Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Propunerea de majorare a alocației pentru copii, RESPINSĂ :(


28 raspunsuri la acest subiect

#11
Meey

Meey

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.530 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 08:24

nu sunt bani pentru copii

lasa ca sunt pentru altii

va dau un exemplu din blocul in care am locuit cu ani in urma:

o familie amandoi in jur de 50 de ani cu 3 copii majori nici unul cu servici

Iarna, incalzire contorizata noi ''inghetam'' in casa sa nu platim f mult, ei stateau cu geamurile deschise...aveau sugventie la caldura, masa asigurata la cantina sociala , ajutor social ca de tigarile trebuiau platite

Alt caz la fabrica unde muncesc: un rom dupa 1 sapt de munca a venit sa-si depuna demisia deoarece daca statea acasa lua ajutor social cu 100 ron mai putin decat ar fi luat salariu...poi doar no fi prost sa lucreze 40 h/s

Statul roman incurajeaza puturosenia



#12
dyanaM

dyanaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 08:28

Sustin ceea ce a zis marius. Alocatia sa fie legata de educatie. Copilul merge la gradinita sau la scoala primeste alocatie sau i se platesc direct toate cele necesare acolo. 



#13
Jullia

Jullia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.261 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 08:57

Meey, nu doar statul roman incurajeaza puturosenia, legislatie cu privire la ajutorul social exista in toate tarile din EU, doar ca unii se folosesc la stricta nevoie de ea, iar altii abuzeaza. E o chestie de moralitate, pana la urma, iar noi, ca natie, nu suntem intre cei mai etici europeni, ba din contra.

 Eliade, Steinhardt si Noica scriu in eseistica lor intregi paragrafe despre smechereala romanului, despre verbul 'a te descurca', care face parte din firea noastra, ca mereu incercam sa picam in picioare, sa gasim o solutie, sa 'invartim' ceva, sa cautam si variante mai... pe langa drum, pentru ca... 1. toti fac asa, si doar nu esti tu mai prost sa nu; 2. cum sa ramai cu salariul mic si de mizerie, nu mai bine faci pe dracu'n patru si mai scoti ceva la negru; 3. fiecare sa-si vada de ale lui, ca nu vine nimeni sa-ti dea mancare la copii si nici tu nu dai in cap altuia; si insiruirea motivelor poate continua muuult si bine,in functie de fiecare caz in parte.

 

 Noi, ca romani, nu (mai) stim sa ne purtam ca un popor, cu viziune lunga pentru zeci de ani, traim pentru aici si acum. Nu stiu daca e vina cuiva, daca ne sta in sange asta ( genetica, bat-o vina, na!), daca istoria cu tavalugul ei ne-au tavalit atat de tare, incat am uitat cum e sa spui cu mandrie Sunt roman!' si sa-ti tremure glasul de emotie, sa se miste ceva in suflet si sa te uiti cu drag la confratii tai de pe drum, chiar daca nu ii cunosti, dar ai fi gata sa lupti pentru oricare din ei, doar pentru ca-s romani ca si tine.

 

M-a socat si impresionat pana la sange modelul japonezilor, din perioada tsunami, cu accidentul de la centralele nucleare, cat de prompt au intervenit, stiind foarte bine ca isi pun viata in pericol si ca vor fi puternic iradiati, dar daca nu ei, atunci cine!??... Ei pica, ceilalti raman, e o datorie de onoare, nu??

 

Acum, cand se pune ipotetic problema unui conflict armat in zona Ucraina-Moldova-Romania, vuieste mass media, internetul de revolta romanilor,ca ei nu se vor inrola, sa mearga Ponta, Iohannis si neamul alora care au furat tara sa se inroleze, nu ei. Unul la o suta de comentarii e mai realist, mai vertebral si cu un simt de raspundere si verticalitate!

 

Cat despre romanii din occident... stiu personal cazuri de familii care profita de toate ajutoarele posibilie, fac economie la sange din tot ce le intra ban in casa, au un camin auster, desi nu costa sa pui o floare presata pe pereti, ca sa ai acolo o pata de culoare!!, dar joaca cartea saraciei si a lipsurilor, strang bani la ciorap si intre timp isi ridica vila in Romania!

 Sau SUTE de romani din Spania care intra in somaj si iau tot somajul inainte, nu stiu prin ce chichitza legala, si se trezesc cu 15 mii de euro in mana ( am cumnat care a facut asa, deci nu vorbesc de pe pereti!) si in urmatorul interval planuiesc sa lucreze la negru, pe bani multi si neimpozabili. SE DESCURCA, nu?  Uite si de-aia se erodeaza economiile statelor europene, nu zic ca doar din cauza confratilor nostri, dar... pic cu pic se formeaza oceanul.


Editat de Jullia, 27 februarie 2015 - 08:59 .


#14
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 09:19

Eu nu as mai da alocatie la copii ci as face o forma de scadere, sub forma unui procent, din impozit a cheltuielilor cu copilul.

 

Dar nu poti sa faci lucrul asta ca nu toata lumea munceste cu carte de munca si nu toata lumea plateste impozite si nu toti au loc de munca.

 

Poti sa scazi procentul din impozitul pentru casa/masina/teren - dar ce te faci cu cei saraci care nu au de nici unele?

 

Apoi nu toti au nevoie de alocatie - ce poate face fii-mea  la 16 ani cu 42 de lei/luna? Ii ajung banii de abonament, un bilet la film si o cupa de inghetata.

Daca alocatia ar fi 200 lei tot ar exista copii pentru care efortul statului ar fi inutil si copii ce ar avea nevoie ca de aer de banii astia.

 

Dar nici nu poti da alocatie preferential deoarece constitutia garanteaza ca toti copiii sunt egali in fata statului.

 

Dupa parerea mea o solutie mai buna ar fi, cum a zis Admin, un TVA mic la produsele de baza pentru copii.



#15
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 09:32

Eu cred ca alocatiile in bani pe mana parintilor direct, stimuleaza natalitatea in zona in care "copiii" devin surse de venit.

 

Indemnizatiile de crestere copil pt parinti pot stimula natalitatea in zona care ne-ar da sanse de evolutie ...nu doar cantitativa.

 

Scaderea taxelor la diverse produse de baza pentru cresterea copiilor, vouchere pt crese, gradinita, rechizite - asta ar reprezenta o varianta de sprijin si de stimulare calitativa si responsabila a natalitatii.

 

Eu nu am gasit textul documentului...

 

ci doar asta, tema e veche din 2013..in 4 martie 2015 (miercuri sapt viitoare) intra si in Camera Deputatilor

Aici la la pct 34

respingere in toate Comisiile, pe toate fronturile..inclusiv Senat

http://www.cdep.ro/p...20150304dep.pdf

 

forma initiala

http://www.cdep.ro/p.../70/9/pl522.pdf

 

asta o fi miza?

alocatii copii.jpg

 

Poate ne ajuta cineva sa intelegem care e de fapt subiectul principal pe documentele oficiale...


Editat de alinuk, 27 februarie 2015 - 09:39 .


#16
Meey

Meey

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.530 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 09:33


 

Dupa parerea mea o solutie mai buna ar fi, cum a zis Admin, un TVA mic la produsele de baza pentru copii.

ar fi poate cea mai buna solutie

insa un tva mic la aceste produse ar depasii cu mult plafonul destinat alocatiilor si nu sunt bani



#17
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 09:33

Ar trebui reformat din temelii sistemul asigurarilor sociale de la noi. Taiate majoritatea ajutoarelor sociale, mentinut doar un venit minim garantat timp de vreo sase luni dupa ce ti-ai pierdut locul de munca. Ce atatea ajutoare sociale, alocatii complementare. Cunosc familii care stau in concubinaj si iau alocatii pentru familii monoparentale pentru ca nu-s casatoriti cu acte. Si cate si mai cate! Se profita prea mult din toti banii pe care noi ii platim cu greu la asigurari.

 

E adevarat ca multi fac copii doar ca sa traisca din alocatii si aici e foarte trist... Mult timp va trebui sa treaca ca sa se schimbe nivelul de educatie! Asa cum s-a spus mai sus, crestrea nu ar trebui sa fie neaparat in bani, ci in reduceri la rechizite - desi, persoanele rau intentionate ar putea sa le cumpere ieftin si sa le vanda mai scump...Romanul e foarte inventiv, mereu gaseste cai sa fenteze statul. Daca nu ar fi sistemul atat de corupt - pana la cei mai marunti functionari, toate astea nu ar fi posibile.



#18
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 09:38

Cred ca ar tb facuta o noua propunere legislativa...

Cea de acum, cu puternic iz electoral pt anul anterior...era doar o tema din care se incerca stoarcerea unui capital de imagine si a unor voturi, are mari sanse de respingere in 4 martie si la CD.



#19
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 10:05

Pai sa recupereze banii aia si sa mareasca alocatiile...

 

Pina atunci ,bugetul e tot aceasi as aca nu vad cum ar mari ceva...

Cei care au fraudat bugetul de stat din punctul meu de vedere trebuie sa:

1. Li se confiste intrega suma fraudata

2. Se faca control fiscal si sumele (valorile) constatate in posesie care nu pot fi justificate legal sa fie confiscate chiar daca nu fa obiectul unui dosar pe rol.

3. Se faca control fiscal la toate rudele de grd. I si II si sumele(valrile) constatate in posesie care nu pot fi justificate legal sa fie confiscate.

4. Sa fie trimisi in judecata si condamnati la inchisoare cu executare.

5. Sa fie obligati pe perioada detentiei sa munceasca pentru recuperarea costurilor la buget ocazionate cu detentia.

 

Legea asa trebuie construita si aplicata invariabil.



#20
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 10:17

Cei care au fraudat bugetul de stat din punctul meu de vedere trebuie sa:

1. Li se confiste intrega suma fraudata

2. Se faca control fiscal si sumele (valorile) constatate in posesie care nu pot fi justificate legal sa fie confiscate chiar daca nu fa obiectul unui dosar pe rol.

3. Se faca control fiscal la toate rudele de grd. I si II si sumele(valrile) constatate in posesie care nu pot fi justificate legal sa fie confiscate.

4. Sa fie trimisi in judecata si condamnati la inchisoare cu executare.

5. Sa fie obligati pe perioada detentiei sa munceasca pentru recuperarea costurilor la buget ocazionate cu detentia.

 

Legea asa trebuie construita si aplicata invariabil.

Marius ,perfect adevarat si sustin tot ce ai scris tu.

 

Insa sa aduci frauda ca surprlus sau buget indestulator,asa cum a incercat Julia sa spuna,si deic s amotivezi prin asta cresterea alocatiilor...nu prea merge ,din pacate.

 

E ca si cum ai vinde pielea ursului din padure...

 

Si referitor la modalitatile d einlocuire a alocatiei banesti cu diverse chestii trebuincioase unui copil...la cit e romanul d einventiv,sigur ar gasi si asa o varianta sa intre in posesia banilor...




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -