Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Mamici de Noiembrie 2015 ( Brumarei de Noiembrie 2015 )- cap.2


1080 raspunsuri la acest subiect

#141
Griga82

Griga82

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 233 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 10:20

Buna dimineata!

 

 Mica este si primul tau mesaj mai sus. Bine ai venit in grupul nostru si felicitari pentru fetita! Te-ai gandit la nume?

Legat de modul de natsere....sa stii ca si cezariana este foarte invaziva atat pentru corpul tau, cat si pt bebe. Daca nu ai motive medicale, de ce ai face-o? SUnt cursuri care te pot pregati psihic pentru nasterea naturala. Eu cred ca e cea mai intensa experienta prin care poti trece ca femeie...sa dai nastere unei minuni. Nu cunosc pe nimeni care sa fi ramas traumatizat dupa o nastere naturala. Toate mamicile cu care am vorbit mi-au spus ca au uitat durerea si ca daca ar fi sa o mai faca o data, tot natural ar alege. Trebuie sa fim curajoase si sa ne gandim la ce e mai bine pentru bebele nostru si pentru noi. Eu am placenta inca putin joasa si, daca nu se ridica, va trebui sa fac cezariana, sper sa nu fie cazul! 

Desigur, toate femeile care aleg cezariana de la ele putere au, cu siguranta, motivele lor. Ceea ce am spus mai sus e strict punctul meu de vedere legat de acest subiect.

 

Bianca, tot raul spre bine, inteleg. Spor la mutat/aranjat/smotruit si sa va bucurati din plin de noua casuta!

 

Am scapat, nu mi-a mai venit soacra azi :) Dar, oricum, ieri am fost harnicuta ca sa las casa ok, ca maine plec o saptamana in tabara. Am spalat/aranjat bucataria, frigiderul, spalat haine si curatenie prin casa. Nu mai am puterea de acum cateva luni. Atunci as fi terminat toata casa (apart 2 camere) intr-o singura zi, acum imi trebuie 2-3...Obosec mult mai repede si nu mai pot sta ore in sir in picioare...



#142
Griga82

Griga82

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 233 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 10:31

Buna fetelor, felicitari pentru ultimele noutati!

Eu va citesc zilnic aproape, insa nu am mai scris ca nu a fost nimic de raportat. 

Am fost in concediu la mare si am facut tot ce fac de obicei: baie in mare, inotat, baie in piscina, plaja (dar pana la mixim 11 si dupa 4.30. 

Am fost la intoarcere la un scurt control la. 19sapt, si totul este in regula: tot fetita va fi, o va chema Diana probabil

Eu sunt putin descumpanita ca toate ati cumparat deja chestii de bebi, fie lucrusoare, fie carut, mobila. Eu nu am luat absolut nimic legat de ast! absolut nimic, si nici nu cred ca iau pana la 7 luni asa. Ne vom muta si noi din apart la casa, si vreau sa iau carut si mobila cand voi putea deja sa le duc acolo. In apart nu mai e loc de asa ceva. Iar hainute nu am apucat sa merg in vreun magazin de asa ceva. 

 

Ma chinuie si pe mine o raceala groaznica, pe care nu prea o pot trata cu medicamentele clasice, asa ca am luat chestii naturiste, homeopate, dar nu prea ma impac cu ele, mi se par ineficiente.

 

Sa ne auzim cu bine!

 

Pai daca va mutati, ce rost are sa iei de acum? Maiales daca nici nu ai unde sa le tii....Nu e graba. Eu am ales sa iau de pe acum ca sa nu fie foarte multe cheltuieli mariintr-o perioada scurta de timp.

 

Legat de raceala, si eu sunt de peste o saptamana cu nasul infundat, insa nimic mai mult, din fericire. Debutase cu amigdale umflate si dureroase, insa le-am tratat f repede cu miere cu lamaie. In 2 zile si-au revenit la forma initiala si m-a lasat si durerea. La mine functioneaza perfect acest boost de vitamina C :)



#143
Mica01

Mica01

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 103 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 11:41

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mi se intaresc foarte tare sanii ca piatra se fac mai ales mameloanele...ma masez cu Johnsons Oil(am auzit ca nu e prea bun) ce alta crema as putea folosi?



#144
BBiancaa

BBiancaa

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 155 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 11:53

Ziua buna fetelor, noi azi avem zi de leneveala ca de maine , bagam gas.

Mobila nu am luat o nici eu si nici carutul, doar m am hotarat ce anume voi lua..si eu ma bucur ca le voi cumpara direct in casuta noua ..

 

Da, tot raul spre bine, nu era momentul sa zic asa, dar nici nu ma deranjeaza f tare..asta e,reamenajare totala...cu smotruiala am observat si eu c devine din ce in ce mai obositor si mai greu de terminat in timp..dar am tot timpul din lume sa fac, batraneste asa...

 

Ma bag la dus si apoi un pic la plimbarica, aaa am uitat sa va spun , am primit tricouri imprimate cu mesje funny de graviduta, din ro desigur ca aici e greu tare cu ele, aiurea si scumpe pe deasupra...azi le probez si ma si imbrac, fac pozica si va arat burticuta.pupele,o duminica frumoasa



#145
Rahellla

Rahellla

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 233 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 14:25

Bunaaaa!!!Ce faceti super-mamici?? [flo2]

 

Gata ,vin si eu cu vesti in sfarsit.Bebelul  meu e bine sanatos,in continuare e mai mare cu o saptamana dar medicul a zis ca nici nu e cazul sa ma gandesc la diabet gestational,deci stau linistita .La 22 de saptamani si cateva zile are 458 de g dar am uitat sa itreb cati cm are :)))Nu va mai spun ca m-a trimis doctorul sa ma plimb de 4 ori,,,intram in cabinet ,ma dadea cu gel pe burtica ,ma stergea,ma trimitea sa ma plimb...de ce????bebe nu vroia sa stea cu fata la noi...:)))))))Am stat 2 ore la clinica,si era neaparata nevoie sa ii masoare osul nazal.Medicul termina programul la orele 14:00 ,era deja 14:20 si mi-a zis :" mai intri odata(a4a oara),daca nici acum nu s-a intors nu am ce iti face,vii luni din nou"  [batcap]  Il imploram pe beebe sa se intoarca si exact inainte sa ma urc pe masa am simtit ca s-a  miscat si stateaintr-o parte,dar macar a putut medicul sa ii masoare osul :X:XDin pacate nu am poze asa frumoaseeee ca voi,am doar un mini flimulet din care nu se intelege prea multe pt ca bebe sta intr-o parte.L-am vazut cand isi ducea manuta la ochisor  [il]

 

In primul rand FELICITARI GRIGA ca ti-au iesit analizele buneeee:X! gata ai scapat de grija.Ma bucur mult!

 

Clauditta,na ca bebe a vrut sa rada de voi si s-a decis sa fie baietel,in ciuda cumparaturilor facute de sora si mamica ta  :))):X Super felicitari...inca un baietel:XNe marim si noi gasca de baieti :)))bravo bravo!!!

 

Bun venit noilor mamici pe forum! Va imbratisez! [flo2]

 

Bbianca ,felicitari pentru noul cuibusor :) !!



#146
Rahellla

Rahellla

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 233 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 16:12

Fete,astazi am primit si eu de la o proaspata mamica o lista cu necesarul de cumparaturi pt bebe,asa ca o sa ii daau copy-paste si la voi :)

 

 

>Pijamale din bumbac (sunt seturi de cate 5)- bebe va dormi mult in primele 2 luni de viata si va fi schimbat de pijamaluta in fiecare seara pt ca va face pipi des si caca!
> - unghiera/forfecuta  (dupa preferinta,eu stiu sa tai cu unghiera ,cu forfecuta nu)
> - termometru camera
> - termometru corp 
> - burete de cada (este un burete care I'll pui in apa dupa ce ai stabilit temperatura ei corecta pt baita si te va ajuta sa nu alunece -trebuie schimbat la luna asa pt ca buretele aduna bacterii)
> -rama pt amprente (recomand ,noi am luat pt mana si pe acelasi colaj am pus si manuta si piciorusul)
> - paturici mai groase mai subtiri sa-l acoperi-nu recomand acele suporturi deja facute
> -pleduri pt asezat pe canapea,etc 
> - prosoape pt baita - eu zic ca 3 sunt suficiente - o sa schimbi la 2 zile si le vei spala des
> - sutiene alaptat 
> - scoica de masina cu isofix ( in general au carucioarele ) 
> - aparat cu video monitorizare bebe (atentie de la cati m prinde semnal,grosime ziduri etc)
> - lenjerii de pat bebe(la inceput cat bebe e mic e suficient doar pt salteluta) si invelesti cu paturica
> - saltea pat
> - veioza de veghe cu lumina mai "moale" 
> - geanta pt lucrurile lui bebe(eu am primit cadou la carut) 
> Suzeta si lingurita (tot ce e din plastic si bebe baga in gura,sau biberoanele in caz ca nu alaptezi) trebuiesc sterilizate zilnic. 
> De asemenea,exista mamici care prefera sa dea ceaiuri impotriva colicilor direct copiilor,eu am preferat sa le beau eu si sa treaca prin laptele meu sa-i faca lui bine(aici vb de ceaiul de chimen si anason)!
> Sa ai dosar special cu toate actele lui bebe inca de la nastere,pt ca oriunde vei merge cu el,sau orice dr va veni la el ti le va cere!
> Ca si vaccin pentru mai tarziu recomand INFARINX si Prevenar,despre asta trebuie sa vb cu pediatrul!!!!!!



#147
dorinas

dorinas

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 16:16

salutare! si bun venit in grupul nostru noilor burticute!

felicitari tuturor pentru vestile bune!

am avut zile pline la munca si nu am mai apucat sa postez nimic dar am recuperat tot.

noi plecam in concediu si cand ne intoarcem o sa ma ocup de lista cu dpn-urile de la inceput, asta pentru cine vrea sa apara, o sa pun o lista cu noi, ce avem in burtica (fetita sau baietel) si data probabila a nasterii, si daca nu vreti sa apareti acolo imi spuneti si va sterg.

O zi buna tuturor!



#148
Griga82

Griga82

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 233 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 21:14

Multumim, Rahella, pentru lista. E foarte utila!

 

Dorinas, concediu placut, cu vreme buna si relaxare....atat cat se poate :)

 

Maine plec si eu in tabara, pe langa Horezu. Nu stiu daca voi reusi sa va scriu zilnic, insa o sa va citesc!

 

 

O saptamana frumoasa sa aveti!



#149
Rahellla

Rahellla

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 233 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 21:31

Griga,distractie placutaaa!!!Sa ai grija de tine/de voi pe acolo :) [biz]  [aerob]

Dorinas, concediu placut!!!!!!!!



#150
lucianalicurici

lucianalicurici

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 07:31

Neata fetelor!

 

Este incurajator ca avem mamici care sunt deja decise sa nasca natural (veverita si Griga), dar eu sunt de aceasi parere cu Mica01 si inca mai am nevoie de convingere :)

De ieri il simt diferit de bebe, parca are spasme il simt ca se loveste cu totul. Inainte aveam cateva impunsaturi in burta dar acum ma loveste in dreapta si peste 10 secunde e deja in stanga; tresare zici ca il electrocuteaza ceva. [soc]

 

Ma gandeam sa trec intr-un weekend pe la mare si am citit diverse articole cum ca ar fi periculos soarele si apa sarata pentru bebe. Nu prea suport caldura insa prea bine si imi e cam teama dar mi-as dori sa ma balacesc in mare si sa trag un bronz macar pe picioare. Voi ajungeti pe la mare?




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -