Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 6 voturi

Mămici de Februarie 2016 ( Bulgarasi Dragalasi de Februarie 2016)


2933 raspunsuri la acest subiect

#751
Iza13

Iza13

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 264 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 10:01

Bravo Tina ca ai facut morfofetala! Unde ai mers pana la urma? A fost asa de detaliata analiza, pe cum ne asteptam noi acum ceva luni..s-a vazut bine inimioara? Eu ma duc abia in 26 octombrie... 

Ma bucur ca flacaul tau este vesel si activ... si bebeul meu se misca destul de vioi, dar eu credeam ca daca ii asa activ sigur ii fetita.. spre sa aflam si noi in 26 ce avem.

 

Gagici mi-am adus aminte inca un detaliu despre vitamine si ma gandeam sa va zic si voua..cica ii foarte important pt dezvoltarea cerebrala a bebelusului sa luam alimente sau pastilute cu omega 3-6-9, femibion 2 are pastile cu ulei de peste care are omega 3, alte surse mai sunt: inul (gasiti ulei de in) are omega 3 si ulei/seminte de canepa care au ulei 3-6-9, nucile au omega 3 (si acum ii sezonul lor asa ca pofta mare), semintele de chia, spanacul etc. Eu as zice sa suplimentam cu uleiuri sau alimente si sa nu luam pastile, dar nooo fiecare cum ii este mai la indemana. 

pup you all!



#752
Manuela77

Manuela77

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 606 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 10:42

Buna dimineata [flo2] ,

Iza bine ai punctat. Si eu am luat si iau omega 3 si in sarcini/alaptare. Mai iau vitamina D, aici e cam lipsa de soare si din alimentatie nu e suficienta. Mai iau Prenatal Nurtients de la Solgar. Sunt extrem de bune, nici nu ingrasa. Iau cand imi aduc aminte deci nu zilnic. Gasesc si in farmacii dar mult mai ieftin imi comand de pe iherb (sper sa nu ma penalizere adminii [alcool] ).

Nasterea in apa a fost si idealul meu dar de 2 ori nu mi-a iesit si nici de data asta nu cred. Aici gravidele fara indicatie medicala, nasc in general acasa asistate de moase (care, credeti-ma sunt ff bune, eficiente si echipate cu tot ce e nevoie). Acasa poti sa optezi pt nastere in apa dar e cam scump sa inchiriezi bazinul si tot ce mai ai nevoie si la mine e exclus pt ca mai am 2 copchii pe care nu mi-i doresc spectatori.

Nici eu nu cred ca ma mai obosesc sa instalez patutul pt ca stiu ca va dormi langa mine. Asa am facut ci cu primii 2. Oricum fiecare cu preferintele si ideeile lui. Pt noi asta a functionat.

 

 

Merci de film sa stii ca am sa ma uit. [il]

 

Filofteea, ce nasol. Cine stie peste cine ai dat. Puteau sa iti masoare colul si la ecograf.Dar  durerile sunt normale, si eu am zile oribile. Nu te speria de dureri ascutite (ligamentele), sau dureri in diferite parti ale addomenului (gandeste-te ca toate instestinele si organele interne sunt impinse si se reorganizeaza), chiar si uterul mai doare ca de intinde, creste.... tot acum incep sa doara si oasele bazinului care se pregatesc si ele.

Dar trebuie sa iei in serios, durerile ca la ciclu, jos si in mjloc, care nu cedeaza la odihna si sunt insotite de contractii. Contractiile alea nasoale care pot sa-ti deschida colul pleaca din spate jos, de langa coloana.



#753
Manuela77

Manuela77

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 606 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 10:50

[:)] si acum off topic...

 

Ma mai apuca ganduri sumbre cum o sa fac si cum o sa ma descurc cu 3 copiii fara ajutor si ieri am avut o revelatie.

 

Aveam intinse ceva rufe afara pe sarma si am uitat de ele. Aveam ceva de completat sus la birou si copiii se jucau jos. Dintr-o data am realizat ca ploua la greu si mi-am amintit de hainele mele. Dau fuga jos si nu vad nimic pe sarma, imediat m-am gandit sa sunt toate cazute dar nimic nici pe jos. Cand colo, ajutorul meu de nadejde, de 6 ani s-a gandit si mi-a strans el toate hainele si le-a bagat in casa. Far asa-i zic, asa s-a gandit el. Asa ca stiu cine va fi mana mea dreapta...ca oricum abia asteapta sa ma ajute cu orice prinde.

Incredibil ce mai trece timpul, parca acum era el in burtica... [clo]

 

Pupici si o zi reusita tuturor! [il]


Editat de Manuela77, 08 octombrie 2015 - 10:52 .


#754
Nicoleta04

Nicoleta04

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 157 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 12:42

Bună mamici!!! Și noi suntem bine..dimineața când mi-am suflat nasu am avut puțin sânge...cred că este normal. Bebelu mișca când are chef.. [bib].  Fetelor despre ce filmuleț vorbiți...unde pot sa îl vad și eu?? Pupici și.numai bine  [aerob]



#755
Anda_Lacramioara

Anda_Lacramioara
  • Membri
  • 4 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 12:43

Buna fetelor,

 

Eu am facut ieri ecografia morfologica de trim 2.

Am o fetita zglobie. Era foarte activa cand am vazut-o, dar de simtit inca nu o simt foarte puternic, doar ca niste bule. Probabil este inca micuta, are 378 gr.

 

Ce ma ingrijoreaza insa este o posibila problema la rinichii ei, si anume o dilatatie pielocaliceala de 6 mm. Dna doctor ne-a explicat ca aceasta dilatatie o vede cam la 1 din 3 sarcini la varsta asta gestationala si ca dispare in cele mai multe cazuri. Sunt insa si cazuri in care se mentine sau se agreaveaza, si atunci bebe are nevoie de tratament dupa nastere. Ma voi duce din nou peste 3 saptamani sa vedem cum a evoluat.

 

Voi ati auzit sau v-ati confruntat cu asa ceva?

 

O zi usoara



#756
syrenne

syrenne

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 433 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 13:04

felicitari Tina pentru rezultatul de la morfo! si eu ma duc luni dupa amiaza si de abia astept!

iza, mie mi-a placut cand am facut morfo la fetita. S-a vazut Ok, ne-am dat si noi seama unde e nasul/gura/ochii...s-a vazut cum misca degetelele...detaliile legate de organe nu am stiut sa le interpretez [:)] inima se vede bine, dar nu am priceput mai nimic din ce ar fi trebuit sa fie sau sa nu fie. Tot doctorii stiu mai bine [:-)))]

eu incerc sa iau cat mai multe vitamine din alimentatie...poate prin luna 7 sa mai suplimentez si eu cu ceva, dar sa vedem....



#757
Manuela77

Manuela77

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 606 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 15:34

Anda Lacramioara, felicitari pentru fetita zglobie. Fiul meu a avut exact aceeasi problema in sarcina. Pana la nastere totul a fost normal. Nu te panica! Pupici!

Tina felicitari si tie pentru eco morfofetala!


Editat de Manuela77, 08 octombrie 2015 - 15:36 .


#758
Anda_Lacramioara

Anda_Lacramioara
  • Membri
  • 4 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 16:39

Manuela77, multumesc mult pentru incurajare. Ma bucur ca la tine s-a rezolvat si sper sa fie si la mine aceeasi situatie :)

Multa sanatate tuturor burticilor si mamicilor



#759
DannyDo

DannyDo

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 31 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 20:25

Salutare fetelor!

 

 

Wow ce active sunteti. A trebuit sa citesc aproape o ora post-urile ca sa recuperez.

 

Noi suntem bine. Pe bebelina am inceput sa o simt din ce in ce mai mult si a simtit-o si tati. Noi suntem programati la morfo pe 19 octombrie. De-abia asteptam.

 

De cumparat inca nu am cumparat nimic pentru bebe. Asa ne-am uitat in principiu de carucior complet echipat. Am citit niste studii care sunt carucioarele cele mai indicate pentru bebe [soricel] .

 

In rest m-am odihnit saptamana asta , am profitat de o saptamana de concediu medical. M-au cam chinuit arsurile la stomac. Voi aveti arsuri ? Mi-a dat de la farmacie Rennie si mi-a spus farmacista ca nu afecteaza in sarcina deloc.

 

Tati vrea neaparat sa asiste la nastere. Aici la cluj din pacate nu prea e voie. De aceea eu o sa nasc in Würzburg in germania.   Acuma nu stiu daca e o idee atat de buna sa asiste. De curajos e curajos pentru ca e pasionat de vanatoare, dar vorba aia poate prezenta lui mai mult incurca decat ajuta.

De nascut eu as vrea sa nasc normal, in apa daca e posibil.Dar in ultimul timp m-am tot indoit de decizia de a naste normal, pentru ca m-a speriat unul altul si mi-a tot fost recomandata cezariana.

 

Pupici



#760
sofalex

sofalex

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 493 mesaje

Postat 08 octombrie 2015 - 21:38

Iza [:-)))] ce tare esti! M-ai dat gata cu bancul tau. Imi palce cum ai expus situatia. Asa e daca tatal se simte in stare (nu ca ar avea el prea mult de facut) si este suficient de educat in acest sens poate fi o experienta unica. Sunt absolut de acord. Experienta mea la prima nastere a fost insa dezamagitoare. A fost o nastere indusa, f rapida si f dureroasa (nu vreau sa sperii pe nimeni, suportabila din moment ce acum sunt la a treia). El ce a remarcat ...ca respir tot aiurea, ca nu fac ce mi se zice...desi eu faceam in masura in care puteam in momentele respective, si fiind atat de scurta a concluzionat ca nu e mare scofala. In final a declarat prietenilor ca si el nastea mai bine. [fri] Am fost f necajita....de fapt prin ce treci tu nimeni nu poate intelege... Oricum nu a fost nimic artistic si am facut si pe mine pentru ca face parte din scenariu de multe ori. Asa ca a doua ora m-a asteptat acasa...nici macar la spital nu l-am mai vrut. [batcap] Am fost asa de linistita... Da, sunt faine filmuletele. Au fost destul de controversate...mai ales prima metoda e chiar la limita. Eu am aplicat combinatii intre metodele 2 si 3, in functie de copil. Fiica mea a fost super colicioasa si pt ea metoda continuum concept a fost singura care a functionat. Bine in combinatie cu 2 ca nu puteam sa fiu 100% numai cu ea. Pupici!

 

Buna manuela...

Am ras de am murit cand am citit... acum sincer nu te asteptai sa apara si eroii dupa razboi... [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]

Nu te supara dar am sa te citez pe pag fetelor mele la martie.

Te imbratisez si o sarcina usoara

 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -