Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Ghetarul cel de toate zilele


678 raspunsuri la acest subiect

#211
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 21:52

nu am fost la scoala si nici nu ma voi duce.

Silvi face 17 ani peste 2 luni, stie exact ce vrea si daca nu doreste sa intervin in problema asta asa voi face.

- este suparata pentru ca ea ar fi avut clar prioritate

- si fata aceea ar avea dreptul sa mearga ca orice alt copil din clasa (dar a fost aleasa pentru ca are 3 urechi)

- poate fata nu are nicio vina in alegerea facuta ca nu a cerut asta (poate directorul a ales-o unilateral ca sa se puna bine)

- fata e vesela ca pleaca, se pregateste. Cu toate ca dupa chestia asta nu o mai place nu poate sa-i clatine, strice bucuria.

- ea a mai fost in America si se poate duce oricand la NY.

- daca cer explicatii se va auzi in clasa si nu doreste sa fie privita crucis

Deci dupa ce mi-a expus cele de mai sus i-am inteles punctul de vedere si i-l voi respecta.

====

tu o cunosti mai bine si imi dau seama ca iei decizia ccea mai buna.

 

 

...din coltul meu de lume si la care adaug opinia personala, nu e decizia care eu as fi lut-o sau cu care sa agreez.

 

e suparata pt nedreptatea care I s-a facut, nu are raspuns pt ce a fost marginalizata, iar presiunea la care ar putea sa fie supusa in clasa nu are elocventa.

una este sa isi ofere locul, ca ea poate calatorii oriccind...si alta este sa ii fie luat cu japca. si daca ar fi fost sa ofere locul , macar sa il fi oferit la un alt copil mai sarac din clasa...

 

...scuza-ma Viviana...daca te supar cu pararea mea. 

 

 

la fel si in cazul lui rufus, in care se trece cu vederea peste o ilegalitate clara.

 

cand oamenii renunta sa lupte pt drepturile lor altii profita de avantaje necuvenite si de aia nu merg multe lucruri bine in tara...e dureros sa vezi asta ca facand parte din normal.



#212
icailoaie

icailoaie

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 21:59

Viviana imi pare rau pentru Silvi... era o sansa frumoasa de a se distra cu cei de seama ei, colegii si cred ca asta era cel mai frumos la aceasta excursie.

 

Nu mi se pare corect faptul ca au exclus-o , indiferent de motive.

 

Iar Silvi, e asa matura .. a gandit mult si a digerat lucrurile si nu te-s lasat sa intervi(desi poate rezolvai ceva).

 

 

Mikyyy,,, asa m-am distrat la felul cum ai povestit despre vizionarea filmului. Dar asa ca si Daniela cred ca fetita a plans pentru tatal ei si nu din cauza filmului...



#213
Unicorn42

Unicorn42

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 171 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 22:01

Eu tot zic ca Silvi ar trebui sa isi ceara drepturile, dar eu sunt o justitiara :)) Ma rog, nu tipul ala care devine enervanto-penibil (sper!), dar in general stiu ce mi se cuvine si cer, daca miza e suficient de importanta pentru mine. 

 

(apropo de mize importante, saptamana asta am reusit sa ii determin pe niste oameni sa ne schimbe sapunul de la baie din firma, ca era o treaba asa care nici bine nu curata, si ne mai facea si pielea praf - victory :D )

 

Intreba Mickyyy de Interstellar si bocitori - eu, eu!! Eu am bocit de mi se rupea camasa pe mine, si eram in cinema nonetheless. Da' lasa ca la fazele alea cand vede el cat a pierdut din viata copiilor lui era si printul consort in dreapta mea care-si tragea discret mucii, si un nene necunoscut in stanga, care hohotea si el in batista. Am bocit o sala (plina) de cinema atunci, unison, o experienta care te apropie de semenii tai, zau asa :)) Mai ales ca eu la Titanic n-am apucat sa plang in sala de cinema :))

 

Dar eu nu m-as da de exemplu neaparat, ca in ultima vreme bocesc la orice - filme, reclame mai sentimentale, carti nu mai zic. La The Fault in Our Stars am tras cateva reprize serioase de plans, ca am citit si cartea si am vazut si filmul si a fost ataaaat de nedreeeept :((( Ca sa nu mai zic ca am iesit in lacrimi si de la Paddington de nu intelegea al meu ce-am patit, si eu incercam sa ii explic printre suspine ca si ce daca filmul a avut happy end, ce, el nu-si aminteste scena aia cand cutremurul i-a distrus lui Paddington casa si i-a omorat unchiul si apoi el a plecat SINGUR peste mari si tari cu marmelada in bocceluta si mai ales cum statea el in gara si nu il baga nimeni in seama si el doar isi cauta o casuta??? :(((( Cand mai fac din astea, imi amintesc de un topic de aici de acum cativa ani cu jumatatile de neuron ramase dupa sarcina si hipersensibilitatea de gen - apai eu cand oi ramane insarcinata, mi-oi petrece viata intr-un bocet continuu, daca fac asa de pe acuma :)))

 

In other news, gata, mi-am comandat rochia de mireasa, e minunata :D Incet-incet se pun toate la punct (adica noi le punem, ca nu ni le pune nimeni), asta-i a treia saptamana de intalnit cu furnizori si semnat contracte, da'-mi place maxim, imi place sa organizez chestii, deci nici vorba de stresul vestit de organizare de nunti, eu chiar ma distrez :)) Sper sa ma tina pana la capat, si sa am parte de furnizori seriosi :) Bine, asta acuma, ca am avut o perioada fix inainte sa ne apucam pe bune de organizat nunta cand m-am bagat intr-o seara sa citesc un forum romanesc de mirese si m-a gasit al meu cand s-a intors din oras in lacrimi ca io nuuu ma mai marit niciodataaaa, sa faca bine sa vina a doua zi cu mine, ca ne facem analizele si ne casatorim civil SINGURI! Si-om gasi noi un portar si o femeie de serviciu pe la starea civila sa ne fie martori, ce atata nunta!!!

 

(intre timp mi-am amintit ca daca ma marit numa' civil nu ma pot imbraca in rochia ACEEA, asa ca am revenit la sentimente mai bune. Plus ca mama m-ar fi dezmostenit daca n-as fi chemat-o :D )



#214
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 22:04

Unicorn, frumos mesaj, dar stii ca lipseste o poza, da?:)
Macar cu modelul ala pe manechin, ceva similar.... ne lasi cu ochii in soare? :)
(Ai fost asaaaaa draguta cu Paddington :))). Vezi sa nu te duci la Big 6 heroes ca si Patrick si pretenu Luca au plans cu sughituri... nu la cinema, ca-s barbati, acasa.....)

#215
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 22:16

Wow, Rufus ...cum mai ?  

 

Pai a nu face nimic, inseamna a incuraja furtul ... Poate argumentul asta ii dadea de gandit.

 

Uite, sincer, fara sa vreau sa jignesc, ma intreb daca nu cumva asta tine de mentalitatea romanesca.

 

Cum adica sa te fure pe fatza si nici macar sa nu faci o reclamatie ? ... Sa iti falsifice semnatura  ? Mi se pare asa de grav, maine poimanie aceeasi care au furat acum $400 lei, o sa ii falsifice semnatura si o sa ia un imprumut bancar pe numele ei ...sau cine stie ce.

 

Nu e vorba de bani, e vorba de furt de identitate ... 



#216
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 22:52

Asta tine de mentalitate din pacate. Asa suntem noi, am vazut si la nemti ca daca nu le convine ceva imediat lupta pt drepturile lor si nu se lasa calcati in picioare. Noi o lasam asa, mai moale si zicem dand din mana ca eh, nu are rost.

 

Daca nu pt suma de bani macar ppt faptul ca au falsificat un act oficial, si tot as fi facut acolo scandal. Pai cum sa ii falsifice cineva semnatura?!?!?!?!?!?!?!? As fi inteles sa puna o clauza in contract scrisa cu litere de un sfert de mm si cerneala invizibila, dar chiar asa sa falsifice o semnatura? si asta la un proiect oficial?!?!!??!?!

 

Prietena mea s-a dus la Politie cand a aflat ca ea a votat in Timisoara dar aparea ca a votat si in Lugoj.

Era o greseala de-a lor, votase de fapt mama ei si au trecut-o la ribrica fiicei, dar macar a rezolvat problema.

 

Bineinteles ca daca nu vor fetele nu va puteti voi baga peste ele, dar trebuie sa stie ca asa ceva nu e normal si ca trebuie sa isi ceara drepturile.



#217
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 22:58

Nu e furt Buflea. E o promisiune neonorata, e o labareala.

 

Nu e mentalitate romaneasca. Nici pe departe. Daca noi parintii eram implicati singuri era altceva. Sunt actiuni, in centrul carora stau adolescentii si pe care nu le poti intreprinde daca ei nu vor. Nu il mai poti lua de mana, trage dupa tine si sa le dictezi  ce sa faca.

Il sfatuiesti ce si cum, le prezinti albul si negrul. Ii spui ce ai face tu.

De aici incolo e decizia lor.

Unii sunt mai bataiosi, altii mai moi, altii mai manfisisti, altii mai tematori. Ii lasi sa se loveasca pputin cu capul de sus si sa suporte consecintele alegeriii lor. Numai asa progreseaza.

 

Eu si cred ca si Rufus nu suntem nici in pozitia de a da lectii directorului de liceu, primariei si nici in pozitia de a ne lasa condusi de propriul orgoliu ci aceea de a da lectii propriilor nostri copii. Si prima lectie exact asta este. Lasi sa teaca tavalugul peste tine suporti consecintele. A doua oara stii ce sa faci.

 

Apoi mai este un aspect. Cand copilul are 8-9-10 ani vorbesti tu in numele lui, il reprezinti, te lupti pentru el. La 17 ani nu o mai faci. El trebuie sa se ridice singur pentru drepturile lui.

Ca altfel te trezesti la 30 de ani ca-i indrumi  si stromeleagul.



#218
Jullia

Jullia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.261 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 23:09

Eu cred ca as suferi mai mult ca ea, cand fetei mele i s-ar face asa o nedreptate [fri] , probabil nu e usor cand chiar esti in mijlocul evenimentelor, eu fac doar un exercitiu de imaginatie. Problema se pune ...dupa ce trece tavalugul, daca data viitoare cand i se fura un drept asemanator, nu va avea curaj sa ia atitudine? Sigur, pana la urma personalitatea cuiva se formeaza in mod unic, nu e totul un sir de lupte si zbateri publice... Sincer, mi se pare greu si e confuz, te temi ca parinte pentru ce alegeri face copilul, nu ca nu e cea mai buna alegere, ci cum il influenteaza varianta pentru care opteaza.

 Vorba aia, ma tranteste valul si ma ridic, dar cum ma ridic? ce atitudine iau fata de valul urmator?



#219
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 23:22

Oh, Julia, nici nu iti poti inchipui ce a fost in sufletul meu, cat am fost de suparata cat am suferit si cat mi-am dorit nu ca Mickyyy 3 tigari ci 3 pachete.

 

 

Si dincolo de toate astea trebuie sa ma calmez sa-i arat ca nu pun la suflet, sa stau calma, sa ma abtin, ca sa pot sa-i explic ce are de facut, cum pot eu sa o ajut, cat trebuie sa-i fie rusine si cat nu sa abordeze subiectul, care sunt consecintele, cum trebuie moral sa fie.

 

Si gata ma opresc. Rolul meu trebuie sa se termine aici. Trag linie si devin observator. Cu mainile intinse gata sa o sustin si sa o incurajez indiferent de ce alege si promitindu-mi ca nu o sa-i spun niciodata: "ti-am spus io!"



#220
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 27 ianuarie 2015 - 23:38

Eu cred ca as suferi mai mult ca ea, cand fetei mele i s-ar face asa o nedreptate [fri] , probabil nu e usor cand chiar esti in mijlocul evenimentelor, eu fac doar un exercitiu de imaginatie. Problema se pune ...dupa ce trece tavalugul, daca data viitoare cand i se fura un drept asemanator, nu va avea curaj sa ia atitudine? Sigur, pana la urma personalitatea cuiva se formeaza in mod unic, nu e totul un sir de lupte si zbateri publice... Sincer, mi se pare greu si e confuz, te temi ca parinte pentru ce alegeri face copilul, nu ca nu e cea mai buna alegere, ci cum il influenteaza varianta pentru care opteaza.

 Vorba aia, ma tranteste valul si ma ridic, dar cum ma ridic? ce atitudine iau fata de valul urmator?

Exact asta am gandit si eu. Nu trebuie sa aleg varianta mea, a lui Michelle, a lui Buflea sau aia morala ci varianta ei.

Varianta ei despre care ea simte ca o va face sa paseasca in societatea in care traieste 12 ore /zi cu capul sus. 

Varianta ei confortabila cu ea insasi.

Si la valul urmator probabil va avea mai multa experienta.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -