Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Am o fetita de 14 ani si de cateva zile vrea sa stea desculta mereu, inclusiv pe strada.

desculta fata desculta desculta la scoala desculta pe strada

38 raspunsuri la acest subiect

#1
daria37

daria37

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 13 mesaje

Postat 24 aprilie 2015 - 19:46

Buna! Am o fetita de 14 ani si de cateva zile vrea sa stea desculta mereu, inclusiv pe strada.

 

Ea a avut o sensibilitate cand a venit vorba de a sta desculta de cand era mica, dar nu a pus probleme decat minore, in sensul ca statea desculta mereu prin casa si iarna ma temeam sa nu raceasca. Atractia ei pentru a sta desculta s-a manifestat in special la tara. Ea are o gandire destul de sofisticata, motiv pentru care nu ii place deloc viata la tara, insa mereu o atrageam sa mearga la tara pentru ca stia ca acolo poate sa stea desculta in permanenta, inclusiv afara. Cand era la gradinita, o problema importanta a reprezentat-o faptul ca unele colege stateau desculte in papuci si ea nu, asa ca m-a rugat sa o las sa isi dea sosetele jos dimineata cand ajungea la gradinita. Ulterior cand a mai crescut, urmarea cu atentie cand trecea lumea la incaltamintea de vara si umbla in sandale pana toamna tarziu. Intr-un an a mers in sandale pana pe la mijlocul lui noiembrie. 

 

Ideea de a fi desculta o incanta, nu neaparat textura pe care calca. De cativa ani ea nu mai poarta sosete absolut deloc, nici macar iarna in cizme. De fiecare data cand mergem in magazin, este interesata de sandale, papuci sau de incaltamintea care sa ii lase piciorul la vedere. Odata a vazut niste adidasi putin transparenti pe margini si a insistat sa ii cumpar si inca sunt preferatii ei pentru ca ii lasa la vedere piciorul gol.

 

Pana acum nu a manifestat interesul pentru a sta desculta pe strada sau la scoala, dar acum cateva zile am trimis-o la magazin si s-a dus desculta, ulterior spunandu-mi ca asa si-ar dori sa mearga pe afara mereu. Mi-a motivat spunandu-mi ca s-a facut cald afara si ca atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni, nu ar fi o problema, in plus s-a facut mare si stie ca asta isi doreste pentru viitor. Mi-a spus ca pana acum a constrans-o teama sociala. Insa nici asta nu o mai afecteaza asa tare. Are 2 prietene cu care a iesit saptamana trecuta in parc fiind desculta. Fetele i-au cerut explicatii, ea le-a spus ca asa se simte ea bine si ca asa va iesi mereu de acum inainte si se pare ca acele fete au inteles-o. 

Oricum este destul de precauta, in sensul ca de cand mai iese desculta pe afara, are cu ea spirt, pansamente si alte chestii pentru situatii in care s-ar rani.

 

Lunea trecuta planuise sa mearga desculta la scoala, dar a renuntat la idee cand a vazut ca s-a racit afara, insa acum vrea iarasi acest lucru.

 

Ea este excesiv de cuminte si nu mi-a creat niciodata probleme. Are note mari la scoala si este foarte cerebrala. Asta este prima situatie delicata in care ma aflu cu ea. Mi-a spus ca a sta desculta este cel mai important lucru pentru ea. Nu i-am interzis inca sa stea desculta, dar ma ingrijoreaza totusi faptul ca devine o problema care implica o latura sociala. Nu stiu ce va crede lumea despre ea fiind mereu desculta. Si absolut orice alternativa i-as da, tot desculta vrea. Cum îmi sugerați să procedez? V-ați mai confruntat cu așa ceva?



#2
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 24 aprilie 2015 - 20:00

Da... subsemnatul adica eu... nu suport sosetele/ciorapii si in 90% din cazuri sunt descult. Afara merg cu sandale de cand e suficient de cald si pana toamna tarziu deci nu pot sa iti dau nici un sfat pentru ca si eu sunt ca si fiica ta. Pot sa completez ca nu suport hainele cu maneci lungi si daca am pe mine in mod reflex le suflec pana peste coate adica sa imi fie antebratele libere complet. Tricourile sunt perfecte.Daca as face o poza acum de exemplu sunt complet descut in pantaloni scurti si tricou pentru ca nu imi plac pantalonii lungi Deci ... nu pot sa iti dau nici un sfat.  [:)]



#3
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 24 aprilie 2015 - 20:19

La mine in oras, e un singur loc unde pot lasa copila (6 ani) desculta si tare regreta acest fapt - respectiv ca nu exista mai multe locuri.

 

Tare coerenta imi pare povestea, in schimb.


Editat de Selene_Bunny, 24 aprilie 2015 - 20:19 .


#4
cristoiu

cristoiu

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.573 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 07:58

Pai mie nu mi se pare o problema a umbla descult, e chiar sanatos, dar cu siguranta nu oriunde si mai ales nu in Bucuresti. As aduna niste date despre bolile picioarelor, ce si de unde se ia, cu ce se poate alege daca spre exemplu calca intr-un ciob infectat, siringa, cui , etc. Strazile din Bucuresti sunt murdare. Sotul meu are spre exemplu o ciuperca la o unghie, de ani de zile, am tratat-o cu tot ce s-a putut, nu ii trece si pace. Asa ceva trece foarte greu, cu tratamente scumpe si de durata. 

 

Poate sa cautati niste sandale foarte subtiri, usoare si cu cit mai putine barete, care sa ii dea aceeasi senzatie dar sa o protejeze totusi de boli si raniri.

 

Ori poti sa o lasi in pace, la virsta asta treci prin tot felul de faze, eu cred ca e doar o faza si o sa ii treaca singura. Cel mai probabil cind o sa vina cu prima rana la picior de la calcat intr-un ciob. Daca te tine inima, las-o, ca mai bine se convinge singura.



#5
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.395 mesaje

Postat 25 aprilie 2015 - 09:37

Nu vreau sa pun ' diagnostice', dar sper sa ajute:

 

http://www.sensory-p...-feel-good.html



#6
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 26 aprilie 2015 - 10:14

Daria, cere sfatul unui specialist ce se ocupa de adolescenti.

Nu este comparabila situatia cu un om matur ce sta asa cum se simte lejer in casa sau ce iese pe strada mai primavaratic imbracat decat altii.

Este cu totul altceva si e bine sa se ocupe de ea cineva cu experienta pentru a nu fi exclusa din aceasta cauza din grupurile de varsta ei. Daca prietenele prima oara au acceptat-o ca fiind cool sa zicem , este foarte probabil ca urmatoarele dati sa nu mai fie atat de incantate cand va trece extraordinarul inceputului . La varsta asta se va repercuta asupra ei respingerea celorlalti chiar daca nu constientizeaza neaparat asta.

Deocamdata, pana gasiti pe cineva cu care sa fie de acord eu as incerca sa evit mersul la scoala in picioarele goale explicandu-i ca uneori nu putem face din nefericire ceea ce ne face placere, suportam unele constrangeri pentru a trai in mijlocul oamenilor. Unii se piaptana desi nu le place, altii se spala pe dinti, altii isi pun incaltari, etc

 

Succes



#7
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 26 aprilie 2015 - 17:17

Nu m-am confruntat cu o astfel de problema, nu stiu ce sfat sa-ti dau.

 

Dupa parearea mea si din ce ai scris nu cred ca e in regula aceasta dorinta a fetei tale, insa numai tu stii conditiile in care se petrece si numai tu poti sa-ti dai seama cat este de iesit din comun.

 

Spui ca are gandire sofisticata, ca e cerebrala... astea se bat cap in cap cu dorinta ei de a umbla desculta -  privind dorinta asta ca un moft adolescentin, ca un hobby, ca ceva prin care sa iasa in evidenta.



#8
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 27 aprilie 2015 - 12:08

Da, interesant [:)]

Cred ca datorita faptului ca nu este chiar o problema "vitala", trebuie sa fii aproximativ relaxata. Mersul descult nu este chiar normal, daca privim viata in aglomerarile urbane. Nu este igienic, nu este safe si, desigur, nu este acceptat ca si tinuta.

La tara, copil fiind, ma descaltam cand ajungeam si ma incaltam cand plecam, indiferent daca stateam cateva zile sau o vacanta intreaga de vara. Este intr-adevar o desfatare, cine gusta asta.

Faptul ca fata ta are aceasta dorinta, din povestea ta imi aduce putin si a toana pentru ca as intelege mersul descult ca si eliberare, nu ca si expunere (in adidasi transparenti). Adica pe viitor este posibil sa prefere mersul descult, dar nu musai in orice situatie.

Cred ca isi va regla singura aceasta dorinta, in contextul activitatii si traiului viitor. O pereche de picioare murdare de la mersul prin mizeria cotidiana nu este un aspect placut nici macar pentru posesor, dar mai ales in contextul vietii sociale.

Presupunand prin absurd ca va opta in viata pentru atitudinea asta, adevarul este ca nu moare nimeni din asa ceva.



#9
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 27 aprilie 2015 - 16:25

   Eu i-as sugera o pereche de sandale cat mai lejere (slapi) care sa-i protejeze talpile de mizerie si raniri iar in momentele in care e la scoala, in parc pe iarba...alte situatii safe sa ii scoata. Vine vara, dar odata cu caldura si asfaltul o va arde f rau... sa aiba la ea slapii.

  Pe de alta parte ia legatura si cu un psiholog care sa te ajute sa intelegi mai bine de ce acum a facut aceasta alegere (desi cocheta cu ideea de mult) si cum sa o ajuti mai bine.



#10
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.448 mesaje

Postat 27 aprilie 2015 - 16:34

Initial am crezut ca ai uitat sa pui o virgula, intre 1 si 4 ...

Eu nu vad niciun lucru bun in a umbla desculta, prin oras, spre scoala, etc.

E altceva cand ajungi la tara, zburzi ca o caprita in iarba ... dar in rest ...

Mizerie, accidente si nu mai spun ca nu traim in Africa sa calcam prin nisipul fierbinte nestinghetiti, ca toti ceilalti la fel fac.

Nu as incuraja sub nicio forma acest comportament.

 

[flo2]




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

Last Blogs

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

  • Ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 21:29

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -