Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ie sau nu ie pe ghetar


821 raspunsuri la acest subiect

#711
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 08:27

Haiaaaaha, stiu eu ...ca s-a mai discutat asta pe ghetar acum ceva timp, cand am intrebat eu ...care nu stiam la vremea aceea ...deci dati-mi voie ...

 

Baking Soda e bicarbonat de sodiu si ca sa creasca/pufoseasca prajitura trebuie stins intr-un acid - zeama de lamaie sau oțet.

 

Baking Powder este praful de copt ...un amestec de bicarbonat cu "habar n-am ce", care are substanțele active direct in el si nu trebuie stins cu nimic.

 

Asa mi s-a explicat acum 100 de capitole in urma si de atunci eu folosesc numai baking powder,  ca sa nu ma mai acresc.

Daca puneai si un varf de lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet,cred ca prajitura ta se pufosea fara sa vrea!:))

Stie ea Jamila ce stie...se amesteca de sus in jos cu spatula ca sa nu iasă aerul din oule/albusurile batute si sa nu mai creasca prajitura.



#712
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 08:34

[:)] Habar nu am ce s-a intamplat ... Bag pagini pe ghetar, sa vada lumea ca e activ 

 

Coca, bravo Soro ..nu tie, Maiei ... [:)]

6 oua la reteta aia ...valeu, nu-s cam multe ???

 

Madam Elyda, nu poate omul sa puna doua litere una langa alta (aka OO) si gata ai inceput sa schimbi retetele ca sa le bati tu cat mai tare ...bueiiii, m-a invatat Jamila ca cica dupa ce le bati, incorporezi restul ingredientelor cu spatula, de jos in sus, ca sa nu se turteasca oo-le ...eh, asta stiati ?   [:)]  ...Ca eu pana acum bateam totul cu mixerul si se tufleau oo-le, adio pufosenie ...acum i-am dat manual, la spatula le-am mangaiat [:)] ...Aqai, ia aminte Soro, invata de tanara cum se trateaza oo-le, cu respect si cu mana, mai ales ca la tine in casaaaaa, e cuibar mare ...fac pariu ca si Madam Elyda stie cum se intretine cuibarul...blink, blink

 

 

 

Normal ca stie.:))

Stiu si cum trebuie sa"lucrezi "cu ouale ca sa iti iasa prajitura buna si pufoasa.Nu ca altii care stau toata ziua si bat la oua si degeaba...ori nu le bat bine....ori nu le amesteca cum trebuie...:))):))

Si stau toata ziua sub presiune :)ca nu le-a iesit treaba buna.:)):))



#713
caress

caress

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.031 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 08:50

aaa, da, buna intrebare, cea cu stinsul in lamaie. Vin si eu cu una. Care e diferenta intre baking soda si baking powder? Daca unul e praful de copt, celalalt ce e?

Baking soda e bicarbonat, cek mai probabil de amoniu.El trebuie stins cu lamaie, praful de copt nu.



#714
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 08:56

[:)]

 

XIO, interesant lacul ala ... Plin de "anatomie", ca sa spun asa [:)] ... Nu ne-ai spus cum era "natura" in jur, imprejurimile, tufele, the bushes ...erau bine intretinute, tunse, aranjate, ingrijite ???  ...sau ti se facuse asa de cald ca n-ai mai apucat sa te uiti in jur ... [:)]

 

 

nu voiam sa il vad pe seful meu dezbracat :))))))))

 

 

Helbi, ce fain de voi ca stati in oras mare ...si noi am inceput sa tanjim dupa asta incet incet, am zis saca ne mutam cat se poate de repede dar acum dupa ce am vorbit cu prieteni si fosti colegi de la diferite spitale parca as mai ramane 3 ani aici :))) In Aschaffenburg lureaza fostul meu asistent de pe gastro! D:

 

 

 

La noi e plin de lacuri (asta mi-a placut mult in zona), avem 2 mai mici chiar la marginea orasului, unul e pt nudiisti, celalalt arata suuuperb, e cu o plaja mica de nisip si padure de jur imprejur. Ce imi place e ca nemtii nu s-au apucat sa faca baruri si gherete cu mancare. E totul natura si atat.

La vreo 5 km e un lac enorm cu rezervatie naturala, acolo nu se face insa baie ca e plin de alge.

Tot langa lacul asta e ica un lac mic, apa e superba, pe jos e insa mal alb (mi-a explicat seful ca acolo era ceva cu ceramica, materia prima de la portelan, ce stiu eu). Inspre sotul meu mai avem un lac de imbaiat cu bungalouri jur imprejur.

Si celelalte sunt mai departe, la 20 de km in directii opuse sunt 3-4  lacuri mari amenajate cu plaja, terenuri de volei, de baschet, gherete cu mancare si bautura, terasa samd.



#715
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 09:14

Xio, pai hai la,Frankfurt

 

Lacul la care am fost ieri e ca ultimul descris de tine. Intrarea 4 euro adult, 1,5 euro pina la 17 ani si parcare 2 euro. Aveau si restaurant si loc de joaca si terenuri de forbal, volei si plaja cu nisip fin. Adancimea maxima a apei 18 m. Temperatura 23

 La cel care intentionam initial sa mergem, aveau si plaja FKK (nudisti). Acolo se desfasoara azi Iron Man cred ca deja e nebunie pe-acolo.( pt cine nu stie: 3,8 km inot, apoi   180 Km pe cicicleta si termina cu maraton 42,195 km"toate azi intr-o zi canicalara cu tem de 38 grade).



#716
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 09:35

Ah, sotul meu voia sa faca Iron man, dar nu ii place sa alerge desi a insistat :)

 

vrem sa ne mutam pe langa München, deja ma doare capul cand ma gandesc la chiriile de acolo. Am vrea sa ne cumparam o casa, dar in München cele care au curte asa cum vrem noi sunt de la 1 milion in sus, cele pe care ni le-am permite nu ne incanta, asa ca am zis ca vom cauta ceva la vreo 40 km de münchen.

Dar pana ajungem acolo ne mai schimbam pererile de cateva ori. mai intai sa ma hotarasc ce vreau sa ma fac :))))



#717
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.296 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 10:25

Neata din gradina, de la cafea  [cit]

 

La noi sunt deja 25°...dar am dormit ft bine, pt ca a fost racoare...al meu s-a trezit la 6.30 si a plecat la sport....un vita-parcurs in padure...cand vine il trimit sa cumpere tavite pt gratar, am vrut sa-l sun, dar mobilul e acasa  [batcap]

 

Helbi, fain cu fetele...distractie placuta in continuare...

 

Saptamana viitoare pe vremea asta suntem in drum spre Bucuresti  [pk] am program pt fiecare zi, nu ma voi plictisi...sigur va mai aparea si cate ceva neasteptat, dar imi place asa...mama vrea sa merg cu ea sa ia covorase, sa vedem cand...

 

Al meu are de vineri masina noua, imi place cum arata, desi as fi preferat un gri deschis; e un gri metalizat inchis; pe cea veche o duce maine la Berna...mi-a spus ca are prea multa electronica  [fal] haha, ca parca eu am comandat-o...cand i-am spus ca trebuie sa-mi arate si mie ce si cum, zice : da e masina mea  [:D] eu oricum o pot conduce doar cand e cu mine...azi facem Probefahrt, sa o conduc si eu putin...pt ca spre Romania o conducem amandoi...are cutie automata, lui nu-i prea place, dar a luat-o asa la cererea mea  [pk]

 

Zi buna sa aveti!



#718
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.296 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 10:32

Aici eutanasierea la oameni e legala...sunt 2 asociatii care fac lucrul asta...anul asta, un politician elvetian a fost asistat de ei; avea cancer la stomac...si tot asa, nu mai suporta durerile..a decis singur momentul...

 

Si al meu a spus ca daca va ajunge sa poarte pampersi sau sa nu mai stie de el, nu vrea sa fie o povara, asa ca va apela la metoda asta...

 

Aici azilele de batrani sunt complexe cu garsoniere...lumea se inscrie pe lista ft devreme...elvetienii traiesc 85-90 de ani...la azil intra pe la 70 in general..unii chiar mai devreme...pe luna costa 8-10k...in momentul in care se muta acolo, averea o dau azilului...si pensia tot acolo merge...daca nu ajung banii, atunci plateste statul restul...



#719
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 12:31

Hello!

 

Am citit zilele astea dar am fost numaiintr-o alergatura si n-am avut energie sa raspund. Am fost la Sighisoara cateva zile, dar barbatul anxios ca pleaca iar la contract mi-a facut nervii praf si pulbere. Ma rog, asa face de fiecare data, ar fi trebuit sa ma obisnuiesc :) dar nu.

Ieri a reveni Carla din tabara, s-a simtit bine dar nu foarte, ca a fost tabara mare cu sute de copii. La anul a zis invatatoarea ca va evita genul asta de tabara, din fericire, nici ei nu I-a placut. Dar a fost ok, a venit cu toate hainele (ba chiar si un tricou in plus!!), acum e cu taica-su pe-afara sa petreaca timp impreuna ca la 2 pleaca spre aeroport. In urmatoarele luni deci o sa imi fac veacul prin Germania, in Frankfurt, cine se inscribe la cafea? :D Anunt din timp cand vin :)  ai auzit, Helbi?

 

Sunt speriata ca vine canicula spre Romania, au anuntat cod galben... urasc caldurile.

 

Imi pare rau ca a plecat Mihaela, mai ales ca n-am inteles ce s-a intamplat.

Am citit ca puii de Buflea au ajuns cu bine in Ro si se joaca la greu - super.

Xio, cred ca picam jos daca-mi vedeam seful naked :)) tare faza, si eu admir naturaletea asta.

Eu ce sa zic, sunt in tabara pro-eutanasie. Am vazut mai multi membri din familie murind incet, in chinuri (la noi in neam nu se practica infarctul sincer, ci numai cancere de-alea lungi). Bunica-mea s-a stins de batranete, suferind de Alzheimer in ultimii 10 ani de viata. Dupa ce s-a ratacit de foarte multe ori n-a mai fost lasata sa iasa din casa, nu mai stia pe ce lume se afla, atatia ani... mie mi se pare cumplit. Pentru ca desi nu mai stia cine e suferea de dureri, de escare, apoi la final n-a mai avut reflex de inghitire si a murit oarecum de inanitie.  

Eu tin mult la calitatea vietii.

 

a_alinta, nu stiu daca realizezi ca efectiv trolezi subiectul asta (nu numai pe asta), de cele mai multe ori nu spui nimic, doar arunci cu vorbe, pentru mine e neplacut. Ma rog exista optiunea sa-ti ascund mesajele si gata.

 

nu mai stiu ce vroiam sa spun, ma duc sa impachetez barbatul :)

va pup



#720
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 12:36

Salut.

 

Au venit musafirii, am mincat aseara, am stat la vorba, hai la culcare pe la 2 noaptea, cind cumnata-meu da sa-si caute portofelul. Portofelul cu carti de identitate a lui si a lui fiu-su, cardurile lor de sanatate, carnetul lui de conducere si bani, lipsa. Am inceput o cautare frenetica, nicaieri. Concluzia a fost ca i s-a furat in aeroport cind lua bagajele de pe sina. Am sunat deja la aeroport in caz ca cine l-a luat, a luat banii dar a lasat actele, dar nimic. Acum s-au dus la politie sa reclame si sa ia adeverinta, ca altfel ambasada romana nu le da adeverinta de calatorie pentru cind se intorc. Miine de dimineata merg la ambasada! 

 

Mie inca nu-mi vine sa cred ce se intimpla. In loc azi sa mearga sa vada stonehenge, sint la sectia de politie! [batcap] Mi-e asa de mila de ei! inca asa un ghinion!




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -