ardei gras 18
In piata?
Postat 27 mai 2015 - 19:46
ardei gras 18
In piata?
Postat 27 mai 2015 - 19:47
E vreunul prin zona cu copii intre 4 si 8-9 ani? Puteti veni individual sau cu colegii de clasa ai copiilor.
Organizez Ziua Portilor Deschise vineri
ev e dedicat zilei Copiilor...
Bifam in Gara de Nord - Bucuresti:
cateva pct de interes (case de bil, bir de info, bir sef gara, trenuri)
un spatiu monument istoric: Salon Regal (nu stiu cati aveti idee ca exista asa ceva in Gara
Muzeu CFR: o multime de exponate plus pct de maxim spectacol pt pici Diorama cu trenulete electrice
Editat de alinuk, 27 mai 2015 - 19:52 .
Postat 27 mai 2015 - 19:59
Buflea iti ramasesem datoare cu o lista:
Cred ca vreo doua saptamani ii tine ocupati cu activitati pe la locurile astea.
Seara sunt lati, garantat!
Si bunica, de asemenea.
PS: nu stiu daca la voi sunt diorame, sau daca ei au vazut pana acum, daca nu...e de vazut Muzeul CFR
si mai ales pt Alex sunt de vazut:
Muzeul Militar
Muzeul Aviatiei
Editat de alinuk, 27 mai 2015 - 20:03 .
Postat 27 mai 2015 - 20:09
Ioana care ziceai ca-i reteta cea mai de succes, care nu da rateuri!?
O pun la retete
e in engleza, e ok sau pun si traducerea?
Raymond Blanc shares his simple recipe for a classic clafoutis. Other stone fruits would also work well in this dish. Try peaches, plums or apricots.
Gently mix together the cherries, sugar and kirsch and leave to macerate for two hours. (The sugar will slowly permeate the cherries and intensify their flavour.)
Preheat the oven to 180C/350F/Gas 4. Grease a baking dish with butter and sprinkle with sugar. Shake the sugar around the dish so that it is evenly coated, then tip out any excess.
For the batter, heat the butter in a small pan until it turns a pale hazelnut colour – this is called a beurre noisette. Do not allow the butter to burn or it will become bitter and carcinogenic. Remove the pan from the heat and set aside in a warm place.
In a large bowl whisk together the eggs, sugar and vanilla until creamy.
Add the flour, whisk until smooth, then slowly incorporate the milk, cream, salt and beurre noisette.
Mix the macerated cherries and their juice into the batter and pour into the prepared baking dish.
Bake in the oven for 30-35 minutes, or until the top is slightly domed and the blade of a knife inserted in the middle comes out clean.
To finish, sprinkle with caster sugar and serve warm.
Pe retete am pus=o cu traducere
Editat de Ioana_Pos, 27 mai 2015 - 20:42 .
Postat 27 mai 2015 - 20:11
O pun la retete
e in engleza, e ok sau pun si traducerea?
e ok!
muieti-s posmegii..
Postat 27 mai 2015 - 20:42
Alinuk, am văzut că organizați Ziua Porților Deschise, și am și eu o doleanță mare-mare, deși știu că nu e treaba ta. Poți să sugerezi cuiva mai sus acolo la Gara de Nord că ar fi frumos ca din când în când să fie spălate și peroanele / scaunele alea de pe peroane / stâlpii? Sau dacă se organizează o acțiune de voluntariat vin și eu să spăl, promit! Mi se pare trist când ajung în Gară să văd că e așa murdar pe peroane. Mă rog, în Gara propriu-zisă se mai spală, am văzut mașinuțe de spălat parcă, dar peroanele arată tare rău. Mulțumesc !
Ah, și să nu uit, impresionant copilul tău de clasa a doua care înmulțește așa numere mari. Io fără calculator nu mă mai descurc .
Editat de danielag, 27 mai 2015 - 20:42 .
Postat 27 mai 2015 - 20:44
O pun la retete
e in engleza, e ok sau pun si traducerea?
Cherry clafoutis
Raymond Blanc shares his simple recipe for a classic clafoutis. Other stone fruits would also work well in this dish. Try peaches, plums or apricots.
IngredientsFor the cherries
- 450g/1lb ripe cherries, the best you can find, stones removed
- 3 tbsp caster sugar, plus extra for sprinkling
- 3 tbsp kirsch (optional)
For the batter
- 20g/¾oz unsalted butter, plus extra for greasing
- 2 free-range eggs
- 3 tbsp caster sugar, plus extra for sprinkling
- ½ tsp vanilla extract
- 1 heaped tbsp plain flour
- 50g/1¾fl oz whole milk 7
- 5g/2¼fl oz whipping cream
- pinch sea salt
Preparation method
Gently mix together the cherries, sugar and kirsch and leave to macerate for two hours. (The sugar will slowly permeate the cherries and intensify their flavour.)
Preheat the oven to 180C/350F/Gas 4. Grease a baking dish with butter and sprinkle with sugar. Shake the sugar around the dish so that it is evenly coated, then tip out any excess.
For the batter, heat the butter in a small pan until it turns a pale hazelnut colour – this is called a beurre noisette. Do not allow the butter to burn or it will become bitter and carcinogenic. Remove the pan from the heat and set aside in a warm place.
In a large bowl whisk together the eggs, sugar and vanilla until creamy.
Add the flour, whisk until smooth, then slowly incorporate the milk, cream, salt and beurre noisette.
Mix the macerated cherries and their juice into the batter and pour into the prepared baking dish.
Bake in the oven for 30-35 minutes, or until the top is slightly domed and the blade of a knife inserted in the middle comes out clean.
To finish, sprinkle with caster sugar and serve warm.
Pe retete am pus=o cu traducere
Ioana, reteta de clafoutis arata exact cum imi iese mie. Cantitatile-s cam mici, 5 g de frisca lichida, 1 lingura de faina, 50 ml ( 1 sfert de pahar) de zahar? Tie ti-a iesit cu cantitatile astea?
Postat 27 mai 2015 - 20:48
Ioana, reteta de clafoutis arata exact cum imi iese mie. Cantitatile-s cam mici, 5 g de frisca lichida, 1 lingura de faina, 50 ml ( 1 sfert de pahar) de zahar? Tie ti-a iesit cu cantitatile astea?
e 75 de smanatan lichida, 7 este pierdut la randul celalalt de deasupra
si la faina e ok, io scap mai 2 linguri
uite aici linkul, poate de pe tel se vede aiurea reteta
http://www.bbc.co.uk...clafoutis_18623
Postat 27 mai 2015 - 20:49
Buflea, parca floriinbucuresti.ro...livreaza insa in toata tara...am platit cu cardul...buchetele sunt ft frumoase...la unele poti alege si marimea...am trimis de 2 ori si mama a fost super incantata...ii recomand...
Postat 27 mai 2015 - 21:02
Am pus si eu reteta de varza murata la retete
a iesit ft buna varza, a mai ramas doar o portie (dintr-o varza intreaga)
Si Marcia face socoteli pana la 10000 in cap asa au invatat la scoala... rezolva multe exercitii fara sa scrie si ma dispera, pt ca mai si greseste...cica ii e mai usor asa...sa vedeti cum face inmultirile si impartirile, de va prindeti urechile...adunat si scazut unul sub altul au invatat de-abia intr-a 5a; pana atunci faceau totul in cap...
aici insa din scoala secundara pot folosi calculatorul....inclusiv la examene...ce viata pe ei....noi nu am folosit niciodata calculatorul, nici macar in facultate...