Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Mamici de Decembrie 2015 (Minuni de Decembrie) - Cap.5


543 raspunsuri la acest subiect

#171
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 09:42

salutare dragutelor!

 

am reusit sa citesc din urma. imi place cand sunteti vorbarete:

 

monaEde, imi place burtica ta, si rochita. e de la H&M, nu? am si eu una la fel, sau doar seamana.

 

anca, nu stiu prea multe despre trombofilie, dar stiu ca trebuie sa iei tratament sigur. sa fie totul bine! [flo2]

 

kitty, sper sa treaca cat mai curand greata si varsaturile. eu la sarcina asta am avut parte mai putin de asa ceva. iar despre burtica, ce sa zic, o tii ascunsa bine inca. [:D]  ma asteptam la bb3 sa fie burtoi in regula. se pare ca nu e o regula. poate de data asta e o fetita, o balerina slabuta si frumoasa [flo2]

 

deny, sper ca esti mai bine. eu am probleme cu spatele de mult timp. in mod normal diclofenac, puterea ursului sau orice crema cu efect de incalzire puternic. dar acum in sarcina nu stiu ce sa iti recomand. eu am renuntat si la gimnastica si iau doar nospa. dar cand e vorba de o criza mai bine mergi la dr, sau macar la farmacie.

 

la prima sarcina nu am avut probleme cu vergeturile/celulita. am folosit doar ulei de masline. daca nu se intrevad probleme, la fel voi face si acum.

 

eu sunt anti cada, nu imi place asa ca nu am nici o problema, oricum faceam dus. dar de principiu dr mi-a interzis cada si dusurile firbinti.

 

pe C am scos-o din casa din prima zi, era martie. eu  am stat 3 luni in spital, daca mai stateam in casa o zi cred ca intram in depresie. asa ne-a recomandat si dr. si nu m-am luat dupa sfaturi babesti.

tatal meu lucreaza la o biserica si a intrebat preotii de acolo. toti au spus ca pot sa merg unde vreau, cand vreau, ca biserica nu are astfel de reguli, sunt doar superstitii babesti.

acum, in functie de vreme, probabil ca vom proceda la fel daca va fi timpul ok.

 

am discutat cu dr despre nastere. va fi undeva la mijlocul lui decembrie, asa ca voi lasa vreo 50 de zile dupa si restul le iau inainte. dar am sa discut mai exact despre data la morfologia de trim II si apoi socotesc. oricum imi iau cat de mult se poate, nu are rost sa ma chinui la birou. de maine am program redus [pk]



#172
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 09:49

si am lasat o postare separata pentru mesajul asta pentru ca vreau sa il cititi cat mai multe.

indiferent ca sunteti insarcinate (ca acum) sau nu, va recomanda sa faceti papanicolau cel putin odata pe an. din experinta proprie va spun ca va costa 50- 100 lei in functie de tipul de analiza (daca e simplu sau in mediu umed) si de laborator, dureaza cateva minute recoltarea, dar va salveaza viata.

mai ales acum, ca veti deveni mamici, si sunteti responsabile pentru copiii vostri, nu neglijati acest aspect. cancerul de col uterin avanseaza rapid, fara sa simtiti nimic. nu are nici un simptom in prima faza, dar descoperit devreme se poate trata. drept dovada eu vorbesc cu voi, si chiar sunt insarcinata, si voi trai minunea de a fi mama pentru a doua oara.

asadar, nu amanati, mergeti si recoltati papanicolau daca nu ati facut-o chiar daca nu va cere medicul.

sanatate tuturor!



#173
Deny27

Deny27

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 72 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 10:28

salutare dragutelor! am reusit sa citesc din urma. imi place cand sunteti vorbarete: monaEde, imi place burtica ta, si rochita. e de la H&M, nu? am si eu una la fel, sau doar seamana. anca, nu stiu prea multe despre trombofilie, dar stiu ca trebuie sa iei tratament sigur. sa fie totul bine! [flo2] kitty, sper sa treaca cat mai curand greata si varsaturile. eu la sarcina asta am avut parte mai putin de asa ceva. iar despre burtica, ce sa zic, o tii ascunsa bine inca. [:D] ma asteptam la bb3 sa fie burtoi in regula. se pare ca nu e o regula. poate de data asta e o fetita, o balerina slabuta si frumoasa [flo2] deny, sper ca esti mai bine. eu am probleme cu spatele de mult timp. in mod normal diclofenac, puterea ursului sau orice crema cu efect de incalzire puternic. dar acum in sarcina nu stiu ce sa iti recomand. eu am renuntat si la gimnastica si iau doar nospa. dar cand e vorba de o criza mai bine mergi la dr, sau macar la farmacie. la prima sarcina nu am avut probleme cu vergeturile/celulita. am folosit doar ulei de masline. daca nu se intrevad probleme, la fel voi face si acum. eu sunt anti cada, nu imi place asa ca nu am nici o problema, oricum faceam dus. dar de principiu dr mi-a interzis cada si dusurile firbinti. pe C am scos-o din casa din prima zi, era martie. eu am stat 3 luni in spital, daca mai stateam in casa o zi cred ca intram in depresie. asa ne-a recomandat si dr. si nu m-am luat dupa sfaturi babesti. tatal meu lucreaza la o biserica si a intrebat preotii de acolo. toti au spus ca pot sa merg unde vreau, cand vreau, ca biserica nu are astfel de reguli, sunt doar superstitii babesti. acum, in functie de vreme, probabil ca vom proceda la fel daca va fi timpul ok. am discutat cu dr despre nastere. va fi undeva la mijlocul lui decembrie, asa ca voi lasa vreo 50 de zile dupa si restul le iau inainte. dar am sa discut mai exact despre data la morfologia de trim II si apoi socotesc. oricum imi iau cat de mult se poate, nu are rost sa ma chinui la birou. de maine am program redus [pk]

 

Silvi8,

 

Multumesc mult! Ma simt mai bine astazi. Nu au trecut durerile de tot dar sunt mai mici decat ieri. Nu am folosit niciun unguent, am stat la pat. Joi voi merge si la medic. 

 

Ma bucur ca vei avea program redus. Te vei odihni mai mult :)

 

O zi placuta!



#174
Deny27

Deny27

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 72 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 10:29

si am lasat o postare separata pentru mesajul asta pentru ca vreau sa il cititi cat mai multe. indiferent ca sunteti insarcinate (ca acum) sau nu, va recomanda sa faceti papanicolau cel putin odata pe an. din experinta proprie va spun ca va costa 50- 100 lei in functie de tipul de analiza (daca e simplu sau in mediu umed) si de laborator, dureaza cateva minute recoltarea, dar va salveaza viata. mai ales acum, ca veti deveni mamici, si sunteti responsabile pentru copiii vostri, nu neglijati acest aspect. cancerul de col uterin avanseaza rapid, fara sa simtiti nimic. nu are nici un simptom in prima faza, dar descoperit devreme se poate trata. drept dovada eu vorbesc cu voi, si chiar sunt insarcinata, si voi trai minunea de a fi mama pentru a doua oara. asadar, nu amanati, mergeti si recoltati papanicolau daca nu ati facut-o chiar daca nu va cere medicul. sanatate tuturor!

 

Multumim mult pentru sfat! Ai mare dreptate!


Editat de Deny27, 30 iunie 2015 - 10:30 .


#175
anca383

anca383

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 204 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 11:50



Din cate stiam eu inhibitorul activatorului plasminogenului (PAI-1) este cel care are rol important in procesul fibrinolitic (FIBRINOLIZA = Proces de distrugere fiziologica a depunerilor de fibrina sub actiunea plasminei - forma activa a plasminogenului, elaborat in ficat si deci limiteaza cantitatea de fibrina din sange, protejand de riscurile trombozei. Dupa cicatrizarea unei plagi, fibrinoliza dizolva cheagul devenit inutil, avand rol invers, dar complementar, celui al factorilor coagularii.)

Astfel, nivelurile plasmatice crescute de PAI-1 sunt responsabile de scaderea activitatii fibrinolitice si se coreleaza cu dezvoltarea trombozelor arteriale sau venoase.

Faptul ca nu se asociaza cu alte mutatii e un plus! Adica prognosticul este unul mai bun. Riscurile in cazul acestei mutatii este parca de thromboembolism venos. Probabil ca si rezistentele pe arterele uterine vor fi crescute (vei obs. la eco morfo de trim II pe la 16-18 sapt), dar trebuie sa vorbesti pentru mai multe detalii cu hematologul. 

Tin pumnii sa-ti dea vesti bune! Si... sa ne tii la current.

 

Multumesc mult pentru cuvintele imbucuratoare! Saptamana viitoare am fost programata la consultul hematologic.

 

Dupa ziua de ieri care a fost destul de trista pentru mine vreau sa va spun ca BB mi-a rezervat o surpriza pe seara. A miscat  [:)]  Sunt la prima sarcina si nu aveam habar de ce inseamna miscarea lui. L-am simtit pe mijloc, sub buric. A fost ca si cum un "alien" a facut o miscare sinusoida. Sunt sigura ca a fost BB pt ca a fost o senzatie straina. Si am tipat de uimire incat tati s-a si speriat.

 

Pentru fetele friguroase: acelasi lucru mi se intampla si mie. aseara mi-am pus pantaloni de pijama, bluza si un halat pufos pe mine. Probabil ca vreun simptom al gravideniei.

 

@Mihaaaa: eu nu am avut nicio restrictie cu sexul. Plus ca mi se pare mult mai intens, doar ca acu suntem mai linistiti, asa ca la inceput  [:)]

 

@Silvi8: mare dreptate ai cu papanicolau. Acum 12 ani am fost la o consultatie, asa de "fun". Surorile mele erau la control, una dupa sarcina, cealalta insarcinata. Si am zis sa ma urc si eu pe masa. A doua zi mi-a spus sa ma duc sa-mi faca papanicolau si colposcopie. Mi-a descoperit o rana pe col (in conditiile in care viata mea sexuala era aproape inexistenta) si la papanicolau mi-a descoperit ca deja erau modificate celulele si aveam frotiu 3. Am facut rezectie, la biopsie a fost ok, dar de atunci nu trece anul fara colposcopie si papanicolau. Nu neglijati si invatati-va si prietenele/mamele/matusile samd. sa mearga. Daca nu ma insel exista si un program national de preventie si daca medicul vostru de familie este inscris va poate da trimitere sa faceti GRATUIT. eu asa am facut acum 2 ani. Sau puteti sa mergeti la spital cu adeverinta de salariat, trimitere de la medicul de familie si cardul de sanatate si o data pe an este gratuit. 


Editat de anca383, 30 iunie 2015 - 11:53 .


#176
anca383

anca383

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 204 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 13:15

MA gasit aceste informatii pe site-ul spitalului Polizu, sectiunea Pliante si brosuri (http://iomc.ro/Progr...-si-brosuri/220). Mi s-a parut interesant si am zis sa vi le arat si voua. Sper sa se vada pozele.

Miniaturi atasate

  • structura 020.jpg
  • structura 021.jpg
  • structura 022.jpg


#177
MonaEde

MonaEde

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 163 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 13:18

Multumesc Silvi :* ,e de la Mango rochita dar e cam scurta si transparenta....dar merge si asa,imi place sa fiu sexy chiar daca am burtica.

 

In legatura cu burtica si la mine e cam rece..poate e normal.

 

Si mie imi e frig noaptea,mai mult spre dimineata ma bag in patura toata :))

 

Aseara am simtit si eu ceva ca un fluturas asa prin burtica,sunt tare fericita .

 

Papanicolaul eu il fac de la 22 de ani odata pe an.Acum am 29  [:)]

 

Fetelor,voi ati observat pe burtica ca va crescut ceva mai mult puf?Sau e doar la mine?:)

 

Care aveti la indemana linkul de pe facebook sa mi-l dati si mie sa pot intra si acolo?Multumesc anticipat.

 

Va pup !



#178
theo2014

theo2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.049 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 13:20

Buna burtici !

ma alături si eu vouă cu mare drag !

bebele meu se preconizează ca va veni intre 7-12 Decembrie . Sunt in 16 sapt si 5 zile si inca nu am văzut la ECO ce este pt ca sta mereu cu fundul :( la ECO cu morfo de la 12 sapt mi s a spus ca 60% e fetița . Sper sa fie asa !!  :))

am un stres si anume ca inca ni simt miscarile bebeului :( acum vreo 4

zile am simțit ceva ca niște bule pe partea stânga dar de vreo 2 zile nimic nimic si ma stresează ca nu știu ce face acolo, daca e bine....

la cum s a simțit când a miscat prima data ?

 

Bine ai venit. Sa-ti traiasca bebelusa  [:)]



#179
Shandoritza

Shandoritza
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 15:09

Multumesc Theo2014

 

MonaEde si eu sunt mai pufoasa pe burta :)

 

 



#180
bluekidoo

bluekidoo

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.077 mesaje

Postat 30 iunie 2015 - 15:26

Eu iar sunt "plouata"... am refacut ieri analizele la institutul de hematologie, controlul la 6 saptamani si azi am luat rezultatul... Hemoglobina in cadere libera (in fiecare luna cade cu 1 punct si un pic).. am ajuns la 8.5.. fierul a cazut si ala.. trombocitele si leucocitele au crescut... motiv pt care mi-a marit doza de acid folic la 15 mg pe zi si a adaugat si fier: sorbifer durules, iar controlul l-am scazut la 4 saptamani... si toate astea in conditiile in care am inceput sa mananc mult... si nu prostii: manacre gatita, sfecla rosie, ficat, fructe aproape de 1 kg pe zi... Aseara m-am cantarit.. si desi am burta maaare, inca sunt cu 2 kg sub greutatea ce o aveam inainte de nastere... Acum trebuie sa repet analizele de urina sa vedem daca cumva este si vreo infectie.. doctora spunea ca sunt gravide care, din cauza faptului ca apasa uterul pe vezica, fac usor infectii urinare... in afara faptului ca am leucocite cam multe si a faptului ca merg foarte des la baie, nu am alte simptome... Cert este ca doctora spera sa reusim sa pastram hemoglobina peste 8 cat mai tine sarcina desi e drumul lung si ii e teama ca nu o sa reusim.. sub 8 nu mai este foarte sigur pt bebe.. adica este ok cat este in burta dar ar putea avea urmari dupa ce se naste... in situatia in care peste 4 saptamani cand repet analizele hemoglobina va scadea sub 8, vom trece la transfuzii de sange ca sa-l tinem sanatos pe bebe... 

Sa fiu sincera, nu sunt deranjata de tot ce trebuie sa fac..voi indura orice indiferent ca-mi place sau nu... fac si transfuzii daca asta trebuie.. dar am emotii cat carul pentru piticanie... sper sa nu fie afectat in nici un fel si sa creasca sanatos...




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -