Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Calamari deliciosi

calamari

8 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 11:43

Noi suntem fani calamari si aici pe insula, la fiecare magazin se vand -

 

Si pentru ca acum e sezonul calamarilor mici (care sunt deliciosi si Moi) am facut o reteta foarte simpla - pe care v-o propun si voua. Au iesit atat de moi si delicioasi incat azi am cumparat iar o plasa de calamari proaspeti (pe care trebuie sa ii curat - dar asta este)

 

Reteta e in video-ul de mai joi - tipul spune o limba doar de el stiuta insa e suficient sa il urmariti ca intelegeti

 



#2
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.257 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 12:17

Ii ador!



#3
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 12:20

da si noi - si cand ii servesti cu o salata greceasca - masa e gata. [flo2]



#4
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 15:46

De ce ii are pusi in lapte inainte? Intelege cineva ce zice ?

Eu niciodata nu combin lactate cu chestii marine deci nu imi imaginez cum ar fi gustul .Sau nu se schimba ?

Calamarii ii fac direct prin faina si apoi prajiti. Nici sare nu pun in faina macar  .



#5
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 16:01

o posibila explicatie :

"Mitch Tonks, bucătar specializat în preparate de peşte, înmoaie calamarul în lapte înainte de a-l acoperi cu făină – găseşti reţeta şi în cartea acestuia, „Fish easy“. Astfel, carnea devine dulceagă, iar pentru un gust mai intens poţi să laşi calamarul în lapte timp de o oră."



#6
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 16:51

Nu stiu de ce se tin in lapte - insa am facut de vreo 3 ori reteta asta care presupune sa ii tin in lapte desi i-am tinut numai vreo ora - si au iesit absolut deliciosi.

Asa ca - nu mai intreb de ce. [flo2]



#7
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 16:52

si - punand acele condimente in faina, iese un gust demential.



#8
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 17:05

Eu ii pun in lapte dar nu un faina. 

Ii dau prin pesmet  cu usturoi  si patrunjel  tocat. 

Ii pun pe gratar  foarte rar ii fc prajiti. 



#9
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 17:49

o posibila explicatie :

"Mitch Tonks, bucătar specializat în preparate de peşte, înmoaie calamarul în lapte înainte de a-l acoperi cu făină – găseşti reţeta şi în cartea acestuia, „Fish easy“. Astfel, carnea devine dulceagă, iar pentru un gust mai intens poţi să laşi calamarul în lapte timp de o oră."

 

 

Corina, multumesc, asta e explicatia probabil. Ma miram eu sa nu ii schimbe gustul.

Oricum , mare specializare trebuie sa aiba nenea asta in "preparate de peste" daca nu a aflat inca ceea ce in mod traditional stie orice gospodina din spatiul mediteranean : niciodata nu se amesteca lapte, branza, cascaval cu peste, calamari, caracatita, etc. 

Cat despre dorinta de a o face mai " dulceaga"  ce sa mai zic , dupa care trosneste un pumn de sare in faina sa -i dea gust. Sigur nu a crescut pe malul marii  omul. Si nici nu gateste pentru oameni ce mananca de mici kalamari . E " bucataria de fite"  asta pentru oameni ce invata gusturi noi ca adulti. 

 

Εdit : daca sunt proaspeti si ii e teama cuiva sa nu fie tari atunci ii pune ori in uzo cu apa, ori in lamaie cu apa ori si uzo si lamaie cu apa si gata , pot sta si o ora acolo nu se schimba gustul ba chiar se accentueaza.


Editat de mamica11, 25 mai 2015 - 21:52 .



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Astăzi, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Astăzi, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Astăzi, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -