Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 1 voturi

Ce va place si ce nu va place la localitatea in care locuiti


39 raspunsuri la acest subiect

#21
Alexia27

Alexia27

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.247 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 05:29

Si eu de aici de la mine!

 

Imi place:

- Oras relativ mic, deci si traficul e acceptabil

- Distantele, desi mari ca  peste tot im Australia, sunt mai scurte decat in statele mari, unde un comute este de cate 2 ore/un drum de acasa la servici. Eu scap ieftin: 45 de minute casa-servici, cu masina mea. Evident, se poate si aici sa lucrezi la 2 ore de casa, dar vorbesc de costul caselor care cu cat mai aproape de CBD, cu atat e mai mare, si daca ai ghinionul sa lucrezi in CBD....pleci la plimbare de la 7 sa incepi la 9. Asta in statele mari, la mine aici mai apuci sa-ti vezi familia la fata.

- E un stat family friendly, fiind mai mic, viata e mai domoala si lumea mai relaxata.

-Pretul caselor e inca, oarecum afordabil in zone bunicele. Da tot al naibii de scump este!

-Multe parcuri si zone verzi

- locuiesc intre ocean si dealuri...cam 30 de minute pana la ocean si vreo 15 pana la dealuri. Cand conduc spre servici, dimineata vad oceanul, cand vin spre casa vad dealurile (daca mai e lumina la ora aia  [:-)))] )

 

 

 

Nu imi place:

 Reversul medaliei, de a fi un stat mic:

- Transportul public e o gluma. Depinde unde locuiesti si unde trebuie sa ajungi,  poti sau nu sa iei autobuz/tramvai/tren. 

-  Nu exista farmacii non stop (in zona mea cel putin, sa conduc 40 km pana la o farmacie non stop, daca o exista si aia, nu merge)

- Viata de noapte nu se compara cu alte state- nu ma deranjeaza, am destula viata de noapte acasa, prea multa chiar.

- Viata culturala, iar, foarte redusa comparativ. Au fost multe evenimente pentru copii organizate peste tot, numai aici la noi, nu. La fel anumite concerte sau alte spectacole. Plus ca nimic important nu se organizeaza aici...conventii internationale, conferinte etc.

Chiar si profesional, ratez multe workshopuri etc ca nu au loc aici la mine.

- Reversul de la pretul caselor: piata imobiliara nu ofera loc de crestere, e cam stabila. Sunt zone care vor creste,dar deocamndata sunt ori in zone cu fauna...variata, ori sunt in the middle of nowhere.

- nu exista magazine est europene. Romanesti, nici o sansa. Exista unul, grecesc, parca, dar nu au multe produse pe care le-as vrea. In statele mari exista mai multa varietate.

- piata muncii e mult mai mica decat in alte state, ofertele de joburi sunt sensibil mai putine.



#22
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 10:10

La Timisoara imi place tot. De fapt cand am ülecat de acolo imi era efectiv dor de oras asa cum iti este dor de o persoana. Ca in filme,  imi era dor sa ma plimb spre fostul meu liceu si spre fostul meu spital, sa vad cladirile alea si magazinele, oamenii pe strada, tramvaiele, florile, totul.

Cand am mers in conediu am plecat de acasa pt a ma plimba, cand am ajuns pe drumul ala am tras tare aer in piept si am zis 'ah, Timisoara'. :)))) Vorbesc serios.

Mi-e dor de toate locurile  prin care mergeam.

Imi place cum s-a renovat Parcul copiilor, iubesc Piata Unirii, nu e nimic mai frumos decat sa stai pe o terasa cu o limonada de menta, ascunsa sub o umbreluta si doar sa privesti in jur.

 

Ce nu imi place? Nu imi place daca vad gunoaie pe jos, rar, dar vezi, nu imi place cand vad aurolaci nesimtiti (nu oameni fara adapost doar cei dependenti, ca de obicei sunt agresivi), nu imi place sa vad caini pe strada, asta imi arata ca mai avem mult pana sa ajungem la un nivel de civilizatie normal. Inseamna ca oamenii care ii abandoneaza sunt la fel de indolenti ca pana acum si cu la fel de putina consideratie fata de semenii lor, ca de bietele animale e clar ca nu le pasa.

 

 

 

la orasul adoütiv imi place ca e 'cozy'. Are case superbe cu multi pomi, curti mari, aranjate ca in revista. Are la iesirea din oras 2 lacuri micute cu apa perfecta unde merg dupa fiecare garda (cand e vreme frumoasa bineinteles), nu este absolut nimic amenajat, doar o toaleta publica, in rest e totul asa lasat, inconjurat de cpaci, apa e insa curata si clara, calda. In partea opusa avem un lac mare de tot cu rezervatie naturala de pasari, langa el un lac mic cu apa laptoasa, nici aici nu e ceva amenajat, se duc de obicei oamenii doar s afaca o baie. Nud :)))

 

Imi plac oamenii prietenosi, spitalul nostru frumos, strandul care arata superb  (bazine frumoase, multa iarba, multi multi copaci, teren de hochei, baschet, tenis, volei, faptul ca se incurajeaza sportul, avem teren de tenis de inchiriat, sala de fitness, de kickbox samd.

 

Ce nu imi place e ca nu e München sau Dresden sau Köln :)) adica imi lipseste totusi un oras mare. Desi cumnata noastra care locuieste in Londra a venit aici si a spus ca ar renunta imediat la Londra pt oraselul nostru :))



#23
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 12:46

Imi place. Cand ne-am mutat aici radeam ca ne simteam ca la sanatoriu. Liniste, pace, cateva masini pe strada dupa 9 seara, adormire totala.
Pe timp de zi cand sunt in oras si cei care vin de peste ring abia ajunge populatia pe la un milion jumate, dar rezidenti declarati se pare ca sunt sub un milion, si se simte, nu e la fel de trepidant ca o mare capitala. Dar e super asa cum e.
Imi place mult de tot cartierul in care am avut noroc sa stam. Il ador primavara cel putin cu strazi intregi pline de ciresi japonezi infloriti, rododendrumi si azalee ... unde la 2 dimineata plimb cainele fara nici o problema, cu pasarerele care pe la 4 dimineata incep sa cante in copacii de langa bloc.
Imi place ca am o retea de transport relativ ok si nu depind de masina, mai ales ca nu conduc. As ajunge dependenta de bicicleta, dar sunt destule dealuri si nu-mi place sa ajung la munca deja transpirata.
Imi plac parcurile lasate relativ natural, unde hranim lebede si facem plaja in putinele zile cu soare.
Imi place si vremea lui ploioasa si racoroasa. Initial a fost un soc cand pe 15 August erau 15 grade ... dar intre timp am ajuns sa prefer inca o bluza decat sa-mi scot pielea de cald.


Ce nu mi-a placut la inceput si m-am invatat greu, dar pana la urma am facut-o ... la maxim 8 se inchid magazinele (la 9 vinerea ... cica e nocturna). Duminica e tot inchis cu exceptia unui singur magazin de haine si a micilor afaceri de cartier (patiserii, macelarii deschise pana pe la pranz). Conceptul de mall romanesc nu exista. Farmacii permanente probabil sunt 5 pe oras in fiecare we ... dar le ai afisate in geamul tuturor farmaciilor. Nu ai facut cumparaturile in timpul zilei, asta e ... mananci la crasma sau te duci in zona turceasca unde sunt deschise si duminica.
Nu-mi plac zonele nesigure in care mi-e teama si ziua sa trec pe strada ca se ia cate un imbrobodit de mine ca port blugi ... nu-mi place numarul mare de imigranti carora le place confortul european dar nu le plac regulile noastre si incearca sa ni le impuna. Si sunt foarte vocativi si plini de cerinte incat la un moment dat a disparut bradul de Craciun din piata mare. Cam prea relaxati sunt cei ce ar putea da o replica si cand vor realiza ca somnul ratiunii naste monstri va fi cam greu sa lupti cu ei. Pentru ca se inmultesc repede.

#24
maja123

maja123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 92 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 14:19

Black , multam de pont , s -a notat .Pupici



#25
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 18:31

Ce imi place:

 

 

-ca Piedone azi a impartit pe strada la liber , oricui dorea sticle de apa plata

-ca poti face chestii inedite oricand

-ca nu exista tantari , nu stiu ce si cum fac , dar nu exista domle , sunt peste 3 ani de cand nu am ami folosit constant pastile anti tantari si baremi aici unde am cump ap este plin de vegetatie in jur

-ca  s-au inputinat vizibil maidanezii , la 2 strazi dde unde am cump , este ap in care am stat 6 ani in chirie ,  in fata blocului rrespectiv era plin de maidanezi , care de ceva timp nu mai exista ,  de anul trecut rar de tot am ami vazut un maidanez aciuit pe ici colo

 

Ce nu imi place:

 

-nu exista magazine non stop noaptea , macar un numar rezonabil , care sa aiba preturi ok , in afara de Profi si Isa care sunt si prost aprovizionate si excesiv de scumpe , nu exista , iar pt noi care lucram noaptea , ar fi o mana cereasca un magazin non stop ok, ar fi ideal ca la  iesirea din tura la 5/6 dim sa poti sa treci pe la un magazin ok bifezi lista de cumparaturi si pleci acasa la somn

-exista putine farmacii non stop , iar cele care sunt au preturi nesimtit de mari plus div reguli stupide , nu vand pastiel la bucata nici macar OTC urile

-este iar lipsa de Euthyrox , cand in alte orase mai micute din tara se pare ca se gaseste

-distanta f mare dintre cartiere , finii nostrii stau in Dr Taberei , noi in Berceni , cand mergem la ei e echivalent ca timp si benzina cu a pleca din oras

Exista farmacii non stop in Berceni.
Pe sos Berceni in dreptul spitalului 9
Pe b-dul Metalurgiei la cultural
Pe B-dul Brancoveanu
Si la Nitu Vasile e parca e una.
Asta in apropierea zonei unde locuiesc eu.
Euthyrox dispare de pe piata ori de cate ori se mai scumpeste. Eu de obicei imi cumpar cateva cuti o data ca sa scap de grija asta.
Pastile la bucata nu am cerut decat in timpul serviciului si nu mi s-a spus niciodata ca nu imi dau un nurofen sau paracetamol... daca ma doare capul etc.
Nu inteleg de ce sa nu-ti dea... poate e o urgenta.
Eu locuiesc in berceni si lucrez in dr taberi. Pana acolo fac 15-20 minute cu masina. Numai la orele de varf fac 30-45 min. In general evit orele de varf. Numai cand intru la 14 e jale.
Gandeste-te ca sunt tari unde nu gasesti sa-ti cumperi o paine dupa 12 noaptea. [:)]
Si sunt considerate civilizate... si nimeni nu se supara.
In Militari e o singura farmacie deschisa pana la 12 noaptea. In drumul taberei e una singura non stop la Moghioros.
Mie imi pare ok per ansamblu din pct asta de vedere cartierul unde locuim.

 

Piedone am auzit ca e interesat de primaria capitalei  [:)]  cica are si sanse.

Chesti inedite?? Ce chesti inedite?

 

Eu nu prea cunosc viata de noapte din cartierul meu. De fapt mereu am crezut ca nici nu are distractii pe timp de noapte. Eu inainte de a avea copiii desi nascuta/crescuta in berceni nu am fost la nici o distractie pe aici. Ma duceam pt distractii cluburi, discoteci, baruri, puburi etc etc. in centru. Unirii, universitate, Floreasca, etc.

 

Acum Berceni e un cartier dragut. Curat, cu destule locuri de joaca (in comparatie cu alte cartiere), cainii au disparut intradevar. 

La mine e o zona linistita. Sunt undeva la granita cu judetul Ilfov. Stau la casa inconjurata de oamenii care si-au pastrat din traditii, dar si oamenii moderni. 

Casele sunt cam ingramadite cei drept, dar oamenii sunt gospodari, fiecare are o gradina, cu vie, pomi, flori... sunt oameni care traiesc in general cu familia largita, fiecare cunoaste pe fiecare...noi suntem mai noi veniti (de 4 ani). Batranii stau la barfa pe strada ceea ce imi place la nebunie pt ca au grija copiii ce ies pe strada nesupravegheati. Ii mai aud cand striga la copii ca vine vreo masina sau cand ploua sa fuga in casa  [:)]

Fiecare isi face curat in fata portii, isi da zapada... nimeni nu asteapta sa vina gunoierii sau sa ne dea cineva zapada. Barbatii ies dupa amiaza si curata inclusiv partea carosabila ca sa putem iesii cu masinile. 

Vecinul meu cand se imbata incepe sa cante vara iar copiii mai marisori de pe strada rad de el de dupa pomi iar el tipa la ei din curte... mama voastra de neispraviti!

E cel mai recalcitrant de pe strada noastra si dojenit mereu a doua zi de alti vecini  [:)]

Pe sotul meu il deranjeaza ca rage asa aproape de noi... pe mine nu prea. Daca ma deranjeaza inchid geamurile si nu se mai aude.

Si copiii mei probabil il deranjeaza pe el cand dupa o astfel de noapte incep sa se joace de la 7 dimineata pe afara urland si facand ca toate visele. Nici el nu a zis niciodata nimic. Desi stiu ca se aude pana in capatul strazii cand fac ca indienii sau se bat.

Multi cunoscuti care vin la mine ma intreaba daca intradevar suntem in bucuresti :)) 

E mai mult ca la tara la bunici...toata lumea cunoaste pe toata lumea. 

Scoala de aici, de peste drum, nu e prea grozava dar o sa incercam sa mergem la alta scoala. La 10 min cu masina :) 

In rest... Bucurestiul in sine e o metropola ca oricare alta... si cu bune si cu rele...



#26
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.296 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 19:01

Orasul in care stam de 10 ani e la 10 min de Zurich si de aeroport (aeroportul din Zurich nu e in oras, e intr-un alt orasel, langa Zurich); e ft aproape de 2 centre mari comerciale; e curat, linistit, oamenii au bun simt, vecinii se ajuta intre ei. in weekend si de sarbatori nu vezi piciorus de om pe strada...avem padurea langa noi, in zare se vad muntii, campul care se cultiva si de unde vin cateodata mirosuri "imbietoare" e peste gard...locuri de joaca peste tot...scoala (si gradinita) la o aruncatura de bat...statia de autobuz in fata casei...mijloace de transport care vin la secunda (de fapt, vin mai devreme, asa ca daca intarzii, ala esti..daca insa se intampla ca sa aiba intarziere, dupa cateva zeci de secunde, lumea intra deja in panica)  [:D]

Ce deranjeaza poate, avioanele care aterizeaza la 6am si 11pm (cu exceptia weekend-ului, cand au un alt orar de aterizare), cu ele insa ne-am invatat, asa ca nu le mai bagam in seama..


Editat de Ella73, 31 iulie 2015 - 19:03 .


#27
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 19:44

Cand va citesc povestile mi se face asa un dor de duca.... [flo2]

nu am mai iesit din tara de 6 ani :(((

si nici nu prevad ca se va intampla prea curand.



#28
pacino

pacino

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 151 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 20:05

Orasul in care stam de 10 ani e la 10 min de Zurich si de aeroport (aeroportul din Zurich nu e in oras, e intr-un alt orasel, langa Zurich); e ft aproape de 2 centre mari comerciale; e curat, linistit, oamenii au bun simt, vecinii se ajuta intre ei. in weekend si de sarbatori nu vezi piciorus de om pe strada...avem padurea langa noi, in zare se vad muntii, campul care se cultiva si de unde vin cateodata mirosuri "imbietoare" e peste gard...locuri de joaca peste tot...scoala (si gradinita) la o aruncatura de bat...statia de autobuz in fata casei...mijloace de transport care vin la secunda (de fapt, vin mai devreme, asa ca daca intarzii, ala esti..daca insa se intampla ca sa aiba intarziere, dupa cateva zeci de secunde, lumea intra deja in panica)  [:D]

Ce deranjeaza poate, avioanele care aterizeaza la 6am si 11pm (cu exceptia weekend-ului, cand au un alt orar de aterizare), cu ele insa ne-am invatat, asa ca nu le mai bagam in seama..

 

 

Am stat o luna langa Zurich,in Wallisellen,micut,cochet,curat.Sa stii ca de fiecare data cand te citesc si,mai ales cand vorbesti de Elvetia,mi se face dor.Am vizitat multe tari dar Elvetia ramane locul meu de suflet.



#29
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 31 iulie 2015 - 22:36

Noi locuim intr-un orasel in zona metropolitana Seattle. Imi place grozav faptul ca zonele rezidentiale sunt inconjurate de petice de padure, si sunt linistite auzi zgomotul pasarilor in loc de zgomotul masinilor. Parcurile sunt grozave, si avem o varietate mare asa ca nu ducem lipsa de distractii si nu stam in casa mai de loc. Imi place ca majoritatea parcurilor sunt tot asa palcuri de padure in care sunt amenajate trail-uri pe care sa te plimbi. 

Oraselul nostru este in plin proces de modernizare a centrului istoric, si planurile de viitor arata un orasel foarte elegant, desi nici acum nu este rau.

 

Nu imi place: ca nu sunt trotuare, sincer detest ideea de a ma sui in masina pentru doi pasi, as prefera pe jos, si chiar o fac dar imi asum riscul de a fi lovita de vre-o masina care a iesit prea mult pe dreapta.



#30
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 02 august 2015 - 13:27

La minusuri:

 

- neglijenta oamenilor fata de propriile case (desi poate fi vorba de lipsa de bani) si a Primariei/privatilor fata de cladiri. Foarte multe case nu au mai vazut o mana de var de ani buni, portile sunt ruginite sau prapadite, sunt inghesuite unele in altele, nu au macar o floare, au o infatisare prafuita si trista. Langa unele troneaza gunoaiele. Cladiri ce odata functionau ca hoteluri sau restaurante sau altceva sunt, acum, intr-un asa hal de paraginire, ca sunt marcate cu cuvintele PERICOL DE PRABUSIRE. Si nu e vorba de periferie.

 

La plusuri:

 

- reteaua de transport public, care acopera tot ce am eu nevoie.

- au renovat gara, arata frumos acum.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -