Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pareri emigrare


150 raspunsuri la acest subiect

#21
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 21:29

maja123, esti pregatita de schimbare? esti pregatita sa faci fata altor dezamagiri, de alta culoare? esti pregatita sa te integrezi intr-un alt sistem de viata? 

 

 

edit, obisnuiesc sa spun , nu lua hotarari foarte importante legate de viata ta,  pe baza experientelor noastre. 


Editat de kariguld, 23 mai 2015 - 21:31 .


#22

  • Guests

Postat 23 mai 2015 - 21:39

Imi aduc aminte ca anul trecut l-o sunat pe al meu un indian de la o agentie de recrutare din UK pt o pozitie tot in UK. Il contacteaza pe linkedin, discuta, trimis cv, interviu telefonic, placut, dat cv-ul mai departe la firma, si il intreaba tele ce asteptari salariale are: nu mai retin exact cat o cerut, dar imi aduc aminte ca nu mult - cred ca 3400 eur parca; la care ala suerand printre dinti, ca ce l-o facut sa isi piarda timpul, ca nu au de unde sa ii dea asa mult si i-o inchis. Umilire de-a dreptu, asta in contextu in care indianu l-o cautat, nu al meu pe el. 

Si intr-adevar in afara e alta viata, dar de ex., un coleg de al sotului meu in Germania lucrand pt BMW si facand 55 eur pe zi (parca zicea ca intr-un an a facut 100.000 eur), nu a reusit sa se adapteze, pt ca nemtii rigizi, politicosi si toate alea, dar reci.

In cazul tau o sa fie mai simplu ca o sa fiti 2.

 Si eu visez sa ma retrag dupa ce copii o sa plece la facultate in sudul frantei cu mosu din dotare, dar mai e mult pana atunci :D



#23
maja123

maja123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 92 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 22:22

Kari ,  noi incercam sa ne pregatim si pentru dezamagirile care vor fi inerente ,  nu de dezamagiri mi -e frica mie personal , ci de momentul cand ajungi intr-un anume punct al vietii si regreti , ca ai pierdut un tren .  De exemplu  acu hat ani , am vandut un ap , luasem banuti bunicei , apoi am facut nunta suma a mai crescut , atunci asa ce bine ar fi fost sa fi avut destula minte sa fi plecat , eram tineri eu aveam 23 sotul 27 , nu ne durea de nimeni si nimic . Dar la momentul acela nici  prin veci nu ne -ar fi trecut ca Ro o sa ajunga cum e acum , si inca ce e acum , nu este punctul cel  mai de jos , sunt convinsa .

 

 As incerca orice alt fel de dezamagiri acum decat sa ajungem iar intr-un punct peste niste ani si sa traim pt totdeauna cu dezamagirea  ca iarasi am pierdut un tren , cand puteam face ceva si avem putere de munca ,si cand lucrurile par mai usoare

 

Nu stiu cum arata de la voi Ro , dar de aici e f f nasol ,  vi se pare normal sa traiesti intr -o tara in care se schimba legile de la o zi al alta, vedeti legea cu bacsisul, ca mie nu mi se pare normal deloc

 

In Ro maj oamenilor cu care vb nu se gandesc la viitor , nu se pregatesc pt pensie , nu isi asigura viata , totul este rezumat la ,, nu stiu ce oi face maine , da pai peste 30 de ani ,, .Mie mentalitatea asta nu imi place , nu rezonez cu ea insa chiar daca eu si inca alti 3 sau 4 ,, fraieri,, o sa ne pregatim batranetile cu grija , nu cred ca o sa avem loc de marea majoritate care vb aia , acum e ocupata cu tranca fleanca decat sa faca ceva bun pt ei.

 

Si da sunt convinsa ca dezamagiri , exista oriunde in lumea asta insa macar in alte sisteme nu exista acest dolce far niente  din Ro care pe mine efectiv ma distruge psihic , toci banutu acum cat il ai , nu te intereseaza ce va fi maine sau peste 20 de ani !

 

Daca nu vom reusi , ne vom intoarce la acelasi stil de viata pe care l -am lasat  cand am plecat , pe mine cel putin nu ma va concedia nimeni inca mult timp de acum inainte , ap nostru se va plati relativ repde , un an apropae a trecut , mai raamn 9 de plata , dar macar am fi incercat si nu am avea ce ne reprosa mai apoi

 

Eu am o ideologie care m -a facut sa am tot ce am in viata pana in acest punct ,,  cel mai usor lucru  in viata  sa NU faci nimic !,, Nici nu castigi da nici nu te incomedeaza acest sistem .Treci prin viata ca gasca prin apa , nu risti , nu muncesti extra , nu te preocupa nimic . Din nefericire genul asta de mentalitate e f f raspandita in Ro.


Editat de maja123, 23 mai 2015 - 22:26 .


#24
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.252 mesaje

Postat 24 mai 2015 - 01:16

Letitia, timpul mediu de asteptare ca sa te vada un consultant/ specialist e de 4 sapt in uk. In Ro cu siguranta e mai rapid. Chiar tu recunosti ca la med fam in Londra e omor si te programeaza dupa 1-2 zile, in ro te duci la usa si te vede, ca stai 3-5 ore, dar te vede.

 

sigur ca lucrurile se vad altfel daca ai asigurare privata in Uk, care de altfel exista si in Ro si la preturi mult mai acceptabile pentru o familie cu venituri peste medie

Ioana, aia e chiar in Londra unde e o densitate de populatie pe metru patrat de nedescris.  Eu sint la 40km de londra si sint vazuta in aceiasi zi fara probleme. Numai cite subiecte am citit pe forumul asta despre dezastrul din sistemul sanitar romanesc, cu pacientii care trebuie sa aduca medicamente de acasa, vata, pansamente, cu pacieti bolnavi de cancer lasati sa moara ca niste ciini ca n-au bani sa bage in buzunarul doctorilor, spaga obligatorie si cite si mai cite. Si pt ca unii nu obtin audienta la GP imediat sa zici ca sistemul medical romanesc e mai bun ca ala englezesc? O fi pt aia cu pile si bani de spaga. Pentru marea majoritate a romanilor nu e. Ia fa un sondaj aici pe forum sa vezi. Si in Germania  astepti si inCanada, Franta etc. 



#25
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 24 mai 2015 - 01:24

Letitia e vb de asteptari. Daca in ro am acces la medic in interval x si in uk am la x*3 atunci da, ptr mine sist uk e prost



#26
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.252 mesaje

Postat 24 mai 2015 - 01:44

Pai nu stiu de ce sint asa de mari asteptarile romanilor odata ajunsi dincolo? Zici ca pleaca de la perfectiune, te intrebi de ce or pleca de e asa de bine inRomania, nu?



#27
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 24 mai 2015 - 09:12

Noi, cu 4 copii, si nicidecum la prima tinerete, am decis sa facem pasul asta, asa ca niciodata nu e prea tarziu.

Sotul a plecat in anglia anul trecut iar noi il vom urma in nici doua luni, mai exact pe 10 iulie, avem deja rezervarile pentru avion

Nu Londra, ci o alta zona, mai muncitoreasca, pe langa Birmingham, unde cu 6-700 lire pe luna iti inchiriezi casa faina faina cu 3 dormitoare, ba chiar 4 de pe la 800 de lire. Si nu din auzite, deja barbatul a inceput vizionarile :)

Nu stiu cum e cand vrei sa inchiriezi direct. La noi sotul are job acolo, referinte de la vechiul ptoprietar, cont bancar, adica cam tot ce iti cer ca sa poti inchiria. Nu stiu de credit score, nu si l-a verificat, dar rau nu poate fi neavand credite si facturile pe numele lui platite ok (ba chiar rade de el ca s-a inscris sa voteze ca a auzit ca se dau puncte pentru asta la credit score).

Ca si costuri, o casa in zona, platesti chirie+depozit (4-6 saptamani din chirie) plus eventuale comisioane la agentii daca apelezi la ele. Ar fi in jur de 1500 de lire, plus minus, la 3 camere. Studiouri (garsonierele noastre) sau apartamente cu 1 dormitor (adica 2 camere la noi, la ei living si dormitor) sunt pe la 400 lire. Desi poti incerca si house sharing, si acolo dai cam 300 lire pe luna cu tot cu facturi, pentru o luna doua pana va gasiti joburi.

Transportul e cel mai scump fata de romania.

In rest, doar ceva mai sus preturile fata de bucuresti la haine si mancare

Avionul pana acolo, low cost, e derizoriu daca rezervi din timp. Noi am platit fabuloasa suma de 165 lire pe un drum dus, 6 persoane. 29 eur/persoana

Intentionam sa ne luam masina sh dupa ce ajungem acolo. Gasesti sub 1000 lire. Am zis ca pana ne facem un rost acolo e mai mult decat suficient. Apoi o vom schimba, sper. Costa mult asigurarile la ea, fata de ro. Dar si drumurile sunt incomparabile.

Groso modo, masina, facturi, chirie, taxe. pe luna n-ar trebui sa treaca de 1200 de lire in zona aia. Adica un salariu minim la ei. 

Plus ca exista si beneficii, nu stiu voi, dar noi pentru ca avem copii si eu in prima faza nu voi lucra, putem aplica la diverse (de la house benefit, care e in jur de 115lire/saptamana) pana la child tax benefit si altele de genul

Dar chiar si fara ele, eu sunt in CIC aici, cu ce castiga sotul acolo, dupa ce platim cele de mai sus, ar trebui sa ne descurcam cu vreo 1000 lire pe luna pe mancare, haine, etc. Asta pana ma angajez si eu.

Sotul are job naspa acolo, mult sub ce e el capabil/pregatit sa faca. Insa am zis ca daca tot stam sa asteptam jobul ala perfect, o sa emigram cu nepotii!

Lucreaza la amazon, si a luat-o de jos. Partea buna e ca a tot urcat. Macar salarial, in vreo 9 luni de cand e acolo a ajuns sa castige cu vreo 400 lire pe luna mai bine. Asta daca nu face ore suplimentare, care chiar se platesc ok. El lucreaza 10 ore patru zile pe saptamana. Daca isi mai ia inca 2 zile suplimentar ajunge si la 800 lire in plus pe luna (se platesc cam cu 10 lire pe ora). Adica per total, la munca prea putin calificata, dar cu ore suplimentare, ar putea trece lejer de 2000/ luna, care e un salariu f ok in zona. Dar intr-adevar, munca naspa, acum e pe la verificari de stocuri, dar suplimentar daca vrea sa lucreze in general merge unde a lucrat la inceput, ca acolo e nevoie, iar acolo e mai mult munca total necalificata, un fel de manipulant marfa. Pentru el, profesional, e un regres, de unde cand era in tara mergea la londra in delegatii! Dar pentru ca si el are o varsta si aici nu isi mai gasea job ok, a meritat.

 



#28
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 24 mai 2015 - 09:30

Cumva, ne aruncam la plecatul asta. Dar daca tot astepti momentul perfect, va trece viata pe langa tine. Valabil pentru orice, inclusiv pentru a face sau nu un copil. Mereu e loc de mai bine, iar daca nu risti nimic, nici nu poti spera sa castigi

Eu o fac in primul rand pentru copii, orice s-ar spune, au alte perspective.

Apoi si pentru noi. Las in urma confortul unui job bunicel, pentru cine stie ce voi gasi acolo. Insa am incredere in mine, stiu ce pot si sunt convinsa ca nu ma voi intoarce de acolo cu coada intre picioare. Toata viata mea a fost "o lupta", am pierdut unele batalii dar per total eu zic ca am castigat razboiul, cel putin pana acum.

Am fost si sus, am fost si jos, am trecut de la concedii in afara la 5 stele la adunat maruntul de prin casa sa pot lua o paine, si nu doar o data! 

N-am nimic de pierdut, asa ca eu am decis sa plec. Cum ne va fi, daca timpul imi va petmite, o sa va povestesc. Nu plec cu asteptari uriase, asa ca sper sa reusesc. 



#29
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 24 mai 2015 - 09:42

Imi aduc aminte ca anul trecut l-o sunat pe al meu un indian de la o agentie de recrutare din UK pt o pozitie tot in UK. Il contacteaza pe linkedin, discuta, trimis cv, interviu telefonic, placut, dat cv-ul mai departe la firma, si il intreaba tele ce asteptari salariale are: nu mai retin exact cat o cerut, dar imi aduc aminte ca nu mult - cred ca 3400 eur parca; la care ala suerand printre dinti, ca ce l-o facut sa isi piarda timpul, ca nu au de unde sa ii dea asa mult si i-o inchis. Umilire de-a dreptu, asta in contextu in care indianu l-o cautat, nu al meu pe el. 

Si intr-adevar in afara e alta viata, dar de ex., un coleg de al sotului meu in Germania lucrand pt BMW si facand 55 eur pe zi (parca zicea ca intr-un an a facut 100.000 eur), nu a reusit sa se adapteze, pt ca nemtii rigizi, politicosi si toate alea, dar reci.

In cazul tau o sa fie mai simplu ca o sa fiti 2.

 Si eu visez sa ma retrag dupa ce copii o sa plece la facultate in sudul frantei cu mosu din dotare, dar mai e mult pana atunci :D

 

 

Sotul tau sa faca bine sa intrebe din prima salariul. Nu stai sa pierzi vremea cu discutii cu compania de recrutare si interviu cu clientul fara sa stii despre ce bani vorbesti.

Nu se poate ca senior sa ti se ofere atat, ma rog companiile de recrutare incearca, de aceea e mai bine sa intrebe de la inceput.



#30
blackgirl0

blackgirl0

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.422 mesaje

Postat 24 mai 2015 - 09:54

Off topic: Mickyyy, succes! Deci plecati pana la urma...

 

P.S. Mereu sunteti in gandurile mele si sa stii ca ma bucur ca am avut si eu o umila contributie la oficializarea familiei tale!  [flo2]




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Sarcină

    Erika91
    - Astăzi, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -