Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

STATISTICĂ EUROPEANĂ LA ADRESA ROMÂNIEI


183 raspunsuri la acest subiect

#41
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 14:34

Mai dar chiar 45% sau 38% din locuinte au wc-ul in curte ? Asta inseamna ca nu au canalizare, nu ? Ca nu cred ca au cada in casa si le curge apa la robinet, dar au preferat sa iasa afara in curte la WC ...

 

Mie mi se pare un procent enorm de mare, adica aproape jumatate din casele Romanei sa nu aiba canalizare ? Ce Dumnezeu ...in toate casele in care am intrat eu exista canalizare ...unele improvizate, adaugate ulterior casei, dar exista. Daca procentul ar fi atat de mare, as fi nimerit una din trei case fara WC ...Prima investitie pe care romanul care munceste in Italia, o face, este sa isi traga apa in casa, nu mai vorbesc de casele noi ...

 

Eu cred ca e o exagerare aici.



#42
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 14:36

si Nassour asta mare francez....iti dai seama ca in Ro vine cine nu are chef de munca in franta. Din cate inteleg la medicina intra toata lumea in franta in primul an dupa care exemenul adevarat e la sfarsitul anului cand se face cu adevarat trierea si unde multi raman in urma.

 

Eu sunt curioasa cine preda medicina in franceza in Romania, ce manuale au, cum se descurca cand e vorba de practica. 

Pe vremea mea [:D] studentii straini faceau 1-2 ani pregatitori, invatau limba si dupa aia invatau aceiasi materie si cu aceiasi profi ca noi care majoritatea erau penibili si in in engleza si in franceza

"Disciplina Limbi moderne aplicate în medicină desfășoară cursuri practice de limba engleză, franceză şi germană, adresate studenţilor români din anii I şi II, respectiv de limba română ca limbă străină pentru studenţii anilor I-III din cadrul programele de studiu în limbile franceză şi engleză.

Cursurile sunt incluse în Planurile de învățământ ale tuturor specializărilor oferite de cele trei facultăți ale universității noastre.
Scopul predării limbilor moderne la disciplina noastră este dobândirea unor cunoştinţe de limbă modernă şi îmbunătățirea abilităţilor de comunicare scrisă şi orală pe care studenții le vor folosi în context general şi specializat, în viitoarea profesie. Materialele didactice utilizate vizează toate cele patru competenţe lingvistice iar metodele de predare, comunicative, interactive şi multimedia, sunt adaptate nevoilor studenţilor. Activităţile şi proiectele din cadrul cursurilor practice simulează situaţii reale de comunicare specifice viitoarei cariere a studenţilor noştri, cum ar fi citirea sau redactarea diverselor tipuri de texte ştiinţifice, audierea unei conferinţe, crearea unui poster ştiinţific sau susţinerea unei prezentări orale. În plus, studenţilor li se oferă posibilitatea de a lucra în tandemuri lingvistice, cercuri studențești şi contexte de imersiune lingvistică, pentru o mai rapidă şi eficientă integrare în viaţa socială şi academică.
Disciplina noastră oferă servicii de testare lingvistică adresate studenților, cadrelor didactice sau medicale, pentru obținerea unui certificat de competență lingvistică, în urma susținerii unui examen de competență lingvistică generală sau medicală.
Activitățile de cercetare și proiectele științifice în care sunt angrenate cadrele didactice reflectă domeniile noastre de interes și preocuparea constantă pentru creșterea calității procesului de predare-învățare."

==

 

In Romania au aparut mai multe facultati cu predare in limba engleza si in alte limbi.  In afara de medicina din Cluj, mai e ASE cu sectiuni de predare in diverse limbi: 

 

  • Administrarea Afacerilor – cu predare în limba engleză
  • Administrarea Afacerilor – cu predare în limba franceză
  • Administrarea Afacerilor – cu predare în limba germană

Asta din ce cunosc eu acum. Probabil pe parcurs ce vor trece lunile si se va apropia admiterea fetei mele voi afla de mai multe.



#43
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 14:50

viviana mai limba de lemn decat textul ala nu am vazut [:D]

 

eu nu intreb daca apuca ei in X ani invata conversational limba romana.

 

Eu ma intreb toata literatura de specialitate utilizata in procesul de invatamant romanesc si care e evident in limba romana , o traduc in franceza? sunt toti profesorii de la medicina bilingvi/trilingvi sau au profesori speciali pentru sectia franceza?

 

Eu traiesc cu marea impresie ca cu exceptia facultatilor de limbi straine , din nici o facultate romaneasca nu iesi vorbing cursiv engleza sau franceza oricat de multe cursuri ai avea asta poate si pt faptul ca in ASE REI in anul 4 invatam sa conjugam to be si to have. 

Cam de asta ma intreb cum naiba predau profii ani de zile de medicina in franceza. Daca o fac bravo lor , asta eram curioasa :)



#44
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 14:59

Nu cred ca e chiar asa - ca studentii care sunt prea prosti sa faca fata la admiterea in tara lor vin in Romania la studii. Problema in Europa de Vest e ca sunt mai putine facultati de Medicina, si numarul de locuri sunt mult mai putine.

 

M-am uitat la cerintele la Facultatea de Medicina la Edinburgh University, si acolo scrie ca pe an au 190 de locuri pentru studentii din UK/EU si 17 pentru cei din afara EU. Si ca anual primesc in medie cam de 10 ori mai multe cereri fata de numarul de locuri. Ei avertizeaza din start ca indeplinirea criteriilor de acces la facultate nu iti garanteaza un loc. Criteriile sunt: notele de la Highers/A level ( examenele de la sfarsit de an) sa fie minimum A,A,A,A si un singur B, sa fie in anumite materii, Chimie obligatoriu plus inca patru, dintre care doua obligatoriu fie Biologie, Matematica sau Fizica, preferabil Biologia unul dintre ele - , plus rezultatele la UKCAT, UK Clinical Aptitude Test, care se da in vara de dinaintea depunerii cererilor pentru Universitate. 

 

Ei zic:

"Meeting the minimum academic entry requirements does not guarantee the offer of a place. Entrance to the Medical School is extremely competitive and each application is assessed independently by two selectors against the academic and non-academic criteria. A weighting for the UKCAT is added and applications are placed in rank order. Offers are made to the highest scoring applicants. As a result of the level of competition for places, many high-quality applicants are unsuccessful.

There are usually 190 places for UK/EU applicants and 17 places for overseas applicants. A number of offers may be made to those with very high selection scores before late March 2016. Some unsuccessful applicants - those with below minimum academic requirements and those with low selection scores - will be informed on an ongoing basis throughout the selection process. All other applications are scored and held until all applications have been reviewed and scored. Thereafter, final-offer decisions are made."

 

Non-academic criteria includ activitati de voluntariat, in spitale, in Africa sau America de Sud, activitati pentru comunitate etc. E tare, tare greu sa intri la Facultatea de Medicina in Scotia  (sunt doar  cinci cu totul), deci e de inteles ca multi tineri nu au loc, desi teoretic ar indeplinit criteriile de admitere dar... sunt locuri putine.

 

 
 

 

 


#45
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 15:01

Mai dar chiar 45% sau 38% din locuinte au wc-ul in curte ? Asta inseamna ca nu au canalizare, nu ? Ca nu cred ca au cada in casa si le curge apa la robinet, dar au preferat sa iasa afara in curte la WC ...

 

Mie mi se pare un procent enorm de mare, adica aproape jumatate din casele Romanei sa nu aiba canalizare ? Ce Dumnezeu ...in toate casele in care am intrat eu exista canalizare ...unele improvizate, adaugate ulterior casei, dar exista. Daca procentul ar fi atat de mare, as fi nimerit una din trei case fara WC ...Prima investitie pe care romanul care munceste in Italia, o face, este sa isi traga apa in casa, nu mai vorbesc de casele noi ...

 

Eu cred ca e o exagerare aici.

Iti zic eu cum e cu canalizarea. Iti dau exemplu Bucurestiul si Constanta pentru ca aici am vazut si stiu cum e. 

Orasele astea s-au intins foarte mult in afara granitelor stiute au aparut extrem de multe cartiere construite pe terenuri in afara localitatilor. Acolo nu era canalizare. Dar azi sunt sute de vile construite. Pana la definitivarea cartierului si pana la aducerea canalizarii in zona, oamenii functioneaza cu fose septice si vidanje ce vin lunar si le golesc.

 

Am prieteni ce locuiesc in zonele astea in care terenurile au fost parcelate si fiecare si-a construit vila cum a vrut. Au stat 4 ani fara canalizare pana ce s-au terminat constructiile si primaria a putut desavarsi canalizarea.

 

Astfel de situatii sunt curente pe tot teritoriul Romaniei.

 

Adica totul e facut cu curul. Eu am vazut cum se procedeaza in state. Vizavi de soru-mea era un teren imens pe care se cultivau capsuni. S-au hotarat sa transforme terenul in locuinte. Au terminat cu cultivarea, au parcelat, au facut drumuri, au tras canalizarea, apa curenta, electricitate si apoi au scos la vanzare.

==

 

Mai vroiam sa zic ceva de legatura cu reteaua de apa. Pai oamenii astia care stau in cartierele de care am spus mai sus, au sapat si au apa curenta din puturi proprii, GRATIS, hidrofoare, la 6 luni testeaza apa si nu ii intereseaza sa se lege la reteaua de apa oficiala si sa plateasca.

====

Dar sunt zone neglijate. In Floreasca e o strada unde multi au WC in curte. Da, da, in cartierul Floreasca. In schimb  cartierele Chitila si Bucurestii Noi au fost racordate la canalizare si apa curenta in totalitate de acum cativa ani.



#46
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 15:50

daca au fosa nu inseamna ca au WC in curte. astea nu ar tb sa fie in statisticile cu lipsa apei curente si WC in curte, poate doar in statistica celor nelegati la reteaua comuna de canalizare.



#47
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 16:08

Mamica, la partea cu prostituatele eram ironica, pt ca 'articolul' asta e atat de penibil facut incat doar ironizandu-l il poti comenta. :)))

 

 

Ma distreaza cum de fiecare data cand scriu despre un prieten/coleg/membru al familiei mi se spune ca respectivul sau respectiva sunt niste mincinosi. :))

Ei, colega mea a dat rezidentiatul in Franta si l-a si luat din prima. Locuieste la Strasbourg de cand a inceput sa lucreze acolo.

Dat fiind faptul ca suntem in uniunea europeana, diplomele sunt recunoscute.

In America nu  poate profesa ca medic fara sa  dea stepurile si fara sa reia rezidentiatul nici macar un sef de sectie din Germania. Pt ca in America si in Canada e alt sistem, daca vrei sa lucrezi acolo indiferent ca esti proaspat absolvent, rezident, medic specialist sau primar trebuie sa dai Step-urile si lucrezi ca rezident. Indiferent ca esti roman, ungur, rus sau francez.

Fosta mea colega si prietenul acela al meu au vrut sa faca acolo cercetare, nu sa lucreze in spital. Prin urmare ea face asta la Harvard, iar el preda, adica ii invata pe americani. :))

Daca vor sa faca o specializare medicala vor da acele examene care se dau.

 

 

Deci cam atat despre faptul ca 'diplomele nu sunt recunoscute nicaieri', cum spunea articolul. Nu ai intrebat, ca te-ai axat doar pe Franta, dar in Germania nu am dat examen. Doar cel de limba, pe care il puteam da si in Romania in clasa a 8-a daca voiam sa am atestat. Mi s-a recunoscut nu doar diploma, adica faptul ca sunt medic, ci si un an si jumatate de lucru in Romania. un prieten si fost coleg de rezidentiat a plecat ca specialist din Romania si s-a angajat pe post de medic primar (in Germania medic primar e doar un statut pe care il ai in fctie de cate stii sa faci in spitalul respectiv---daca esti intr-un spital mic si tu stii sa operezi chestii complicate, atunci esti Oberarzt, cum ar veni mai mare in grad decat specialistul, daca te muti la un spital unde  se fac operatii fantastice esti doar Facharzt, adica medic specialist)

.In Spania se recunoaste diploma de medic specialist din Romania fara sa dai examen, in Germania la fel, in Franta la fel samd.

Mai multi colegi de-ai mei lucreaza in UK si Irlanda fara s afi dat examene de echivalare.

 

 

 

 

La rezultatele de la BAC nu m-am uitat, am vazut doar ca cei mai multi elevi care au luat 10 erau din Jud. Timis. :))))

Scria ceva in articol de notele mici de la BAC? Ca nu am vazut ;)


Editat de XIO, 12 iulie 2015 - 16:22 .


#48
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 16:28

Referitor la limba de predare, si la ni era sectie de romana si sectie de engleza. Unde se preda totul in engleza. Invatai in paralel si romana pt ca evident in spitale vorbeai cu pacientii in romana.

Asa e si in Cj, se preda in franceza. De cine? De catre profesorii vorbitori d elimba franceza. Din manuale in limba franceza.

 

Marina, dooar pt ca la voi era asa nu inseamna ca peste tot e asa. :)

Cume  cu cei care invata o limba straina asa, pt ei?

Prietena mea care lucreaza in Irlanda a invatat engleza in primul an de rezidentiat. Avusesem un curs de engleza medicala la facultate, avea evident baza dar nu nu putea s apoarte o conversatie ca intre prieteni in engleza. A vrut s aplece in Irlanda, a facut cateva ore, a dat un interviu in engleza la o frima de recrutare, i-au spus ca nu e destul de bun nivelul de limba. A mai facut cateva ore, luna urmatoare a depus singura CV la spital, a mers la interviu, l-a luat si de atunci lucreaza acolo.

Eu am venit in Germania, am invatat in 2 luni jumate germana si am inceput s alucrez in spital.

daca nu era de ajuns cat stiam nu gaseam loc de munca.

oricum sunt putini romani care merg la sectia de engleza.



#49
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.395 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 16:40

 

Nu cred ca e chiar asa - ca studentii care sunt prea prosti sa faca fata la admiterea in tara lor vin in Romania la studii. Problema in Europa de Vest e ca sunt mai putine facultati de Medicina, si numarul de locuri sunt mult mai putine.

 

M-am uitat la cerintele la Facultatea de Medicina la Edinburgh University, si acolo scrie ca pe an au 190 de locuri pentru studentii din UK/EU si 17 pentru cei din afara EU. Si ca anual primesc in medie cam de 10 ori mai multe cereri fata de numarul de locuri. Ei avertizeaza din start ca indeplinirea criteriilor de acces la facultate nu iti garanteaza un loc. Criteriile sunt: notele de la Highers/A level ( examenele de la sfarsit de an) sa fie minimum A,A,A,A si un singur B, sa fie in anumite materii, Chimie obligatoriu plus inca patru, dintre care doua obligatoriu fie Biologie, Matematica sau Fizica, preferabil Biologia unul dintre ele - , plus rezultatele la UKCAT, UK Clinical Aptitude Test, care se da in vara de dinaintea depunerii cererilor pentru Universitate. 

 

 

 

Mie asa mi se pare si normal sa fie cerinte extrem de mari.....

Da este o facultate la care nu poate intra oricine. 



#50
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 12 iulie 2015 - 16:50

Xio, you didn't get my point. Am zis ca in facultatea romaneasca nu se invata la nivelul la care ajungi sa vorbesti fluent o limba straina. De asta ma intrebam cum de predau toata programa in franceza.

 

Drept care oamenii fac ce stiu ei mai bine, cursuri extra, invata acasa, se uita la video, la filme etc si invata evident limba de care au nevoie. 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -