Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Dileme pe ghetar


757 raspunsuri la acest subiect

#51
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 11:54

Eu da, am facut informatica si asta lucrez. Dar pot sa spun categoric ca ce stiu  am invatat prin "perfectionare la locul de munca" . Ce am invatat in facultate a fost asa .. ca sa am o idee cu ce 'se mananca" si unde sa caut sa ma documentez. Practic, nu stiam aproape nimic cand m-am prezentat ca o floricica la primul job de programator. 

 

 

Ref la facultate eu as fi curioasa cati pinguini lucreaza in domeniul studiat in facultate. Xio si Roxana cred ca da. in rest? Daca aveti chef sa raspundeti, nu e nevoie sa dati detalii, doar da/nu/aproape



#52
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 11:58

Hmm...reprezentantii medicali lucreaza in domeniu?

sa zicem ca ii ajuta un pic sa inteleaga poezia pe care o debiteaza [:)]

 

eu am lucrat putin ca adevarat rep, si un pic mai mult la o firma care facea doar distributie de produse farmaceutice (daca aveam chef sa ne dam rotunzi ne ziceam tot reprezentanti medicali, dar practic eram doar agenti de vanzari). la faza asta din urma obisnuiam sa zic ca si o maimuta ar putea face ce fac io - intinde oferta, farmacista scrie cate produse vrea din fiecare, si gata, ca ce faceam io in plus era conversatie de salon: "ce mai fac copiii, doamna farmacista?" "si, cum a fost in concediu?" si alte fraze de-astea banale care construiau relatia [:)]

 

apropos de sustinerea parintilor, nu stiu daca am mai povestit asta aici. mama m-a ajutat cu bani ii facultate, atat cat a putut (am avut si bursa in fiecare an), si chiar si in rezidentiat, ca era epoca in care minunatul meu salariu era de 50 de dolari, si nu mai stateam acasa, deci aveam de acoperit unele cheltuieli.

 

ei bine, rep m-am facut (sau ma rog, am avut o tentativa sa ma fac) dupa vreo 2 ani de rezidentiat (din 4), cand incepusem sa intrevad perspectivele de-a dreptu sublime, dar care lipseau aproape cu desavarsire, care ma asteptau la incheierea rezidentiatului (si care s-au confirmat: 5 posturi in toata tara, si noi eram 30 de proaspeti radioterapeuti in generatia aia; un post "costa" 15 mii de dolari, pe care bineinteles ca nu-i aveam). atunci mi-am luat concediu fara plata si m-am dus la o firma de medicamente, macar sa inteleg care-i treaba acolo.

 

cand m-am dus acasa pentru un week-end, a fost pentru prima data (si singura, ca nu s-a mai repetat) cand mama n-a vorbit cu mine. io turuiam ce idee misto am avut, si ce fain va fi, chestii de-astea, cand am realizat ca n-am niciun fel de feedback de la ea [:)]  atunci i-am cerut sa stea jos si sa-mi spuna ce gandeste. mi-a zis "nu ai facut 6 ani de facultate (n-a zis niciodata "nu te-am tinut 6 ani in facultate", desi asta era adevarul) ca sa te faci vanzator". io saream cu "nu vanzator, reprezentant medical!" iar ea imi raspundea "poti sa-I zici cum vrei, ori vinzi detergent, ori medicamente, e totuna" [fri]

 

am ramas la firma aia doar o luna, si m-am intors sa-mi termin rezidentiatul, infirmand temerile mamei, care zicea ca daca dau de bani nu ma mai intorc. ce-i drept, intai mi-am dat demisia si apoi mi-am incasat salariul, care era de cateva ori mai mare decat cel de rezident [:)]



#53
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 11:58

O chestie importanta care mi-a zis-o moasa a fost sa ii dau Mayei bebele in brate imediat. Asa o sa si-l apropieze, ca pe ceva al ei. Asa ca atunci cand a venit la maternitate, am instalat-o in pat si i-am pus-o pe sor'sa in brate. Woow, ce mandrie pe capul ei :). 

Multam pentru idee  [flo2]  [pup]



#54
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 12:01

Ioana, eu cred ca la tine ca si la mine si altii care au venit din provincie sa studieze, situatia e diferita. Noi nu aveam unde sta. Fie la camin,fie cu chirie. Dar sa stai in acelasi oras, sa ai casa ta (cu are Mihaela_S) si sa vrei sa te muti la 18 ani de acasa doar de amorul artei.........sa muncesti de nebun ca sa itzi achitzi chjeltuielile, cind acasa nu itzi cere nimeni cnici un cent iar ce castigin din job, itzi ramine strict tie..eu asta nu o inteleg (la 18 ani) si nu o pot financiar sustine.

 

Mihaela, dar de ce vrea Diana asa de tare sa se mute de acasa? (nu te supara ca intreb, vreau doar sa inteleg...)



#55
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 12:03

Multam pentru idee  [flo2]  [pup]

Oh, si neaparat sa pregatesti un cadou frumos pentru Patricia, sa-i spui ca e din partea Saltaricei, cadou pentru surioara ei mai mare.



#56
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 12:04

Nu o sa iti placa ce zic, dar eu sunt cu Diana aici. Eu am plecat la facultate in Bucuresti (la 19 ani, deci cu 2 mai mare decat ea, daca am inteles bine?) si tare bine mi-a prins. DAR imi plateau ai mei chiria ca sa ma tin de scoala, ca nu prea erau si mai ales nu stiam eu unde sa le caut joburi part-time.

 

Diana face 19 ani in toamna :). 

 

Ea se va întreține singura, ca doar va lucra. Daca va studia ceva, va fi la distanța, poate ceva scurt, un semestru sau un an. 

 

La facultate va merge ori in Stockholm ori cum ziceam, cocheteaza cu SUA dar sa vedem costuri. Nu vreau sa ma gandesc la planuri mari, mai bine sa la iau cum vin. 



#57
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 12:06

Eu da, am facut informatica si asta lucrez. Dar pot sa spun categoric ca ce stiu  am invatat prin "perfectionare la locul de munca" . Ce am invatat in facultate a fost asa .. ca sa am o idee cu ce 'se mananca" si unde sa caut sa ma documentez. Practic, nu stiam aproape nimic cand m-am prezentat ca o floricica la primul job de programator. 

asta imi aminteste de cuvintele asistentului nostru de la stagiul de anatomie. ne-a intrebat pe la sfarsitul anului I daca noi credem ca in momentul in care terminam facultatea o sa stim medicina. am facut ochii mari, si normal c-am spus ca da.

 

a inceput sa rada, si ne-a zis ca o sa stim sa diagnosticam o gripa, o hepatita, inca vreo 2-3 chestii, si in rest o sa stim unde sa cautam ce ne intereseaza [:)]

 

normal ca nu l-am crezut....

 

n-a fost nevoie sa terminam facultatea ca sa intelegem ce-a vrut sa zica. in anul V la neurologie apar brusc multe detalii anatomice cu care nu te-ai mai intalnit din primul semestru al anului II (sau cel putin asa era structurat pe vremea mea). ne uitam luuuung la ele, ca si cand atunci le vedeam pentru prima data, si nu ne venea sa credem ca noi avusesem un semestru intreg doar cu "anatomia capului si gatului" si ca in urma cu 3 ani chiar o stiam [:-)))]



#58
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 12:07

Roxana, nimic nu stii: se poarta blanoasele! [flirty]

 

 

haha, de Mariana stiam ca vrea asa. Rall.. nu crez..? [;)]

 

Helbi, vai ce draguta Bianca cu adhd-ul :)))))

 

Mihaela, aaaah, ce perioada emotionanta pentru tine!!



#59
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 12:08

Hmm...reprezentantii medicali lucreaza in domeniu?

 

da, ca reprezentantii medicali sunt in general medici/farmacisti/biologi. adica oameni care chiar stiu ce recomanda si stiu sa explice un studiu, din cunostintele si creierele lor, nu din training de MK. cel putin eu pe altii nu ii bag in seama :)))))



#60
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 12:14

Ioana, eu cred ca la tine ca si la mine si altii care au venit din provincie sa studieze, situatia e diferita. Noi nu aveam unde sta. Fie la camin,fie cu chirie. Dar sa stai in acelasi oras, sa ai casa ta (cu are Mihaela_S) si sa vrei sa te muti la 18 ani de acasa doar de amorul artei.........sa muncesti de nebun ca sa itzi achitzi chjeltuielile, cind acasa nu itzi cere nimeni cnici un cent iar ce castigin din job, itzi ramine strict tie..eu asta nu o inteleg (la 18 ani) si nu o pot financiar sustine. Mihaela, dar de ce vrea Diana asa de tare sa se mute de acasa? (nu te supara ca intreb, vreau doar sa inteleg...)

 

hehe, e lunga povestea. O data ca sta in casa cu un bărbat care nu e tatăl ei (nu va gândiți la prostii, doar la incidente intre ei, discutii minore dar deranjante pentru o tanara) si cu o sora cu 7 ani mai mica. 

 

Multe colege ale ei au stat tot liceul in chirie, parintii nelocuind in oraș. Sau pur si simplu in garaj, sau cabana mica, amenajată lângă casa. Chiar fata vecinilor a locuit așa, separat de părinți, bine in aceeasi curte. Vrea sa experimenteze, sa traiasca singura. Vara trecută a fost singura acasă, cat noi am fost in concediu si a zis ca a fost tare bine. 

 

Nu e criza, dar e ceea ce isi dorește. 




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -