Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Dileme pe ghetar


757 raspunsuri la acest subiect

#151
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 20:42

 

 

V-am intrebat dar nu a raspuns nimeni … diploma de medicina este recunoscuta numai daca e obtinuta intr-o tara europeana ? Daca vine unul care a absolvit in Nepal, poate direct sa practice medicina in Europa ?

 

 

 

 

morgen si tie

 

de cand cu UE-ul asta se pot recunoaste diplomele din alte tari ale Europei, contra cost si desigur ca asta e doar ptr a putea lucra ca medic. la recunoasterea diplomei se cere sa stii un anumit nivel de limba germana, se dau examene ptr asta si primesti certificat sau atestat. acum 20 de ani nu se recunosteau nici macar diplomele de bacalaureat, nu sunt prea sigura, ar trebui sa-l mai intreb pe barbat. 

de cei din Burkinafasso nu stiu ce se intampla cand ajung aici.

 

pe baza acelei recunoasteri te poti angaja, insa fiind nou si neavand experienta nu-ti ofera nimeni contract decat pe 6 luni, un an dupa, apoi pe inca un an. in timpul asta esti supravegheat si daca nu corespunzi te trimit acasa. limba este un factor foarte important, trebuie sa o stapanesti foarte bine ca sa poti ramane pe postul pe care te-ai angajat. daca intr-un final obtii un contract unbefristet, e o rampa de lansare ptr viitor. insa esti doar un medic, un 0 intr-o gloata de alti medici. 

ca sa urci mai sus.... e alta poveste.

 

eu lucrez langa medici de top si varfuri in lumea medicala. medici care au pornit de la 0 , dar pe parcurs s-au specializat, alti au mai studiat mai departe, si-au luat doctorate, sau au facut cercetare. e o munca titanica, trebuie mereu sa fii cu nasul in carti, sa stii de noile descoperiri, sa inveti. 

deci lucrurile nu sunt asa simple. 



#152
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.252 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 20:45

Apropo de lectii de viata …sa va povestesc.

 

Alex la scoala a facut o simulare de Shark Tank … v-am mai povestit eu. El s-a dus cu “Stink-O-Meter”, un dispozitiv care masura bacteriile din gura si iti spunea daca trebuie sa te speli pe dinti sau nu.

In ziua sustinerii, au fost 3 profesori pe post de Technical Judges si voturile copiilor pe post de Popularity …s-a facut nu stiu cum o medie si a iesit un castigator. Alex a iesit pe locul 2 cu Stink-O-Meter-ulu lui. Pe locul 1 a iesit o fata care a venit cu un burete de spalat masini cu o gaura in mijloc in care era sampon si care elibera samponul in burete daca il strangeai, astfel incat aveai sampon si burete in acelasi dispozitiv. Interesant …

 

Alex foarte scarbit si cu gura cat casa, ca a iesit pe locul 2 … Subliniez scarbit nu suparat … cica fata aia a iesit pe 1 pentru ca este foarte populara si a avut o gramada de “best friends” care au votat pentru ea …dar ca el a luat note mai mari la partea tehnica, dar colegii nu l-au votat suficient ca sa o depaseasca pe fata.

 

Lectie de viata : Alex mama, asa este … in real life, connections, relatia pe care o ai cu cei din jur, te poate ajuta sa obtii ceea ce vrei …nu e suficient sa ai o idee buna, sa fii profesional bun, sa te bazezi numai pe tine, sa fii cool … trebuie sa tii cont de cei din jur, de imaginea pe care altii si-o formeaza despre tine, trebuie sa dezvolti relatii si prietenii, trebuie sa fii atent sa nu ranesti sentimente, sa fii nice si kind, chiar daca consideri ca nu merita … trebuie sa te placa lumea.

 

Habar nu aveti cat de bine I s-a potrivit lui Alex lectia asta, ca se crede buricul pamantului si ii trateaza cam arogant pe cei din jur. Mult mai are de lucru cu el in relatia cu cei din jur.

Asta-i ca la eurovision. Iese melodia din tara cea mai populara si vecini cit mai multi nu cea mai buna melodie. [:)] Asta ca tot e miine eurovision, sa intram in spiritul lui. [:)]



#153
BellaDonna

BellaDonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.973 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 20:57

sa scriu si eu despre mostenire daca tot veni vorba [:)] nu sant de acord copii sa astepte ceva de la parinti, si cum zicea cineva cea mai buna investitie ca parinte in copil e educatia, eu nu am primit nimic de la ai mei si nici nu am asteptat nimic, nici macar ajutor cu scoala [:)] in schimb fratelo a avut nevoie de mai  mult ajutor a fost ajutat si eu l-am ajutat mult si e ok [:)]  el e in tara si are o leg mai stransa cu mama si e ok daca mama ii lasa lui ce are, si eu is de acord sa faca fiecare ce doreste [:)] eu chiar nu vreau nimic sant fericita sa fie ei sanatosi si fericiti si daca pot imi face placere sa ajut,

 

Buflea,

de cate ori scri de Burkina Faso rad [:-)))] [:-)))] ma intreaba barbatul ce banc citesc [:)]

 

a sa nu uit tot legat de mostenire, eu am 2 cumnate care tot timpul se cearta si au pretenti de la parinti sa le dea ba planuiesc si mostenirea de la parinti plus rude [:-)))] la una din cumnate a primit tot de la apt mobile, crescut copil si tot e nemultumita, cand vorbesc cu ele si se plang ca nu sant ajutate(au peste 40 ani [batcap] ) le tot amintesc [:)]  GET A JOB sau mai multe [:)]



#154
BellaDonna

BellaDonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.973 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 21:03

Viviana

felicitari pt cererea depusa si rezultatul obtinut [flo2] si sa te bucuri de noua achizitie de tel. [:)]



#155
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 21:05

buflea, eu am, ce am cu situatia asta a ta...e mare nedreptate si nu intele e tre sa accepti plea guilty.... 

ati incercat sa va cautati dreptatea la autoritati, facut complaint la dmv (ca de aici a plecat totul)...trimis email-=uri, vb la telef la protectia consumatorului?

 

chair asa sa fie nevinovat si tot sa plateasca?



#156
BellaDonna

BellaDonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.973 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 21:09

domnisoara mea aseara au avut alta ceremonie de imanare awards/premii, prima a fost cu cei de As, si acum au fost din nou pt cei cu As si cei cu gpa de la 3.50, plus sportivi cu rezulatae pe state si elevi alesi de profesori, valeu o nebuneala, a fost mai mult fericita ca a fost nominta de un profesor de cat de cea cu As [:)] , vorba sotului aici toti primesc cate ceva [pk] , dar au fost si copii care nu au primit nimic, eu cunosc un copil exceptional, nu are As dar deja stie programare, compiutere si canta foarte bine la chitara electrica si saxofon, eu cred ca e la fel de bun ca cei cu As [flo2] sau mai bun [:)]



#157
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 21:12

Pai nu auzi Michellino, ca e vinovat. Faptul ca a condus fara carnet nu o putem contesta ...putem dovedi ca nu a fost cu intenție,  din cauza ca nu a stiut ...si de asta are dreptul la un deal, adica ii schimba incadrarea, plătește o amenda si nu ramane cu cazier.

 

Daca se vedea vreo intentie, atunci repercursiunile erau altele.

 

Da, ar trebui facuta o reclamatie ...dar unde naiba,  cui ? DmV-ul e o instituție de stat, nu are treaba cu BBB



#158
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 21:21

buflea, ma intreb si eu oare nu se poate face nimik in cazul sotului tau? ca e vorba de o gramada de bani pana la urma. bafta in tot cazul. 

 

bella, felicitari domnisoarei.  [flo2]

 

 

copii mei vor primi candva bani ce i-am economisit ptr ei. daca vor vrea sa studieze, daca vor vrea sa inceapa o afacere, daca vor vrea sa-si cumpere o casa, sau sa calatoreasca in lumea larga. victor avea planuri acum un an si ceva, dar vad ca nu mai spune nimik si nici eu nu-i amintesc. ma bucur ca termina scoala, e primul din clasa. sora'sa e printre primii, ea defapt e foarte multumita cu ce are, nu-si doreste sa fie prima. 

 

 

 

parintii mei au vandut casa in care noi am crescut, casa pe care tata o mostenise de la mama'sa. au facut cea mai buna alegere, cu toate ca fratele a fost cam contra. 

si ca sa iasa tot el in castig, si-a vandut casa lui si un apartament mostenit de sotia lui, si cu banii aia a cumparat casa de la ai mei. ca sa locuiasca in Cotroceni, ca un mare boss.  [batcap]



#159
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 21:25

pai e un fel de vinovat-nevinovat.

 

in cazul de fata pornind de la radacina problemei  carnetul nu treb suspendat atikta timp cat punctele alea 2 (sau cite au fost)reduse de judge nu au fost considerate.

 

 aici cred eu ca e punctual dde plecare si vina dmv-ului....de aceea si la dmv poti sa faci complaint ca nu si-au facut treaba complet  sa introduca hotarirea judecatoreasca iar voi ati avut de surferit.

iar hotarirea aia e "aur" si punctual de plecare in apararea voasstra.

 

incearca la Consumer Affairs sa intrebi, ori suna multi avocati sa ii intrebi unde poti depune complaints...impotriva la dmv.

poate chiar dmv-ul are un birou unde poti depune complaint ref la neglijentza lor.


Editat de michelle-usa, 22 mai 2015 - 21:28 .


#160
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 21:33

buflea,

 

dar inventia fetitei , a fost inventata de mult...de acum citiva ani am avut un burete de bucatarie cu un tub in mijloc in care puneam sapunul si venea direct in burete.

 

...aaaa...si am uitat sa spun, melodia aia de la cap trecut ...fff boring




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -