Buflea, cea mai simpla reteta de paste ce o fac eu: jumatate de pachet de paste scurte (penne rigate, rotini, cut macaroni...), 1 borcan de sos cumparat (sunt foarte bune si ieftine si cu putine ingrediente, iau doar pe baza de sos de rosii si ierburi sau legume, nu cu carne sau branza in ele, exemplu: tomato basilic), 1 ceapa, 500g carne tocata vita sau porc sau amestec, verdeturi uscate (busuioc, oregano) si cascaval sau parmesan pt. ras deasupra.
Toc ceapa, o calesc usor in 2 linguri de ulei, adaug carnea tocata, o inabus cu ceapa cateva minute apoi torn borcanul de sos si mai las sa fiarba tot pe atat.In timpul asta fierb pastele minimum 10 min, noi preferam mai moi si nu al dente. Scurg pastele, pun in ele 2 lingurite unt si presar verdeata uscata. In castronul de servit torn pastele apoi sosul, amestec bine si rad deasupra cascaval, mozzarella sau presar parmesan pudra.
Toata gateala dureaza maxim 15 minute.
Varianta: 3 cutii de ton bucati in apa in loc de carne tocata si adaug in sos si un pumn de masline negre gata taiate.