Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Pinguini loviti in aripa


702 raspunsuri la acest subiect

#301
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 00:15

Aqai, frumoase flori! 

 

Ce e a treia dupa petunii, e digitalis?



#302
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 00:17

Si imi place forma de copacel a liliacului. [il]



#303
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 00:25

Aqai, frumoase flori! 

 

Ce e a treia dupa petunii, e digitalis?

 

Multumesc! Coral bells se cheama, are niste floricele mici mici ca si lacrimioarele pe tije. Tine si 2 luni inflorita



#304
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.234 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 00:36

otilia, alinuk, buflea, oana daca mai citeste.... dimineata ma gandeam sa va intreb dac avoi aveti zile din astea in care nu reusiti sa iesiti pe usa cu copiii...

 

dimineatza asta a fost just like hearding cats si mi-am dat seama ca e doar inceputul. asa o sa o duc pana vine odata vacanta, da amocul in ei cand vine vara, va jur! dimineata nu se trezesc, nu se pregatesc, casa devine ring de box, [haibat] seara nu pot sa-i bag in casa la lectii... doamne!

 

Aoleu soro.....Da' ai tai n-au auzit de militaria data jos din pod?

Noi ne trezim pe la 7 si la maxim 7:40 trebuie sa fim in masina daca mijlocia vrea sa prinda grøt (cereale fierte cu lapte) la scoala. Daca vrea acasa cereale cu lapte, plecam la maxim 8 ca cea mare intra la 8:15, mijlocia la 8:30. Cea mica nu are treaba cu orarul dar daca doreste sa manance la gradinita trebuie sa fie la masa acolo intre 8 si 8:30 si mai dureaza si drumul ca ea e langa serviciul meu, la 7 km de casa, nu mai zic ce trafic prindem. Iar eu la servici la maxim 9.

Ale mele au invatat rolurile. Mai sunt mici deviatii dar in general merge treaba.

Hainele le pregatim de seara in functie de prognoza. Inclusiv strampi si bentite. Insa cum prognoza mai da rateuri si inca unele grave daca se schimba directia aerului cald cu rece, atunci mai facem retusuri de ultim moment. Cu cea mica mai am zile in care hainele de seara brusc nu-i mai plac dimineata. Aseara si-a ales blugi multai, de dimineata o strangeau. I-am zis sa ia ce vrea ea dar sa se schimbe repede. Oricum la cate tinute schimba zilnic e gata in timp record. Si-a schimbat si sosetele ca sa se asorteze mai bine. Azi de exemplu am plecat la timp pentru grøt, a ajuns si cea mica la gradinita la masa. Dar eu n-am apucat sa muncesc 7,5 ore ca am plecat la 4:20. Am vazut ca-i blocata autostrada asa ca am oprit la un magazin, am cumparat in viteza o punga cu mancare. Am plecat acasa, luat cea mare si dua ca avea tobe la ora 5:10. M-am intors acasa, am mancat si eu. Si pana sa o iau la 8 m-am mai dus o ora sa muncesc la servici.

Cea mare se trezeste de multe ori prima. Dar ea mananca acasa. Plus ca pierde timp cu coafatul. Si uita asa ajunge cam ultima la masina.

Dar in general ea merge la baie prima, coboara sa manance, ia vitamina, isi pune pachetul. Mijlocia se duce si ea la baie, se imbraca, o pieptan. Coboara dupa vitamina dupa care vine sa spele dintii. Numai bine ca intre timp termina si cea mica sa mearga la baie si cu imbracatul si pieptanatul.

Le pun pachetele celor mici. De fapt mai mult celei mici ca mijlocia incet incet invata sa isi puna singurica. In ultima vreme mijlocia vrea iaurt, covrigei sau pernute de ovaz, fructe deshidratate (caise/prune) sau mar/banana/caisa/clementina. Cea mica vrea sandwich cu ceva sau iaurt+cereale sau orez cu lapte si gem cumparat de-a gata. Nu prea ia fruct, cel mult cateva felii de mar. Daca vor iaurturi le pregatim de seara.

Cateodata am timp sa le fac codie, cateodata nu. In functie de cat de cooperante sunt.

Dar recunosc le-am tot tinut discursuri, le-am tot explicat ca eu cam trebuie sa fiu la servici mai devreme de 9. De preferat la 8:15. Ca daca sotul nu poate lua pitica eu trebuie sa ajung la ea pana la 4:30. Si daca le ia el eu tot trebuie sa plec pana in 5 de la servici pentru ca marti are mijlocia dans la 5:15, miercuri si joi are cea mare activitati la ora 6 sau la 5:10. Si mai trebuie si sa manance. Si le convine si lor sa vin pana in 5 acasa ca le pot scoate la o inghetata, la sala de sport cu mine, la un loc de joaca.

Maine are cea mare o aniversare la ora 5. Si le duc la sala cu mine pe cele mici si la o inghetata. Sigur se vor misca repede ca au interes.

 

Nu-s prea coerenta. Ideea e ca se poate. Rabdare si migdale. Le mai si strig din cand in cand, 10 minute pana la plecare, 5 minute. Le mai ajut, le mai boscorodesc cand pierd timp pentru nimicuri. Dar per total merge binisor treaba.



#305
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 00:53

Buna dimineata si de la mine, in capitol nou!

Evenimentul nr. 2 in familia mea s-a incheiat si el cu bine. Ieri Teodora a fost operata, i-au scos amigdalele. O operatie relativ banala...nu si la ea, evident, pentru ca forma, pozitionarea si varsta au ingreunat procedura. Dar nu chiar atat cat sa fie probleme...

Azi a externat-o Tora, sta cu ea de paza acasa...are dureri, nu poate manca, etc.

Si cand te gandesti ca totul a plecat de la faptul ca acum 3 saptamani am dormit la munte cu ea in camera si m-am ingrozit cum putea sa sforaie...niciodata n-am auzit asa ceva. Asa ca am zis ca tehnic ceva nu-i normal, mai sforaie omul...dar asa ceva este imposibil. Am dus-o pe la doctori...verdict clar. N-a apucat sa zica nici "pas".

Gata, sper sa iau o pauza de evenimente.

Sanatate multa, refacere rapida. Instinct de tata :) [flo2]

Spune-mi, te rog, ce ia contra durerii? Morfina? Sint curioasa, ca mie de-aia nu mi le scot pe-aici ca nu pot sa-mi tina durerea sub control cum trebuie fara morfina si atunci nu ma opereaza.

 

Simona



#306
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 01:02

Otilia, si tu, brutus? Pai ce militarie ai dat jos din pod? Ca eu altfel decat sa-i anunt ca merg la scoala in chiloti, nu am ce sa mai fac:)

 

faza 1: se trezeau de dimi, isi porneau audio-books. Tipa si striga de jos sa lase audio books sa vina la masa (deretinut ca am 2 seturi a cate 10 trepte sa ajung din bucatarie la ei si genunchi refractari la trepte, asa ca tre' sa tip). 

 

Pe la 7.25-7.30 reusesc sa ajunga la masa. Evident, nespalati.  chicote caraieli paraciuni mami tudor calls me stupid mom alex nu si-a mancat mancarea, intr-un final se face fara un sfert zbier sa mearga sus sa se spele si imbrace. Ei merg tot la audio books. Pe fondul povestilor se bat care sa intre primul in baie. Cel ajuns primul se incuie pe dinauntru, celalat ii planteaza capcane afara sau il asteapta dupa usa sa-l pocneasca atunci cand iese.

 

iese unul, poc il cafteste celalalt. Fuge inapoi in baie, trage usa dupa el, ii prinde pe celalat care dadea sa intre

 

eu in timpul asta incerc sa fac dus sa ma imbrac, taica-su lucreaza deja, de cele mai multe ori e cu indieni la telefon si mijlocul Sedintei.

 

mai dau un tipat sa lase prostiile, sa zic ca in final apar spalati amandoi, dar... Nepieptanati. Cu cate o claie in cap ca o capitza. Se infig iar in audiobooks. Taica-su tipa dupa ei de jos din birou ca tre' sa iasa vine autobuzul. La 8. Ei se fac ca nu aud. in final reusim sa-i scoatem din casa, mergem la autobuz care e peste drum de noi. Ajunsi acolo, urmeaza inca 4-5 min de chicoteli imbranceli, sa se impinga care e primul in linie, sa-si arda cate-un ghiozdan peste cap, apare johan, se coalizeaza impotriva lui si in final pe cand ajunge autobuzul se caftesc toti 3 in mod egal. Taica-su mai bifeaza un par alb (el e responsabilul cu autobuzul) vine acasa ne urcam in masina si plecam si noi.

 

acu, varianta 2. Am interzis audio-books pana cand sunt gata pregatiti ferchezuiti e scoala.  Mananca 2 inghitituri, se spala pe varful nasului, isi pun hainele invers, cu caftelile chicotelile paraturile si tipetele de rigoare, reusesc sa-si castige 10 min pt audiobooks dar nu fiindca ar fi renuntat la mischief ci pt ca au sarit chestiile necesare, gen toaleta corecta etc.

 

varianta 3- nu va mai atingeti de audiobooks. Damn it. Au timp si mai mult de maimutareli.

 

varianta 4 - ii scot afara. Se alearga, se tavalesc prin iarba, mai scapa la furtunul de apa, trebuie sa-i schimb de urgenta.

 

si asta se intampla invariabil de indata ce da caldura. An de an.

 

din septembrie pana pe la jumatatea lui aprilie eu ma trezesc de dimineata la 5 ca alba ca zapada si termin tot inclusiv pe mine si eventual am timp si de gym, ei se trezesc la 7.15 pe ceas si coboara la masa, mai schimba amabilitati dar nesemnificative, se misca bine, au timp si de un joc sau o carte inainte sa iasa.

 

de pe la jumatatea lui aprilie insa, sincera sa fiu pe toti ne pocneste amocul. Eu nu ma mai pot trezi inainte de 6-6.45 de noci o culoare, ei sunt.... De nestapanit.

 

azi dimineata l-am scos de aripa pe tac-su din birou si am zis: indieni au ba, stai aici intre indivizi ca intre toddleri sa pot face si eu un dus. Supraveghezi ostilitatile si ai grija sa fie spalati imbracati pieptanati si sa nu iasa nici un macel in proces.

 

fair enough, a fost liniste. Ies din baie cu vreo 2 minute inainte sa iasa ei din casa, sa le urez o zi buna. Si sa-i felicit cat de bine s-au descurcat. Tudor citea un comic book, alex invata layers si opacitati in photosop cu taica-su. Idilic. Dar o privire mai atenta imi dezvaluie rapid ca:

 

-tudor avea parul valvoi de 1 m in sus, doar ca il ascunsese sub hoodie. 

-alex se pieptanase doar pe breton.

- tot numitul alex avea pantalonii scurti cu fundul inainte

- nici unul nu avea sosete.

 

 

dar, taica-su era mandru ca facuse treaba buna:)))))


Editat de Aqai, 29 mai 2015 - 01:14 .


#307
Jullia

Jullia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.261 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 01:05

Hello si de la noi! De curand veniti din tara, imediat mergem iar, ca iar e weekend lung saptamana viitoare, adica de joi pana luni, asa ca o taiem la drum de miercuri dupa ce adunam copiii de la scoala-gradi.

 Sunt in mare-mare stres si incordare cu eliberarea proprietatii cu renovarea care se anunta, asa ca descopar, cu tot stilul meu minimalist cu tot, ca am adunat munti de lucruri si inevitabil gunoaie, pe langa casa, in garaj, in magazie, in boxa, in pod, pe care trebuie sa le triez, cercetez, arunc, valorific sau daruiesc, dupa caz. Trebuie sa fac poze si sa scriu undeva, mare si ingrosat, how it feels these days, sa imi bag si in portmoneu notitele astea, in agenda si peste tot, ca sa-mi aminteasca si sa imi taie avantul de a mai cumpara si strange chestii pe langa noi. Ce mult am economisi, daca am vrea!! si de cat de putine lucruri avem neaparata nevoie, de fapt...

 

 Pe unele le ducem in tara, am cutii intregi de carti de gramatica engleza, asa super, care mi-au fost painea si untul cand am invatat pentru examenul Cambridge si pe care nu le-as marita, ca le-am gasit cu greu atunci si m-au si costat o mica avere! acum nu-mi folosesc, nu predau aici engleza si pana ii invat pe ai mei idioms, collocations si phrasal verbs mai va! Am gasit alte cutii cu sute de fotografii de pe vremea cand eram libera si neinjugata, nici nu stiu daca mi-a facut bine sau rau sa ma uit in ele, m-am impiedicat putin de-un butoi, asta-i clar!

 

Copiii sunt faini, cresc si ma surprind, ma bucur sa ii descopar pe zi ce trece, tot altii... Azi Sarah mi-a scris o felicitare handmade si m-a intrebat in scris daca stiu ca sunt mai dulce ca mierea si mai frumoasa ca o primavara!?? M-a topit de tot... Stiu oare?? [il]

 

Va las si una rece, ca nu-s toate roz bonbon. Richie imi spune ca-s 'poata' cand se supara pe mine ( proasta, e clar,nu?? dar ce conteaza, daca-s frumoasa!? ) si cand ii trece imi spune iar ca nu sunt poata, ca a mintit. Si eu il cred ca m-a mintit, aleg si eu ce imi convine... :))

 

Am de citit vreo 1000 de notificari, as vrea tare sa fiu la zi cu mesajele, dar tare-s ocupata zilele astea.

 

Azi mi-am luat un pui de smochin, tataaam! Si unul de rodie... Sper sa se prinda si sa creasca frumos la noi, sunt tare curioasa de ei.

 

Sa nu uit, am prins doua furtuni cu grindina cand am fost acum in Satu Mare, cica e inregistrata ca fiind cea mai mare catastrofa de acest gen din ultimii 45 ani. A batut gheata mult, cu niste boabe mari de tot!! Avem cateva poze pe telefon, a fost terifiant! Prima oara eram in casa, a doua oara in masina, sub cerul liber. Ne-am temut pentru parbriz, dar a scapat. Recoltele au fost, insa, distruse in satul in care eram atunci, nu-ti venea sa crezi ce ravagie poate face grindina in doar 10 minute! Via nu mai avea frunze, fructe pe jos, in gradini totul era culcat la pamant.... tare trist pentru oamenii care muncesc pamantul pentru hrana de toate zilele!

 

Imi pare rau ca nu am reusit sa citesc nimic, dar va salut pe toate ( + pe domnul Rufus) cu mare drag!



#308
aschiutza

aschiutza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.422 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 01:49

Seara Buna (de fapt noapte buna, heh)! 

 

Sanatate la toti pinguinii si puii de pinguini. Spor la mancat inghetata celor fara de amigdalite si la baut de ciaiuri fierbinti celor cu raceli. 

 

Am admirat militariile din poduri (vrem si noi lectii), m-am minunat cum reuseste Otilia atatea cu trei fete cucuiete, admirat gradini. 

 

Eu sunt pe ultima suta de metri pana sa va urez Ni hau. O saptamana si o luam din loc. Inca mai cumpar, inca fac liste, inca ma ciondanesc cu sotul pe skype de ce am nevoie si de ce nu. De o luna sunt singura cu copii, distractie nenica! Inca nu am pasaportul cu viza, tot mai cer ba o invitatie, ba o copie, ba un formular. Si toate analizele si controalele medicale pt care am pierdut o garmada de vreme nu sunt necesare, trebuie sa le refac acolo.... Eh, daca am pierdut aroma comunismului de alta-dat, am sansa sa mai iau cateva prize.

 

Va las acilea o parte din balada chiriasului grabit, ca tare se potriveste:

Eu nu stiu limanul spre care
Pornesc cu bagajul acum, 
Ce demon ma pune-n miscare, 
Ce taina ma-ndeamna la drum.

Dar simt ca m-apasa peretii, 
Eu sunt chirias trecator:
În scurtul popas al vietii
Vreau multe schimbari de decor.

 

Si acu Noapte buna!(inca nu stiu sa va zac in chineza, probabil va trece un an pana voi sti  [batcap] ). 



#309
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 02:45

Ni hao, ashi!!! Ce bine ca mai dai cate un semn! Nu fugi asa mult, mai spune-ne de voi!

 

unde in china sunteti loctai?



#310
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 29 mai 2015 - 07:20

Neatza!

 

ioana  [flo2]

 

aqai era cazul si de vesti bune deja! ;)

Admirat florile! Așa e si liliacul meu acum :). 

 

letitia, multumim! Are medical toata luna Iunie. 

Noi trebuia sa plecam peste exact doua saptamâni in concediu. Recuperarea o fi rapida, ca de la faza de cărucior a ajuns in cârje, dar nu e nicidecum recuperat pt un concediu in Ro. Abia saptamana viitoare va putea sa calce de tot pe picior, acum calca pe el cu sprijin in cârje. In plus se umfla piciorul, sta inca in pat in restul timpului. 

In concediu era planificat sa călătorim mult, cu masina. Numai drumul dus pana in Ro ne ia trei ore. Acolo iar un tur al Ro de doua saptamâni. Conduce el, dar aici unde nu e aglomerat si se circula frumos. 

Nu putem sa ne aventurăm, e prea devreme pt el, in doua saptamâni nu va fi cu mult mai departe (ca sănătate) decat e acum. 

Apoi inca nu stie ce presupune recuperarea, saptamana viitoare are timp la gimnastica medicală sa vada ce face mai departe. 

 

Vom merge 4-5 zile aici aproape, pe continent. Inca n-am văzut Suedia si acum putem profita de o călătorie scurta. In ultima saptamana din Iunie. 

 

Aschiutza, relocare placuta, mult succes. Asteptam cu interes impresii in noua limba. :)

 

julia imi pare rau pt grădina voastră...am citit si eu la prietenii sătmăreni pe FB ce dezastru a fost...in Sălaj au fost inundații mari, in Surduc era apa peste tot, cred ca ieșise Someșul. Si am văzut ca e cod rosu de inundații, in continuare...

 

Fug la munca! 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -