Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 6 voturi

Mămici de Februarie 2016 ( Bulgarasi Dragalasi de Februarie 2016)


2933 raspunsuri la acest subiect

#1111
Monika25

Monika25

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.112 mesaje

Postat 24 noiembrie 2015 - 18:20

Sunt bine acum sper sa nu mai am episoade macar pana marti cand avem control.... Sper sa nu fi fost nimic rau si sa fie ce ati spus voi pe aici ....fetelor stiu ca vam inebunit cu lucru asta dar sunt indragostitaaaaa imi iubesc copilul de mor si fiecare miscare al lui ma topeste vreau sa il tin in brate sal iubesc si sa nu ii dau drumul niciodata Doamne cata binecuvantare daca nu stiam ce inseamna fericirea suprema in totalitate am aflato odata cu sarcina vaaaaaiiii ca abea astept sa vina februarie  [il]  [il]  [il] ...si sa revenim la normal :)) kg am +17:/ ce mai conteaza oricum dupa nastere patratele imi fac la abdomen hihi



#1112
Filofteea

Filofteea

    Membru incepator

  • Banned
  • PunctPunct
  • 274 mesaje

Postat 24 noiembrie 2015 - 21:57

Am fost la dr. cum am promis, l-am intrebat despre dormitul pe spate. Mi-a spus ca se preseaza mai multe vene, nu numai una deci neindicat. 

Bebelusul e bine. Si mie mi-e atat de drag!!!

Insa am impresia ca dr. asta al meu, este pentru epiziotomie, chestie care nu-mi convine deloc. Eu am luat 7 kg.

 

In rest e jale in Bruxelul asta, nu circula nimic.

 

Noapte buna fetele!


Editat de Filofteea, 24 noiembrie 2015 - 22:34 .


#1113
Monika25

Monika25

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.112 mesaje

Postat 24 noiembrie 2015 - 23:34

Filoftea 7 kg waw si tie :) norocoaselor....ma bucur ca sunteti bine...imi pare rau ca treceti prin clipe de groaza pe acolo cu atatea atentate la noi Slava Domnului e inca liniste cu toate ca Germania e plinaaaaa de refugiati chiar la 1 km de noi au tabere aranjate imi e urat de ei si toata lumea pare mult mai panicata si grijulue acum....asta e sa speram ca va fi bine...la mine ningeeeee sa pus deja un strat pe jos si pe masini dar maine cred ca ploua si se duce...noapte buna 



#1114
Tantzica

Tantzica

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 229 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 09:09

Ce de fete harniceeee :) Eu mi-am luat o sapt concediu cica sa pregatesc prin camera copilului una alta, si cand colo stau in pat, racita cobza. Si mai sunt si singura acasa, ca al meu n-are concediu :( A ramas la Mures... Macar va citesc pe voi si mai notez cate o idee doua. SI eu scriu mai mult pe FB, dar nu pierd discutiile nici aici :)

 

Poze frumoase n-am cu burtica, ca nu prea se vede (mai ales sub geaca de iarna nici macar nu zici ca-s insarcinata), sunt cat un cal oricum, dar pe 18 Dec facem petrecerea firmei si mi-am facut o rochie frumoasa "cu burtica" , o sa postez o poza atunci :)

 

In continuare nu am cumparat nimic pentru bebe, familionul mi-a facut cadou patut si masa de infasat (nu le-am vazut inca, trebuie sa soseasca de la ikea, am eu un fetis cu ikea), maica-mea are un dulap plin de hainite deja, pe care nu stiu unde o sa le pun :D, si inca studiem piata pentru sistem de carucior 3in1, sticle si pompa pentru lapte (habar n-am daca o sa-mi foloseasca sau nu, dar mi s-a spus ca sunt bune), deoarece si eu vreau sa il alaptez (daca vrea si el bineinteles) :). Cu cat ma apropiu de 30 de sapt cu atata imi creste increderea ca totul va fi bine, am zis sa nu ma grabesc cu cumparaturile...

 

Am inceput distractia cu bomboanele de fier (4 pilule pe zi numai fierul, plus femosunul plus uractivul). Am 4 alarme diferite care sa ma anunte ce si cand trebuie sa iau :( Si degeaba mi s-a zis ca nu constipa, ori sunt eu defecta ori constipa alea de innebunesc :(

 

Poate de asta nu prea scriu, nu prea am lucruri interesante de zis... Astept sa treaca fiecare zi sa ma vad cu el in brate :) Pana atunci... aceeasi rutina: Servici, acasa, somn (cat ma lasa, a inceput sa dea tare din picioare si mai are si ceva spasme de ma scutur toata, ar fi normale, isi antreneaza sistemul nervos) Mai intreb ce si cum saptamana viitoare la controlul de 28 de sapt (de-abia astept sa-l vad) :)

 

Va pup si va doresc o zi superba, cu zapada (daca va place) sau cu soare (daca sunteti friguroase) :) La noi nu este nici una nici alta... vreme mohorata si ploioasa :(



#1115
Tina15

Tina15

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 372 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 09:40

Buna dimineata burtici!

Manuela, multumim pentru informatii si pentru site! Am sa imi caut si eu cartea, m-ai facut curioasa! Pana acuma, de cand stau acasa, citesc numai carti de aventura:))

 

Fetelor, vroiam sa va intreb daca mai ia cineva utrogestan/arefam? Si daca da, oral sau vaginal? Ms

O zi minunata sa aveti! Va pup!



#1116
syrenne

syrenne

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 433 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 11:25

neata si de la mine

Eu azi-noapte nu am avut somn, m-am trzit la 3.30 sa merg la baie si adio somn...M-am invartit pana la 6.30 cand am dat trezirea in casa [:)]  Asa ca, am avut timp de ganduri...si albe si gri [batcap] Mi-am dat seama ca ar trebui sa imi pregatesc bagajul de maternitate, sa fie pregatit si disponibil(sper sa nu am nevoie de el cat de curand, dar sa fie acolo). Mi-am dat seama ca sunt ca o "babeta"...ma misc greoi si leganat..asa ca, de dimineata m-am cantarit: saptamana 29 -> +21kg(si ma mai mir ca ma doare spatele si toate alea).

Poza mi-am facut dar  nu merge wirelessu' la birou si numai deseara o sa ma vedeti..deseara pun poza si cu zapada de aici(aici ninge de dimi)

 

Eu mi-am facut ordine in hainele fetei si am sortat ce se potriveste cel mai mult, iar 2 saci de haine(rochite si salopete roz - desi am tinut si ptr baiat cateva [pk] ) le-am donat. Le-am lasat la mama sa le spele si sa le calce(ca doar are timp [:-)))] [:-)))] )

Incet, incet trebuie sa ii fac loc in dulapul fetii....Imi place cand ma ocup cu asa ceva, imi da un sentiment de apropiere cu el, constientizez ca mai e un pic si il aduc acasa [il] [il]  [il] 

In rest, mai nimic....incep sa nu mai am rabdare la serviciu si ma tot gandesc cand sa intru in concediu. Eu lucrez cu olandezii si la ei sfarsitul de an e super aglomerat(pana in ianuarie la sfarsit cand se face primul salariu). Imi e cam naspa sa imi las colega singura, dar imi e si de mine....si ma mai gandesc ca acasa m-as urca pe pereti [fri]



#1117
Manuela77

Manuela77

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 606 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 11:39

Buna dimineata fetelor! [flo2]

Syrenne ce fain  ca e zapada la voi! Si eu merg tot ca o rata dar spre deosebire de tine eu chiar sunt o babeta [soricel] mai putin si fac 39. Nu m-am apropiat inca de sacii cu haine dar stiu ca nu imi trebuie nimic. Poate dupa sarbatori imi fac elan si pornesc pregatirile.

 

Filofteea cum mai rezistati pe acolo pe la voi...chiar ma gandeam al tine ca nu ai mai dat nici un semn. Of... [fri] Mie nu mi-au facut epiziotomie dar m-am rupt spectaculos. [batcap] Cred ca a durat mai mult sa ma brodeze inapoi decat masterea in sine. Nici acum cred ca nu prea mai am perineu... Conteaza sa impingi cand si cum iti zic ei, daca impingi din toata fortza si cand crezi tu poti sa te rupi rau.

 

Tantzica multa sanatate! Sa te faci bine. Oricum profita de odihna si liniste ca in curand se schimba programul [clo] .



#1118
syrenne

syrenne

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 433 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 11:52

manuela, e fain ca e zapada, dar imi ingreuneaza mersul mai mult :) SI nu esti babeta...ma apropii si eu vertiginos de tine(inca un pic si fac 35 - deci nu suntem babe, nu "oficial" inca )

tantzica,  asa e in concediu singurica...nu ai chef de nimic...eu cel putin, nici mancare nu am facut....mie imi e urat sa fiu singura. Sanatate multa si recuperare rapida

 

Mie mi-au facut epiziotomie la fata...a avut 3900 gr la nastere si probabil ca nu a vrut dr sa riste. Eu stiu ca e mai bine sa te taie ei controlat decat sa te rupi tu. Oricum, nu a durut deloc...nici taietura, nici coaserea si nici recuperarea nu a fost cine stie ce...



#1119
Manuela77

Manuela77

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 606 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 11:58

Fetelor am terminat cartea. Va mai scriu una alta cat inca ma mai ajuta neuronul obosit ca asa uit in ultima vreme....

 

 

-Tipa a ajuns la 42 de sapt si nu mai nastea. A incercat toate metodele naturiste/babiste de a provoca singura nasterea. Doar un lucru a functionat....stimularea mameloanelor...timp de 2 ore cu pompa de san.

 

-Ora de aur, imediat dupa nastere e f importanta si pt mama si pt bebe. Nu numai noi suntem agitate si fericite si bb e ff alert imediat dupa nastere. E f atent la tot e il inconjoara. Inca nu vede clar , dar mirosul ii e f dezvoltat. Incercati daca vi se permite sa il tineti cat mai mult pe pieptul vostru in prima ora. Cel mai bine ar fi contact piele pe piele, O sa vedeti sa o sa inceapa sa va miroase o sa caute singur mameloanele chair daca nu reuseste inca nimic. Mirosul vostru, gustul pielii chiar transpiratia sunt pt el cele mai familiare lucuri de pe planeta. Asa miroase si  lichidul amniotic si pe el  il ajuta enrom sa inteleaga ca a aterizat intr-un loc cunoscut.

Creierul vostru cand il vede la san incepe in tromba producerea de lapte, daca il mai auziti si plangand reflexul o sa fie f puternic. Nu sa spalati imediat (cel putin nu pe piept sau in partea de sus) sa ii dati lui placerea de a va recunoaste si a se rasfata in mirosul atat de drag in care a crescut. Dupa aceasta ora atentia lui va fi mult mai scazuta, il va coplesi oboseala etc.

 

-Consumati peste? Sau luati capsule de omega 3? Mai ales acum in trimestrul 3. Toate studiile au dovedit efectul benefic asupra devoltarii creierului, sistemului nervos etc. Rezultatele scolare au fost mult mai bune.

 

-Consumati ciocolata? Preferabil amaruie... Daca da, aveti sansa ca bb sa fie un temperament mai  vesel, sociabil si usor de linistit. Pentru asta e indicat zilnic cate putin...2-3 patratele de ciocolata amaruie. Rezultatele sutdiilor au aratat clar efectul benefic asupra dispozitiei bebebelusilor.

Eu chestia asta chiar o sa incerc cine stie. Fiica mea a fost atat de plangacioasa,si nemultumita ne-a terminat psihic in primele luni.. [smulgpar]



#1120
Tina15

Tina15

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 372 mesaje

Postat 25 noiembrie 2015 - 12:17

Manuela, faza cu ciocolata e minunata! Dar eu am un bebe foarte activ si daca pap si cioco cred ca dansez si eu la propriu [batcap]




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -