Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Nasterea printesei Sofia

nastere bebelus fetita spital cezariana

3 raspunsuri la acest subiect

#1
miky_mamica

miky_mamica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 518 mesaje

Postat 18 martie 2015 - 23:00

Trebuia sa scriu mai demult despre nasterea ta iubita mea Sofia.

 

Dar adancile rani provocate in sufletul meu la nastere incep sa se cicatrizeze odata ce zilele trec, tu cresti si imi umpli sufletul de bucurie.

 

Si fiindca fratiorul tau mai mare, Luca, isi dorea cu ardoare o fratioara ... am inceput sa ne gandim ca ar fi momentul pentru al doilea copil. Prima data s-a hotarat tati ca gata e momentul, mami statea in cumpana, pe urma s-a hotarta mami si tati era nehotarat asa k am lasat la voia sortii daca e sa fie cu ochisori!!!

 

Si uite asa Doamne Doamne ne da o veste minunata chiar de ziua lui tati ... nu anuntam familia ca nu prea sunt de acord cu ideea .... numai ca Luca ne da de gol dupa prima ecografie k mami are o fetita in burtica. El a stiut din prima ca va fi o fetita.

 

Sarcina decurge foarte bine, greu cu greturile de inceput si cu mersul la servici prin metrou ... dar uite ca trece timpul si ajungem la 7 luni si trebuie sa stam pe acasa pt k nu mai pot sa stau pe scaun la servici k dadeai f tare cu piciorusele. In schimb mergem in fiecare zi in parc cu Luca, dormim la pranz in fiecare zi si ne pregatim usor usor de nastere.

Si la 36 de saptamani se declanseaza un travaliu fals care ne sperie groaznic .... si ne tine in priza pana pe data de 17 Octombrie cand pe la 4 dimineata cedez si il scol pe tati k nu mai pot de dureri. El fuge repede sa o aduca pe mama mea sa il duca pe Lucu la scoala ...

Se rezolva totul in legatura cu copilul, numai k eu nu mai pot de durere si intru un pic in cada cu apa ca sa mai pot respira .... mmmmmmmmmmmmmmm dureri destul de puternice pt inceput.

Ajungem la spital pe la 6 dimineata, ma interneaza, facem si o eco si sus la sala de nasteri.

Prima monitorizare ... dilatatie 2 cm, col tare si nedilatat, bataile inimii ok.

Si urmeaza din ora in ora cate un control, injectii pt dilatare, perfuzie, etc

Si ajungem la ora 15 cu dilatatie 4 dar fara col dilatat si sefa de sectie ia decizia sa ma lase sa ma odihnesc pt k ajunsesem la capatul puterilor din cauza contractiilor super dureroase.

Bun si usor usor trece timpul, dilatatia mea stagneaza, dr meu pleaca la cabinet in Targoviste dar imi promite k se intoarce .... Stau in sala de nasteri toata ziua si vine si seara .... pe la ora 20 suna dr meu si intreaba dc sunt ok si daca am dilatatie mai mare ... de unde ... imi zice sa nu mai mananc sau sa beau ca s-ar putea sa avem probleme.

Si dupa 16 ore de travaliu dureros intram in cezariana de urgenta la ora 23 pt ca s-a rupt colul si bataile inimii fetitei se reduc simtitor ...

Nu ma pregatisem psihic pt operatia de cezariana asa k totul se petrece super rapid, sotul ajunge la spital in timp record, Luca super fericit ca o sa aiba surioara mult visata ... numai faptul ca l-am auzit la telefon putin ma tine intr-o stare cat de cat ok.

Nu credeam ca o sa imi fie asa de greu sa intru in sala ... si m-au dezbracat de tot (m-am simtit asa de ciudat sa fiu acolo asa goala) si mi-au pus a treia branula k se tot infundau ... si am facut si  rahianestezia ....

A inceput operatia imediat ca am amortit instantaneu, mi-au pus sonda urinara si am vazut in oglinzile de pe tavan tot tot!!! Si am avut taria de spirit sa vad cum ma taie strat cu strat, cum arata uterul meu, cum au scos-o pe Sofi si cum e cordonul, placenta. Lacrimile imi curgeau una dupa alta si asistenta de la ATI ma ruga sa stau linistita k imi fluctua tensiunea si statea langa monitor sa fie totul bine. [fal]

In mom in care taie uterul si scoate copilul se aude o horcaiala cumplita .... asta cred ca a fost momentul cel mai greu ( si abia acum la 5 luni pot scrie despre asta), cred ca a fost un timp in care nu am respirat ca incepeau aparatele sa tipe si asistenta sa ma palmuiasca ... dar mi-am vazut fetita sanatoasa si uit pe moment totul ... o aduce sa o pupacesc si fiindca plangea vorbesc cu ea si se potoleste dar fuge cu ea la neonatologie .... tati o asteapta acolo echipat sa o vada! Era ora 23.17 si fetita mea se nascuse!

Si incepe sa ma curete inauntru, sa coasa colul si pe urma strat cu strat. Dr meu face cateva glume ca sa mai destinda atmosfera si ma face sa vorbesc pt ca ma vede tare palida. Trece timpul, operatia se incheie si la sfarsit cand vor sa ma puna pe patul mobil cu care trebuiau sa ma transporte la Terapie Intensiva nu tin bine de el si aproape ma scapa pe jos. Nici nu am nascut bine si uite ca ma lovesc si la cap [batcap]

Ajung in salonul rezervat si incep frisoanele ... cica reactie la anestezie ... dar eram dezbracata pusca si aveam doar un cearceaf pe mine ..... imi face repede un calciu, de la el vomit instantaneu .... ma cearta ca nu am putut sa spun .... de parca mai eram eu!

In 10 min intra si sotul si se sperie groaznic de cum arat .... insa imi arata pozite cu Sofiuca si imi spune ca are 50 de cm si 3130 gr si e santoasa tun si ca a intrat la ea in mom in care au adus-o si ca e superbaaaa!

Imi petrec noaptea la terapie intensiva, ma dezmortesc si la 7 dimineata ma dau asistentele jos si impreuna cu sotul ma duc pe scari mai jos un etaj la rezerva. Am simtit fiecare treapta si fiecare pas facut pana acolo.

Nu e normal ca o pacienta operata sa fie data jos si tarata pe scari la 7 ore dupa terminarea operatiei, dar nu aveau paturi disponibile pentru urmatoarele cezariene care veneau pe banda rulanta, asa ca mutau pe toata lumea la salon si nu conta cand si cum ai fost operata!

 

Greul a trecut dar sunt cu psihicul la pamant ... cezariana sucks ... e mai greu decat nasterea normala si as fi facut orice numai sa nu ajung la cutit. Trebuie sa ma pun pe picioare si sa alung toate gandurile rele si sa fiu pozitiva. Numai k ma bufneste un plans si refulez si ma tine vreo 10 min si cand reusesc sa ma potolesc vine printesa si parca mai uit de dureri.

 

La rezerva e ok, curatenie super, prima noapte sta cu mine mama soacra, a doua mama si pe timpul zilei sotul, vine in vizita si Luca si nu mai vrea sa se dezlipeasca de surioara lui ....  Dr meu ma viziteaza zi de zi, ma incurajeaza si usor usor incepe recuperarea ... care dureaza o luna de zile in cap! Recuperare atat fizica cat si psihica.

 

A fost tare greu .... a trecut ......

Acum ma bucur ca Sofiuta creste frumos, papa titi f bine, si-a facut program destul de usor si ca fratiorul ei o iubeste mai mult decat orice si o protejeaza mereu!!!

Sunt o mamica implinita cu 2 puiuti frumosi pe care ii iubesc mult!

 

 

POZA MAGNET (2).jpg


Editat de miky_mamica, 18 martie 2015 - 23:04 .


#2
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.848 mesaje

Postat 19 martie 2015 - 10:07

ce frumosi sunteti [il]



#3
Ivone

Ivone

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 42 mesaje

Postat 19 martie 2015 - 12:56

Ohh, am citit cu emotie fiecare propozitie. Ma bucur ca acum sunteti toti bine si sunteti o familie asa frumoasa! Imi pare tare rau de experienta prin care ai fost nevoita sa treci si nici nu vreau sa imi inchipui cat de grea a fost recuperarea. Dar important e ca ai alaturi cele mai frumoase fiinte si iti lumineaza zilele! Multa sanatate si sa va bucurati din plin de fiecare moment!



#4
lavi02

lavi02

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.184 mesaje

Postat 19 martie 2015 - 23:12

Sa va traiasca si sa va bucurati de amandoi copilasii!





Etichetat si cu nastere, bebelus, fetita, spital, cezariana

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -