Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pareri emigrare


150 raspunsuri la acest subiect

#1
maja123

maja123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 92 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 12:25

Buna ziua ,

 

Sper sa nu va suparati ca va deranjam numai cand sunt belele si cerem sfaturi , anul trecut am avut un subiect deschis cu achizitionatul de aparatment si tare bine ne-au prins sfaturile voastre .

 

Am cumparat aparatmentul ne-am mutat , viata e roz , insa noi amndoi suntem din ce in ce mai dezamagiti de Romania . Ne obosesc schimbarile , iar de la anul se va preconiza ca piata muncii va fi si mai urata , in conditiile in care multi isi vor inchide PFA urile , pt ca nu vor mai putea sa plateasca impozitul imens , apoi va intra in vigoare forfetarul etc etc .Suntem profund dezamagiti de Romania , oriunde te intorci , oameniilor le este f greu , sunt fraieriti , primesc salariile cu intarziere, nu li se platesc contributiile sociale , nu poti avea un job part-time .

 

Eu am un job bun pt Romania , lucrez pt o firma americana , basically as putea sa fac oriunde acest job , daca am internet , nu conteaza locatia , asa ca ne-a venit ideea sa  ne indreptam spre meleaguri straine , U.K. sau Irlanda .Amandoi vb f bine limba engleza , ne gandim sa strangem niste banuti 8-9 mii de lire ca sa nu plecam aiurea in tramvai totusi .

 

Eu as castiga apoximativ 1000-1200 de lire lunar , facand acelasi job , si al meu sot sper sa isi gaseasca ceva . Va avea permis C+ D , a lucrat si ca barman , ar putea face cam orice job .

 

Intrebarea noastre ne vom descurca cu 2 salarii minime ? Adica , ne vom permite o chirie modica , un internet , mancare ?Nu vrem sa economisim bani , nu vrem sa ne cumparam o casa , ca avem  destule in Ro ,  apartamentul nostru se va plati din chirie ,o sa luam in timp o masinuta sh mai ieftina , nu avem copii , nu vrem sa facem concediii in Tenerife , noi ne dorim pur si simplu o viata normala , banala chiar , fara multe schimbari sau care sa fie suportabile , eventual un cocnediu pe an in Romania ar fi de ajuns .

 

In conditiile astea credeti  ca ne vom descurca cu 2 salarii minime?

 

 

Multumim antiicipat tuturor celor care isi rup din timpul lor sa raspunda


Editat de maja123, 23 mai 2015 - 12:28 .


#2
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 12:49

Eu dupa vreo 18 ani de emigrare  m.am intors in Ro tot pt activitatea  noastra propie. 

La noi a mers f bine mereu. 

Pe partea financiara nu ne este greu. ...altele  sunt pb.

Au trecut 25 de ani de la revolutie,juma de tara cu emigrati  ,dar a ramas  din pacate mentalitatii  bine inchistate.

Eu nu vad totusi situatia asa neagra  in Ro.

Daca m.as reintoarce  uniicul motiv e sistemul  de sanatate..... e groaznic! 



#3
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 13:22

Maja, ai scris sincer si se vede ca sunteti niste tineri deschisi.

Cred ca nici un sfat nu e mai bun decat realitatea. Daca amandoi simtit ca e timpul sa plecati, plecati. Ascultati-va inima  - cand faci prea multe calcule si consideratii ai sa realizezi ca nu vei face nimic interesant in viata. Cand ai curaj sa iti asculti inima, vei descoperi ca esti puternic si ca viata ta e mai frumoasa.

 

succes!



#4
TOMALAVINIA

TOMALAVINIA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 366 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 13:37

Draga Maya, eu nu as mai sta pe ganduri, as pleca. Aceeasi decizie am luat-o acum 6 ani, pe cand aveam fetele mici si eram satula de sistemul medical din RO( si nu numai..)

Asa ca am hotarat sa emigrez in Canada, si nu imi pare rau deloc.Ba chiar pot sa spun ca ama realizat aci in 2 ani mai multe decat in tara natala in 20.. Chiar daca iarna e ff lunga, ma gandesc cat de bine imi este aici.

Nu mai pierdeti vremea in tara, sigur va veti descurca, cu atat mai mult cu cat nu aveti copii si nu sunteti legati de programul lor.

 

va doresc succes si Dumnezeu sa va ajute in tot ce faceti!



#5
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 13:48

Si eu as pleca in locul vostru, mai ales ca nu aveti copii si tu ai job pe care-l poti face de oriunde. Personal, intre UK si Irlanda as alege Irlanda (am locuit in ambele tari)



#6
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 15:13

Intrebarea noastre ne vom descurca cu 2 salarii minime ? Adica , ne vom permite o chirie modica , un internet , mancare ?Nu vrem sa economisim bani , nu vrem sa ne cumparam o casa , ca avem  destule in Ro ,  apartamentul nostru se va plati din chirie

 

Cu 2000-2500 de lire va descurcati DACA nu mergeti la Londra. Noi nu locuim in Londra dar avem prieteni si viata este mai scumpa: chiriile si transportul in principal.

 

o sa luam in timp o masinuta sh mai ieftina

 

Masini SH veti gasi ca este o piata bine dezvoltata.

Iti punctez cateva costuri asociate masinii/ casei, ca sa stiti cum sa planificati suma cu care veti veni aici. Pentru ca nu ati mai locuit aici, si nu aveti istoric rutier, (lipsa acciente) asigurarea va fi destul de scumpa in primul an. Apoi va scadea cam cu 1/3 si dupa aia in fiecare an mai scade un pic. Sa va asteptati la 900-1300 lire/ an in primul an, in fct de masina, vechimea ei si varsta voastra. La masina mai aveti de platit roadtax, care poate sa fie cam 100-200 lire (se calculeaza in fct de emisiile de CO2) si revizia anuala obligatorie MOT -  aici depinde ce bube gasteste la masina si ce trebuie schimbat. Ideal este cand cautati masina sa luati una care sa aibai MOT facut recent in asa fel incat sa amanati o cheltuiala ptr mai tarziu.

 

Casa de inchiriat - aici se poate sa va ceara depozit, pentru ca nu aveti istoric de inchiriat - nu stiu sigur ca la noi casa e inchiriata prin firma sotului; sunt in general multe case pe piata, doar sa va decideti la zona. Va recomand sa cautati pe situri ca http://www.zoopla.co.uk/ si http://www.rightmove.co.uk/ si sa faceti deja planificari (cu min 1 sapt inainte) de vizite ptr primele 2-3 zile dupa ce aterizati. Daca va permite bugetul, ideal ar fi sa veniti cu 1-2 sapt inainte de mutarea efectiva numai ca sa cautati case, ptr ca dureaza un pic pana puteti sa va mutati in casa. Costuri asociate casei: council tax, gaze (daca aveti la centrala si aragaz), curent, apa.  Gunoiul intra in council tax. Daca va decideti, mai am sfaturi de dat ptr casa [:)]

 

eventual un cocnediu pe an in Romania ar fi de ajuns .

 

Aici e OK cu pretul la avion, ca din Londra se zboara cu vreo 3 low costs pe Bucuresti si chiar cu bagaje adaugate nu iesiti la pret de Tarom sau British Airways. (asta daca nu aveti ceva impotriva sa zburati cu low cost si urmariti un pic cand au oferte).

 

Ce ne-a luat pe noi prin surprindere:

- sistemul de sanatate - in functie de zona ai acces mai repede sau mai greu la med de familie; Acces la specialist cam dupa 4-6 saptamani, se face programare si iti vine instiintare prin posta; serviciile medicale private sunt scumpe.

 

- pretul la transport, de la biletul de autobuz de 2-2,5 lire local, la cel de tren care este exagerat (parerea mea). Naveta pe care o fac eu ma costa 15 lire/ zi cu masina (motorina + parcarea) si cu trenul e 17.5 lire/ zi. Chiar povestea o prietena de pe forum ca a iesit mai ieftin sa zboare sotul+ copilul din Scotia in Londra + retur decat sa se duca // cu trenul

 

Intre UK si Irlanda nu stiu ce sfat sa iti dau; noi suntem in UK si ne e bine.

Si noi tot cam din aceleasi motive am plecat [:)]  si va incurajam sa faceti la fel.



#7
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 16:05

maja, da, dar nu in Londra. In Londra te omoara chiriile.



#8
maja123

maja123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 92 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 16:13

Va multumim tare mult pentru parerile obiective , noi deocamdata suntem in perioada de cautat informatii si cumpanit , insa de prea mult timp ne bate gandul sa plecam .Aici in Ro noi nu ne simtim de loc acasa , este ok , dar am vrea altceva .Eu mi-as dori ca in timp sa imi schimb si eu jobul , caci castigurile sunt ok insa eu trebuie sa muncesc f mult pt banutii acestia , de 10 ani eu Nu am avut un Craciun , un Paste liber , muncesc aproape zilnic , si in timp intr-adevar nu o sa mai pot face fata. As vrea un job pe aceleasi castiguri in care sa am macar niste libere date de lege nu in plus .

 

Preturile  pe care mi le-a oferit cu amabilitate Ioana_Pos , sunt aceleasi cu ce gasisiem si eu pe net si de aceea si vrem sa starngem niste banuti , sa putem acoperii o garantie pt un aparatment , sa platim o asigurare rutiera mai mare etc , adica sa fie strict pt neprevazut .

 

Mi se pare normal sa fie si pro si contra ca deh nicaieri nu umbla cainii cu colacii in coada , asa ca noi cel putin nu vom pleca asteptandu-ne la Raiul pe Pamant , vrem doar un colt de liniste .

 

Multumim pt sftauri si ganduri bune , speram sa reusim !



#9
maja123

maja123

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 92 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 16:18

Nu, nu Londra , noi am facut resarch pt Manchester deocamdata , oricum nu vom alege Londra iar in Irlanda am inteles ca cel mai ok este totusi Dublinul , unde gasesti si multe locuri de munca si oamenii sunt mai cosmopoliti.

 

As vrea sa intreb daca in Irlanda este nevoie de permis de munca ?  Ca nu am reusit sa ne lamurim pe diverse forumuri .Al meu sot a lucrat in Jandarmerie vreo 9 ani si ar putea sa se re-orienteze pt o paza la un club , hotel , restaurant , desi mie asta imi pare cam periculos

 

Allta intrebare daca nu va fie cu banat , eu am tiroidita Hashimoto , cum fac sa cumpar hormonii de care am nevoie , se pot cumpara  la liber in farmacii , vin cu ei in pachet de acasa ?

 

Multumim anticipat


Editat de maja123, 23 mai 2015 - 16:20 .


#10
J G

J G

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.955 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 16:25

De ce Manchester? L-ati vizitat, va place?




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -