Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Ghetar fierbinte

pinguini ghetar vara cald fierbinte

811 raspunsuri la acest subiect

#11
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 10:50

Pai, am un studio foto care inca prelucreaza filme.. dar il stiu asa, doar din vedere si pt. ca am mai facut poze acolo (digitale). Cum se descurca cu filme mai vechi, nu stiu [:)]

Daca vrei, intreb [:)]



#12
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 10:56

Te rog intreAba.



#13
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.222 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 10:57

Neata!

 

Helbi, imi e din ce in ce mai clar ca si familia e de vina. Ca altfel nu inteleg cum au stat parintii ei relaxati fara sa corespondeze cu voi. Sau poate au trimis-o special sa mai invete. Eu raman la ideea mea ca ar trebui stabilite niste reguli. La varsta lor isi pot da acordul. In patul si camera lor sa-si faca curat. Rufele banuiesc ca i le speli tu, mancare tu dar ce poate face ea pentru ea nu are scuza. Si i-as fi spus de la obraz ca m-a deranjat faza cu mancarea aruncata la gunoi.

Ioana, cred ca stiu eu pe cineva dar am datele de contact acasa. Iti scriu PM si ce anume face.



#14
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 11:13


 

Ioana, cred ca stiu eu pe cineva dar am datele de contact acasa. Iti scriu PM si ce anume face.

Multam [flo]


Editat de Ioana_Pos, 06 iulie 2015 - 11:14 .


#15
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 11:14

Bună ziua și de la mine!

 

N-am apucat să citesc din urmă, am fost plecată la nuntă. A fost frumos, ne-am revăzut în formație aproape completă (doar o verișoară care e plecată din țară nu a putut veni).

 

Mai jos puteți să vedeți cu ce am măturat tot praful de la primărie și de pe drumul spre biserică :).


Editat de danielag, 08 iulie 2015 - 16:48 .


#16
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 11:19

frumoasa maturaaaaa!! [pup]



#17
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 11:20

Daniela ai fost superba :) ma bucur ca te-ai distrat.

 

Si mie mi se pare inadmisibil ca un tanar de 16 ani sa nu stranga dupa el si sa nu ajute in casa, mai ales daca e in vizita atata timp undeva! La noi in casa nu avem discutii de-astea, toata lumea face cate ceva.

 

Azi zi de curatenie la mine, inceput de dieta si mers la sala :) ma uit la The Good Wife in pause, imi place de mor.



#18
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 11:29

Eu nu inteleg cum sa te reclame cineva la "Protectia copilului"pentru ca l-ai pus sa faca ceva in gospodarie.Bine...pastrand limitele normalului.Adica una este sa iti pui copilul sa spele vase,sa isi faca curat in camera,sa duca gunoiul,etc si alta este sa il pui sa faca munci care nu sunt pentru varsta lui. Una este sa vorbim despre copii care participa împreună cu ceilalti membrii ai familiei la diferite  terburi casnice si alta este ca parintii sa stea sa tina masa barurilor si copiii sa munceasca din greu sa le faca rost de bani de bautura.Pe parintii de genul astia  i-as trimite la galere.

 

Si ma enerveaza la culme atunci cand aud adulti zicand ca ce sa vezi "copiii din ziua de astazi "nu mai sunt cum eram noi".Asa si...pe copiii din ziua de astazi cine i-a educat?De unde au luat ei exemple?De unde "sa ia"cei sapte ani de acasa ,daca tu parinte/adult in loc sa te ocupi de el stai si tragi cu ochiul la copiii/casa/viata  altora,preferi sa-i dai niste bani sa plece cu prietenii in oras ,in loc sa "te frece" pe tine pe creieri ?!?!?

Daca copilul de 8...9...ani nu stie ca nu lasi apa la toaleta netrasa,ca masa se lasa curata,ca nu iti lasi jucariile imprastiate ,ca trebuie sa saluti cand pleci si vii...etc...este vina celor ce i-au educat.Nu vina copilului.Si nici nu trebuie sa te umpli de urticarie cand ti se spune voalat sau in fata ca  al tau copil are carente de educatie.

Si nu dai vina pe saracie ca am vazut copii proveniti din familii sarace care erau extraordinar de bine crescuti si copii de oameni cu bani sau cu carte care ma faceau sa "ma manance palmele". :))

 

Si nici nu dai vina pe scoala.Scoala nu are obligatia de a educa  ci de a instrui.

Parintii sunt primul exemplu al copiilor,ei sunt cei care ii formeaza de la inceput.Nu-i ceri unui copil sa pastreze /faca curat in timp ce tu arunci gunoiul pe jos.

 

O sa ma lungesc dar vreau sa va povestesc de experienta Londonezului  din timpul facultatii,referitoare la colegii de apartament.

Acolo fiecare sta in camera lui cu baie proprie (daca asta vrei si esti dispus sa platesti in plus). In primul an au aterizat :) in apartament  fara sa isi cunoasca colegii  pentru ca nu aveau cum.Si el a nimerit in apartament cu colega romanca,un grec,un vietnamez si un baiat din Bangladesh. 

 

Eiiii...de aici incepe distractia!:))

Grecul i-a imbolnavit pe toti de nervi.Mizerie cat tine,le folosea vasele,farfuriile ,tacamurile si le lasa murdare,manca  si lasa resturile pe masa si pleca.Cand nu avea el mancare (ca banii erau pentru distractie ,droguri si altele) lua de la ceilalti.Fara fereala.Il gaseau cu oalele lor in fata alegandu-si ce sa mamance.I-au zis si era asa de mirat ca sunt suparati de parca erau obligati sa ii dea sa manance."

Suntem colegi...si vine o data pe saptamana sa faca femeia curat!"

"Pai si ce sa facem ,sa stam o saptamana cu mizeria aici sa o asteptam?"

"Nu am stiut ca trebuie sa fac curat."

Aida de! 

Oricum in anul doi a disparut...de tot.

 

Vietnamezul extrem de curat.Isi facea mancare in vasele lui,freca aragazul inainte si dupa ce facea asta,spala tot ce murdarea,bun simt cat se poate...extraordinar.S-a inteles foarte bine cu Londonezul ,au facut schimb de experiente culinare,mereu cu zambetul pe buze.A zis ca nu credea ca cineva poate fi atat de lipsit de bun simț ca grecul .Ca ei sunt invatati de mici sa se descurce singuri,sa nu deranjeze prin comportamentul  lor pe ceilalti si sa nu faca ceva ce lui nu i-ar placea sa faca altul.S-au inteles foarte bine si a zis ca Londonezul parca ar fi fratele lui.:)

 

Baiatul din Bangladesh. ..oooooo (adica multe oo:)))groaznic!Totul in jurul lui era o zapaceala/mizerie/miros/nebunie.Cand "gatea" el pornea senzorul de fum, cand facea cumparaturi le lasa prin bucatarie pana miroseau a gunoi iar din camera lui iesea un miros de "ierburi"de treceau ceilalti cu mana la nas.Si vorbim de un tanar venit din clasa fooooarte "de sus"din tara lui.Nu era baiatul lui nea Ilie (din Bangladesh :))) de la scularie.

Un an de facultate  este 14 000£ ,plus banii de mancare/buzunar...etc.Si ei nu pot face imprumut pentru studii.Deci venea dintr-o clasa sociala care a avut ocazia sa ii dea educatia necesara.

 

Acum se muta in Londra cu un vietnamez ,coleg de serviciu. S-au cunoscut toamna trecuta cand au fost chemati la interviurile si testele de angajare.Si s-au imprietenit,au schimbat pareri,au vazut fiecare cam ce fel de persoane sunt. Si el a fost traumatizat:))de colegii de apartament.Si stand cu Londonezul  cateva zile a zis ca ei doi au cam acelasi stil de viata si"nivel de bun simt".

 

M-am lungit cam mult.Scuze.


Editat de elyda, 06 iulie 2015 - 15:51 .


#19
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 11:45

Elyda, cu protectia copilului se refrea la trimisul copilului singur la cumparaturi si lasatul copilului singur in casa.

 

 

Dupa cum am spus, si eu am crescut cu bunica-mea, deci nu am ridicat un deget sa fac ceva, mancarea servita la pat samd, dar cand mergeam undeva mi se parea normal sa strang dupa mine si sa fac curat.

De cate ori plecam cu prietenii in vacante stabileam de la inceput cum facem cu partea de curatenie, ca sa nu se ajunga la discutii. Sau fiecare facea curat dupa el, sau in fiecare zi era cineva 'de serviciu'.

Si la cursul d elimba am stat cu alte 3 colege, prima oara in viata mea cand am avut o colega de camera, ca celelalte 2 aveau camera lor.

Cumparam pe rand hartie igienica si trangeam fiecare dupa noi, era tot timpul bec in casa. Curat faceam o data pe saptamana, cate 2.

 

Faptul ca mama e casnica sau ca ai crescut cu bunicii si ti se facea totul nu e o scuza ca lasi dezastru dupa tine.



#20
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 11:53

Si ma mai enerveaza ceva:

"Copiii de astazi nu sunt pregatiti pentru  viata"...

Poftim?!?!?

Si cine sa-i pregateasca?!?!La mere de Grand Etienne?:)):))

Parintele trebuie sa faca asta.El trebuie sa il educe pe copil sa se descurce in societate,sa se comporte civilizat,sa nu astepte ca societatea sa se adapteze comportamentului sau lipsit de orice fel de norme si reguli ale bunului simt.

Ca daca "si-o ia peste bot" ca l-a scuipat pe strada  pe unul pe botine...te cam doare si pe tine ca parinte,daca se duce la scoala si se comporta ca scăpat din jungla  si gaseste unul care il pune la punct...iar va doare pe amandoi.Si ar cam trebui sa te puna pe ganduri. 

 

Xio,ce spui tu este cam ceea ce zic eu.Ai fost educata intr-un fel.Si eu le-am dat copiilor sa manace dar educatia pe care le-am dat-o i-a ajutat sa inteleaga ca asta nu e ceva ce se intampla până la adancile lor batraneti:) si  sa stie sa se comporte cand pleaca de acasa.

Asa cum educatia primita de la ai tai te-a ajutat si pe tine.:)

 

După cum se vede subiectul asta m-a dezlantuie.:)):))

 

Ce sa fac...sunt tanara si dezlănțuita! :)):))


Editat de elyda, 06 iulie 2015 - 15:22 .




Etichetat si cu pinguini, ghetar, vara, cald, fierbinte

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -