Sari la conținut

Sari la conținut


Primul instrument muzical pentru un copil


16 raspunsuri la acest subiect

#1
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 23 iulie 2015 - 08:51

Sunt in cautarea unei chitari si uitandu-ma pe net am descoperit un magazin online care are o sectiune de instrumente muzicale pe care nu o promoveaza suficient asa ca o sa o fac eu: ZeedoShop.ro. Au de departe cele mai bune preturi la instrumente muzicale de pe net!

 

In plus au o CAMPANIE cu preturi speciale pentru cei care pasesc in tainele muzicii, o campanie interesanta care m-a inspirat sa pornesc aceasta discutie:

 

Primul instrument muzical pentru un copil

 

Iata cateva intrebari care sa anime discutia:

- la ce varsta este recomandat sa inceapa un copil sa cante la un instrument

- si-a dorit  sa inceapa un instrument sau a fost impins de parinti

- credeti ca este bine sa impingeti un pic copilul spre muzica?

- ce intrument a incercat copilul dvs. prima oara? La ce s-a oprit? 

- credeti ca muzica il ajuta pe copil in dezvoltarea lui emotoionala?



#2
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 23 iulie 2015 - 09:00

Iar acum ca sa pornesc discutia, iata o parere personala:

 

Baiatul nostru a inceput direct cu pianul. Si-a dorit sa inceapa cursuri de pian. Dupa aproximativ 3 luni nu mai era asa de entuziast. Nu mai dorea sa mearga dar il impingeam nou. 

 

Dupa vreo 5 luni am schimbat profesorul si noul profesor a avut o metoda noua. In loc sa studieze numai muzica clasica, a inceput in paralel cu cantece cunoscute, ABBA, Adele, etc. Acest lucru l-a captivat. Dupa ani, Andrei si-a luat GRADE 5 in pian si a inceput GRADE 6. Iubeste muzica si pianul este pentru el un mod de relaxare. Compune muzica si muzica il face fericit. 

 

A existat deci un moment, la inceput, cand am insistat sa faca pian, dar de ani buni de zile o face cu placere si pune mult efort. I-am spus de mai multe ori ca este decizia lui. Daca doreste sa se opreasca, o poate face oricand. Nu numai ca nu s-a oprit, dar are ambitia sa ajunga macar la GRADE 7.



#3
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 23 iulie 2015 - 09:03

Sunt curios ce instrument este adecvat pentru un copil mic, 5-8 ani? 

  • Pianul cu siguranta!
  • Vioara - stiu multi copii care canta la vioara 
  • Chitara - poate cel mai popular instrument si cu costuri reduse de inceput

Dar ce parere aveti despre instrumente de suflat? Ce spuneti despre o fetita care canta la trompeta? Sau un baietel care canta la saxofon? Sau acestea sunt instrumente care se recomanda dupa 10 ani?

 

Asteptam parerile voastre!



#4
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 23 iulie 2015 - 09:03

Asteptam si pareri avizate, ale muzicienilor parinti Desprecopii.com!



#5
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 23 iulie 2015 - 14:05

La scoala unde va merge fie-mea se incepe cu flaut pentatonic la cls 1 apoi copiii aleg intre pian si vioara la cls 3. O sa vedem ce isi va alege ea. Acum are o pianina de copii la care 'canta'. 

 

Mie 5 ani ptr pian mi se pare devreme. Eu am inceput la 8 ani si tot eram ofticata ca nu cuprindeam decat o cvinta  [:)]  cu degetelele



#6
ad_b

ad_b

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 169 mesaje

Postat 23 iulie 2015 - 15:37

Nu sunt cunoscatoare in ale muzicii, nu am studii de specialitate, dar copilul meu si-a dorit la un moment dat sa invete chitara (era prin clasa a IV-a, cand am considerat ca programul lui era deja incarcat). La inceputul clasei a  v-a am cautat cursuri de chitara si a inceput la un club particular. Deci, nu scoala de muzica de stat sau altceva de genul. Pentru ca era destul de mare, cunostea deja ca trebuie sa invete si teorie, stia notele, etc, totul a mers foarte repede si destul de usor si bine pentru el. Chitara i-am cumparat-o dupa ce a terminat orele de teorie si am intrebat profesorul ce recomanda pentru el ca incepator si ca varsta. Nu am cumparat de pe net, desi am fost tentati datorita comoditatii (nu trebuia sa ma deplasez prin oras) pentru ca, o chitara trebuie probata. Profesorul i-a explicat copilului cum sa faca, ce sa urmareasca si asa am cumparat (de obicei venea si profesorul, dar nu ni s-a potrivit orarul).

 

Am vazut si am si intrebat cum invata copiii mici muzica, mie parandu-mi-se un studiu destul de elaborat. Invata sa imite miscarile aratate. La pian apasa pe clape si memoreaza ordinea, etc. Evident un copil de 5 ani nu poate invata ca un copil de 10-12 ani. Ii va lua mai mult timp, nu va invata teorie, ci doar sa imite. Este motivul pentru care noi nu-l dam si pe cel mic (6 ani) la muzica.

 

Noi, ca parinti, neavand niciun contact cu astfel de preocupari, am lasat ca totul sa vina de la copil, sa ceara el. Acum il tot intreb daca nu ar vrea sa incerce si pianul, dar raspunsul e nu. Vrea sa continue cu chitara.

 

Referitor la prima intrebare: varsta recomandata pentru inceperea unui instrument, variaza in functie de instrument si de capacitatile copilului. Cred ca numai un profesor de muzica poate recomanda sau nu inceperea unui anume instrument. La chitara, aceasta este minim 8 ani. Bineinteles, daca parintii doresc si insista, se poate incepe la orice varsta dorita de parinti, nu neaparat si cea recomandata.

 

Muzica, dar si orice alt curs cu care vine in contact il va dezvolta emotional. Unele emotii vor fi benefice, pozitive, altele negative.

Daca impingem copilul spre ceva care nu isi doreste, avem si posibilitatea ca sa urasca acel lucru, sau daca este un copil bun si ascultator sa continue sa invete si sa fie foarte bun. Numai timpul va lamuri care varianta este cea urmata.

 

Am scris mult.

Concluzii:

Profesorul este cel care recomanda varsta, instrumentul.

Copilul trebuie sa consimta alegerea si nu sa fie obligat, dar nici ignorant.

Dezvoltarea emotionala vine cu timpul si nu vom sti decat peste niste ani, daca am facut o alegere buna sau nu.



#7
natalia_nica

natalia_nica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.371 mesaje

Postat 24 iulie 2015 - 09:17

Noi am inceput cu pianul anul trecut, a facut vreo 3 luni, a invatat f repede sa citeasca un portativ, se misca bine (doamna profesoara era f impresionata) dar interesul ii scazuse drastic (f greu reuseam sa-l punem la exersat). Apoi a vrut chitara. Acum are o chitara electrica cumparata second hand (plus statie, normal) si ia ore (care, by the way, au acelasi pret cu cele de pian), si interesul ii creste constant (poate si pentru ca e f atras de rock, iar muzica clasica il lasa indiferent). Canta ore in sir, e deja fan Muse, Metallica, incearca sa copieze solourile de chitara. Eu sunt f happy ca si-a gasit pasiunea. Daca il intreaba cineva ce vrea sa fie "cand creste mare", raspunsul e: star rock sau sofer de Formula 1. Cum cu Formula 1 mai greu in Romania (si mai periculos, anyway), sa zicem ca va fi star rock  [pk]   (eu voi fi no1 fan! [il]).



#8
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.455 mesaje

Postat 24 iulie 2015 - 09:30

Fi`mea si-a dorit foarte mult sa cante la vioara, asta pe la vreo 5-6 ani. N-am incurajat asta, desi am mers pana la urma la o profesoara, dar atat.

Apoi a vrut pian si chitara si am zis ok pt chitara. Face de la 7 ani, cu mult drag.

De o luna a inceput si chitara clasica.

Pian a facut juma de an dar am intrerupt deoarece e greu sa gasesti un profesor care sa inteleaga ca un copil poate invata sa cante la instrument din drag, nu neaparat sa dea concerte ... adica fi`mea face multe chestii cu mare drag si munceste pt fiecare in parte. Nu este vreun geniu in niciun domeniu, ca un geniu il recunosti imediat. Dar e harnica :-)

Din septembrie merge la liceul de arte (clasa a 5-a) la clasa de arte plastice si in paralel va merge la chitara si cor. Apoi mai vedem ... ca de vrut ar vrea sa incerce fiecare instrument ...



#9
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 25 iulie 2015 - 13:06

Daca abia de o luna face chitara clasica, ce fel de chitara a facut 7 ani?  Probabil electrica?  Bine ca -i place.

Da, cu pianul e mai greu sa gasesti un profesor ce sa inteleaga ca fiind instrument 2 copilul nu "trage" la fel, adica il lucreaza cumva din necesitate dar sa ajungi la un nivel superior la un instrument clasic  -oricare ar fi el - fara sa ai pian deloc la cunostinte bazale  mie mi se pare mult.  Adica, fara pian ca baza macar, e foarte greu pentru un copil sa lucreze gamele si altele , sa inteleaga relatia dintre note sau diferentele fine de auz doar pe instrumentul propriu. Eu am vazut la viata mea copii  ce fac asta doar pe instrumentul propriu dar sunt peste medie ca auz muzical. Altfel, pianul este instrumentul cel mai facil in a distinge diferentele. Bine, am vazut si un copil cu ritm  foarte bun ce nu stia ca exista metronom pe lume dar la fel, exceptie. 

Nu stiu daca s -a inteles ceva, ideea este ca fara pian deloc stiut chiar si la alt instrument clasic mai mult de gradele primare nu prea mai poti inainta.  Deci, pentru a scuti timp la varste mari cand studiul pentru scoala va necesita mult timp si va fi greu sa faci timp pianului ca instrument 2 , eu spun ca e bine sa se inceapa cu pianul .

Dintre instrumentele de suflat  flautul asa cum s -a  mai scris cred ca e  cel mai facil la varsta mica mai ales ca se poate scoate la inceput bucata in care se sufla si se ataseaza una "intoarsa""intoarsa" asa incat sa ajunga manutele copilului la tot  si de asemeni se "acopera"  gaurile cu dopulete de plastic pentru a fi mai usor de suflat. Trompeta, saxofon, etc necesita  varste mai mari.


Editat de mamica11, 25 iulie 2015 - 15:56 .


#10
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 25 iulie 2015 - 19:27

Revin cu un offtopic! Vineri am fost in vizita la ZeedoShop.ro.  Am cumparat ceva de la ei. Nu am magazin de desfacere dar poti sa mergi la ei la sediu si sunt niste oameni foarte saritori. Se ocupa cu multe lucruri si instrumentele muzicale sunt doar o parte din business-ul lor. 

 

Ii Recomand!  Le-am povestit de acest subiect pe forum si le-a placut ideea topicului. 

 

Mi-au spus ca daca vin cumparatori de aici si spun ca sunt de la Desprecopii.com ofera un discount suplimentar (aviz amatorilor). 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -