Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Trucuri culinare - super utile!

trucuri bucatarie culinar

210 raspunsuri la acest subiect

#21
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 17:21

Da Corina, dar in loc sa beneficiez de ce pot metaboliza din fasolea pe care o gatesc eu ... din conserva mai am bonus de conservanti, ceva fructoza rafinata de porumb, si ce s-a mai hotarat producatorul sa mai puna in conserva aia. Mai bine nu. Eu evit cat pot conservele, mai ales daca pot alege produsul natural in loc.

De gust, nu ma pot plange, a fost excelenta, a fiert bine, s-a potrivit numai bine cu gogonelele mele puse din ultimele rosii de pe balcon .. s-a fiert bine, a fost binevoitoare cu noi. Ideea e ca asta mi se intampla la orice iahnie fac, indiferent de soi, la fasolea batuta nu avem aceeasi problema, o fi pentru ca pun un cartof ?



#22
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 17:21

un tip de fasole care a fost ok, din spusele sotului (ca eu nu mananc acum fiindca alaptez) este cea alba mititica tare. dar tot asa fiarta in vreo 4 ape



#23
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 17:27

Da Corina, dar in loc sa beneficiez de ce pot metaboliza din fasolea pe care o gatesc eu ... din conserva mai am bonus de conservanti, ceva fructoza rafinata de porumb, si ce s-a mai hotarat producatorul sa mai puna in conserva aia. Mai bine nu. Eu evit cat pot conservele, mai ales daca pot alege produsul natural in loc.

De gust, nu ma pot plange, a fost excelenta, a fiert bine, s-a potrivit numai bine cu gogonelele mele puse din ultimele rosii de pe balcon .. s-a fiert bine, a fost binevoitoare cu noi. Ideea e ca asta mi se intampla la orice iahnie fac, indiferent de soi, la fasolea batuta nu avem aceeasi problema, o fi pentru ca pun un cartof ?

 

si asta e adevarat. insa mare parte din ce e pus in conserva poti elimina prin spalarea boabelor, adica renunti la acel sos. nu se duc toate porcariile, e adevarat.

da, se poate ca prezenta cartofului sa explice de ce la fasolea batuta nu aveti reactii. iar trucul gasit de mine tot cu cartof pus in apa este.

acu' incearca si tu faza cu cartoful, cu fasolea pe care o folosesti de obicei, si vezi daca are sau nu efect pozitiv.



#24
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 17:40

Pe cutia mea de fasole scrie fasole, sare, atat. Pe ale voastre scrie si altceva?

 

Anda, ai incercat sa mananci fasole si nu a fost ok?



#25
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 17:49

sincer nu am incercat fasole,  dar am observat ca e foarte sensibil la ce mananc si imediat il prind gazutele si il doare burtica, de asta mi-e si frica sa incerc (acum suntem si in greva suptului de vreo luna asa ca sunt in stare sa mananc numai scoarta de copac doar sa il vad pe el ca suge cum trebuie)

 

mai citisem ca fasolea se pune la inmuiat in apa cu sare, pentru a se inmuia si coaja nu doar interiorul



#26
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 17:57

Am furat topicul cu fasolea mea cu tot, scuze Anda.

Vin si eu cu un truc, ca sa aduc topicul inapoi pe linie. Pentru curatatul fructelor si legumelor de substantele cu care sunt stropite, pun in apa in care le spal si o cana de otet (la o chiuveta plina de apa).



#27
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 18:08

ralcat, dar ptr asta e topicul, sa gasim solutii [:)] (SI la fasole [:D] )



#28
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 19:51

Na gata.... mai ceva ca o gravida.... in weekend nu, dar pe marti trag o portie de fasole uscata ca o fi ciorba(supa) ca o fi mancare --- vad eu..... cine ma pune sa-mi bag nasul pe aici?  [:)]



#29
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 20:10

pofta buna sa ai :)))



#30
adi2003

adi2003

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.225 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 20:24

Eu prefer fasolea verde. Asa ca acum e sezonul borcanelor, merge si asa. (conservata)





Etichetat si cu trucuri, bucatarie, culinar

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -