Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

DUPA ...


44 raspunsuri la acest subiect

#21
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 15:05

Am citit de cate doua trei ori mesajele voastre ...ma inspira, chiar ma inspira si va multumesc.

 

Ce de mame tinere si vaduve. Poate "tineretea" ajuta, pentru ca sunt "misiuni" de terminat, poate e spiritul mai in putere sa treaca peste necaz.

 

I-am propus mamei sa vina aici ...nu vrea deocamdata si nu vreau sa o fortez.

 

Se duce zilnic la cimitir ...de cate doua ori pe zi chiar...daca intr-o zi ploua/ninge si nu se poate duce o afecteaza foarte tare. Am prins-o odata intamplator la telefon intr-un astfel de moment si era atat de afectata, de parca suferise o condamnare.

 

Da mereu de pomana si acolo in cimitir sunt tot felul de oameni ...unul i-a spus "Nu-mi dati Doamna mancare de pomana, vreau bani" ...asa de rau a afectat-o refuzul asta, a facut tot felul de legaturi intre asta si tata, ca o sa-i fie rau acolo unde este, ca e din cauza ei ca nu a gasit oamenii care sa ii accepte pomana cu sufletul curat ...prostii.

 

A devenit dificila ... nu cred ca ar putea sa locuiasca cu cineva ...din pacate. Sau cel putin nu acum.

 

S-a ingrasat 10 kg in 6-7 luni. Stie si de ce ...mananca dulciuri, slabiciunea ei de-o viata si nu mai are puterea sa se abtina.

 

E neingrijita ...nu s-a mai tuns si mai ales nu s-a mai vopsit. Are parul un alb murdar care arata neingrijit ...cred ca pur si simplu nu are chef sa se uite in oglinda si nu ii pasa de cum arata.

 

Are reactii controversate ...cand o deranjeaza ca o suna lumea, o invita pe la diverse, o sacaie ...cand i se pare ca e singura, singura.

 

O sa-i trimit copiii in vara ...planul asta i-a facut bine o perioada. A scos-o din casa, s-a interesat de cursuri de tenis, de tabere, de excursii ...simt insa ca de o vreme a inceput sa ii fie frica de proiectul asta...ca daca nu se descurca, ca pana acum erau doi, ca daca ii e greu ce face cu copiii, ca daca nu o asculta copiii, ca de ce nu o suna soacra-mea sa faca planuri impreuna. Nu are dreptate in multe din grijile astea ...exista rude in Bucuresti care sa o ajute daca se intampla ceva, soacra-mea o sa fie implicata in aceasta vacanta, a fost in fiecare an , dar in limita posibilitatilor ei ...nu ii poti cere femeii sa se alinieze cerintelor maica-mii pentru ca acum e singura.

Daca initial ideea cu copiii in Romania mi se parea o terapie pentru maica-mea pe termen scurt, acum am tot felul de dubii si griji.

 

Mi-ar placea sa stiu ca are o activitate constanta ...sa se apuce iar de dat meditatii, sa invete sa umble pe net, sa duca/aduca pe cineva de la scoala, macar sa citeasca (toata viata a citit numai cartile pe care i le dadea tata. Daca auzea de vreo cartea, ea o cumpara lui taica-meu si el mai departe i-o dadea ei sau nu) ...dar nu e deloc pregatita. Nimic nu ii convine, are reactii pe care nu le pot intui ...cand e disperata, cand e epuizata, cand e enervata, cand stie ea exact ce face si nu are nevoie de sfaturi ...

 

Mama mea are o personalitate foarte puternica, este foarte voluntara si foarte impulsiva ...tata era cel care o tempera, avea el asa un fel, nu zicea "NU" dar tragea de timp, sau ii dadea alte variante la care mintea ei rapida sa se gandeasca, sa i se disipeze ideile, nu facea nimic fara ca el sa ii spuna ca asa e bine... ma uit acum la ea, are o gramada de idei si nu stie ce sa aleaga, ii lipseste validarea pe care o primea de la tata ...Eu nu il pot inlocui pe tata, incerc, dar nu pot ...nu am aceeasi fire ca el, am mostenit firea maica-mii ...nu am rabdarea lui, nu am aceeasi dragoste pentru ea pe care o avea el, ea nu are aceeasi atitudine fata de mine, sunt inca copilul ei si ea inca stie tot mai bine ca mine ...in plus, nu traiesc cu ea zi de zi, in orasul ei, nu simt lucrurile la fel ca ea.

 

Cu toate astea, imi spune ca o sa treaca peste, se incurajeaza singura, stie ca e o perioada si ca o sa se obisnuiasca cu noua ei viata, ca trebuie sa-si duca crucea, ca are de ce sa fie multumita, ca nu e singura pe lumea asta ramasa vaduva ...

 

o avalansa de sentimente contradictorii o si ma coplesesc ...nu-mi vine sa intru tare in ea, nu-mi vine nici sa o las in pace, nu ma pot detasa si prin fire, nici nu sunt prea optimista.



#22
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 15:08

Ah ...si am vrut sa mai spun ca am simtit durerea fiecarui parinte de care ati scris pe acest subiect ...

 

Nu ii cunosc decat prin vorbele voastre si ii admir pe toti ...si le doresc liniste sufleteasca si echilibru, aceleasi pe care le caut si eu acum pentru mama mea


Editat de buflea, 25 aprilie 2015 - 18:07 .


#23
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 15:19

Da, cateva ore la un after care ar fi iar o solutie ...o sa retin ideea asta.

 

Nu stiu cand sa i le spun, am mai incercat cu meditatiile, cu vopsitul parului, cu tunsul ... Nu am gasit niciodata momentul potrivit, mereu are atitudinea fata de mine ca bat campii, nu traiesc eu in tara asta ca sa imi pot da cu parerea despre ce sa faca ea.

 

In plus, mai are ideea asta "sa nu apeleze", "sa nu deranjeze", "sa nu-i incarce pe altii cu problemele ei" ...nu se descopera in exterior, tine mult la imagine, da impresia ca e foarte puternica sub convingerea ca nimeni nu o poate ajuta.



#24
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 15:33

O mare usurare! Si multa liniste, extrem de multa liniste! Nu tipete/violenta/certuri/lucruri aruncate/stricate! Si o mai mare pofta de-a trai viata! Mama, parca a inflorit dupa moartea tatei. O fi fost vorba si de iubire intre ei, insa noi, fetele, nu am simtit-o. A murit la 52 de ani, acum 12 ani.

Black am vut sa spun ca nu am trecut cu indiferenta peste mesajul tau, desi este diferit de celelalte ...inteleg perfect cum poti SI "inflori" cand ramai singur, caci un intuneric si o dezamagire trebuie sa fi fost viata ei inainte.

Daca macar ea nu a avut fortza sa se elibereze singura, a eliberat-o soarta ...si ma bucur ca i-a revenit pofta de a trai ...sunt sigura ca a meritat asta.



#25
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 16:38

Mama a fost mereu o fire independenta, nu avea nevoie de aprobări sa faca ceva. Cred ca de asta i-a fost mai usor.

 

Tata era altfel, el avea nevoie de susținere. Era o fire mai slaba, din păcate l-am moștenit. Si ma lupt din răsputeri sa ma eliberez de dependenta asta de sot si copii, vreau sa fiu ca mama, dar nu prea reușesc.

 

Pentru mine cea mai mare suferința ar fi moartea unuia dintre ei: sotul sau copiii. Nu stiu daca as putea trece peste. Numai cand ma gandesc mi se face rau...

 



#26
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 18:16

As putea spune cu tarie ca si mama este o fire independenta ...ea a condus carutza familiei noastre, ea a avut cele mai multe idei, ea a parut intotdeauna ca ia decizii, ea a criticat, ea a aplaudat, ea a dominat ...

 

Imi dau seama insa, fara sa ii minimizez meritele, ca puterea ei de lider a fost consolidata si validata de tatal meu ... El ii dadea fortza, curajul si increderea ca face bine ce face. Au impartit succesele si esecurile chiar daca aparent deciziile ii apartineau.

De aceea este atat de debusolata acum ...cand i se pare bine ce face, cand ezita si ii cauta  prezenta, opinia, acceptarea . Nu este numai o lipsa fizica, cred ca lipsa fizica este cea mai minora ...



#27
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 18:40

Inteleg Buflea, de asta zic, mama nu era așa. Ea gândea, ea făcea. Citea ce voia, nu trebuia sa o îndrume tata cu nimic. Ea il îndruma pe tata, el era cel care se sfătuia mereu cu ea, ii cerea parerea cum sa faca...asta spun, ca tata i-a lipsit probabil fizic dar altfel viata ei a continuat la fel. Mental i-a fost mai usor. Dar nu spun ca usor. Primii ani au fost grei, categoric. Stiu ca ii lipsea. Stiu pentru ca povesteam mult, ne lipsea tuturor. 



#28
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 18:42

Si eu sunt o fire independenta, imi place sa fac ce vreau, dar in acelasi timp caut si cer confirmare ca ceea ce vreau sa fac e ok. Cam așa o percep pe mama ta...



#29
carolinah

carolinah

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.568 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 20:20

Buflea, suna a depresie:(

 

Exact ce povestesti tu acolo de mama ta ca e neingrijita, ca mananca dulciuri si s-a ingrasat, ca se izoleaza etc etc exact asa a patit maica-mea intr-o faza nashpa a depresiei. Nu in faza cea mai cumplita, ca in faza aia statea in pat, fuma si nu manca, dar intr-o faza nasoala oricum.



#30
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 21:14

buflea, schimba putin strategia cu ea. da-i dreptate atunci cand spune , de ex 'omul ala mi-a cerut bani si na dorit pomana de la mine'. chiar daca tu nu crezi in astea si esti convinsa ca nu ajuta la nimik, ei ii face bine sa dea pomana. 

cu tunsul si vopsitul, poti sa-i faci un cadou, un Gutschein la un coafor. ma rog gasesti pe cineva care sa il ofere, sunt variante destule. 

preia tu rolul tatalui tau si da-i confirmari, sustinere. chiar daca pentru tine sunt prostii  sa zic asa. 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -