Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase, capitolul 110

fiv

637 raspunsuri la acest subiect

#171
anxiao

anxiao

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.293 mesaje

Postat 20 aprilie 2015 - 22:00

Andrew pai cam asta inseamna medic, sa faci ce ai invatat ca functioneaza pentru majoritatea. Daca tu ca pacient risti sa folosesti metode inovative iar medicul "profita" de disperarea cuiva, asta e mai rar. Banuiesc ca orice medic ar dori sa aiba rezultate ideale, dar nu cred ca e etic sa foloseasca orice "din auzite"...



#172
jaguar

jaguar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.436 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 00:33

buna, dragele mele! astazi am fost la clinica pentru eco si analize. la eco, slabuta activitate, dupa spusele dr-itei...trei foliculi pe dreptul, trei pe stangul, dar numai trei mai marisori. la 14.00 sun la clinica sa imi spuna daca voi continua cu 250ui de puregon sau imi cresc doza...cam dezamagita :(
Fii optimista Sorinake! Si eu sunt una din cele cu putini foliculi la eco,,, dar toti 6 s.au transformat in 6 embrioni!!dintre care o pereche de gemeni, si restul urmeaza:)) Si nu eram v.o "tinerete" nici eu.... Roaga te si fii increzatoare in puiutii tai! Unde faci procedura? Mult succes pana la capat!!@!

 

 

Salutari si  [flo2]  [flo2] [flo2]  [flo2]   [flo2]  pt toate!!!


Editat de jaguar, 21 aprilie 2015 - 00:36 .


#173
Tina15

Tina15

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 372 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 08:31

Tina ce nemultumiri ai avut vizavi de dr Ispasoiu?

 

Velvet, eu am fost la el anul trecut, dupa cum ziceam, dupa 4 ani de infertilitate si 3 inseminari (daca bine tin minte) nereusite. Dr. I mi-a propus sa facem alte 4 inseminari desi i-am spus ca vreau direct fiv. Stiu ca protocolul de fiv precizeaza ca dupa 3 ani de infertilitate nu mai e cazul de inseminare, e cazul de fiv. Nu ma pun acum sa zic daca e ok treaba asta sau nu (cu dupa 3 ani de infertilitate nu mai are rost inseminarea), dar in cazul meu se aplica. 

Cineva apropiat mi-a spus ca dr. I isi selecteaza pacientele in functie de cat de multe sanse are la fiv respectiva persoana si de aceea m-am dus la el plina de sperante, crezand ca daca e sa ma ia am sanse maxime de fiv. Evident cand mi-a propus sa facem 4 inseminari am fost foarte suparata, ca i-am zis ca nu mai vreau sa umblu pe drumuri si l-am intrebat daca e adevarat ce am auzit. Evident a zis ca nu (nu cred ca cineva ar recunoaste treaba asta). Noa in fine, m-a tot amanat, fara un motiv anume, ca facem luna asta, luna asta nu puteam sa ma programez ca era plin, zicea asistenta ca revine cu telefon si nu revenea...etc, pana mi-am pierdut rabdarea. Asta nu inseamna ca e un medic slab sau bun. Doar ca eu nu m-am potrivit cu el si nu vroiam sa mai las timpul sa treaca. Repet, nu inseamna ca nu as merge vreodata la el. Am citit o statistica recent cum ca la el rata de succes este de 54%, in conditiile in care in lume clinicile foarte bune au max. 33%. Nu cred ca e cineva care poate zice daca e adevarat sau nu (decat cei care au calculat procentul de 54%), dar sincer e cam mult. Eu as merge maine daca s-ar putea si as incerca cu fiecare ca nu trebuie sa fim prieteni, trebuie sa imi rezolve problema, dar avand in vedere ca oricum procedurile sunt consumatoare de nervi si energie, am nevoie macar de cineva care sa imi transmita sentimentul ca sunt pe maini bune. Si nu am avut sentimentul asta la Sibiu. Dar pe de alta parte nici nu am ramas insarcinata unde am fost pana acuma, dar iti mai spun un lucru. Eram decisa inainte de Fiv 1 sa fac o singura incercare si nu pentru ca financiar nu ne permitem ci pentru ca eram speriata de tot ce inseamna, eram speriata de ce provoaca aceste tratamente pe termen lung, desi medicii nu o zic (pentru asta si acuma sunt) si pentru ca daca nu e sa fiu mama nu ma pot impotrivi destinului oricat de mult m-as chinui. Dupa fiv 1 si dupa cum s-a comportat toata echipa cu mine, mi-am propus sa mai incerc, cu aceeasi spaima evident, dar macar am incredere ca sunt pe maini bune. Am cautat mult inainte, sincer, am fost la medici din Cluj, Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Szeged si Budapesta si daca e sa stiu ca voi gasi medicul care sa rezolve problema merg si la Valencia, deci pot spune ca am cu ce compara.

Nu cred ca exista medicul "struto-camila", cred ca e o chestiune de sansa, sunt fete care reusesc din prima, sunt care reusesc dupa 7-9 incercari (fara a avea un diagnostic). La alea care este explicatia?

 

Anxiao, perfect de acord. Mi-a placut si mie la PK cum stabileste tratamentul. In Romania se practica tratamentele de stimulare foarte agresive, pentru a avea cat mai multe ovocite sau a avea doctorul rezultate mai bune (si zic ei pacienta sanse mai mari). Personal, nu agreez aceasta idee. Si sinceritatea nu se practica deloc. Am fost la bucuresti, la o clinica privata si doctorita mi-a spus: "Iti garantez ca dupa 3 inseminari in conditiile tale, ramai insarcinata!" (pe atunci aveam 29 de ani). Evident nu a fost asa...Imi pare sincer rau Anxiao pt ce ti-a spus PK, dar ma bucur ca a fost sincer cu tine si te-a scutit de o si mai mare epuizare psihica si financiara.



#174
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 08:42

Sunt unii oameni care gandesc doar in alb si negru, oameni care vad doar extremele.

Intre cele doua extreme exista si un mijloc care se poate dovedi util. Ce-i drept gasirea caii de mijloc e un proces personal si diferit de la un om la altul, de la o situatie la alta, iar capacitatea de a face echilibristica intre extreme nu o are oricine.

A folosi orice din auzite este o extrema a experimentalului dusa pana la prostie.
A folosi medicul doar ce a invatat ca merge este de asemenea o extrema a conservatorismului, deoarece lipseste latura progresului. In multe meserii complexe, la invatatura din scoala se adauga in timp si invatatura de la locul de munca, numita in general experienta. Cine se limiteaza doar la ce a invatat fara a-si bate capul sa mai invete, se autolimiteaza si nu progreseaza.

Calea de mijloc presupune talent, capacitatea de a invata permanent si de a selecta din "orice", de a alege ceea ce este plauzibil sa dea sanse mai mari de succes fara a asuma riscuri mari. Este un proces de gandire si judecata ce necesita experienta, deschidere catre nou, pregatire teoretica si practica solida, talent, vointa, un mod de gandire pe care multi nu-l au... in general calitati care fac dintr-un medic de tip "automat", un medic talentat, e ca si cum ar duce activitatea medicala la nivel de arta.
E greu si sunt putini capabili de asa ceva. Pare mai degraba un deziderat ce tinde spre perfectiune, un soi de medic imaginar la care visam cu totii. In lipsa lui nu ne ramane decat sa fim noi propriii nostri medici, oricat de precar suna asta.

Pentru ceilalti raman extremele.



In multe situatii, rezolvarea nu apare datorita unui om profetic cu influenta decisiva.

In timp ce unii cauta medicul perfect, omul cu solutia, altii cauta sa puna cap la cap fragmentele de informatii obtinute de la unii de la altii, se implica personal in procesele de judecata si rationament, dau la o parte ceea ce n-a mers sau nu suna bine, pun accentul pe ceea ce le da macar o mica posibilitate de avansare, iar din amalgamul asta poate cateodata sa apara si progresul si succesul.

Nu intotdeauna succesul tine de gasirea unui medic potrivit. Cand vine vorba de lupta cu infertilitatea, cei care cauta medicul potrivit au de obicei mintea comoda, nu vor sa-si bata capul cu lucruri pentru care ce-i drept nici nu ne-am pregatit vreodata si nu ne asteptam sa avem nevoie.
Cu toate astea, prima optiune si cea mai de succes metoda o reprezinta increderea in pregatirea medicului. Medicul trebuie lasat sa faca ce stie el mai bine, meseria pentru care s-a pregatit. Asta ofera rata cea mai mare de succes posibila azi.

Pentru ceilalti, majoritari din pacate, pentru care metoda clasica nu merge, iar medicii sunt depasiti, nu ne ramane decat sa incercam sa ne punem mintea la contributie, in lipsa de altceva mai bun si sa speram ca o sa conteze la un moment dat.

Acumularea de informatii in timp, despre propriul caz, se poate dovedi crucial atunci cand aceste informatii sunt comunicate medicului.

Ex.: dellya86 si-a facut nk-urile uterine si pe cele din sangele periferic, din proprie initiativa, dupa ce s-a documentat singura si si-a pus mintea la contributie.
Cand s-a dus la Dr.Tayfun si i-a prezentat aceste informatii, doctorul a bagat-o direct pe intralipid si acest detaliu a fost crucial in obtinerea unei sarcini cu gemeni, dupa nu stiu cate esecuri.

Informatia obtinuta de dellya86 prin gandire personala, din initiativa personala s-a dovedit extrem de utila pentru Dr.Tayfun, care in lipsa acestei informatii probabil ca ar fi facut cateva fiv-uri nereusite pana sa se gandeasca sa o caute de nk-uri.

Editat de AndrewD, 21 aprilie 2015 - 08:55 .


#175
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.616 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 08:43

neata

 

Tina multumesc pt raspuns.eu am mers la dr I tot anul trecut in mai pt prima data.fara nicio IA.logic ca pana sa se uite pe analize,a zis ca protocolul cere 2 IA.exact cum imi scrisese si dr PK.dar am refuzat mereu IA.nu cred in ele.si i-am zis-vreau direct FIV!uitati-va pe AMH si FSH cat s-au schimbat in ultimii 2 ani!a vazut analizele cele 2 din tona de i-am pus-o in fata in dosar,unul al meu,unul al sotului,si dupa ce mi-a zis ca nu am stat acasa...mi-a zis-sa ne apucam de treaba!

 

ca n-am reusit...alta poveste,presupun...



#176
Sorinake78

Sorinake78

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.026 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 08:54

Fii optimista Sorinake! Si eu sunt una din cele cu putini foliculi la eco,,, dar toti 6 s.au transformat in 6 embrioni!!dintre care o pereche de gemeni, si restul urmeaza:)) Si nu eram v.o "tinerete" nici eu.... Roaga te si fii increzatoare in puiutii tai! Unde faci procedura? Mult succes pana la capat!!@!


 

 

Salutari si  [flo2]  [flo2] [flo2]  [flo2]   [flo2]  pt toate!!!

 

Multumesc, Jaguar! Eu fac la o clinica de fertilitate din Luxembourg, caci aici locuiesc. Am patru procedure gratuite. Daca nu reusesc cu niciuna dintre ele, vom merge in Belgia.



#177
Sorinake78

Sorinake78

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.026 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 09:13

mie fshul mi-a iesit 5.4 in a 3-a zi de menstruatie la niste limite de 3.0-8.1...de aceea ma asteptam sa am mai multi foliculi...dar, na' asta e

Ma intreb oare nu e vina asistentei ca mi-a facut tot decapeptylul de 3.75, in loc sa imi faca 1/2? Mi-au adormit ovarele...


Editat de Sorinake78, 21 aprilie 2015 - 09:15 .


#178
anxiao

anxiao

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.293 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 09:21

Tina e ok, asta a fost acum un an, intre timp abia astept noua procedura  [soricel]

Andrew, eu cred cu tarie ca un medic trebuie sa faca ce stie, sa puna in practica ce e dovedit stiintific, pt ca altfel merg la vraci. exista metode noi dovedite stiintific pe care PK de exemplu nu le aplica? Habar nu am daca e asa, doar ca eu nu am auzit de ele....or fi



#179
anxiao

anxiao

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.293 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 09:30

cat despre dellya...tot aud exemplul asta, dar eu cred ca a fost norocul ei. Nk-urile variaza...peste un an se poate sa fi fost mai mici, anul trecut iarasi, poate au fost mai mici in uter....O clinica mica nu isi permite sa se abata de la ce stie sigur ca functioenaza ( dpdv financiar ). Cred ca la o clinica mai micuta si mai ieftina putin ar trebui sa mearga cazurile üsoare", cele care se stiu cu prbl putine iar restul sa mergem la clinici unde sunt dispusi sa incerce lucurui noi. sa tot batem apa in piua cu ala e bun, ala nu e....nu cred ca e cinstit. Daca statitistic se dovedeste ca e un medic prost, atunci da...comentam, dar pana atunci, mi se pare aiurea sa ne erijam in judecatorii lor. Uite cazul meu, PK mi-a dat de facut f putine analize, trombofilii nici sa nu auda...ok. M-am gandit de la inceput ca aleg Budapesta pt ca eu cred ca nu am prbl de sanatate care sa necesite cine stie ce proceduri complicate, doar calitatea outelor. Cei din Cehia m-au pus sa fac si pe mama si pe tata...alt nivel, alte probleme impicate, alt pret....alta experienta. Dar ambele au fost alegerile mele, nu mi-a pus nimeni cutitul la gat.

 

Scuze ca m-am intins atat, gata [batcap]



#180
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 21 aprilie 2015 - 11:09

Ce inseamna dovedit stiintific si ce nu este dovedit stiintific ?

Sunt unii care si astazi considera ca pamantul nu e rotund si ca totul e o mare conspiratie...

Ideea pe care vreau sa o subliniez este ca dovezile stiintifice ajung sa fie intelese de oameni in ordinea capacitatii lor de a absorbi ideile noi: mai intai le inteleg cei mai inteligenti, apoi incep sa inteleaga si cei mai inteligenti decat media, apoi incepe sa inteleaga si marea masa a polulatiei care mai mult se ia dupa primele doua categorii (spiritul de turma) si abia apoi mai raman in urma cei mai prostuti care sunt atat de prostuti incat se cred mai destepti decat ceilalti.
E un proces care dureaza zeci sau sute de ani in cazul multor inovatii.

Sunt si astazi medici care nu considera dovedita legatura dintre trombofilie, sarcini si clexane, in timp ce alte fete si-au asumat riscul, au judecat singure si au actionat bazandu-se pe judecata lor, cu sprijinul unor medici mai destupati la minte, e plin topicul acesta de astfel de exemple.

Idem prednison, intralipid, etc, etc, etc, fiecare inovatie este pe o curba sociala de invatare si asimilare mai avansata sau mai putin avansata, iar in viitor vor fi tot mai multi care le vor adopta in contextul potrivit pe masura ce experienta in utilizarea lor va creste.

Cand aud ca o reusita este retrogradata la categoria "noroc" nu vad decat o alta persoana care nu pune cap la cap niste informatii oferite de-a lungul timpului, cum e in cazul dellya86. Norocul ni-l mai facem si singuri iar dellya86 a actionat rational, a mers pe firul logic in directia sugerata de analize si asa a atras norocul de partea ei.


Nu ar fi avut parte de acelasi "noroc" daca ar fi stat cu curu' pe scaun si ar fi asteptat sa-i intre norocul pe fereastra.

Nu ca altele care au actionat impulsionate de propriile asteptari, comoditate, restrictii financiare, ignorand rationamentele logice si sarind pasii impusi de logica.

Unii nu vad decat rezultatul, categorisit ca "noroc", nu vad si efortul depus si modul in care unii atrag norocul de partea lor prin ceea ce fac si gandesc.

De asemenea uiti ca si sotia mea a obtinut o sarcina actionand similar, dar la noi embrionul nu a fost cu noroc, avand defect.
Sunt multe fete care au actionat asa si au copii acum, cine citeste cu atentie povestile din ultimii ani de pe aici stie ce zic... acum ce facem, le bagam pe toate la categoria "noroc chior" ?

Eu tot pomenesc de dellya86 si nu numai, iar usoara iritare pe care o simt cateodata din unele mesaje imi arata ca lectia lor nu e inteleasa de toata lumea.


Ce este dovedit stiintific, cu metode statistice, este ca in aprox. 70%-80% din cazuri, procedurile standardizate "dovedite stiintific" nu functioneaza... initial vroiam sa spun ca nu fac doua parale chioare, dar la cat costa... nu cred ca era potrivita exprimarea.

Ideea ca nu ar trebui sa judecam medicii mi se pare periculos de comoda pentru creier si pentru sansele noastre de succes. Cine nu se teme sa judece singur consider ca are sanse mai mari sa-si rezolve problemele in viata, chiar daca aceasta abordare are si ea riscurile ei.

Pentru cei 20-30% din norocosi e corecta abordarea clasica... lasam medicul sa-si faca treaba, dar ceilalti 70-80% ?



Etichetat si cu fiv

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Astăzi, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Astăzi, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 15:52

  • Dulce amintire

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:10

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -