Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cu croitorul pe ghetar!


593 raspunsuri la acest subiect

#251
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 10:47

Elyda, decat sa faca medicina in Germania mai bine o face in Romania si pleaca dupa aceea.

Nici nu stiu cum e cu admiterea strainilor la medicina, se poate, evident, dar nu stiu care sunt cerintele, ca aici nu e examen, se intra in fctie de nota de la bac si un interviu.

 

Didialex, nu e vorba de ce spui (neaparat) ci de cum o spui. :)))) Eu de exemplu nu i-as spune niciodata lui Andacos de care imi place de numa 'bai fata, deja esti enervanta'. :)))

 

Experienta mea e din postura de medic, nu de pacient, iar problema discutata aici era una care tinea de o decizie medicala.

Nu mai redeschid discutia ca e clar ca nu se ajunge nicaieri.

Ca nu acceptati alte idei pot spune si eu, mai ales cand ele vin ca explicatii din domeniul cuiva de munca, si nu ca pareri sau presupuneri. :)

 

 

Am avut ieri o garda de groaza...in sensul bun. De dimineata pana pe la 10 seara am tot fost in operatie cu mici pauze de consultat pacienti si rezolvat alte lucruri pe sectie.

M-am pus pe la 11 in pat dupa ce am incercat sa ii explic unei paciente mai in varsta ca nu o pot interna doar in ideea ca poate o sa vrea sa mearga la toaleta si e constipata :))  la 00:30 a venit un pacient care isi facuse un ceai si s-a taiat in cana aia in care il pregatise...am suturat intr-o veselie la tendoane...am ajuns acum la 9 acasa si mi-a spus medicul care are azi garda ca ma roaga sa vin de la 17 la 20,  ca sotia lui e suparata ca a lucrat ieri si vrea sa mearga nu stiu unde cu el....maine am iarasi garda dar a spus ca daca facem schimbul atunci pot veni eu mai tarziu.

Asa ca fac azi cheat day. Ma cheama gogosile.


Editat de XIO, 31 ianuarie 2015 - 10:54 .


#252
Unicorn42

Unicorn42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 171 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 11:00

Buna de dimineata, ghetar! :) 

 

To do list-ul meu de astazi: 

 

1) Sa zic La Multi Ani Trubadurului de elyda! - iertare pentru intarziere! :) 

 

2) Sa va multumesc frumos pentru complimentele la adresa rochiei :) Ca sa raspund lui buflea: pe contract scrie ca rochia e off-white.. ochiometric, ea e alba, da' nu prea alba, nu stiu asa cum sa explic :)) Nu e crem oricum cu siguranta :) Si la cererea publicului, am sa pun si o poza cu mine in ea, da' m-am gandit ca nu va pun acuma pentru ca cea pe care am probat-o imi era, bineinteles, mare si nu se aranja fix cum trebuie prin toate locurile :)) Asa ca, daca aveti putintica rabdare, desigur, v-o arat in iunie cand vine si mi-o modifica pe masurile mele.. sau si mai bine, va dau direct poze profi cand o sa le am (dupa nunta, that is) :) Si numai bine, cred ca pana atunci ma mai obisnuiesc si eu cu ghetarul si pun poza intreaga, fara cap taiat ori voal pe fata cum m-ar tenta acum sa fac :)) 

 

3) buflea, apropo de finante & people management si verificari :) Eu lucrez intr-un shared service, unde suntem impartiti pe departamente si foarte specializati. Practic, copiii mei fac in timpul lunii inregistrarile contabile in sistem (lucram cu SAP), fac raportari cu diverse frecvente (pe care si le verifica intre ei), iar la final de luna, pe baza raportarilor noastre de dupa ce inchidem, alte departamente fac reconcilierile. Eu am, intr-adevar, o mica parte operationala, care inseamna ca ma mai uit peste mailurile trimise, verific anumite proceduri (aprobari etc) si sunt main point of contact pentru cand trebuie sa se ia o decizie care tine de audit si/sau schimbari in proces, dar in rest, prefer sa imi dedic timpul dezvoltarii echipei mele :) Bineinteles, exista perioade mai aglomerate (cand avem proiecte mai mari) in care sunt mai degraba in rolul asta de decison maker - consultant pentru echipa, dar in majoritatea timpului am timp sa dezvolt tot felul de chestii dragute din care ei sa invete, ca sa ajunga sa-si faca treaba autonom si corect cat mai repede, sa isi dezvolte skillurile de care au nevoie pentru pozitiile pe care le vaneaza mai departe in cariera, et caetera :) Acum e destul de challenging pentru mine, fiindca am o echipa tare noua - cred ca trei sferturi din echipa are mai putin de jumatate de an de cand i-am angajat, inca mai au de invatat sa lucreze cum trebuie impreuna, sa se sudeze ca echipa unita, sa inteleaga cum merg lucrurile la noi in firma si asa mai departe - si-mi place la nebunie ca am oportunitatea sa am pe mana o echipa asa noua, pe care mi-am recrutat-o aproape singura :) Cand am devenit eu supervisor, era o echipa veche si stabila, se rodasera impreuna, trecusera prin multe, a fost un avantaj atunci pentru mine, fiind la inceput. Dar, cum ei venisera cam in acelasi timp, au si promovat care incotro tot cam in acelasi timp, asa ca m-am trezit cu o multime de posturi vacante, cu tot ceea ce implica asta :)) A fost distractiv, zau :D 

 

Uf, gata, nu ma mai lungesc, ca imi place atat de mult ce fac la birou incat tind sa overexplain si sa devin obositoare pentru unii :) Ma duc sa imi continui to do list-ul domestic - adica sa schimb lenejeria de pat, sa pun niste chestii la spalat, si sa fac briose, caci mi s-au cerut insistent briose astazi :)) Hugs si ne auzim :) 



#253
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 11:12

Buuuna dimineața! :)


Ma bucur ca am transmis boala cumparaturilor peste tot, nu de alta dar si sotul meu are nevoie de prieteni de suferință. :))

Astazi trebuie sa imi onorez promisiunea facuta Trubadurului si sa mergem sa isi caute ceva de imbracat si incaltat pe gustul lui.Si sotul sa-si caute blugi pe gustul lui dar asa ceva nu cred ca se fabrica.Presimt ca o sa ma enervez.:))
Si cum as putea sa ma tratez?:)) Gasesc eu ceva...:))
Pericol periculos.:))


Trubadurul vrea sa faca facultatea in tara.El zice Bucuresti, noi zicem Cluj.Dar deocamdata nu e nimic batut in cuie.

Si plecarea dupa.Mai este mult pana acolo, avem timp sa ne gandim.Si acum ca o avem pe Xio care ne mai poate da cate o informatie, un sfat...o sa profitam de ea.:)):))



Multumesc din nou tuturor pentru urari.Va doresc tuturor sa vi se îndeplinească toate dorintele, sa fiti sanatosi , fericiti si norocosi.
Sa aveti nunti ca in povesti ( fac cu ochiul):),sa va vedeti copiii mari si fericiti si voi sa aveti mereu inimile pline de bucurie si multumire ca ati crescut copii deosebiti.

#254
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 11:28

Elyda, aici se cauta medici in disperare...majoritatea medicilor in partea germana a Elvetiei sunt nemti...asta pt ca ft putini elvetieni fac medicina...pt Germania ii trebuie sigur germana...aici ca sa faci medicina ti se cere sa stii si latina (pe langa germana si engleza)...

 

Prietenul nostru e singur in camera si sotia lui a dormit acolo; are un scaun care se face pat...si asa va face de-acum incolo...nu vrea sa il lase singur, el nu vrea sa stea singur...si nu a trimis-o nimeni acasa, ba chiar se bucura ca sta acolo...si omul asta are 45 de ani...asa si cu prietena operata pe creier; sotul ei a stat non-stop cu ea...

 

Ma pregatesc de dintar, asa ca va doresc o zi buna ! 



#255
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 11:38

Trubadurul invata germana de cativa ani, Ii place mai mult decat engleza.Si legat de plecare... el vrea in Germania sau pe langa:), dar tara in care se vorbeste germana.E cam devreme sa ma gandesc la asta ca la ceva sigur (adica plecarea), dar medicina e ceva sigur.Nu vrea altceva, nu se vede facand altceva si il vad ca e pasionat de asta.

Editat de elyda, 31 ianuarie 2015 - 11:47 .


#256
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 11:54

Ella, la ce te referi cand spui latina. Adica...latina, pe bune??? :)))) sau doar pt partea medicala?

Si eu ma gandesc la elvetia, macar part tikme, cand imi dau specialitatea. Inainte sa invat germana am vrut sa plec in Elvetia in ideea ce  e partea franceza, partea italiana...

 

 

Elyda, e ok si Bucuresti si Cj.



#257
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 12:26

Pentru ca nu am chef de nimic am mers cu masina la spalatorie....s au luat aia cu mainile de cap...baiatul care se acupa a zis ca vrea ore suplimentare....

#258
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 12:55

ah, da...aproximativ, nu cantaresc, si am totul gata in app. numai pun plus si gata! 

Eu am slabit asa, am mai zis, acum 4 ani. Altfel simt ca nu am niciun control si nu poci maica fara :). 

 

Dar sotul de ex nu a facut altceva decat a redus portiile, pranz si cina. Si a slabit, fara calcule, fara nimic. Nici sport nu face in plus, decat calaria. 

 

 

FDH: frisst die hälfte :))))

 

Nici eu nu numaram caloriile, le estimam. Oricum mancam paste, iaurturi, branzeturi, peste, si peste tot scrie cate calorii au, la lucru era scris nr la fiecare mancare, iar in rest m-am uitat pe nent cate are o banana, o porocala si ce mai mancam.

Ideea e ca nici nu trebuie sa te infometezi pt. ca daca mananci mai putin de 1000 de calorii (cu indulgenta 1000, teroretic 1200-1300 e ok) nu slabesti deoarece corpul stocheaza tot ce mananci si transforma in grasime, iar ce se arde se arde din muschi.

 

A mai scris cineva de simpatii si antipatii. Eu am doar simpatii, antipatii nu exista pt ca nu le vad sensul. De-aia m-au mirat mesajele alea. :)))



#259
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 31 ianuarie 2015 - 13:10

Xio trebuie sa si traduci. O fi germana verișoara cu suedeza dar in ochii si urechile mele e chineza :). Am priceput numai hälfte care e la fel si in sudeza. :)

Pai eu mancam cam 2000-2500 kcal pe zi. Acum app-ul mi-a recomandat la înălțimea, greutatea si cat vreau sa slăbesc, 1490 kcal pe zi. Sub 1000?? Pai as leșina in fiecare moment :).

Editat de mihaela_s, 31 ianuarie 2015 - 13:25 .


#260
Guest_eumada_*

Guest_eumada_*
  • Guests

Postat 31 ianuarie 2015 - 13:20

doua portocale si un mar si ai batut 800 calorii.mai bagi si un gratar...uite mia.....

 

Am cantar,cantaresc ce pun in gura si gata.

 

Si ce o sa puna in gura grasunelul care nu mai e grasunel....

 

Mi-e o ciuda pe el....eu inot de trei ori pe saptamana,non stop,cate o ora juma...l sade pe canapea....el doua kile in minus eu 500 grame....pai asta-i corect?




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -