Vre-un truc care chiar sa mearga impotriva efectelor nedorite ale fasolei ... nu stiti ? Ca eu am incercat ce stiam, adica schimbat apa de cateva ori si de fiecare data tot cu apa fierbinte si pus de bicarbonat la fiert, dar tot degeaba fuse :(.
eu am observat ca efectele nedorite nu mai apar atunci cand folosesti fasole fiarta din conserva.
ai incercat sa lasi fasolea boabe, la inmuiat in apa, peste noapte ? pe langa faptul ca reduce timpul de gatire (fierbere), cica ar mai reduce si din efectele nedorite.
uite un truc, nu l-am incercat, deci nu stiu daca functioneaza :
"Fasolea (pentru iahnia de fasole se alege o fasole cu bobul mai mare) se spala si se pune la fiert. Dupa primele clocote se schimba apa cu o alta apa fierbinte.
Operatiunea se repeta de 2 ori. In timp ce fasolea fierbe se curata legumele. Cartoful se pune intreg la fiert impreuna cu fasolea si se va scoate la sfarsit si se va arunca. Cartoful ne ajuta sa scapam de flatulenta pe care o da fasolea."
Editat de CorinaDani, 30 ianuarie 2015 - 15:07 .