca aica-miu are cancer eram tot tikmpul nervoasa si nu aveam chef de nimic. la fel e si cand nu ai bani, conditii samd. mai pune.te in papucii altuia si vei intelege. Nu trebuie sa scuzi, trebuie doar sa intelegi de ce se intampla la unii asa. Altii sunt nesimtiti,e  adevarat dar eu nu vorbesc despre evidentul cunoscut de toti, eu vorbesc despre ideea ilogica si jignitoare ca toti medicii sunt asa. Si ca vor plicul, cand ti se explica foarte clar ca NU il vor

XIO, nu, nu scuză nimic. Și alții au probleme acasă, unele ne-rezolvabile, și nu strigă la serviciu. Ține de cei 7 ani de acasă. Cel din fața ta nu e vinovat pentru problemele tale. Problemele tale nu se rezolvă dacă strigi la el.

 

Uite aici exemplu de cum se poartă (încă) unii medici pe aici, și încă cu un pacient de 1 an, care nu poate riposta în nici un fel: http://www.printesau...pe-factura.html



#354
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.304 mesaje

Postat 30 august 2015 - 22:25

Xio,chiar am vrut sa te atentionez ca ai uitat sa pui o negatie..insa na...ai deschis iar cutia Pandorei! [:D]



#355
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 30 august 2015 - 22:48

Hai, măi, Dana, că zice să ne punem în papucii altora ca să înțelegem. Nu e nici o negație lipsă, cel puțin cum a formulat.



#356
miha42

miha42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 31 august 2015 - 10:51

Xio, după cum descrii tu situația medicilor din ro sunt aproape muritori de foame, numai ca majoritatea lor trăiesc in lux (nu toți) .

 Cand tu ai aflat de boala tatălui tau îți venea să tipi la toată lumea (așa inteleg eu din mesajul tau) dar cand un pacient se duce la spital si i se spune ca are........nu stiu ce boală cumplită, ce reacție ar trebui sa aibă? 

 Dr nu poate trata bine un pacient știind ca nu are bani de chirie ,biluri........dar un pacient ce simte cand el, copilul sau un membru al familei este intr-o stare critică si nu se uită nimeni la el până nu vine cu banii ?

 Oricine să se pună in papucii dr sa vadă cum este dar dr se pun în papucii pacienților să nu aibă și să fie condiționați sa dea?

 

 Ne ascundem dupa deget si nu inteleg DE CE 

 Oricât le-ar mari salariile nu se compară cu șpaga. 

 

 Ți-am mai spus de medicul de familie la care merge mama cum le cere direct suma X pentru el și Y pentru asistent (mai ceva ca la piață se negociază) in urma unor investigații a trimis-o la București și i-a spus de nenumărate ori "sa nu te pună dracu sa le dai bani la ăia ca te arestează nu mai vii acasa de acolo " El știe legea și totuși cere DE CE? 

 

  Nu vreau să critic părerea nimănui dar nici nu pot sa accept ca medicii sunt îngeri (nu toți) 



#357
Bebe2mic

Bebe2mic

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 511 mesaje

Postat 31 august 2015 - 12:43

Asa-i Xio, ai dreptate, ca doar esti medic iar voi sunteti detinatorii adevarului absolut, nimeni nu are dreptul sa va contrazica.

 

Sustii ca medicii nu vor plicul , dar in acelasi timp sustii ca trebuie intelesi ca il vor pentru ca salariile le sunt mici. Deci , pana la urma il vor sau nu???? Si daca omul din fata medicului cu salariul mic sta unul cu salariul si mai mic, atunci voi va puneti in papucii lor sa vedeti cum e???? Lui cine ii da plicul cand are nevoie ?????

 

 

Cand s-au scazut salariile in sanatate cu 25% , acum ceva ani, de ce nu au iesit medicii in strada, le ajungeau salariile???? Acum , cum plicul a devenit ilegal, hopaaaa...... medicii au salarii mici si nu au din ce trai !!!!! A ce seamana asta???? Oricat s-ar mari salariile , nu ar acoperi plicurile, asa ca niciodata nu vor disparea aceste obiceiuri ale lor, le convine prea mult....... 


Editat de Bebe2mic, 31 august 2015 - 13:16 .


#358
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 31 august 2015 - 16:14

Bebemic, nu prea ai inteles ce sustin desi scriu deja pt a nu stiu cata oara.

 

Medicii nu vor sa fie platiti de pacienti, vor sa fie platiti de stat. Asta e scopul discutiilor de acum, ca vor salarii mai mari pt a nu mai primi plicul de la oamenii care il ofera. Subliniez aici plicurile OFERITE si nu cerute, de aspectul asta nu vorbesc pt ca nu am ce sa spun, e clar pt toata lumea ca acei oameni care conditioneaza actul medical nu merita sa profeseze, sau daca sunt chiar foarte buni ar trebui sa lucreze la clinici private unde sunt platiti asa cum trebuie.

Pe langa salarii mai mari medicii vor si conditii propice de munca, adica sa aibe liber dupa garzi, sa le fie recunoscute orele suplimentare samd. As spune si de dotarile spitalelor dar cred ca e prea fantezista cererea.

Nu ai inteles inca de ce acum 'hop' au sarit medicii, asa-i? :)))) au sarit pt ca daca nu accepta ce li se ofera (si subliniez inca o data ofera), nu au cum sa traiasca. Da, pe bune. un medic are un cu totul alt stres decat tine la lucru, decat un economist, decat un profesor samd. Munca lui nu e mai importanta decat a altuia, ca avem nevoie de toti oamenii care muncesc, dar e ... altceva. Trebuie sa aiba mintea limpede si relaxata ca sa nu o dea in bara. Ca atunci cand o da in bara nu pierde cineva 100 de lei, se poate sa moara.

daca tie ti se pare ok ca un medic sa fie platit cu 800 si ceva de lei sau cu 1000 de lei pe luna e treaba ta. Dar nu e normal oricat ai vrea tu s afie. De fapt dupa cum am mai povestit, cand am ajuns aici m-a intrebat un medic primar cat am avut salariul in Romania. I-am spus ca 200 de euro si m-a intrebat de ce se mai mira lumea ca medicii accepta bani de la pacient, ca si el ar accepta. face o meserie complicata de tot si are pretentia sa fie platit pe masura efortului depus.

Iti inchipui cat de penibil a ajuns tara noastra, ca medicii supravietuiesc din plicurile de la pacienti? Cam cu ce ai vrea sa mearga la congrese? sa isi cumpere carti?

Cand eram la gineco am vrut sa imi iau o carte cu tehnicile de operat, era doar 1200 de lei iar eu aveam 840 de lei salariul.

 

 

Miha, nici nu am spus ca medicii sunt ingeri. Am si spus ca eu aici nu discut de cei care cer.

 

da, oamenii care merg la medic au si ei salaii mici (poate) si au si ri probleme, dar exista un motiv pt care in toate tarile civilizate medicul e platit atat de bine. Sa spui ca nu ii trebuie un salariu mai mare pt ca si altii au salariu mic e o prostie. Atunci hai sa facem salariile egale pt toti, de la gunoier pana la presedintele tarii toti angajatii din tara sa aiba 300 de euro pe luna.

 

Daniela, sa tipi sau sa te rastesti la pacient nu are nici o scuza. Dar cred ca poti intelege de ce cand ai 4000 de euro in buzunar poti sa ii zambesti si celui mai enervant pacient iar cand ai 1000 de lei nu prea iti vine. :)))

 

ca fapt divers am fost acum o sapt in Timisoara. Am cheltuit vreo 600 de lei si nu pe haine sau pe alte cumparaturi. Am iesit in oras si am mers doar la limonade, ca mancam acasa, i-am cumparat nepotului meu cateva jucarii, am fost cu taxi, nimic fantastic. Ma intreb ce fac fostii mei colegi si prieteni care lucreaza acolo.



#359
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 31 august 2015 - 16:33

XIO, bebemic întreba de ce n-au ieșit medicii în stradă când s-au tăiat salariile cu 25%. Atunci nu aveau salarii mici?

 

Nu mă înțelege greșit, sunt pentru o salarizare corectă a medicilor, îmi dau seama că ceea ce fac ei e important. Dar nu înțeleg de ce s-au mobilizat de abia acum, și chiar și acum, a trecut aproape o lună de la decizia ICCJ și încă nu există un mesaj clar și o mișcare clară.



#360
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 31 august 2015 - 16:36

XIO, bebemic întreba de ce n-au ieșit medicii în stradă când s-au tăiat salariile cu 25%. Atunci nu aveau salarii mici?

 

Nu mă înțelege greșit, sunt pentru o salarizare corectă a medicilor, îmi dau seama că ceea ce fac ei e important. Dar nu înțeleg de ce s-au mobilizat de abia acum, și chiar și acum, a trecut aproape o lună de la decizia ICCJ și încă nu există un mesaj clar și o mișcare clară.

 

Editez ca să zic că salariul mic nu justifică lipsa de respect față de pacienți. Și eu am avut salariul mic (poate și acum îl am, raportat la alte salarii sau chiar la nevoile mele) și n-am țipat niciodată la cei care m-au plătit.

 

Daniela, sa tipi sau sa te rastesti la pacient nu are nici o scuza. Dar cred ca poti intelege de ce cand ai 4000 de euro in buzunar poti sa ii zambesti si celui mai enervant pacient iar cand ai 1000 de lei nu prea iti vine. :)))




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -