Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Dileme pe ghetar


757 raspunsuri la acest subiect

#751
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 00:00

Michelle, ma bucur si eu pt will si fericirea lui!

si noi am impartit fericire azi, l-am relocat pe dl momo la bunica. Dl momo s-a dovedit a fi dna momo duminica-l-am dus la un puet shop unde taie aripi, caci zbura deja dement prin casa si se tot izbea in oglinzi si geamuri si ne era teama pt sanatatea lui mentala. Atatea lovituri la un cap mic prin definitie nu aveau cum sa fie de bine.

tanti specialista de pasari a fost socata de cat de tare a ciupit-o. Sa stiti ca eu m-am obisnuit sa ma faca varza. Si a decretata ca e a very young angry bird:)

si salbaticita rau. Pai da, am replicat, sta singura toata ziua ca suntem plecati. De aceea, de fapt pe langa aripile lui momo, venisem aici sa mai iau o pasare.

da, zice tanti, dar in cazul asta you'll never tame any of them. N-o sa imblanzesc pe nimeni oricum, ca vara nu conving copiii sa stea in casa langa pasare de nici o culoare. Si decat sa o ia razna de singuratate, mai bine 2 pasari salbatice.

mi-a explicat ca mai bine sa mai procur o colivie intai sa le aclimatizez treptat. Azi ii povesteam soacra-mii odiseea, cand ea a spua: pai pasarea ta e singura, eu singura toata ziua la birou (are un home office si un business) adu-o aici!

vorbim de o persoana alergica la orice pet cu fur si care albeste numai la ideea ca am putea sa ne luam un caine, n-a avut un pet in viatza ei, dar iata... N-a avut petul potrivit. Caci ochii i-au scilit din ziua 1 in care am luat pasarea.

asa ca am relocat creatura. Am sunat dupa vreo 3 ore sa vad ce fac. Ea lucra, si ascultau amandoua - ea si acum miss momo ( formrly known as mr. Momo) elvis presley. Dupa ce in prealabil a cautat toate videourile cu perusi vorbitori pe you-tube si i-a dedicat un ecran pasarii sa ia aminte. Isi face planuri cum o imblanzeste cu cum o s-o tina pe birou printre hartii:)

pasarea fericita ca nu mai e singura, se pare ca ciripeste intr-o veselie.

asa ca fericire all around.

mai ales dl husband care ajuns acasa si constatand isprava mea, a decretat: acum ca nu mai avem pasare, putem sa ne luam pisica!!!

Editat de Aqai, 27 mai 2015 - 00:04 .


#752
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 03:52

Tot uit sa-ti spun. Tudor avea un focar de paduchi in clasa cat era clasele 1&2, de-i tineam pe amandoi rasi periutza.

 

invataroarea lui avea un par mare cretz gigantic neprons. Am intrebat-o cum de nu-i e frica de paduchi. A zis ca pune tea tree oil in par dupa ce se spala si nu se prind paduchii de ea.

Sarumina. Chiar am cumparat sapt trecuta pt matreata. O sa pun.

S.



#753
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 04:22

Eu am de raportat doua evenimente, unul azi si unul maine. Primul ar fi ca Ioana si-a cunoscut ieri mama naturala. Un eveniment petrecut atat de neasteptat si de rapid, incat ma uitam in jur sa vad vreo televiziune...caci chiar asa s-a petrecut totul, ca la televizor. Ioana doreste demult s-o cunoasca, a sapat singura, a cercetat internetul a gasit-o pe FB si sambata i-a trimis mesaj. Imi dau seama ca femeia a cam cazut in fund initial (lucru pe care l-a si confirmat) dar a raspuns promt, au vorbit si luni s-au intalnit. Am fost cu ea pentru ca asa a vrut, i-a fost frica, a plans, am sesizat o furtuna interioara extrem de dura, dar a fost efectiv fericita.

Rufus, am pielea gainii si emotii cit casa, si sint la 10,000 de kilometri! Prin ce emotii trebuie ca ati trecut voi! Wow! 



#754
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 04:24

Wow, Rufus, mi s-a facut pielea de gaina cand am citit! Ce emotii si e frumos ca toti par ok cu situatia.

Ioana... :)



#755
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.294 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 07:19

Neata pinguini

 

Am trimis copila la scoala, desi o ustura gatul...cand am venit acasa ieri, era rosie la fata si zicea ca o doare capul si o ustura gatul..i-am dat paracetamol si faringosept...vroia sa chiuleasca azi, dar nu i-a mers...i-am dat un faringosept, ca se plangea de usturimi in gat.. in rest e ok, nu avea temperatura sau dureri de cap..

 

La noi e frig, ieri a plouat toata ziua...si am un chef de munca...

 

Am vorbit cu mama si azi veneau cei de la canalizare...spera sa fie gata azi, ca mult nu au de munca...

 

o zi cu soare va doresc !



#756
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 08:28

Am facut capitol nou. Fac update si mai tarziu, stiu ca am sarit cativa pinguini

 

http://comunitate.de...oviti-in-aripa/



#757
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 08:42

…dar as vrea, daca nu e prea invaziv, sa te rog sa dai amanunte …adica, poate le-ai dat tu de-a lungul timpului, dar eu m-am agatzat de forum mai tarziu … 

Mama ei e din Bucuresti ? Inteleg ca are FB, deci e cat de cat la curent cu tehnologia ….
Si tatal ? Exista sanse sa ajunga si la el ? Nu inteleg, de ce le era frica de tine ? Ce le puteai face ?
Mai are fratzi / surori de pe mama naturala ? Va dati seama ce familie are Ioana daca mai are frati / surori si dupa parintii naturali ?
La ce se refera termenul de “bursa” pe piatza adoptiilor si tu cum de te-ai oprit exact la ea din toata lista aia de asteptare ?

Doamne ce de intrebari ! [flo2] …sper sa poti sa raspunzi si mai sper ca viitorul sa aranjeze toate personajele exact in locul pe care si l-a capatat fiecare de-a lungul timpului, nu cu ura, nu cu reprosuri, dar cu dreptate si fairplay.

Eu inteleg motivatia abandonului lor “de rusine”, nu ma mira … era mare, mare rusine la sat, aproape o condamnare, sa ai un copil din flori …
Foarte interesanta dorintza asta a Ioanei de a-si cunoaste mama naturala …oare de unde vine, din moment ce n-a cunoscut-o niciodata ? asta nu prea inteleg…si daca banuim ce-o fi fost in sufletul Ioanei, sa ne spui si ce a fost in sufletul tau [flo2] … ce chestie, Ioana este o fata cu 3 mame. Ma intreb cum oare sunt ele distribuite in sufletul ei …

Nu cred ca era mai bine ca Ioana sa fie mica …nu, era mult mai rau, mult maimulte riscuri …mult mai multe griji din partea ta. Acum este cat de cat coapta emotional, nu o sa mai penduleze emotional si fizic printre atatia parinti, o sa va gaseasca tuturor un loc in sufletul ei.

 

 

Nu ma deranjeaza. Invat mult din experienta voastra, ofer cu placere experienta mea altora.

Mama Ioanei nu este din Bucuresti. A nascut insa aici, avand ceva complicatii, sau asta e varianta oficiala. Atunci eu am stiut ca a nascut acolo de unde e si au adus-o aici sa fie inregistrata nasterea aici, sa nu se stie.

In tot procesul de adoptie m-a ajutat o prietena a sorei mele, asistent social in prima generatie de asa ceva la noi. Avea relatii, la orfelinate, spitale, practic era in contact cu toate partile. De la ea stim muuuulte dedesubturi.

Am stiut numele si localitatea, chiar si adresa de domiciliu (care nu mai era valida la procesul de adoptie) din actele notariale prin care tatal ei si-a dat acordul la adoptie (ea era minora, se pare ca n-a avut vreun cuvant legal vorbind). De la acestea Ioana a pornit investigatia ei rudimentara in fond...insa internetul asta este cu adevarat extraordinar (inclusiv periculos). Norocul ei a fost ca femeia a divortat acum 2-3 ani si a revenit la numele initial. Iar asta a aparut pe un portal al justitiei si imediat, din potriviri, a stiut ca e ea. Pe FB nu stiu cum a gasit-o...dar nu chiar asa greu daca ai rabdare si cauti. Sigur ca e la curent cu tehnologia...are 38 de ani, e activa.

Da, Ioana mai are o sora de 14 ani si un frate de 10. Chiar si mie mi se pare o situatie inedita...3 mame, 3 surori si un frate. [:)]

Despre tata...mama ei nu a vrut sa vorbeasca prea mult. A sfatuit-o pe Ioana sa nu-l caute (asta chiar este dificil...) pentru ca nu este un om pe care sa doresti sa-l cunosti. A lamurit-o insa ca nu e asiatic (asa cum au banuit unii medici) si nici tzigan (asta stiam deja). Deocamdata Ioana nu doreste asa ceva...nicicand n-a vrut asa ceva.

Cateva cuvinte despre "bursa": copiii cei mai vanati erau (de ambele sexe) pana in 3 luni, sanatosi, nu tzigani. Doritorii erau foarte multi si asta pentru ca adoptiile internationale erau lejere. Pentru copil plateai, adica spaga, iar banii cei multi veneau din strainatate. Firesc deci, la "intern" era oferta mica. De cautat s-a ocupat fosta sotie, impreuna cu prietena sorei mele. Eu voiam fata musai. Pur si simplu nu am gasit o perioada ceva rezonabil. Si acum am noduri in gat pentru ca aveam doua variante, un pui de tzigan si o fetita bolnava, facea ceva convulsii si nu prea stiau de la ce, iar eu le-as fi vrut pe ambele, pe una s-o ingrijesc cum trebuie si pe cealalta n-o voia familia, dar mie nu-mi prea pasa. Si in urma scandalului cu elvetienii, au fost scosi si cei de export, a aprut si Ioana, prietena ne-a anuntat, imediat am vazut-o (era infasata, avea varicela, era cu bube si manjita de cutaden [:D] ), s-a uitat numai la mine si am zis da imediat. Aveam bani...n-am avut probleme. Si in doua zile a fost la noi acasa. Mi-a stat in gat insa mult timp amintirea celorlalte doua, pe care insa nu le-am vazut. Si asta m-a ajutat.

Nu stiu de unde dorinta asta asa pertinenta. Dar nici nu-s in situatia ei, asa ca nu pot gasi explicatii. Stiu doar ca altii ca ea nu au dorinta asta.

Deci e clar dupa firea fiecaruia.



#758
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 27 mai 2015 - 08:48

ruf, de ce spui ca unii medici au banuit ca tatal ioanei ar putea fi asiatic ?




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -