alt truc, verificat de mine :
daca aveti fasole boabe si nu vreti sa faca gargarite, fie bagati fasolea (in punga) la congelator timp de cateva zile, fie o tineti permanent in frigider, in cutia de fructe-legume. temperaturile scazute impiedica formarea si inmultirea insectelor.
cand preparati peste intreg la cuptor, ca sa nu i se lipeasca pielea de tava (daca tava nu este din teflon sau ceramica), puteti pune pestele pe rondele mai groase de lamaie sau pe betisoare de frigarui, puse paralel in tava, la distanta de cativa centimetri.
metoda lenesului de a taia cubulete legumele fierte pentru salata boeuf :
legumele se taie in felii de grosimea dorita de fiecare (adica depinde cum va plac cubuletele in salata, mai mici sau mai mari)
daca aveti sita aceea din cratita de prajit, o puneti cu fundul in sus si presati rondelele pe sita (care are ochiuri patrate). gata cubuletele.
un model de sita
http://www.pentrugat...cm-kitchencraft
stiu ca exista si un fel de palete, de scos gogosile, chiftelutele, etc din ulei, care are tot asa, o retea din ochiuri patrate. si aceasta poate fi folosita pentru a face rapid cubulete din legume fierte.
http://ristochef.ro/...i/he640104.html