Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Bobocei de Septembrie-Octombrie 2012 - 5


1121 raspunsuri la acest subiect

#341
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 02 mai 2015 - 18:31

S e bine la gradi. Chiar ieri am avut intalnire cu educatoarele lui, si mi-au spus ca s-a adaptat f bine, mananca si doarme f bine, nu plange deloc, asculta si participa.

Parca miercuri e o "serbare de ziua mamei" - aici Mother's day e in mai- si voi merge. Sunt curioasa ce va face el. :)

 

S inca vorbeste ca un robotel- face propozitii scurte, cu verbe, dar pune punct/ pauza intre cuvinte daca vb mai mult. A inceput sa vb si-n engleza, in ro adauga mereu cuvinte noi. Insa e departe de-a spune poezii, cantece (cu exceptia ABC song), numara (one, two, three, patru  [:-)))] ) si asta sigur e pt ca nu are destul vocabular.

Dar stau f linistita, e dezvoltat f bine, e normal sa vb atat, la fel cum e normal si sa turuie altii, sau sa nu spuna decat mama altii. si am exemple in jur.

In Ro mi se pare o presiune mare din partea celorlalti (cum, nu spune poezii? nu numara? nu... etc?) BS!

ooo, si sa nu uit "cuuuuuuum, inca mai are scutec???????"

well yes! care-i problema?

phew, si iar sunt fericita ca-s aici, unde nu priveste pe nimeni ce/ cat face copilul tau. 

 

aici nu se sarbatoreste 1 Mai, dar am tot citit de gratare etc in Ro, si as manca niste mici. mi-e lene sa fac insa... poate gasesc de cumparat undeva.

 

sa aveti weekend frumos si relaxant, cu iubire si voie buna!



#342
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 02 mai 2015 - 21:56

S-a mai schimbat si un România acum mentalitatea si parintii nu isi mai pun copiii sa spună poezii si cântecele si cine stie ce alte trăsnăi la fiecare întâlnire cu diverse cunostințe. Au rămas doar bunicii de moda veche si mama mea suferă saraca. Andrei turuie toata ziua când se joaca cântecele si poezii, stie f multe fara exagerare dar când merge undeva si îl pune mama sa zica ceva nu zice nimic. Daca povestesc si îl ignoră iti turuie la foc automat 5 cântecele. Eu mă distrez de mama de mea ca nici cum nu se poate abtine sa nu demonstreze ceva dar nu reușește. Mai nou o mai si face de minune. Ca zice chestii de genu uite o hinta galbena si arata spre una albastra si când îl întrebi cum il cheamă zice caca. Si dupamasa când îl luam ne zice Mamiii azi am zis ca o hinta albastra e galbena si am râs. Si bunica biata e necăjită. Si ii tot spun sa il lase in pace ca nu e tonomat sa bagi fisa si sa facă spectacol. Saraca e ea tare mandra cate stie nepotul.

Ce bine Gabi ca s-a adaptat usor Stef la gradi. Andrei nu se poate acomoda. Merge dar asa spășit, nu ii face plăcere deloc.

A si cu pampers tot cei in vârstă au o problema. Noi anul trecut in vara, deci Andrei nu avea doi ani am pățit o fază : Era f cald si l-am lăsat la o fântână arteziană in pampers si doua doamne mai in vârstă povesteau ca uite si la băiatul ala ce mare e si tot cu pampers. Pe mina mă lasa rece poveștile oamenilor dar mama mea nu s-a lăsat si le-a tinut o teorie. Deci sa stii ca cel Putin in jurul meu nu e competitie care scapă primul de pampers sau care stie mai multe poezii. La noi e concurs care scapam primul de lovit si smuls jucării...ha ha glumesc.

Anul asta nu am mâncat nici eu mici de 1 mai si pe ploaie nu am iesit nici la grătar.oricum nu sunt mare fan.

Noapte buna.



#343
corinuka_g

corinuka_g

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 953 mesaje

Postat 03 mai 2015 - 19:06

hello gagici!

 

am fost cu david la dr de fam joi ca dupa doua saptamani tot avea muci si ii dau antibiotic de atunci...rosu in gat, voma lapticul dimineata din cauza tusei si probabil otita...e mai bine dar muci tot sunt...antibiotic si io, eram cobza, abia ma puteam ridica din pat..

vineri am stat acasa, iar ieri am fost la ai mei sa frigem si noi ceva ca tot omu'...ploua torential, l-am echipat pe david in sac  [soricel] azi iar soare...

aveti dreptate cu presiunile celor din jur si cu comparatiile...m-am lovit des in parc de asa ceva... "inca are pampers???" la doi ani?? vai, doamne, da, are....ce sa fac? l-am dus la cresa sa scape de pampi printre altele...dar daca se imbolnaveste dupa doua zile ce, e vina lui? mai ales ca am vazut ca nu-i trateaza la fel, unora le sufla si in fund, sunt mereu cu ei de mana sau in brate, iar astialalti pe langa...

"vai al meu face la olita de la 7 luni", "al meu recita luceafarul"...ma lasi?

fiecare are ritmul lui si la vorbit si la pampi...

a facut si david pipi la olita la cresa saptamana trecuta...acasa face tot langa...si am scapat de bibi! nu o mai vrea  [pk] i-am taiat-o ca arata vai de mama ei si a aruncat-o..i-am dat alta pe care nu a vrut-o niciodata si nu-i place "face dadi nani fala bibi" si gata a fost..

stella si gabi ma bucur ca aveti vesti bune!

pupici

Miniaturi atasate

  • 20150502_125640.jpg
  • 20150503_112135.jpg

Editat de corinuka_g, 03 mai 2015 - 19:10 .


#344
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 03 mai 2015 - 20:11

Ce draguuuuut e șmecherul de David. Si ce cool e in sac. Îmi pare rau ca e din bolnav. Sa va faceti bine repede. Mergem si noi la cresa maine. Sunt curioasa cat durează pana ne imbolnavim.



#345
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 05 mai 2015 - 05:54

ciao, va las o cafea buuuna buna!

si niste biscuiti cu lamaie. yummy!

 

v-am scris sambata un post lung, si cum nu mergea site-ul, a incercat sa-l trimita pana a disparut. nu mai stiu ce-am scris & povestit, si-acum mi-e creierul pe jumate adormit.

dar am vrut sa va salut si sa va las ceva bun, poate va starneste la vorba.

 

sper ca sunteti bine.



#346
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 05 mai 2015 - 06:00

p.s. eu sunt bine, slava Domnului! si Stefan e ok.

joi l-am luat de la gradi cu nasul robinet iar, si vineri toata ziua i-a lacrimat un oki.

l-am trecut pe suc natural- vineri si sambata i-am dat de baby kale + ananas + portocala, ieri si azi spanac + mar + portocala _ morcov. a baut cate 350 ml si-a mai vrut, i-am mai dat inca jumate din atat.

vad ca a ajutat, deja nasul abia ii mai curge, si-s grosi.

 

asa ca... va recomand sa le faceti suc in casa, proaspat stors din ingrediente cat mai naturale daca se poate. cand termin spanacul, voi face din sfecla rosie cu portocala probabil si mai vad eu ce.

 

toate astea pt a-i intari sistemul imunitar.

o colega ii face fetei in fiecare seara suc de legume si fructe, si a zis ca anul asta n-a racit deloc la gradi. doar i-a curs nasul cate putin, dar nimic nasol.

 

si culmea, nu se strica la burta, cum ma asteptam! face normal.



#347
Mirabelac

Mirabelac

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.399 mesaje

Postat 05 mai 2015 - 09:28

Salutare, eu vreau cafea si biscuiti, desi la biscuiti nu ar trebui sa ma bag ca m-am ingrasat vreo 2-3 kile.

 

Am ramas in urma, sa vad ce-mi amintesc...

 

Stela ma bucur sa aud de voi si ca Matei evolueaza, cat de putin, conteaza! Legat de vorbit, Calin este in urma tare cu vorbitul, inca n-am fost la specialist ca pediatra tot imi zice ca nu e cazul dar asta e. Nu cred ca Matei are probleme pe partea asta din cate spui tu, acuma nu strica o parere.

 

Gabi ma bucur ca Stef s-a adaptat la gradi, eu am o frica de asta ca am avut probleme cu David, sper la Calin sa fie ok. Cu racelile, asta e, cred ca te-ai pregatit psihic de ele deja. Eu nu bag in seama tot felul de tampenii ce zice unul sau altul, nu compar, etc... am alte preocupari, am ceva probleme de comunicare cu David, cu cat creste ma inteleg mai greu cu el, am putin timp in care sa discutam, sa petrecem timp impreuna si ma consum mult cu asta...

Eu beau zilnic suc de fructe si legume la serviciu (suntem mai multe colege) si mi-a prins foarte bine, nici eu n-am mai racit, mi-am reglat tranzitul, ma simt foarte bine, insa m-am ingrasat putin dar nu de la suc cred. Copiii mei mananca bine fructe si nu le fac suc, partea nasoala la suc este ca renunti la fibre si nu e ok, eu nu mai mancam fructe deloc. Apoi am inceput sa mananc fructele care-mi plac si sa fac suc de grapefruit ca astea nu-mi plac sa le mananc dar sucul e f bun.

 

Norma nici Calin nu vrea sa zica la comanda una alta si mi se pare normal, nici mie nu mi-a placut cand eram mica sa spun ceva de fata cu multi oameni, nu vreau sa frustrez copilu, am observat ca odata am insistat sa-si zica numele si varsta si cateva zile nu a vrut sa mai zica deloc, pur si simplu nu voia.

 

Corina tare simpatic e David al tau! Off, iar bolnavior, partea mai nasoala e ca antibioticele scad imunitatea si mai mult si iar culege una alta, distrug flora din intestine si nu mai are aparare. Dar lasa ca vine vara si o sa treaca toate virozele.



#348
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 05 mai 2015 - 14:25

Hello mămici si pitici,

noi azi ne-am dus cu plâns la cresa. Aseară mi -a zis ca i-a zis la educatoare ca a fost la muzeu cu tati si am întrebat ce a zis? Si asa necăjit a zis nu a auzit, asa sunt ele mami nu aud. Doar când zic ca vreau la baie aud. Deci inteleg ca sunt cam pe ignore copii acolo.

Si azi a zis ca au iesit afara si el nu a vrut. Si l-au lăsat in clasa cu doi copii bolnavi care nu aveau voie sa iasă afara. Asa ca ma astept sa se îmbolnăvească si el curând. [fri]

Cam asta sunt noutatile.



#349
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 07 mai 2015 - 05:19

Nasol, Norma, totusi trebuie sa constientizam ca acolo impart toti atentia catorva adulti. E departe de atentia primita acasa.

Poate-l intrebati ce faceau d-nele cand a spus el ceva si a crezut ca ele nu-l aud. Vb intre ele, sau se ocupau de altcineva?

 

copilul meu a inceput sa planga dimineata cand il las acolo. acasa e ok, ii tot amintesc ca-l duc la gradi si mami pleaca la munca. cand ajunge la usa de la gradi dintr-o data imi spune sa nu plec :( si incepe sa planga asa de serios...ma asteptam sa se intample asa ceva dupa ce merge mai mult si realizeaza ca ramane acolo zilnic, dar tot ma da putin peste cap.

azi am avut o zi f f grea cu el, sunt suparata si pe mine de cum am gestionat anumite faze. ma simt f f nasol, dar... maine e o noua zi, sper sa fie mai bine.

nu sunt prea bine nici emotional in ultima vreme, sper sa fie doar hormonal si sa treaca repede.

 

Mirabela, imi pare tare rau sa aud ca incep pb cu David; incearca sa iesiti o data pe sapt./ la 2 sapt. doar voi doi. mergeti in parc, la film, la inghetata etc, si vb cu el, faceti ce-si doreste. asta va va apropia cu siguranta. Ai ajutoare, merita sa incerci.

am citit ideea asta pe un blog, si tare-mi place sa vad ce relatie frumoasa au mama si baiatul! Bafta si sanatate!



#350
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 08 mai 2015 - 11:14

Hello,

ieri si azi am mers cu plăcere la cresa. Pregătesc serbare si e f incantat ca a zis educatoarea ca stie f multe poezii si va spune la serbare una si acum vrea sa meargă sa repete ca nu vor sa ne dea acasa poeziile. Vor sa filmeze si sa ne trimită si va fi surpriza. Sunt curioasa. Doar ca dimineața s-a trezit ragusit. Sper sa nu fie ceva grav.

Weekend fain sa aveti.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -