o posibila explicatie :
"Mitch Tonks, bucătar specializat în preparate de peşte, înmoaie calamarul în lapte înainte de a-l acoperi cu făină – găseşti reţeta şi în cartea acestuia, „Fish easy“. Astfel, carnea devine dulceagă, iar pentru un gust mai intens poţi să laşi calamarul în lapte timp de o oră."
Corina, multumesc, asta e explicatia probabil. Ma miram eu sa nu ii schimbe gustul.
Oricum , mare specializare trebuie sa aiba nenea asta in "preparate de peste" daca nu a aflat inca ceea ce in mod traditional stie orice gospodina din spatiul mediteranean : niciodata nu se amesteca lapte, branza, cascaval cu peste, calamari, caracatita, etc.
Cat despre dorinta de a o face mai " dulceaga" ce sa mai zic , dupa care trosneste un pumn de sare in faina sa -i dea gust. Sigur nu a crescut pe malul marii omul. Si nici nu gateste pentru oameni ce mananca de mici kalamari . E " bucataria de fite" asta pentru oameni ce invata gusturi noi ca adulti.
Εdit : daca sunt proaspeti si ii e teama cuiva sa nu fie tari atunci ii pune ori in uzo cu apa, ori in lamaie cu apa ori si uzo si lamaie cu apa si gata , pot sta si o ora acolo nu se schimba gustul ba chiar se accentueaza.
Editat de mamica11, 25 mai 2015 - 21:52 .