Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Responsabilizarea copiilor


212 raspunsuri la acest subiect

#121
aminna

aminna

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.799 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 02:30

Nu, gresesti ...ma astept de la copilul meu sa se spele si sa faca curat in jurul lui, sa-si stranga dezordinea lui, sa se incadreze in regulile casei in care traieste...

sigur, inteleg ca tendinta pe subiect este "ferice de copiii care traiesc in case fara reguli" .

pai nu asta-i definitia unui copil ordonat?

 

cred ca e ferice de oricine care traieste in orice mediu fara reguli, dar cu totii stim ca nu se prea poate. dar nu vad unde m-am incadrat in grupul care te considera "abuzator" pentru ca le stabilesti. dimpotriva, mie mi se pare normal ca orice parinte sa le stabileasca, si orice copil sa incerce sa le evite cat mai poate [:)]



#122
Eleni

Eleni

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 861 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 09:58

Moama, in mopuri sa ne batem sau in haine murdare sa ne scufundam...

 

Am lipsit luni bune de pe forum doar ca sa descopar ca nimic nu s-a schimbat. Intotdeauna orice parere ceruta se transforma in "obligativitatea urmarii ei". Eu zic ca ne dam cu parerea si atat... fiecare are dreptate pentru ca i se aplica ei. Si cel/cea care a cerut opinii face ce i se potriveste, fara sa i se ceara socoteala.

Ce naiba aveti? Sunteti femei destepte si educate, chiar trebuie sa aveti dreptate cu orice pret? atat de importanta e confirmarea publica asupra numarului de cutii de organizare a hainelor si a numarului de aspirari pe saptamana?



#123
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.455 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 10:49

   M a apucat ordinea si curatenia in weekend, de fapt trebuia sa aranjam jucariile. Le am sortat, unele le am pus deoparte pt donat la gradinita, altele le am dus jos langa tomberon (de fapt nu, le a dus taica mio deoarece nu a mers liftul sambata si eu le lasasem frumos in cutii langa usa, asa ca el duminica dimineata la 6,45 le a dus jos, ca functiona liftul "ca sa nu le lasam acolo" ... cum am zis, am si eu un stres cu el :-).

Balconul arata super aranjat, sortat, urmeaza sa dau cu dispersit etc.

  Dar zau ca nu ti vine sa te joci, sa nu deranjezi ordinea ... asa ca aseara la 21,00 ne am apucat sa imbracam papusile si sa ne jucam un pic, sa facem haos [:-)))]

  Cred ca e bine ca in casa in care traim sa ne simtim bine, fiecare dupa felul sau de-a fi, mai ordonati, mai haotici, dar sa ne simtim bine acasa [:)] .



#124
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 11:31

Copilul meu se descalta , Draga , de fiecare data , nu poarta pijamaua in pat daca s-a asezat cu ea pe jos  si e cea mai smart imbracata la scoala . Dar nu am invatat-o pe ea sa calce inca .

 

missdarcey, si-atunci mie de ce mi-ai recomandat sa nu ma crizez cand copilul vecinilor s-a urcat pe canapeaua din dormitor cu ghetele de afara (afara plouase)? Ca ce mare problema, ca doar sterg putin cu o carpa uda si gata?

 

Cred ca daca puneam o poza cu ce e la mine afara, cand ploua sau se topeste zapada, ca acum, era mai graitor.


Editat de Selene_Bunny, 26 ianuarie 2015 - 11:36 .


#125
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 11:51

a fost o placere sa citesc subiectul asta si sa vad cata lume are preocupari similare cu ale mele. Adica ocazional mi se pare ca am putea fi mai ordonati si mai ridic vocea la copiii mei ai caror camere arata fix ca a lui Buflea (sau poate nu chiar cu chiloti pe lustra ca nu avem lustre). de regula solutia lor e sa le indese in dulap si sa inchida usa sa nu le vad. Nici eu nu sunt mama ordinii si desi imi sortez hainele murdare nu ma omor sa le pun pe alea curate in dulap cu religiozitate. Si nu mi-am mai facut patul din copilarie cred, dar nu vad utilitatea facutului patului doar sa dea misto peste zi intr-o camera in care intru doar sa dorm. Si intram incaltati, in veci nu am descaltat un musafir.

Dar am dubla personalitate si am wk-enduri in care frec bucataria cu periutza de dinti si dezinfectant :)



#126
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 12:14

Al meu am zis are 5 ani.
l.am responsabilizat ușor ...aAtât cât cred eu pt vârstă lui.
Eu nu pot funcționa cu dezordine în jur .Nu pot !!!!
Jucăriile stau la el în camera , reguli e clar ca trebuie sa fie mai ales într. O familie , așa Cum sunt și cele din societate , un functionament normal e după niște reguli.
II dau mare dreptate Lu Buflea , rezonez cu Michelle.Nu reușesc sa trăiesc în dezordine , așa Cum nu reușea nici familia care m.a crescut .
A responsabiliza copii , ar trebuie sa înțeleagă mult termenul , deci trebuie vb mult și explicat , nu când
ești nervoasa , cu chiloții pe birou..
îmi plac barbati ordonați și curați , îngrijiți , sa știe sa își pună hainele în mașină de spălat , sa știe sa calce , sa își spele farfuria ...etc, o femeie la fel.
În cazul li fiumiu
Poate nu se însoară , poate eu nu nai sunt ...cce face ???
Buflea știi ca ai avut discuții cu ei despre sex , explica.le și despre aceasta responsabilitate , pt ca ăsta e !
Când o vor înțelege ...atunci vor realiza ca o ruda murdara trebuie pusă în cos , un prosop la locul lui.

#127
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 12:15

Cat de difetiti suntem  ! Si o spun in sensul bun , ca ar fi extrem de plictisitor sa fim toti la fel , sa avem aceleasi idei si asteptari .

 

Eu nu-mi aduc aminte sa fi lasat vreodata patul nefacut peste zi , dar cred ca e mare diferenta intre dezordine si mizerie .

 

 

Selene , eu nu stiu ce fel de oameni primesti tu in casa si ce fel de reguli ai tu . Noi nu intram incaltati si nici cei care vin nu o fac. Nici eu cand merg la altii nu stau incaltata pentru ca vad ca oamenii au pe hol incaltarile de afara si atunci stiu ca e cazul sa ma descalt .

La mine daca vin copii in vizita se descalta pentru ca stau 2-3 ore si nu e confortabil  si nici igienic sa stai incaltat , dar mi s-a intamplat sa vina mama cu ceilalti copiii dupa fetita care era la noi si cat am mai stat noi de vorba copiii au intrat incaltati si cu rolele nu numai cu pantofii prin casa . Nu m-am suparat nici nu am tipat la ei.


Editat de missdarcey, 26 ianuarie 2015 - 12:17 .


#128
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 12:21


As vrea sa diferentiem din start copiii singuri la parinti de aia cu frati / surori . Caci singur fiind, nu poti da vina pe nimeni, nu poti poza in victima, nimeni nu te nedreptateste, nu te poti juca cu chilotii pe lampa si in general faci ce iti spune mama, ca ea e cea mai buna prietena din casa ...

 

 

[:-)))]

 

Imaginatia copiilor nu are limite in a gasi diversi vinovati - un prieten imaginar, o colega de scoala ce tocmai a plecat, un cutremur,   invatatoarea, profesorul ca le-a dat prea mult de munca, lumina ca e prea mica cu becurile astea eco, insasi cartile si caietele, ghiozdanul care e prea plin...

 

Oho, singur la parinti poti poza mai bine in victima. Victima acestor parinti odiosi care iti cer sa faci lucruri atat de inutile si uite cum iti vin lacrimile in ochi cand te gandesti ca tocmai iubita mama cu care ai impartasit atat in lipsa unui frate ti-o pate trage in felul asta  [q] pur si simplu e o neinteleasa: nici nu stii tu, mami cate patimesc la scola de la copii si mai vii si tu acasa si ma certi,  [q]  toata lumea are ceva cu mine.

 

Chilotii pe lampa e un joc intre 1 copil si cati se strang.

Noi nu avem  lustre propriu-zis, avem  scafe in care sunt puse spoturile iar in dormitoare ele nu sunt lipite de tavan ci atarna. Sunt maricele si goale inauntru.

Acolo e cel mai bun depozit  de chiloti, ciorapi si jucarii - mai ales ca nu se vad!

 

In afara de chilotii pe lampa mai e un joc. Oare ai tai il stiu? Aruncatul cu jucariile lipicioase pe tavan.

Cele mai bune sunt cele negre, rosii sau albastre. Se vede mai bine pata.

=====

Dupa ce am aplicat toate metodele posibile  am gasit singura cale ce nu mi-a mai macinat nervii: tinutul usii inchise la ea in camera.

Metoda de a o convinge sa faca ordine: am femeie la curatenie, nu vine pentru ordine. Daca nu faci ordine ea nu va intra la tine in camera. Am lasat-o de cateva ori fara curatenie.

 

Acu la 16 ani, cat de cat e ordine in camera. Caietele si cartile nu sunt pe jos ci pe pat. Muntele de lucruri nu mai e pe scaune ci pe umerar. Farfuriile, canile, resturile de mancare sunt numai pe birou. O data la 2 zile ajung in chiuveta si le spala - daca le aducea la timp le spalam eu. Asa mancarea s-a intarit pe ele si nu misc un deget. Rufele murdare sunt pe jos in baie in fata masinii de spalat - cred ca are usa prea grea.



#129
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.252 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 12:53

 

Daca altora li se pare aspiratul mai important, n-au decat [:)]

Am mai povestit pe forum despre o matusa (sora bunicului de fapt) extrem de pasionata de curatenie. Avea traverse pe covoare (le spala saptamanal), huse pe canapele, mileuri si perdelute peste tot.. Era continuu in curatenie. A murit si nepotii care au mostenit casa au aruncat tot.. covoare neatinse dar mancate de molii, canapele cu material nou pe ele dar uzate si invechite.. S-a ales praful si nici macar nu s-a bucurat nimeni de ele.

Ha! Exact maica-mea. Nici nu mai tin minte cum aratau covoarele sau canapelele ca le acoperea de noi cu tot felulul de traverse, toale, huse etc, nu se bucura nicicind de ele. Numai daca venea nu stiu ce musafir de vaza scoatea toate astea pe durata vizitei. Imi amintesc ca unul din joburi cind eram mica, era sa piptan franjurii de la covor! [batcap]  [batcap]  [batcap]Sa fereasca Dumnezeu sa vina cineva neanuntat, intra maica-mea in pamint (desi era o ordine fantastica la orice ora,dar ea nu o vedea asa) si apoi dupa plecarea musafirului nepoftit, bodoganea ore insir ca ce mizerie a putut sa vada acel om la noi in casa. Ne exaspera pur si simplu cu obsesia asta, totul trebuia sa fie just so ca altfel nu avea liniste si nici noi pe linga ea.

 

In final nu am invatat nimic din toate astea, din contra, mi-am jurat ca eu nu am sa fac asa cind am sa fiu la mine acasa si m-am tinut de cuvint. Rezultatul "cultului ordinei"  a fost ca de-abia am asteptat sa plec din casa parinteasca si imi aduc aminte cu oroare de acele vremuri. De aia poate nu am fost pisaloaga si exagerata cu copilul meu, n-as vrea sa simta ce am simtit eu vizavi de" educatia" maica-mii in ce priveste ordinea in casa pastrata de parca ar fi fost muzeu.  Totul in moderatie, nimic nu trebuie sa devina obsesiv.



#130
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 26 ianuarie 2015 - 13:10

 

 

In final nu am invatat nimic din toate astea, din contra, mi-am jurat ca eu nu am sa fac asa cind am sa fiu la mine acasa si m-am tinut de cuvint. Rezultatul "cultului ordinei"  a fost ca de-abia am asteptat sa plec din casa parinteasca si imi aduc aminte cu oroare de acele vremuri. De aia poate nu am fost pisaloaga si exagerata cu copilul meu, n-as vrea sa simta ce am simtit eu vizavi de" educatia" maica-mii in ce priveste ordinea in casa pastrata de parca ar fi fost muzeu.  Totul in moderatie, nimic nu trebuie sa devina obsesiv.

Exact asa cum incerc sa tot spun ei eu la subiect! [:)]




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -