Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - - 1 voturi

FIV cu ovocite donate 93


657 raspunsuri la acest subiect

#71
ThePinK

ThePinK

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 564 mesaje

Postat 04 august 2015 - 21:37

Infertilitatea este foarte grea si dureroasa. Sper ca vei reusit, nu reusesti, incerci ira si tot asa. Plus stresul la care este supus oganismul.....

Eu ma gandesc ca daca nu voi reusi  poate asa trebuie sa fie...voi fi o baba singura.

Este foarte trist.....



#72
ThePinK

ThePinK

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 564 mesaje

Postat 04 august 2015 - 21:39

SweetPea tu unde ai facut FET, la ce clinica?



#73
SweetPea

SweetPea

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 374 mesaje

Postat 04 august 2015 - 22:11

Pink, eu am facut fresh si FET la Reprofit, ca majoritatea fetelor de aici. Nu am ce sa le reproșez, dar daca te stii cu chestii mai "dubioase" decat doar slaba calitate a ovocitelor, e bine sa te diagnostichezi si sa primesti tratament de la specialist. Cei de la Reprofit chiar recomanda asta, si ii apreciez pt ca si cunosc limitele. 



#74
gabyv

gabyv

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.804 mesaje

Postat 04 august 2015 - 22:37

Hatice, Anxi si Sweet, va multumesc!

Hatice, e pacat sa gandesti asa! Eu nu cred intr-un Dumnezeu care stabileste ca anume pers nu vor avea copii. Am ajuns sa imi dau seama, ca revolta mea nu a ajutat la nimic. A trebuit sa primesc o lectie, lectia era "de ce nu eu". Noi ne vedeam deja fara copii si chiar ne resemnasem. Insa mai voiam sa incerc si altceva. 

Trebuie sa luptati, toate vom ajunge sa ne strangem copii in brate. 

Sa nu ajungeti insa ca mine, sa ma uit la eco, sa aud inima si sa nu ma pot bucura. Amandoi suntem parca intr-un ghetar, nu vrem sa ne atasam. Ne-am facut mii de scenarii, cum aceasta sarcina nu va ajunge la termen.

Azi ecografista ne-a zis: "va puteti bucura, insa in ochii vostri vad numai frica. E cea trista eco cu sarcina in evolutie din viata mea." 

Asa ca nici una din noi, care a trecut prin asa momente grele, de disperare, nu va ajunge sa se bucure pe deplin, decat cand vom tine copii la piept.

Va doresc la toate, sa va bucurati de teste pozitive si beta si tot ce tine de sarcina... Sunteti toate niste fete minunate si greu incercate.

Va pup! [flo2]



#75
alexiaa72

alexiaa72

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.861 mesaje

Postat 05 august 2015 - 03:12

Sweet, pe pungutele de intralipid din Romania scrie ca 1000 ml emulsie perfuzabila contine ulei de soia purificat 200 g si excipienti, glicerol anhidru 22 g, fosfolipide din ou purificate 12 g, hidroxid de sodiu (pana la ph aproximativ 8), apa pentru preparate injectabile pana la 1000 ml. Nu ma pricep deloc la medicamente, dar ma tot gandesc ca poate o exista in farmacii ceva asemenea compozitiei intralipidului, dar care sa nu contina fosfolipidele din ou, daca celelalte componente le tolerezi. Oricum, ele reprezinta numai 12 g pe langa cele 200 g de ulei de soia. Nu ma prea  pricep, doar incercam si eu sa gasesc solutii pentru tine. Am citit de bine si despre omega 3. Te pup!

 

Dupa cum vedeti nu am somn. Prima zi de concediu am petrecut-o pe afara, la soare, apropo de analiza vitaminei D pe care nu am facut-o, desi anul trecut se punea mare accent pe ea pe aici. Tigancusa lui Hatice sigur nu duce lipsa de vitamina D ca o ia de la soare. Noi, unele, o inlocuim cu Vigantolette (scuze daca i-am gresit cumva scrierea). Si lista poate continua. Ma simt si eu uneori ca un pui de abator sub lumina de neon de la servici, cu radiatiile infinite emise de computer, de mobil etc, de care tigancusa nu are parte. 

GAzi ne vom face bagajele si maine dimineata plecam spre tara de bastina a viitorului meu copil. Aseara sotul se gandea ca e atat de rau ca nu s-a descoperit metoda teleportarii ca sa ajungem mai repede la Brno :))). 



#76
MariaV79

MariaV79

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 803 mesaje

Postat 05 august 2015 - 07:41

Alexia ,baftă să fie cu noroc de dată asta .

Drum bun și un puiuț lipicios și puternic îți doresc .

Va pup pe toate .



#77
Michelle_S

Michelle_S

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 784 mesaje

Postat 05 august 2015 - 08:05

Buna dimineata.

 

Pentru cele care mai au problele cu reteta gratuita eliberata de medicul de familie, am gasit ordinul :  

 

                   ORDIN   Nr. 674/252 din 29 iunie 2012

privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu

 

https://www.google.r....99261572,d.d24

 

Capitolul II
I. Modul de completare a formularului de prescripție medicală electronică pentru medicamente cu și fără contribuție personală - componenta prescriere
...
2. „Asigurat”:
a) se alege prin bifare cu „x” categoria în care se găsește asiguratul. Medicul va bifa o singură categorie de asigurat, astfel: 
(i) se bifează categoria „Salariat” pentru toate persoanele angajate în sectorul public/privat care fac dovada plății contribuției la Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS); 
(ii) se bifează categoria „Co-asigurat” pentru soț, soție și părinții fără venituri proprii care sunt în întreținerea unei persoane asigurate; 
(iii) se bifează „Pensionar” pentru toate persoanele care își dovedesc această calitate printr-un cupon de pensie; pentru pensionarii care realizează venituri numai din pensii de până la 700 lei/lună se bifează categoria „0-700 lei/lună”; 
(iv) se bifează „Copil < 18 ani” pentru toate persoanele care fac dovada calității lor de asigurat printr-un document cu valabilitate legală (certificat de naștere, carte de identitate); (v) se bifează „Elev/Ucenic/Student (18-26 ani)” pentru toate persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenți de liceu până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenți, care fac dovada calității lor de asigurat și nu realizează venituri din muncă. Pentru această categorie, contravaloarea medicamentelor prescrise se suportă din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, la nivelul prețului de referință, în condițiile contractului-cadru, dacă nu realizează venituri din muncă; 
(vi) se bifează, „Gravidă/Lehuză” pentru toate persoanele gravide sau lăuze. Pentru această categorie, contravaloarea medicamentelor prescrise se suportă din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, la nivelul prețului de referință, în condițiile contractului-cadru, indiferent dacă realizează sau nu venituri; 



#78
Michelle_S

Michelle_S

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 784 mesaje

Postat 05 august 2015 - 08:07

Deci medicul de familie trebuie sa bifeze " gravida" in momentul in care completeaza reteta.

Nu suntem obligate sa mergem noi la casa de asigurari.

 

Dupa ce i-am trimis email cu legislatia, si sa-mi dea in scris ca nu poate sa-mi dea reteta, m-a sunat ca ma va inregistra ea la casa si sa merg maine dupa reteta.



#79
Seawave

Seawave

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 457 mesaje

Postat 05 august 2015 - 08:55

Alexia, drum bun si multa bafta. Sa ai bebe lipicios si sa fie bine pana la capat de data asta

 

Michelle, e groaznic sa trebuiasca sa te duci cu extras ul de lege la medic sa-I arati ce trebuie sa faca. Bine ca s-a rezolvat pana la urma. Pup



#80
sunflower17

sunflower17

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 103 mesaje

Postat 05 august 2015 - 09:07

Neata fetelor,

 

Felicitari Gaby vezi ca totul a fost bine pana la urma? Sarcina usoara in continuare. [gravi]

 

In ceea ce priveste ecografia ai dreptate la fel am patit si eu si cred ca majoritatea fetelor sunt de acord cu noi, nu ne putem bucura pe deplin ca celelalte fete care raman insarcinate in mod normal, tot timpul stai cu teama sa fie totul bine , eu  de fiecare data inainte de a incepe eco imi faceam cruce si ma rugam, cred ca i-am transmis si medicului starea de agitatie, la un moment dat asistenta ma intreba ce vreau sa fie fetita sau baietel , intrebare la care a raspuns medicul - nu cred ca are importanta  tu nu vezi ca e agitata si isi face cruce de fiecare data , sanatos sa fie - si acum la 23 sapt am un gol in stomac cand merg la eco pana imi spune ca este totul bine, va fi bine cand o sa avem bebele in brate.
 
Michelle la fel am patit si eu cu medicul de familie , daca nu esti inscrisa la CAS ca si gravida vin retetele inapoi asa mi s-a spus, deci a fost sotul si m-a inscris la CAS cu copie dupa CI, adeverinta de la medicul de familie ca sunt gravida si daca nu ma insel si o scrisoare medicala de la ginecolog, dupa a fost totul ok.

 

Alexiaa drum bun si sa auzim numai vesti bune.

ThePink referitor la intrebarea ta daca am patit sa nu avem ce congela dupa stimulare, eu nu am patit nici la fiv cu ovocitele mele nici la cel cu donate, dar cunosc destule persoane care au avut aceasta problema la fiv cu ovocitele lor, chiar daca au facut mai multe fiv si cu tratam diferit , explicatia a fost rezerva ovariana proasta sau sotul cu mari probleme, la donate  nu am auzit sa fie cazuri sa nu ai nimic de congelat.

Hatice nu te descuraja pana la urma vei reusi , coordonatoarea mea imi spunea ca la 1 fiv cu donate ai sanse de 65-70%, deja la al 3 fiv cu donate sansele sunt de 99%, eu sper sa nu ajungi pana acolo.
Mai ai ceva congelat? scuza-ma daca nu imi amintesc.Gandestete cand ai o nereusita ca putea fi mai rau, cel putin eu asa am facut de fiecare data, ma gandeam ca sunt alte fete , femei care au avut probleme mult mai grave decat am avut eu , iti dau si exemplu Alexiaa si mai stiam o fata pe alt forum care a facut fiv a fost totul ok pana cu o sapt inainte de nastere cand i-a murit fetita ,si ca ea mai sunt destule,deci se poate si mai rau, nu-ti pierde speranta si nu uita ca D-zeu e mare si va veni si randul tau ,te imbratisez cu drag. 

 

Pup toate fetele. [pup]  [pup]




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Astăzi, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -