Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ie sau nu ie pe ghetar


821 raspunsuri la acest subiect

#661
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.294 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 21:27

Ioana, am luat un ventilator mic, pt camera Marciei (nu face pretul, dar sigur profita acum magazinele...si are si un defect, l-am reparat eu cu scotch....dar il duc inapoi saptamana viitoare, sa-mi dea altul)...in casa sunt 25°, deci suportabil...la boxa e racoare, vreo 18  [:D] acolo doarme motanul..noapte se racoreste...am fost sa ud gradina, s-a mai racorit putin...

 

Marco e ok, tocmai a venit acasa din plimbarile cu socrul  [:)]

 

Am vazut la nemti cateva sfaturi date de experti atunci cand e canicula: bai la picioare cu apa rece, multe lichide (nu conteaza daca sunt reci sau calde, lichide sa fie), in nici un caz punga cu gheata pe cap....


Editat de Ella73, 04 iulie 2015 - 21:28 .


#662
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 21:28

De ieri ma tot tin sa o intreb pe Helbi-bina ( [flo2] ) cum se descurca cu musafira americanca ? ...mama ce v-au zapacit pe voi caldurile, dar cred ca pe ea au turbat-o ...aici nu exista casa fara aer conditionat, instalatia asta este parte din imobil, asa cum sunt peretii sau geamurile ...cred ca a fost un soc pentru ea ca se perpeleasca in caldurile alea, desi eu inteleg perfect ca nu are rost sa faci aceasta investitie daca ai cald 3 zile pe an.

 

Ce face, se duce la cursuri cu fata ta ? Fac lectii impreuna ? Inteleg ca in weekend va balaciti, normal ...na, ca si pe mine, m-au apucat intrebarile fix in weekend ... [flo2]

 

Draga mea, ma descurc ff bine! A venit luni dupa amiaza. Cand s-au revazut au alergat una spre cealalta. Am adus-o,acasa, impartit cadouri si de o parte si de alta si plecat la Wellcome bbg...pina la ora 22!

Marti a fost la scoala, dra in clasa paralela si...a dormit la mathe Ea, desi face de 1 an germana nu vb aproape deloc iar de inteles fff slab. Dupa amiaza a fost la alergat, in timp ce Bianca era la Tenis. Apoi am ieist la plimbare pe Main...ea cu rolele, Bianca cu longbord-ul si eu pe jos...vreo 10 km la 30 si de grade...pe la ora 22 un nebun alerga cu bicicleta...a apreciat prost distanta si s-a lovit cu ea umar in umar....ea era doar socata, ala a ajuns la spital (dupa ce a recunoscut ca el a cauzat accidentul).

 

Miercuri au mers si nemtii si americanii in oras. Nemtii le-au prezentat orasul, i-au plimbat cu vaporul pe Main si apoi au ramas la shopping...nu si-a luat nimic ....totul i s-a parut f scump in comparatie cu Stuttgard, de unde tocmai se intorsese cu un geamantan de haine.  Seara ne--am plimbat la un lac!

 

Joi i-a dus numai pe americani la aeroport la Lufthana...i s-a parut plicitisitor ca nemtii si-au permis nesimtirea de a le vb in germana si evident ca n-a inteles nimic (sunt insa in grup copii care vb fff bine germana). E a ales germana si nu spaniola ca da mai bine la CV mai tarziu...cica! Apoi au fost la piscina si seara la chitara cu Bianca.

 

Vineri i-a dus la Dialogmuseum, un muzeu al orbilor, absolut superb si de recomandat celor care ajung in Fra. I-a placut la nebunie (desi in primele 2 sapt de De - ca ei au venit in 16 iunie, dar au stat 2 sapt pe langa Stuttgard, - a vizitat multe muzeuu si castele...la fel si alte orase....era satula, dar muzeul asta i-a placut fff mult. Apoi au fost la strand si seara cu inca 2 colegi la Göhte Turm la o inghetata! Au venit pe la 22.

 

Azo am fost de la 10-17.30 la un lac la balaceala. I-a placut, dar la un moment dat a zis ca vrea acasa. Ajunsa acasa si vazand poze din America, a bufnit in plans...m-am dus la ea, am luat-o in brate, i-am sters lacrimile si am intrebat-o ce s-a intamplat. Si mi-a spus ca-i e f greu ca in aceasta zi sa fie departe de familie si prieteni. Ca e ff mult la varsta ei sa fie plecata o luna de acasa (mai are o sapt de stat aici). I-am spus ca o inteleg, ca am cautat sa vedem daca se organizeaza ceva de ziua Americii si din pacate, nu! Ca noi incercam sa -i facem sederea cat mai placuta. Mi-a marturisit ca se simte ff bine aici, dar ar fi vrut sa pastreze traditia: sa iasa sa manince pizza, hotdog (fara sa stiu, asta am avut la micul dejun) si hamburger (ma intrebam unde poat ebaga atat deodata:-)). In timp ce eu incercam sa o linistesc, Nianca s-a mobilizat exemplar. A sunat la prietena ei care are si ea o americanca si le-au scos la Pizza si Hamburger Nu stiu cand revin...posibil tot pe la ora 22. Asa fericita a fost cand a auzit ca ies!

 

Maine mergem la la prietena mea la Aschaffenburg, Ducem copii la un parc sa se catere in copaci si noi pregatim un grill in timpul asta!

 

Luni ii duce la teatru, sa vada cum se desfasoara munca in culise...seara cu Bianca si tatal ei la Kino in engleza Jurasic World.

 

Marti au scoala si seara tenis Bianca...ea probabil,ca va alerga.

 

Miercuri pleaca cu totii la cel mai vechi castel din zona Main-Rin...si apoi la Koblenz.

 

Joi ii duce pe toti la Point Alpfa, iar seara merg la chitara.

 

Vineri numai americanii la filmmuzeum si apoi probabil ceva cumparaturi ca vrea nu stiu ce cafea si ciocolata pt acasa.

 

Sambata sunt la o priétena a Biancai la party si dorm acolo. Revin duminica la pranz, face ceva din bagaj si plecam la bbq de La Revedere!

 

Luni, in 13 iulie pe americani iui ducem la 6.30 la aeroport si pe ai nostri la 7 la scoala...ai nostri pleaca la Strassburg. Revin seara si dupa 2 zile pleaca in excursia de La Revedere Mittelstufe!  Se duc cu cortul la un lac...2 nopti cu dirigul si profa de engleza. Am platit putin...mancare iau la ei, pt prima seara fac bbq, deci le dam de acasa,...pt a doua comanda pizza! Dupa ce revin, seara Bianca merge la un concert! Appi mai are 5 zile de scoala (desi au terminat cu tezele si notele inca de acum o sapt) si apoi se intra IN SFARSIT in vacanta!!! Plecam 10 zile la mare, venim in Ro, plecam 4 zile in Delta, 2 la varul meu si 3 la mama si ...pt mine se termina vacanta cu intälnirea cu tine Bianca mai ramine la mama pana in 28 august! Ei ii place ff mult acolo si nu concepe inca, sa treaca vara si sa nu stea 3 sapt la buni!

 

Aici a fost ff cald. Acum sunt 36 grade si e ora 21.20. Ea superta ok, ca sta cu ventilatorul deschis cat e acasa. In rest, dupa cum vezi, s-a balacit mult

 

Un lucru am sesizat acum: la varsta de 15-16 ani sa stea departe de parinti, la niste straini, mai mult de 2 sapt e prea mult. Oricat te-ai stradui sa-i arati si aia si cealalta, sa o plimbi, sa vada, sa-i ramina ceva din venirea asta, sesizezi ca, E deja prea mult! Si asta a recunoscut si ea, mai devreme, cand a apucat-o dorul de casa. E un copil bun, DAR nu ar misca un ac din stanga in dreapta. E singura acre mananca dimineata si niciodata nu si-a strans farfuria. La masa niciodata nu ajuta la,pus/strans! In camera ei zici ca s-a dat cu bomba. E ca la Hotel Mama...iar la,varsta lor, zau ca nunprea se cade! Bianca a fost la ei, a ajutat, strans....ea nimic! Si asa fac si ceilalti! De aceea am eu un respect deosebit pt Londonez, Trubadur si Mama lor! Nu se poate ca o fata, care luna viitoare face 16 ani sa nu intrebe macar daca poate ajuta cu ceva. In fine, alta cultura....

 

Cu toate astea, ma bucur fff mult ca a venit, ca se simte bine, ca se inteleg f bine, ca Bianca vorgeste numai engleza! Si sper sa o revedem!



#663
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 21:31

Aici a plouat si a fost racoare, cam 20 de grade- mi-a amintit de wales  [:)]

 

eu ma uit la episoade vechi din Greys Anatomy, seria 6 cred, cand inca nu era telenovela de tot. La bones m-am uitat un pic si apoi am renuntat, nici nu mai stiu de ce. O sa reiau.

 

Acum am laptop cu windows xp si nu pot sa instalez chestii prea avansate pe el. De ex sa 'imprumut' filme de pe net.



#664
nasuc

nasuc

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 557 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 21:33

io nu stiu cine e a_alinta, dar stiu cine e helbi  [pup] !

__________________________

 

Referitor la cum ne-o fi norocul sa sfarsim cu viata asta, am si eu o teorie si e legata de sensul pe care il avem pe pamant.

Io zic ca atata timp cat avem un sens (educam vreun copil, lucram o gradina, ajutam semenilor intr-un fel sau altul, servim vreunui scop de interes general) sau cat timp mai aducem cuiva (fie si unui animalutz) vreo bucurie, avem pt si de ce trai.

 

Insa in ultimii ani, sa ma ierte Domnul, dar mi-am gasit tot mai multe argumente in favoarea terminarii asistate a vietii in cazul bolilor crunte (boli care degradeaza conditia umana prin suferinta sau prin involutie adica printr-o dependenta totala de aparate, masini care prelungesc viata artificial).

 

Nu vad sensul in a prelungi viata/suferinta cuiva intr-o faza avansata de cancer, de exemplu. Chiar imi povestea o colega de tatal ei vitreg, care are cancer la stomac. De mai bine de doi ani sufera, a trecut prin toate (operatii, chemioterapie, radiatii). L-au externat, ca in spital nu mai au ce sa-i faca. De trei saptamani e pe un regim de apa si saruri (si morfina - binenteles) si se roaga sa moara. Spunea ca nu poate descrie suferinta pe care o vede in ochii lui. Si neputinta. Si disperarea. 

 

Sigur ca (daca am putea alege) o dementa ar fi de preferat unui cancer, ca te duci si nu prea stii exact ce se intampla cu tine, dar io cred ca in amandoua cazuri suferinta e uriasa,  mult mai mare decat putem noi sa ne imaginam.  Poate aici ar trebui intervenit, mai ales daca pacientul isi exprima dinainte dorinta de nu fi tinut in viata dupa ce s-a trecut pragul de unde nu s-ar mai putea intoarce  (am vazut si eu Still Alice)

 

Sa va dau vesti de la noi: soacra-mea isi revine in fiecare zi cate putin. Avem sperante ca in cateva zile (poate saptamani?) sa isi revina macar cat sa mearga la baie sustinuta de femeia care are grija de ea. Altfel se orienteaza temporal si spatial (ca a raspuns ca la carte la toate intrebarile puse de dr la iesirea din spital, chit ca dupa aia si si inainte dadea rateuri :)) 

 

Caminele de batrani pe care le-am gasit pe internet ofera conditii faine, judecand dupa reclama pe care si-o fac. Deocamdata continuam cu femeia pe care o avem (ce noroc ca am gasit-o) dar vrem sa ne informam si cum e cu caminul. Lasa sa fim pregatiti! 

 

Apropos de camin de batrani, eu cred ca depinde de mentalitate. Inainte (cand eram eu copil si aveau ai mei varsta noastra de-acum) caminele erau privite ca un loc de pieire, de parasire. Cel mai rau lucru pe care-l puteai face unui parinte era sa-l dai la azil. Mie una, dupa ce am vazut cateva nursing home si senior residences prin Canada si am vazut o casa de batrani pe aici prin Germania - nu stiu cum sa pun bani deoparte SA MERG la un azil din ala. 

 

Raportez si eu caldura mare, nu ca m-ar supara, dimpotriva! Se pare ca am batut recorduri, in Freiburg au fost 40C. De jamais vu!

 

 

 



#665
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 21:43

Helbi, ce fain! Clar sunt diferente culturale si e interesant ca simte asa acut despartirea de parinti- nu ma asteptam - food for thought cum zic englezii.



#666
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 21:53

Ioana, sunt niste copii inca. Au 15-16 ani, e normal ca dupa 3 sapt si mai au inca una, sa le fie dor de familie, prieteni, mediul lor, choar daca tu incerci sa le faci sederea cat se poate de placuta. La varsta lor 2 sapt  peinzre straini, departe de cei dragi, e mult! Eu mi-am dat seama inca de marti! 



#667
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 21:57

Dark, spor la redecorat camera copiilor, sa nu aveti multa bataie de cap. 

 

 

 

Multumesc [flo2]



#668
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 22:05

Nasuc, te pup si eu si multa putere! De ce v-a fost frica, n-ati scapat din pacate!

 

Eu nu stiu cat a fost in Fra in timpul zilei, ca la lac era o idee mai bine ca in oras, Acum, la 22.05 sunt 33 de grade. Banuiesc ca spre 40 au fost si aici in timpul zulei. Noi toata sapt am avut Hitzefrei la scoala si serv dupa ora 12. 


Editat de helbi, 04 iulie 2015 - 22:06 .


#669
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 22:06

Dark, initial citisem ca acum a aflat ca e insarcinata- se adauga la lipsa de interes a nhs (de la noi). De fapt, inteleg ca a aflat ca e fetita.

 

felicitari!

 

Multumesc frumos [flo2] [flo2]

 

Nuuu, a aflat de mult ca era insarcinata, ieri a avut  morfo-fetala. A avut si sarcina cu probleme de la inceput, hemoragii etc deci prima ecografie i s-a facut la 5 saptamani. Deoarece sora ei a  avut si ea probleme cu sarcinile, 4 copii dar si cateva sarcini pierdute (in Italia),  ea a putut vorbi cu GP-ul inainte sa ramana insarcinata, si-a facut analizele si a descoperit din timp ca si ea are aceeati mutatie asa ca de la inceput a primit Aspenter. Deci nu, in cazul ei NHS-ul a actionat chiar cu multa grija, de la GP la cei de la spital.


Editat de DarkBendis, 04 iulie 2015 - 22:15 .


#670
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 04 iulie 2015 - 22:35

S-au intors si e f fericita! A spus ca toata viata isi va aminti de acest 4 Iulie! In tramvai. 

a ccantat de 2 ori Imnul Americii si n-a baut decat Apfelschorle...spre deosebire de cealalta americanca, 16 ani impliniti care si-a luat o bere




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Placenta anterioara

    Deutzuk
    - Astăzi, 19:37

  • Emotia primului test pozitiv

    Andrevvv
    - Astăzi, 19:12

  • Anuntul sarcinii

    FloreClau
    - Astăzi, 18:44

  • Vacantaaaa

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:21

  • Dureri de masea în sarcină

    Ioone
    - Astăzi, 15:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -