Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Priviti si va minunati---ora de limba engleza in Vaslui


69 raspunsuri la acest subiect

#21
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 17:18

Iuliab,  eu nu prea inteleg ce spui tu. Sugerezi ca cineva calificat sa se duca sa -i tina orele doamnei respective  prin voluntariat iar salariul sa -l ridice in continuare doamna ce figureaza in programa ? Si asta ar trebui sa ni se para o rezolvare? 

In primul rand este ilegal. Voluntariatul indiferent cat de bine intentionat este nu poate sfida legea.

Apoi, este riscant pentru copii , daca la un moment dat sa zicem persoana respectiva voluntara nu mai poate merge , ea neavand obligatia asta iar invatatoarea e acasa stiind ca are cine sa ii faca ora, copiii raman nesupravegheati.

Apoi, s -ar putea crea un precedent periculos intr -o Romanie in care putine nu sunt cumparabile cu bani  si toti absolventii astia de facultati particulare si -ar face rost de un post prin pilele lui taticul si ar gasi un " voluntar" ce nu a avut pile sa obtina un post sa le faca orele spre binele copiilor bineinteles daca ei tot nu stiu cum se pronunta litera h .

Si multe alte repercursiuni.

 

Voluntariatul nu se potriveste oriunde.


Editat de mamica11, 05 iulie 2015 - 17:23 .


#22
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 17:46

Eu as vrea sa stiu cati dintre comentatorii de serviciu (de oriunde), in cazul asta absolvent de engleza, impresionat fiind pana la lacrimi din fotoliul comod de duminica isi zice ca de maine se duce sa dea o mana de ajutor. Sa tina el orele intr-un sat plin de noroi, fara drum accesibil, unde n-ajunge salvarea, doar elicopterul, sau unde oamenii sunt atat de amarati ca nu le mai pasa nici de ei, daramite de scoala. Sa se duca, sa se implice in educatia oamenilor, a copiilor. "sistemul" e compus din oameni; cei competenti refuza sa merga in astfel de locuri. Voi ati face-o? Xio, te-ai duce ca medic intr-un loc uitat de lume, in lipsa unui sprijin, a unor conditii decente?

Reporterii, in afara de a arunca fumigene, si-ar desprinde din timpul lor pretios, sa se duca acolo, efectiv sa se implice, sa dea un exemplu.

Imi place ca toti suntem filozofi pe margine; dar putini din noi ne implica, cu adevarat.

 

Da, bineinteles, am vrut sa merg la medici fara frontiere dar accepta doar specialisti.

 

Nu am ptea inteles insa, tie ti se pare ok asa? daca sunt copii in satuce uitate de lume e ok sa ne batem joc?

Problema nu e ca nu sunt profesori, problema e ca femeia asta a absolvit o facultate si are o diploma cum ca ea poate preda engleza. A fost repartizata acolo, daca nu era ea, era altcineva. dar avand diploma ca e capabila s aredrea altora engleza, a ajuns acolo.

 

e ca si cum as ajunge eu la spital crezand ca ficatul e in ureche.

te intrebi cum naiba a luat examenele?

Profesorii care i-au dat femeii diploma sunt de vina.

Mi-a zis sotul ca a terminat facultatea particulara, probabil la distanta.

 

Osuparata, mi-ar crapa obrazul de rusine sa cataloghez asa niste oameni pe care nu ii cunosc.

dar am impresia ca bunul simt iti este total strain.



#23
iulia_b

iulia_b

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.022 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 17:49

Ma refeream la faptul ca abolventii care reusesc sa ia o nota decenta la titularizare (nu stiu exact care sunt conditiile), in loc sa "ia" o scoala "de centru" din oras, sau in loc sa stea pe cuptor acasa, sa se duca acolo, sa se implice, sa-si puna in aplicare vocatia de formator de oameni, de caractere, daca le pasa cu adevarat de acei sarmani - ca si profesor, nu ca voluntar; nu sa trambiteze mesaje lacrimogene goale de continut. Sa vad ca sunt care zic, din dragoste, mila, spirit civic, gata renunt la cariera de acum si ma duc pe 1000 ron (desi cred ca-i mult) sa mut muntii in satele sarace (Vaslui fiind cred cel mai sarac judet din Romania). Problema este ca aceste sate sunt ocolite de mai toti profesorii, din cauza conditiilor mizere (transport, cazare, parinti neimplicati etc);probabil  "profesoara"aia a ajuns acolo ca n-au fost alti doritori.Evident, ceea ce nu scuza neprofesionalismul invatamantului in general (mai ales a celui particular, la nivel de facultate). Dar si aici, ca si peste tot, sunt aceiasi oameni, romani de-ai nostri, dezinteresati, poeti pe alocuri [fri]

Imi pare rau ca s-a inteles ca e ok sa ne batem joc de acei copii (de unde pana unde nu stiu, dar in fine), numai ca m-am cam saturat de astfel de "stirI" , facute de dragul de-a soca, dar care nu aduc nimic concret. Ce ar propune reporterii respectivi, care ar fi solutia lor? A voastra? Ok, o da afara  pe doamna respectiva (si sunt de acord ca este incapabila, e clar, subliniez ca poate se intelege altceva [batcap] )Ar putea inspectoratul sa forteze absolventii buni (sau macar la limita) sa mearga macar cativa ani in astfel de locuri (pentru ca repet, nu se inghesuie nimeni capabil)? Cand multi prefera sa munceasca in Italia, cand multi se plang de salariul mic (pe buna dreptate), cand multe femei prefera sa stea acasa si sa se ocupe de copii decat sa castige cateva 100 din care jumate sa le dea pe transport?

Daca nu pot oferi o solutie concreta macar tac, nu ma dau un "om frumos" cu o multime de idei (bineinteles care sa nu ma implice pe mine).


Editat de iulia_b, 05 iulie 2015 - 17:58 .


#24
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 18:02

Solutia si de fapt ifeea acestui articol ar fi ca cei care termina o facultate si au diploma ca pot preda in limba engleza, sa stie engleza!!!

Atat.

si matusa sotului meu e profesoara de romana, a predat la inceput la sat, a spus ca erau unii copii extrem extrem de ...slabi la invatatura, dar ea macar stia sa predrea limba romana.

Nu are nici o legatura cine vrea sau nu vrea sa ajunga la Vaslui in sat ca profesor, singura problema e ca o profesoara de limba romana si engleza nu stie engleza!!!!! Nu ca nu stie sa scrie o carte in engleza, nu stie nici macar alfabetul!!!

asta e problema.



#25
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 18:24

A intrat in facultate nestiind engleza (desi ar fi trebuit sa fie o proba de limba la admitere),

a iesit din facultate nestriind engleza, si-a luat toate examenele pentru post nestiind engleza si acum preda engleza. Asta este ceea ce conteaza aici.

Ar fi putit fi oprita de multe ori pe acest parcurs si totusi a ajuns la capat.

 

Spui tu ca "absolventii ce iau note decente la titularizare" sa se duca in sate? De ce? Ce rezolva asta? Astia care nu stiu sa pronunte "h" sa se duca atunci la oras ? Propui sa schimbe respectiva doamna scoala dar inca sa aiba drept de predare asa. Ea si cei de teapa ei iesiti pe banda .

Oricine trece o titularizare trebuie sa stie sa predea.  Mi se pare normal ca cei mai buni sa-si aleaga acolo unde vor . Altfel, s-ar elimina concurenta.



#26
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 18:57

Profa de muzica a Victoriei a fost anuntata acum un an (in iunie 2014) ca incepand din Sept. 2014 va preda muzica!!! Femeia a studiat toata vara la modul cel mai serios si a invatat singurica sa cante la pian! Si sunt foarte impresionata de cat de bine canta la pian, avand in vedere ca a avut 2 luni sa invete! Ea macar a facut un efort! Profa asta din Vaslui (sau de unde o fi) nici macar nu incearca! Sunt atatea modalitati! Poate intra pe youtube si cu o cautare simpla, poate sa invete ea si apoi sa-i invete pe copii. Dar cand nu e interes, nu se gasesc nici solutii, pacat de copilasii aia.



#27
Cristina_C

Cristina_C

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 19:24

mamica11, la titularizare cred ca si cu cea mai slaba nota prindea postul...doar pentru ca era pe lista si trebuia ocupat. Problema este ca, decat asa, mai bine lasau postul liber pana gaseau pe cineva cu o nota decenta.



#28
Cristina_C

Cristina_C

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 19:27

Daca tot spuneam de decenta... osuparata, nu ti-a fost deloc jena sa te exprimi asa? Tu crezi ca asta este nivelul forumului DC? 



#29
iulia_b

iulia_b

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.022 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 20:40

Mamica11, eu nu propun aceste lucruri, erau intrebari retorice, fortate, ca sa se inteleaga imposibilul situatiei.  Nu stiu de unde ai dedus tu ca propun sa schimbe scoala si sa-si continue "cariera" - eventual intr-un colegiu de top din Bucuresti. [help] Evident ca un om care ternmina cu nota mare facultatea sa-si doreasca sa lucreze intr-un mediu care sa-i permita sa evolueze. Nu despre asta era vorba ci despre o televiziune, cu niste reporteri la fel de repetenti, care prezinta acei copii ca pe niste maimute la circ (unde este dreptul la intimitate, copiii au dreptul sa fie expusi cu fata "nebruiata"?). Situatia asta este de cand lumea la sate (cam de cand preotul tinea ore in biserica), nu au prezentat nimic nou (in fine poate pentru unii da). Modul in care au facut-o insa este pentru senzational, sa ma stoarca niste voturi pozitive (oameni buni, interesati de soarta copiilor); daca erau intradevar interesati se implicau-altfel, de discursuri sforaitoare eu cel putin m-am saturat.



#30
ioana

ioana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.043 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 20:48

Ma refeream la faptul ca abolventii care reusesc sa ia o nota decenta la titularizare (nu stiu exact care sunt conditiile), in loc sa "ia" o scoala "de centru" din oras, sau in loc sa stea pe cuptor acasa, sa se duca acolo, sa se implice, sa-si puna in aplicare vocatia de formator de oameni, de caractere, daca le pasa cu adevarat de acei sarmani - ca si profesor, nu ca voluntar; nu sa trambiteze mesaje lacrimogene goale de continut. Sa vad ca sunt care zic, din dragoste, mila, spirit civic, gata renunt la cariera de acum si ma duc pe 1000 ron (desi cred ca-i mult) sa mut muntii in satele sarace (Vaslui fiind cred cel mai sarac judet din Romania). 

 

Teleorman este cel mai sarac judet din Romania. Si, contrar unei imagini mentale generalizate, nu Moldova este cea mai saraca regiune a Romaniei, ci judetele din Sud. (vezi Dumitru Sandu, sociolog).




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -