Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Ghetar fierbinte

pinguini ghetar vara cald fierbinte

811 raspunsuri la acest subiect

#161
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 16:50

danke aqai  [flo2]

 

las ca-l dau pe mana lui elyda, cred ca e indicat sa facem un schimb de copii, vine trubadurul o saptamana la noi si trimitem noi pe victor o saptamana intre dealuri. 



#162
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 16:57

Se pare ca noi astia de dincoace de balta, avem o alta perceptie asupra aruncarii mancarii ca cei de dincolo de balta.

 

 

Nu cred ca are legatira cu balta:) ci cu disciplina. Noi aruncam mancare la fel si dincoace de balta, dar eu sunt constienta ca e din cauza incapacitatii noastre de a planifica meniuri, mese, cumparaturi, sa coordonam tot procesul si la sfarsit sa si mancam ce am gatit/ cumparat nu sa ne trezim ca de fapt aveam chef de altceva.

 

vezi, voi sunteti o familie mai disciplinata si mai cuminte decat noi, atatat tot:) 

 

cred ca rufus imi da dreptate cu mediile de mancare aruncata, la nivel de continent sunt similare.



#163
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 17:02

Ala de se pune profesional in perete si se scoate motorul in afara cladirii. De ala care are maica-mea in Romania! [:)]

 

Letitia, daca va hotarati, cauta tu ca o sa gasesti sigur la alte preturi.

M-am uitat si pe preturi de UK, intre 600 si 800 gasesti absolut tot ce-ti trebuie.

Dar este drept, pentru (eventual) cateva zile pe an...poate ca nu merita.



#164
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 17:12

Helbi, Soro …ce te-ai inflamat asa ? Ca nu te contrazice nimeni …

 

Exact asta am invatzat, ceea ce ai invatzat si tu …ca atunci cand iti vine un copil / adolescent in casa pe mai multe saptamani, nu trebuie sa ai asteptari, mai ales cand vine din alta cultura. Trebuie sa pui regulile casei pe masa si sa-l tratezi ca pe copilul tau …daca joia e zi de aspirat, atunci toata lumea aspira joia, musafirul included. Daca vinerea e zi de spalat, atunci toata lumea duce hainele la Nutzica (masina de spalat) … cand s-au uscat, toata lumea ia un morman si impatureste.

 

Cu mancarea asta la gunoi am in continuare mixed feelings … nu pentru ca nu ai dreptate in ceea ce spui. Ci pentru ca copiii, unii, sunt mofturosi, mancarea este ceva ce exista in viata lor pentru ca “trebuie” nu pentru ca le place. De aia nu apreciaza banii dati pe mancare, eforturile de a o gati si respectul de a o manca. Iti inteleg frustrarea, mai ales daca nu ai aceste probleme cu Bianca …si eu mor cand gatesc ceva, sa cumpar cate ceva ce stu ca le place si brusc nu le mai place …

Pe de alta parte, cam asa am fost si eu, mama are si acum traume, si ia uite ce MARE am ajuns … si mananc aproape orice, si pretuiesc mancarea mai ales cand trebuie sa o gatesc si sa o platesc …

Foarte bine ca ai lasat-o sa plece nemancata … iti spun eu ca nici nu a bagat de seama si la scoala, cand ii va fi foame, isi va plati mancare.

 

Am glumit cu manacrea/ indigestia Biancei, chiar am glumit !!! Ne mai vedem la vara, da ? Eu manac tot din farfurie, promit …[:D][:D][:D]



#165
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 17:19

Ii dau dreptate lui Aqai cu aruncatul mancarii … vine din proasta organizare. Cu cat e familia mai mare si mai activa (servicii, sporturi, activitati extrascolare), cu atat organizarea este mai laborioasa si de multe ori dezastruasa ... [:D]

 

Cumparam prea mult pentru saptamana si nu apucam sa consumam. Ma recunosc si ma simt vinovata, asa ca imi caut scuze [:D] … eu nu suport sa ma duc in timpul saptamanii la supermarket … In Romania, aveam piata in drum spre casa … era simplu … aici nici vorba … trebuie sa ma duc cu masina, si dupa serviciu am timpul atat de calculat, incat un drum la supermarket imi da peste cap programul … la fel si cu gatitul.

 

Gatesc foarte rar in timpul saptamanii si numai chestii care se fac in max 20 min …dar trebuie sa intelegeti, eu ajung acasa la 6:30 P.M. si am timp de pregatit dinner, curatzat dupa dinner, lectii, citit, povestit de la scoala,  pana la 9:00 P.M. Sunt 2 ore jumatate si doi copii. Un supermarket imi ia cel putin 45 min din timpul asta, cu tot cu condus, parcat acolo, dus-intors … barbatul daca e pe zona, mai pune si el mana la ceva, dar cand avea serviciu, ajungea acasa pe la 8:00 sau 8:30 P.M. ca incepea mai tarziu … asa ca, mda, mi se intampla sa arunc mancare, legume care se strica prin frigider, mancare gatita care nu se mai mananca … de aia nici nu cumpar nimic expirat sau care expira a doua, a treia zi. Nu stiu cum e la voi, dar aici, ce se expira a doua zi, pur si simplu nu arata proaspat (la legume) sau li se schimba gustul …parca sunt programate, zau asa …laptele de ex se amaraste. Branza la fel, mozarella aia proaspata, daca expira devine amara … cascavalul se intareste sau incepe sa mucegaiasca in punga …si asa nu cumpar organic decat laptele si ouale, deci oricum, Dumnezeu stie ce mancam …macar sa am iluzia ca sunt proaspete, asta imi mai trebuie, sa le iau si expirate.

 

Ce vreau sa spun cu asta este ca nu inseamna ca nu respect mancarea sau foametea mondiala …mai degraba nu imi respect buzunarul. Intre timp consumat si bani cheltuiti, aleg sa cheltui bani ca sa imi salvez timp… am alte prioritati intr-un timp mult mai limitat.

 

De ex eu gatesc o oala de ciorba din care prefer sa se manace 3 zile si sa arunc ce ramane, ca nu o nimersc la lingura, decat sa se manace numai o zi  toata si sa trebuiasca a doua zi sa fac o noua ciorba …sau a doua zi sa ramana, dar nu pentru toata lumea …si cine ar manca resturi de duminica, cand pe foc miroase o mancare noua ?

Voi cum stiti sa legumiti mancarea gatita ca sa se manance integral ?

 

Si imi dau seama acum ce inseamna sa fie doar doua guri in casa, versus 3, 4 sau nici nu vreau sa ma gandesc cum e cu mai multe … si ce diferenta este intre copiii mici si cei din ce in ce mai mari …



#166
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 17:21

Kari, te-am "luat" ca stau la etajul 7 si deasupra am cerul liber:-) .  Balconul e fierbinte peste zi si la mine, dar la 23 aseara era f ok, nu ardea.

 

Aqai, eu gatesc zilnic, probabil si de-asta nu ajung sa arunc mancarea. Prefer asa, ia mai mult timp, dar se mananca pt ca gatesc fix ce vrea sa manance atunci.

 

Buflea, nu m-am infierbantat, ca vad ca eu suport bine caldura:-) Dar eu zic de mancarea la pachet si voi o tineti una si buna cu mancarea gatita. N-a facut fitze la mancarea gatita, ca a mancat ce a cerut. Azi si-a luat in oras un hamburgher, diseara o testez cu torteloni, ca acum 2 zile i-a pus in cos...sau mini pizza, ca de-alea mananca. Si tiramisu, si m-am scos:-) Maine si joi sant plecati toata ziua in excursii, mananca pe coclauri. Vineri o duc la chinezi, sambata si duminica e cu Bianca la party-uri si luni la 6.00 o depun in aeroport.

 

 

Ah, si nu-ti cedez eu soriciul la vara  [ph34r] Normal ca ne vedem...aici discutam, nu ne certam, zic eu!



#167
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 17:22

Ah, si mai vroiam sa spun ca nici copiii mei nu mananca cand termina scoala ...ei au lunch la scoala la 12:00 sau la 1:00 ...depinde de clasa ...si apoi mai mananca seara la 6:30 P.M.



#168
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 17:31

Ah, da Soro ... si eu am aflat de la ai mei cum isi arunca pachetul la cos la scoala ...pachetul dat de acasa, cu ceea ce vor ei.

 

Explicatiile au fost astea :

 

- ori au mancat jumatate si cealalta i-o dadeau lui Gigel care le dadea in schimb chips [fri]

 

- ori stateau afara pana cand mai erau doua minute de pauza, in care muscau de doua ori si restul la gunoi [fri]

 

- ori incepeau cu iaurtul sau cu marul si cica nu le-a mai fost foame dupa aia (really ???)

 

Ce naiba sa fac, sa nu le mai dau lunch ? Stii cum sunt ai mei, Alex mai ales, manaca din zbor, daca ar putea sa manance in timp ce joaca forbal asa face,  ii dai bine, nu ii dai, bea niste apa ...copilul asta nu a spus o data "mi-e foame". Daca il intrebi "ti-e foame ?" zice "cum vrei tu" [:-)))]

 

Mancarea de la pachet sunt convinsa ca ajunge jumatate la cos ...si nu le pun mult ...dar nu din motive de aruncat la cos, ci pentru ca vreau sa manance sandwitch-ul ala ...daca le pun multe alte chestii pe langa el, se apuca de alea si nu mai gusta din paine deloc.

 

Aveam o prietena care era lunch aid la scoala, la mancarea de cantina ...mi-a spus ca 75% din meniuri se arunca. Asa sunt copiii ...



#169
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.235 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 17:41

Gatesc foarte rar in timpul saptamanii si numai chestii care se fac in max 20 min …dar trebuie sa intelegeti, eu ajung acasa la 6:30 P.M. si am timp de pregatit dinner, curatzat dupa dinner, lectii, citit, povestit de la scoala,  pana la 9:00 P.M. Sunt 2 ore jumatate si doi copii. Un supermarket imi ia cel putin 45 min din timpul asta, cu tot cu condus, parcat acolo, dus-intors … barbatul daca e pe zona, mai pune si el mana la ceva, dar cand avea serviciu, ajungea acasa pe la 8:00 sau 8:30 P.M. ca incepea mai tarziu … asa ca, mda, mi se intampla sa arunc mancare, legume care se strica prin frigider, mancare gatita care nu se mai mananca … de aia nici nu cumpar nimic expirat sau care expira a doua, a treia zi. Nu stiu cum e la voi, dar aici, ce se expira a doua zi, pur si simplu nu arata proaspat (la legume) sau li se schimba gustul …parca sunt programate, zau asa …laptele de ex se amaraste. Branza la fel, mozarella aia proaspata, daca expira devine amara … cascavalul se intareste sau incepe sa mucegaiasca in punga …si asa nu cumpar organic decat laptele si ouale, deci oricum, Dumnezeu stie ce mancam …macar sa am iluzia ca sunt proaspete, asta imi mai trebuie, sa le iau si expirate.

 

Ce vreau sa spun cu asta este ca nu inseamna ca nu respect mancarea sau foametea mondiala …mai degraba nu imi respect buzunarul. Intre timp consumat si bani cheltuiti, aleg sa cheltui bani ca sa imi salvez timp… am alte prioritati intr-un timp mult mai limitat.

 

De ex eu gatesc o oala de ciorba din care prefer sa se manace 3 zile si sa arunc ce ramane, ca nu o nimersc la lingura, decat sa se manace numai o zi  toata si sa trebuiasca a doua zi sa fac o noua ciorba …sau a doua zi sa ramana, dar nu pentru toata lumea …si cine ar manca resturi de duminica, cand pe foc miroase o mancare noua ?

Voi cum stiti sa legumiti mancarea gatita ca sa se manance integral ?

Ah pai esti o fericita daca iti mananca trei zile la rand aceeasi ciorba. Al meu mananca maxim doua zile si copii il copiaza. El doreste zilnic alta mancare. Si de aceea gatim pe rand ca sa nu fie o corvoada gatitul. Dar marele nostru noroc este ca amandoi mancam la cantina ziua. Si daca se intampla sa ramana acasa ceva mancare din ziua precedenta ori o mananca cea mare la pranz ori noi. Nu ni se mai pare asa un capat de tara sa o mancam pentru ca intre timp am avut si altceva in meniu. Faza nasoala cu, cantina este ca eu pot avea in plan sa bag o pizza la cuptor si fix acelasi lucru ni-l da la servici. Deci, trecem la planul de rezerva.

Alta varianta este sa congelez. Daca am facut fasole verde si nu se atinge nimeni de ea apai nu ma lupt cu oala intreaga. Pun portii de adult la congelator si zau ca pica tare bine intr-un we aglomerat sau cand n-am timp de gatit seara. Dar din nou, trebuie putina organizare si sa tii minte ce e prin congelator sa nu stea acolo mult timp.

Si paine congelez ca nu se mananca o paine pe saptamana. Si in felul acesta am paine daca nu am timp de cumparaturi. Dar cu paine nu-i problema sau cu mamaliga. Ce are iz vechi se arunca in gradina ca vin pescarusii. Sau mergem la paraiasul din fata casei ca sunt ratele dornice de hrana.

Pastele raman cam de fiecare data cand facem cu sos de rosii si carne. Le pun apa si dimineata se bat pe ele sa le manance cu scortisoara si zahar sau nuca sau gem. Sau le iau la scoala in casolete si gata pachetul de a doua zi.



#170
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.235 mesaje

Postat 07 iulie 2015 - 17:53

Mijlocia mea mi-a spus ca nu poate manca un mar intreg chit ca am luat si mere mai mici. Asa ca musai sa tai marul in felii si ii pun si ei si celei mici. Le place asa feliat mai mult decat sa muste ele din coaja.

O banana mai mica o mananca pe toata.

Struguri boabe, afine, bete de morcov, cirese, sunt excelente ca nu se terciuiesc. Si mai ia prune sau caise uscate.

In ultimele luni nu a mai vrut sandwich. Ia un iaurt si cereale: covrigei sau pernute. Daca ii raman cereale le aduce acasa ca-s uscate, nu-i bai.

 

Cea mare cam devoreaza ce-si pune. Si daca i-a ramas mancare o mananca la ora 2 cand ajunge acasa si n-are chef sa-si pregateasca altceva.

 

Piticul in schimb face curat in casoleta cat e in masina pe drumul spre casa. E lihnita de foame la 4 si se bucura de cereale sau fructe ramase.





Etichetat si cu pinguini, ghetar, vara, cald, fierbinte

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -