Intrebare pt cine gateste si / sau mananca midii: le taiati/ curatati stomacul? Pana acum de fiecare data cand gateam le puneam cu totul. LA restaurant le mananc cu totul. Azi insa m-a izbit ca ar fi mai bine sa curat stomacul, respectiv continutul. voi cum procedati?
Midii
#1
Postat 26 aprilie 2015 - 12:24
#2
Postat 26 aprilie 2015 - 12:41
Nu stiu ce sint alea? Cum se zice in engleza?
#4
Postat 26 aprilie 2015 - 13:09
Pai daca le iei in scoica cu tot trebuie sa te asiguri ca sint complet inchise scoicile inainte de a le pune la fiert. Alea deschise arunca-le. Daca iei numai miezul nu trebuie sa cureti nimic. Cauta pe youtube, trebuie sa fie o demonstratie, ori urmareste cookery programmes, ca-s o gramada aici. Eu am invatat foarte mult din ele.
#5
Postat 26 aprilie 2015 - 13:10
Eu le curat numai 'barba' nu am auzit la nimeni sa curete si altceva.
Le arun pe cele care sint deschise sau crapate.
#6
Postat 26 aprilie 2015 - 13:13
Midiile nu sunt cele ce se maninca crude?
Scoicile nu le curat,insa maninc in general gata preparate,nu le fac eu acasa.
#7
Postat 26 aprilie 2015 - 13:18
Midiile nu sunt cele ce se maninca crude?
Scoicile nu le curat,insa maninc in general gata preparate,nu le fac eu acasa.
Alea sint stridii (oysters)
Midii - mussels.
#8
Postat 26 aprilie 2015 - 13:19
Mersi de lamurire...era confuzie la mine-n cap!
#9
Postat 26 aprilie 2015 - 13:37
Daca ajungeti in Scotia neaparat sa mincati la Loch Fyne:
Trebuie rezervare din timp.
Au si prin alte orase restaurante, noi am incercat in Reading and Bath dar nu se compara.
Cel din Clachan (ca sint mai multe si in Scotia) e chiar pe maginea lacului, acolo afuma somonul, middile - sint 'catch of the day' ,.....
Cred ca e cel mai bun sea food mincat de mine vreodata. :-)
#10
Postat 26 aprilie 2015 - 15:16
Le cumpar fara cochilie. Azi din greseala am spart stomacul uneia si are un smac verziu -negru inauntru si pana la urma am decis sa le tai bucata cu stomacul ca sa nu il mancam. Sotul face glume si zice ca ala ii da toata aroma