Sari la conținut

Sari la conținut


* - - - - 4 voturi

Disputa cardurilor


554 raspunsuri la acest subiect

#401
Marox

Marox

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 04 august 2015 - 21:36

Buflea, da, banca iti da credit cu 0% dobinda pt imobiliare. Asa pare pe hirtie. In realitate, in spatele afacerii e statul. Statul hotareste cui sa dea creditul de 0% si in ce conditii. Exemplu: numai pentru constructia unei case, nu si pt cumpararea unei case vechi, suma la care ai dreptul si pe citi ani. Pentru o constructie in zona Parisului primesti maxim 30000 euro, pentru una intr-un colt pierdut doar 8000 euro.



#402
sunnyday07

sunnyday07

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 834 mesaje

Postat 04 august 2015 - 21:40

Legat de Germania - cand merg in delegatie platesc cu AMEX, pentru sume mici nu imi cerecodul pin (de exemplu taxiul) dar la hotel da (probabil e o limita de suma pentru a cere pin).

 

Si in plus sunt nenumarate restaurant unde NU poti plati cu card - de niciun fel, nici visa, nici mastercard, doar cash.



#403
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.234 mesaje

Postat 04 august 2015 - 22:59

Interesant ...deci statul estimeaza pentru toti platitorii de taxe cat ar trebui sa plateasca anual ? Si cum stie cam ce venituri aveti ? Trimiteti undeva salariul anual din toate partile in care lucrati ? Adica 2 joburi, 2 salarii anuale adunate ?

 

In No statul stie tot despre tine. Au baze de date extraordinar de bune. Angajatorii trimit contractele de munca la biroul de taxe si ei te incadreaza la un tabel de impozitare. Cu cat ai venituri mai mari cu atat ai impozit mai mare. Dar o marire de salariu substantiala intrata in vigoare in iulie de exemplu va fi luata in calcul la taxcard in ianuarie. Deci e interesul tau sa ii suni si sa ii informezi.

Anual descopar sume minore uitate de mine dar care-s in baza lor de date. Cum ca mi s-a dat inapoi de la asigurare o suma procentula in functie de contributia mea. De vreo 3 ani au stiu perfect situatia mea anuala, si venituri, si deducerile, si sindicatul, si de cate ori am fost la kiropractor, si cat am platit la gradinita/after-school.

Si transparenta e maxima. Daca dai o cautare dupa numele meu afli de pe net adresa mea, anul nasterii, cati bani aveam in conturi la sfarsit de an, cat am platit taxe. Paradisul hotilor. Recent se pot afla informatiile despre bani doar daca te loghezi cu un cod numeric personal. Vecinul meu poate afla cat de cat cum ma scald cu finantele, cam ce salariu anual am. Iar eu pot afla ca vecinul m-a verificat. Daca ma verifica o firma nu pot vedea.

Ca sa vezi ce SF e uneori. Am mers la vama din orasul meu sa imi ridic masina sosita pe tren. Mi-au dat cheile fara sa ceara acte de identitate. I-am intrebat si au zis ca ei doar pe mine m-au sunat sa vin. Dar m-am prins ca stiau unde locuiesc deci ei deja ma verificasera.



#404
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 05 august 2015 - 00:42

Ma bag si eu in discutie dupa 40 de pagini [:D] actiunea se petrece in Cehia Fiind eu acum vreun an de zile in cautarea unei banci care sa imi ofere si un card in euro pe lange cel in moneda locala un coleg mi-a recomandat banca unde avea el contul si in plus cardul de credit. Am studiat si m-a convins si acum am asa: -cont in coroane cehesi si corespondent in euro -card de debit Mastercard embosat, cu chip si contacless fara pin pana in ~ 20 euro, altfel cere pin sau la plati pe internet 3dsecure (second factor authentication care e SMS pe mobil). Il folosesc 99% pentru a scoate bani de la bancomat. Daca sunt intr-o tara euro si am bani in contul de euro face tranzactia de acolo. Daca nu-s bani suficienti acolo ia din contul de coroane. -card de credit MAstercad, embosat, contacless fara pin pana in ~ 20 euro pe care il folosesc in viata de zi cu zi. Am 2% cashback indiferent unde il folosesc (dar nu la cumparaturile de pe internet), exista un max de suma la cashback dar nu il stiu pentru ca n-am reusit sa-l ating. Cardul are si sigla vsphere VIP, si am reducere in diverse locuri si intrare in VIP launge in aeroport (n-am probat inca dar e pe lista). De exemplu la NordSee unde maninc uneori la pranz am reducere 15%. Si asta doar pentru ca-l posed, capat cei 15% reducere si daca platesc cu altceva. Si la diverese alte magazine care au pe usa sigla Vsphere. Ultima data am avut 10% reduce la un hotel, am vazut pur si simplu firma si am intrebat si au spus da, 10% reducere. -internet banking si aplicatie pentru mobil (aplicatia pentru mobil e foarte usor de folosit si imi place sa platesc facturi care au QR code) Nu prea imi pasa de motivele pe care le au comerciantii pentru a oferi reducerile, atata timp cat eu tot as cumpara de acolo reducerea e binevenita. Contactless fara pin mi se pare minunat pentru mici cumparaturi, de ex. ceva in fuga din supermarket mai ales ca acum au inventat si casele self service unde iti scanezi produsele si platesti singur. Asa ca acum recomand cardul de credit oricui imi cere parerea. Trebuie doar sa fi putin ordonat si sa platesti creditul cand apare "statement" (by the way, cum se traduce statement?), asta daca nu vrei sa pui pe "automat" si sa-ti ia automat banii din cont la scadenta.

 

Aham ...deci si cehii astia au cazut in ispita creditelor ...bag seama ca est europenii sunt mai maleabili ...avantaje pe credit in Romania, in Cehia si in Uk ...cu putin interes, am gasit unul mic si in Franta si parca si Suedia avea asta cu milele.

 

Nu trebuie decat putina deschidere si usor, usor descoperim aceleasi avantaje ca si in America si UK ...doar diversitatea e mai mare la noi, pentru ca lumea "risca" mai mult.



#405
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 05 august 2015 - 00:47

Buflea ce naiba de avantaj e ala cu miles??? Pai eu nu calatoresc niciodata cu air france. Avantajul respectiv e atat de subtire ca nu te incita sa platesti sa il ai.

nu sunt nici pe departe avantajele de la voi. 

CC nu sunt deloc promovate de banci in sensul in care sunt la voi. 

Pana si cardul meu profesional e de debit nu de credit. 


Editat de mcoca, 05 august 2015 - 00:52 .


#406
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 05 august 2015 - 00:53

Da ...inteleg ca in tarile nordice statul hotaraste cat sa fii taxat, in functie de anumite nivele.

 

La noi, eu hotarasc cat sa fiu taxata pe an, ca oricum se reconciliaza la final ...cu alte cuvinte, pit alege deliberat sa platesc taxe mai putine sau mai multe si diferenta o platesc sau o primesc la final de an. 

 

Coca, desi nu par foarte multe beneficii, in interval de cateva ore, am trecut la "nici un beneficiu" la "miles pe Airfrance" ...e un pas inainte. Poate daca ne informam mai mult, gasim si ceva cu cash back, sau ceva discounts la magazine ...sau poate nu.

 

Mi-a ca daca ii cautam si pe nemti pe la banci, gadim si pe acolo ceva incentives timide ...

 

E normal sa existe ...este singura metoda a băncilor de a capata clienti, pe care sa-i mulga e eventual ...dar ce ? Ele nu pot fi mulse ???

 

Ideea este in a nu fi refractari ...



#407
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 05 august 2015 - 00:54

Da, m-am lamurit. Buflea, primesti 20 de dolari la fiecare 1000 cheltuita. Banuiesc ca pe luna cheltui mai mult de mia aia. Ca esti in America. Presupun ca ai si salariu mai mare de 1000 USD, nu?

 

Cati romani pot cheltui 1000 de dolari/luna ca sa poata simti cash-back-ul la buzunar? Cata benzina crezi ca consuma o familie din Romania/luna? 

 

 

Nu e vorba de dezinformare pentru ca:

1. nu toti sunt eligibili pentru un credit card (ca de exemplu noi, adica eu si CCS)

2. facilitatile astea cu cashback nu exista la toate bancile (au alte discounturi pe la comercianti)

3. oferta este de data relativ recenta

4. daca ar fi sa ma intereseze ceva nu ar fi firimiturile aruncate de banci ci instrumente ca lumea de investitii nu cu 20 de dolari la mie, cu 100 la mie.

Omul nu vrea sa-si faca credit card, nu vrea si gata. Fara rautate iti spun ca nu inteleg dorinta asta a ta de a convinge de contrariul.

Sunt unii care au si sunt foarte multumiti. Si unii care nu au la fel de multumiti.

 

 

===



#408
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 05 august 2015 - 00:57

Buflea ce naiba de avantaj e ala cu miles??? Pai eu nu calatoresc niciodata cu air france. Avantajul respectiv e atat de subtire ca nu te incita sa platesti sa il ai. nu sunt nici pe departe avantajele de la voi. CC nu sunt deloc promovate de banci in sensul in care sunt la voi. Pana si cardul meu profesional e de debit nu de credit.

 

Pai de ce nu calatoresti cu Airfrance ???

 

Dar daca intr-un an de zile strangi miles de un bilet gratis de avion ??? Adica un transport gratis cu avionul nu merita, in conditiile in care cheltuielile tale ar trece de pe debit pe credit ???

 

Ma rog ...acum nu stau sa te iau la bani marunti ...nu iti convine, nu aplici ...dar poate pe viitor, esti atenta si auzi de alte incentives.

 



#409
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 05 august 2015 - 01:05

buflea, CCS merge cu avionul dus-intors o data la 3 luni de cel putin 10 ani. Nu a strans inca mile destule pentru un bilet gratis.

De ce sa calatoreasca cineva cu compania X pe care nu o agreaza, care nu-i satisface necesitatile? numai ca-i da mile?



#410
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 05 august 2015 - 01:15

Da, m-am lamurit. Buflea, primesti 20 de dolari la fiecare 1000 cheltuita. Banuiesc ca pe luna cheltui mai mult de mia aia. Ca esti in America. Presupun ca ai si salariu mai mare de 1000 USD, nu?

 

Cati romani pot cheltui 1000 de dolari/luna ca sa poata simti cash-back-ul la buzunar? Cata benzina crezi ca consuma o familie din Romania/luna? 

 

 

Nu e vorba de dezinformare pentru ca:

 

1. nu toti sunt eligibili pentru un credit card (ca de exemplu noi, adica eu si CCS)

2. facilitatile astea cu cashback nu exista la toate bancile (au alte discounturi pe la comercianti)

3. oferta este de data relativ recenta

4. daca ar fi sa ma intereseze ceva nu ar fi firimiturile aruncate de banci ci instrumente ca lumea de investitii nu cu 20 de dolari la mie, cu 100 la mie.

Omul nu vrea sa-si faca credit card, nu vrea si gata. Fara rautate iti spun ca nu inteleg dorinta asta a ta de a convinge de contrariul.

Sunt unii care au si sunt foarte multumiti. Si unii care nu au la fel de multumiti.

 

 

===

 

Viviana,

 

Primesc 2% din ce cheltuiesc ... conditia este insa sa fac $1,000 ca sa imi dea cei $20. Cu alte cuvinte, oferta mea este mai proasta decat aia din Romania, postata de Daniela, care avea 2% din cumparatura, nefiind conditionata de nici o suma.

 

Ce vrei sa spui cu "simti cash back-ul" in buzunar ? Adica daca nu simti ca iti rupe buzunarul, nu ai nevoie de el ? Idem cu benzina ... adica daca conduci zilnic dar nu iti scade benzina la jumatate, nu ai nevoie de nici o reducere ???  Eh, da ...corect. M-ai convins ... asta e un argument pe care nu il pot contesta. Ca si ala cu "nu vrem si gata" ...e clar ca debit cardul si cash-ul este solutia unei vieti mai bune.

 

Nu stiu cine ma cred sa incerc eu, sa va conving de contrariul ...




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -