Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase, capitolul 109


498 raspunsuri la acest subiect

#101
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 20:07

Daca e sa ma iau dupa spusele Dr.Sher, nu conteaza numarul total al nk-urilor ci cat de agresive sunt. El isi permite sa spuna asta deoarece au alte analize pe care sa-si bazeze tratamentele si concluziile.
Noi nu avem decat aceste nk-uri totale care daca sunt mari si in lipsa altor explicatii plauzibile ar putea fi motiv de abordare a partii imunologice.

Totusi din ce-am aflat de la Dr.Economou, care chiar daca s-a dovedit sarlatan, are totusi acces la informatiile si teoriile colegilor lui mai corecti si sinceri, si din ce-am mai citit si pe grupul de imunologie al fetelor din SUA, grup aflat pe Yahoo, e posibil sa existe o parte premergatoare de tratare a problemei imunitare.

Citeam anul trecut ce spunea o fata, despre o anume doctorita Kwak care n-o lasa sa treaca la fiv pana nu regla niste parametri din analize (pe partea imunologica desigur). Temerea doctoritei era legata de faptul ca fara acel tratament exista riscul prinderii sarcinii urmata de esec. Tratamentul din ce mi-am dat seama se bazeaza pe vitamine, gen D, C si perfuzii cu IVIG (imunoglobulina). Medicii din SUA, pomeniti de fetele din grupul de pe yahoo, se pare ca merg pe IVIG de multa vreme si nu prea se grabesc sa schimbe pe intralipid. Eu inteleg medicii care merg pe ceea ce au vazut ca functioneaza si sunt mai reticenti la noutati.

Poate ca n-ar strica sa sapam ceva mai mult pe la colegele de suferinta de peste ocean sa vedem cam cum arata la ele abordarea acestei probleme.

Cred ca asta-i link-ul:

https://groups.yahoo...ogysupport/info

Editat de AndrewD, 27 februarie 2015 - 21:09 .


#102
loli1776

loli1776

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.202 mesaje

Postat 27 februarie 2015 - 20:34

Sorinake IgG pozitiv înseamnă ca ai trecut prin boala și ai imunitate , deci e de bine.
Madlene talasemia minora e o anemie hemolitica cu transmitere ereditara în care o gena din cele ce controlează sinteza hemoglobinei este afectata. Modul de transmitere e codominant, adică doar homozigotii fac boala manifesta (talasemie majora , boala ce necesită un regim transfuzional permanent și chelatori de fier) dar și heterozigotii Cum esti tu pot transmite gena generațiilor următoare. Mai exact sunt 25% șanse sa ai un copil cu talasemie minora dacă sotul nu are gena

#103
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 08:33

Hello babutze,se pare ca subiectul NK a suparat pe cineva de m-a votat negativ sau nu-i place valoarea [batcap] :))).We fain tuturor



#104
Madlene2

Madlene2

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 193 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 12:05

Madlene2: Ce valori ti-au iesit la tiroida ?

 

TSH: 8.5097 μUI/mL                                              0.35 - 4.94 μUI/mL

 

Free T4:  1.01 ng/dL                                               0.70 - 1.48 ng/dL

Ac Anti-Tireoperoxidaza (TPO) 1000 UI/ml           < 5.61UI/ml

Ac Anti-Tiroglobulina 1000 UI/mL                          < 4.11 UI/mL



#105
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 12:08

Groaznic Madlene,presupun ca ai luat legatura cu un endocrinolog pt tratament.



#106
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 12:28

Acum revin cu restul datelor de pe buletinul de analiza:limf T 62%,TCD4 help 39%,TCD8 supr 21%,B 15%,NK 22%,TCD4+TCD8 1%,acum presupun ca cele helper cu cele B ar trebui sa fie egale ca sa existe un echilibru,daca cele B sunt mai mici gasisem undeva mai demult ca o suplimentare de restrevarol,cucurmina,pycnegecol poate ajuta.Gresesc sau e corect?Astept pareri ale oricui,de citit citesc tot,ce voi pune in aplicare nu stiu


Editat de dea78, 28 februarie 2015 - 14:10 .


#107
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 13:17

Madlene2: Unde-ai facut analizele astea ? Sunt cateva elemente care ma fac sa ma uit cu rezerva la ele:

 

- In primul rand trebuie sa existe o corelatie intre TSH si FT4. Cand TSH creste, FT4 scade. Nu sunt eu specialist, dar nu-mi explic cum ar putea fi TSH atat de mare iar FT4 sa fie in limite.

 

- Anticorpii: care sunt sansele sa iasa fix 1000 la ambele ? Le-ai verificat si la alt laborator ?

 

Antitiroglobulina tinde sa fie mai mare la debutul afectiunii, dupa care incepe sa scada... informatia o am de la o doctorita endocrinolog... desi daca-i intreb pe altii s-ar putea sa primesc alte raspunsuri.

 

Cu asa un TSH calitatea ovulelor este pusa sub semnul intrebarii...

 

 

Uite aici un studiu publicat pe un site respectabil:

 

http://www.ncbi.nlm....les/PMC3657979/

 

Dupa rezultatele lor... eu m-as mira sa ramai gravida pana nu reglezi tiroida, iar dupa rata de success spusa acolo (76,6% au ramas gravide in 6-12 luni de tratament) eu zic sa aprofundezi bine aceste informatii. Mai intai insa verifica-le fiindca par cam ciudate, nu se leaga.

 

50% din femeile cu tiroidita autoimuna au si alte probleme autoimune, deci eu iti recomand calduros sa faci imunofenotiparea limfocitara... poate ar fi bine s-o faci si din uter si din sangele periferic ca sa stii cum stai si cu ce te confrunti. Sunt solutii, le-am tot zis... dar mai intai vezi ce-ti iese la analize.

 

Daca medicii se infig la FIV sau IA fara sa verifice lucrurile astea, atunci sunt cel putin inconstienti. In clinicile pricepute nici nu incep procedurile IA si FIV, pana nu ajung cu TSH-ul intre 1-2 (2,5 maxim).

 

Din studii, dezechilibrul tiroidei pare sa fie legat si de alti parametri, cum ar fi prolactina. N-am studiat prea bine acest aspect, dar din ce-am inteles hormonii astia sunt generati in cascada, pe diferite niveluri, iar un dereglaj se va transmite si el in cascada deregland alte valori.

 

Cumva te-ai ingrasat in ultimii ani ?

Ti-ai verificat ecografic tiroida ? Cum arata ?

Unde-ai facut fiv-ul si unde planuiesti sa-l faci pe urmatorul ? Cred ca e bine de stiut unde nu fac nici macar verificarile de rutina, ca sa-i evitam.

 

Un doctor endocrinolog din Bucuresti care e parte a echipei de fiv a Wellborn (cred) e Dr. Jalba Pavel. E unul din putinii endocrinologi cu specializare pe fiv-uri. La CMMB poti sa-l gasesti cu programare facuta cu o luna inainte si cu trimitere de la medicul de familie vei plati doar 15 ron (coplata). La Wellborn nu e coada dar probabil din cauza costului consultatiei...

 

 

dea78: Pai eu am tot scris ce am aflat ca se poate incerca in aceste situatii... daca crezi ca-i cazul sa mai repet, spune-mi si-ti scriu pe privat ca sa nu ma tot repet pe public. In mare: antivirale, antibiotice, intralipid, prednison (sau medrol, adica prednisolon).

In afara se merge si pe IVIG (imunoglobulina) dar e foarte scumpa iar unii pretind ca intralipidul functioneaza cam la fel de eficient, evident altii contesta.

 

Despre resveratrol:

 

Exemplu observat la sotia mea:

 

aprilie 2013: nk-uri 29%, B-uri: 16%

 

din iunie 2013 pana in august 2014: resveratrol 250 mg x 2/zi, cu intrerupere in timpul sarcinii din aprilie-mai 2014.

 

august 2014: nk-uri 29%, B-uri: 17%.

 

Acelasi laborator (IVB).

 

 

Eu n-am auzit de necesitatea vreunei corelatii intre B-uri si T helper. Limitele de laborator de la IVB spun asa: B-uri intre 8-28%, T helper intre: 37-58%. N-au nici o treaba sa fie apropiate ca valori.


Editat de AndrewD, 28 februarie 2015 - 13:35 .


#108
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 13:46

Toate variantele le stiu,gasisem mai demult undeva mi-am notat numai corelatia dintre cele doua,nici macar nu am salvat linkul.Voi face un calcul matematic cum procentele nu corespund macar proportia,acum am vazut limitele de valori la fiecare. Intrebasem de restrevarol ca stiam ca cineva a incercat,acum am vazut ca voi dar stiu ca ati luat si vit C enorm de multa,de asta poate si marirea valorii NK a fost considerabila.Incercari pe un fiv cu automedicatie nu as face,in schimb ii voi insira dr meu variantele pe care le-am putea folosi.Prednison am avut 15mg pe alta doza nu cred ca mai mergem,varianta intralipidului as urmario,daca colesterolul nu e mare



#109
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 14:10

Prin calcul iese ca T helper sunt in deficit,ca sa fie la egalitate ar insemna ca procentul lor sa fie de 39,5%,departe nu e dar atunci resvaratrolul nu le-ar ajuta,mai rau le-ar face recomandarea pt a le regla ar fii echinaceea,ciupercile Shitake,Chlorela si semintele de struguri.Limf B mai mari imi si confirma atunci alergiile,la astea ar trebui sa le gasesc un leac



#110
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 14:26

Nu inteleg la ce calcul te referi. T helper sub 37% pot fi considerate deficit. La tine sunt 39%, deci aproape de limita inferioara, poate stimulabila cu antiviral, dar eu nu vad un deficit. Iti iese deficit la valorile absolute ?

 

Sotia a luat si vitamina C 1gr/zi si vitamina D3 2200 IU/zi, omega 3 1000 mg/zi, flixotide 250 mg/zi (corticosteroid) dar asta nu a dus la modificarea procentului de nk-uri, nici la B-uri si nici nu a impiedicat aparitia sarcinii dupa tratamentul cu antibiotic/antiviral.

 

Majoritatea doctorilor sunt reticenti, din acest motiv intrebarea care trebuie sa le fie adresata este cam asa: Considerati ca schema propusa poate interfera negativ cu sansele de success ?

 

Daca raspunsul este NU, atunci se poate incerca.


Editat de AndrewD, 28 februarie 2015 - 14:31 .



Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -