Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

FIV cu ovocite donate 92

fiv ovocitedonate donare donator embrioadoptie

755 raspunsuri la acest subiect

#651
mykaya

mykaya

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 96 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 21:38

Nu cred ca acest copil a fost diagnoaticat ca la carte

Deh este un copil abandonat

Si da. Nu este boteza t. Pe bune nu il strigau pe nume

Poate nu ar fi trebuit sa merg la vizita

Poate era mai bine

Nu stiu

Oricum fapta e consumata acum am ramas cu * restul* nu il voi uita niciodata pe acest copil

B

Nu am cum

Poate sunt eu prea dusa cine stie

Nu am simtit nicio tresarire cand l.am vazut ( se spune pe la fetele care au adoptat ca simti care copil e al tau. Simti ceva cand il vezi) 

Si atunci de ce plang?

E clar . Sunt dusa

 



#652
raishwanya

raishwanya

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 879 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 21:49

nu asta este motivul ci ca sa nu se ataseze copilul de potentiali parinti. in momentul in care tot mergi, copilul se invata cu tine si se doreste eliminarea altei traume pe langa cea deja avuta, abandonul. 

Da, simti cand este copilul tau. Asta ama uzit-o de la toti. Poate sa aiba toate defectele.

 

Ceea ce am vrut sa-ti spun este ca trebuie sa fii pregatita in caz ca vrei sa adoptii, ca copilul sa aiba ceva deficiente. Trebuie sa te intrebi dk poti sa ajuti copilul sa recupereze, ai timpul si rabdarea, plus banii necesari. 

 

In documentarea pentru o posibila adoptie, am citit niste articole interesante. Acolo se spunea ca daca vrei sa adoptii, sa citesti dar sa si mergi in parcurile cu copii si sa-i urmaresti, sa-i vezi cum se manifesta, ce fac, ce nevoi au. Sa stai in preajma celor care au copii. eu de 1 luna am luat in serios indemnul autorului si imi petrec timpul liber cu nepoatele, pe care le-am crescut ceva timp dar intre timp au crescut fara mine,nu mai stam impreuna de 7 ani. imi vizitez prietenii cu copii mici, le dau sa manance, ma joc cu ei, ii imbrac. 

 

Poate iti este de folos sa faci asta. 

 

si eu vreau sa adopt un copil. Este o hotarare pe care am luat-o cu multi ani in urma, cand am pasit in primul orfelinat. din pacate, nu pot decat peste 3-4 ani. Pana atunci sper sa am unul prin fiv.



#653
mykaya

mykaya

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 96 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 21:54

Ca sa inchei

Ca madumiCa b sa ma duc la directie. Pt ca noaptea e un sfetnic bun

Cand este vorba despre un copil pe care il porti in pantec nu prea mai poti sa alegi 

Tocmai din acest motiv la adoptie este altceva.

Daca vrei sa iti asumi riscul ti.l asumi si gata.

La copilul purtat de tine in pantec care se naste cu probleme nu prea ai ce riscuri sa iti mai asumi

Speri doar. Ca in cazul meu. Ca ovo sa fie de la o donatoare cat mai samatoasa genetic

Speri

Copiluk nascut de tine este crucea ta. Daca nu se alege avortul medical

Copilul nascut de alta mama pentru tine este o cruce pe care iti alegi sa o duci si atat.

Oricat de mult incerci zici ca daca era copilul nascut de tine cu aceleasi afectiuni lucrurile ar sta altfel

Aici este diferenta

Poti duce crucea altuia sau o duci doar pe a ta

Eu in speta de fata nu am ajuns acolo. Dpdv spiritual si sufleteste. Sa duc crucea altuia.

Sunt fete care au adoptat copii cu diferite afectiubu. Chiar daca au vazut si copii fara probleme. Doar pentru ca au simtit ca acei copii sunt ai lor.

Eu asta astept. Sa simy copilul meu . Sa simt acel copil ca si cand a fost nascut de alta femeie pentru mine.

Mai vb maine fetelor

Multumsc pt sustinere

 

 



#654
raishwanya

raishwanya

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 879 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 21:57

mykaya, daca ai simtit ca nu este al tau, mergi mai departe  la alt copil. Este un pas urias ca ai vazut un copil. pentru ca de acum partea emotionala o sa inveti s-o tii sub control si cand vei mai merge sa vezi alti copii, o sa stii sa ceri mai multe informatii, inclusiv daca mai sunt alti copii la asistemul maternal. o sa stii ce copil vrei, ce varsta sa aiba, si amia les ce iti doresti: un copil sub 3 ani si sa asteptii anii de zile sau unul peste 3 ani si sa-l gasesti in mai putin de 1 an.



#655
raishwanya

raishwanya

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 879 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 22:04

ai facut bine ca ai mers. in felul acesta ti-ai descarcat toate emotiile, sperantele, frustrarile unor anii de asteptari.  

si, da, vei simti care copil este al tau.

 

Matusa mea nu a putut avea copii. a facut tratamente peste tratamente, cum erau acum 30-40 de ani, pana cand a gasit-o unchi lesinata. atunci i-a zis, gata, mergem si luam un copil, sa nu te mai prind ca te chinui. au mers la casa de copii. o fetita de 13 ani le-a sarit de gat si nu s-a mai desprins de ei. Acum are la randul ei 2 copii, este asistenta medicala si isi iubeste parinti si socri mai mult decat noi, care sunte copii naturali ai parintilor nostri. nu stie ce sa le faca si cum sa-i faca mai fericiti.

 

Dumnezeu sa te ajute!



#656
alexiaa72

alexiaa72

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.861 mesaje

Postat 28 iulie 2015 - 22:37

Of, Mikaia, sper sa iei cea mai inteleapta decizie, sa nu o regreti niciodata. Sunt mai multe puncte de vedere, ele trebuie puse in balanta. Tu stii cel mai bine daca poti rezista si incuraja un copil ca el. Dar nu uita ca Dumnezeu ne pune mereu la incercare. Cum ai fi procedat daca acela ar fi fost copilul tau? Dar daca ai stii ca nimeni nu il va vrea si ai fi singura lui speranta de a fi fericit in viata contra nefericirii tale? Poate ca isi va reveni cu timpul, dar asta se poate intampla numai daca va fi inconjurat de multa dragoste si liniste. Nu certuri, nu emotii excesive. Asa gandesc eu. Eram in clasa 1 sau a 2-a cand eram in vizita cu parintii la prietenii lor de familie. Fata era de o varsta cu mine, iar baietelul lor cu un an mai mic. El avea momente cand facea crize de inima. Se sufoca, isi dadea ochii peste cap. Am aistat la doua asemenea crize. Prima m-a speriat la culme. Credeam ca moare. Retin ca mamei i-au dat lacrimile. Eu eram speriata. La a doua deja deja eram obisnuita. Era numai o criza. Imi amintesc ca il ridica de picioare in sus, el fiind asezat pe pat, il ridica incat era asezat in pozitia de lumanare pe care o practicam la sport in copilarie. Si il zdruncina tinandu-l in acea pozitie. Asa observase ea ca baietelul isi revine mai repede, ca i se iriga mai repede creierul cu sange. Nu stiu cat de grava era boala, insa stiu ca medicii ii dadusera nu mai mult de 13 ani de viata copilului. Din fericire traieste si acum. Crize nu a mai facut dupa varsta de 10 ani. S-au rarit pana au disparut. Numai Dumnezeu stie ce e mai bine pentru voi si pentru micutul acela. 



#657
Marushelu37

Marushelu37

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.701 mesaje

Postat 29 iulie 2015 - 01:44

Mykaya e decizia ta și sigur este bună, oricum ar fi ea. E un act foarte curajos și plin de dragoste ca te- ai hotărât să adopți. O să salvezi oricum un copil, atunci când îl vei găsi. Băiețelul acesta fiind mic, are toate șansele să își găsească în curând părinții.

Acum mai imi dau si eu cu parerea despre sistem, poate nu am dreptate. Mi s- ar parea normal ca dupa prima vizita sa poti avea o discuție cu medicul care se ocupă de copil, să îți explice corect problemele copilului. O asistenta maternală poate face mai mult rău, speriind viitorii părinți cu diverse. Poate avea interes să nu dea copilul, e o sursă de venit. Poate nu va mai primi altul curand în plasament sau ii e greu sa schimbe copiii, sa o ia de la capat cu altii. Uneori sărăcia îi poate face insensibili și rai pe oameni. Mykaya, sper să îți realizezi visul, să găsești copilul cu care să te potrivești si să va oferiți o viață minunată unul altuia.


Editat de Marushelu37, 29 iulie 2015 - 01:48 .


#658
alexiaa72

alexiaa72

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.861 mesaje

Postat 29 iulie 2015 - 06:27

In urma cu cateva veri ma aflam cu sotul in parcul din apropiere, la iarba verde. Unele persoane erau in costum de baie si faceau plaja, altele mai imbracate, doar se relaxau pe cate o paturica. Langa noi a aparut un copil cu o privire curioasa.. Avea vreo 3 anisori. A ras la noi si a fugit la cuplul din apropiere. Acestia au vorbit ceva cu el si copilul s-a asezat langa ei, pe paturica. Tipa i-a dat un biscuit si copilul l-a luat imediat si a fugit. Catre el venea o doamna cam de 50 de ani. Am crezut ca e bunica. Aveam sa aflu mai tarziu chiar de la ea ca e agent maternal. S-a asezat in apropierea noastra. Dar baietelul nu avea chef sa stea. Se tot zbenguia, sarea, chiuia fugind de la un grup de oameni la altul. Aceasta il apostrofa mereu ca deranjeaza lumea. Am observat ca pe toti incerca sa ii controleze in sacosa si manca de la fiecare cate ceva. Asistenta maternala era prinsa intr-o conversatie telefonica si un timp l-a lasat in pace. Copilul a inceput sa ia vizitele de la capat, scapand de data asta cu tot capul in traistele mari, de plaja, ale unora. A dus de data asta proviziile la asistenta, fericit. Aceasta a terminat de vorbit la telefon si a inceput sa-l certe. Baietelul s-a incruntat si a fugit de langa ea. Aceasta s-a ridicat si a plecat dupa el. Au venit dupa cateva minute, el tipand de mama focului, dar nu ca orice copil, parca ragnea, iar ea carandu-i picioare in fund si tragandu-l de o mana. El o facea intruna proasta, iar ea ii dadea si peste gura. Micutul se impiedica de cate un ciot de copac din drum, iar ea tragea de manuta lui, zmucindu-l mai rau. O doamna a intervenit, incercand, fara izbanda, sa calmeze agenta maternala care isi iesise din fire. O ruga sa nu mai zmuceasca copilul. Agenta i-a raspuns ceva pe un ton rautacios, cu o privire taioasa, si-a luat paturica si a plecat, tragandu-l in continuare pe cel mic de mana, taras pe jos, caci cel mic se incapatana sa nu mearga si amenintandu-l ca nu il va mai aduce in parc niciodata. Parea ca se cearta cu un om matur, nu cu un copil, asa turatie avea. Au inceput comentariile persoanelor din jur. O doamna a spus ca ea a mai asistat la cateva scene din astea cu cei doi si cu alte ocazii si ca agenta are probleme psihice. Ceilalti comentau, revoltati, ca asa o femeie o sa il distruga si pe copil cu nervii ei. Doamna care le cunostera istoricul a spus ca respectivul copil e neadoptabil. A spus si motivul, dar nu il mai retin. Retin ca a zis ca are mama. Oricum, mi-a ramas intiparita ura cu care il privea pe micut. Nu avea o fata prea blanda nici mai inainte, dar cand tragea de el parca era muma padurii. As vrea sa cred ca e un caz izolat.



#659
anxiao

anxiao

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.293 mesaje

Postat 29 iulie 2015 - 12:10

buna fete dragi:) Dimineata am transferat 2 blasto de 3AA si am inghetat inca 4..suntem fericiti:) maine zburam acasa:) pup gasca!



#660
MariaV79

MariaV79

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 803 mesaje

Postat 29 iulie 2015 - 12:25

Mykaya ,toate cuplurile pe care le știu cu ,copii înfiați spuneau ca prima oară când au văzut copilul au simțit ca este al lor .

Ar trebui să te adresezi și fundațiilor care se ocupă de copii abandonați în maternități ,și îl puteți lua dacă unul dintre voi sau părinții visterii obțin certificat/ arestat  de asistent maternal și apoi demarați procedurile de adopție .Așa îmi spuneau niște cunoștințe ca au făcut și în 3 luni au avut un bebeluș ,frumos și perfect sănătos .

Cât despre edem ,poate apărea și în timpul unui travaliu prelungit sau traumatism ,ar trebui făcută o ecografie transfotanelara și acolo se poate vedea dacă mai este edem sau nu. 

Strabismul se poate corecta ,dar există posibilitatea ca și strabismul și convulsiile să fi provenit din cauza edemului cerebral .

Eu cred ca vei lua decizia corecta și bună pentru familia voastră .

Plângi ,descarca- te pt a putea merge mai departe și nu uita copilul tău este undeva indiferent de metodă obținerii lui te așteaptă ,doar trebuie sa- l vezi și vei  simți asta .

Trebuie să existe o chimie între voi și copil .

Anxiao ,baftă multă și să dea Dumnezeu să le urmezi pe Michelle și Kassandra .

Va pup pe toate .


Editat de MariaV79, 29 iulie 2015 - 12:28 .




Etichetat si cu fiv, ovocitedonate, donare, donator, embrioadoptie

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -